Aihe: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Risto
Perjantaina 18.11. 2005 klo 12:54:37

Viesti:
Shell öljy yhtiöstä on kuulunut viimeaikoina hyviä uutisia. Ensinnäkin Shell yhtiö ei ole huonontanut toimittavansa polttoöljyn laatua. Se soveltuu lisäaineidensa vuoksi yhä myös moottorikäyttöön. Missä sitä sitten varotussyistä sallitaan käyttää.

Toinen hyvä uutinen, mikä yhtiöstä on kuulunut, on se että yhtiö on säätänyt polttoaineen jakeluautot niin että ne kulkevat maksimissaan 80 km tunnissa.

Ilmeisesti yhtiö ei halua tahria mainettaan tuollaisella kolarilla missä keskisuomessa Konginkankaalla paperirekka ajeli 80 km/h nopeusrajoitusalueella 90 km/h ja törmäsi vastaantulevaan matkustajia täynnä olevaan linja-auto oli ajellut peräti 113 km/h. Rekan kuljettaja oli jättänyt lepotaukonsa pitämättä ja ajanut yhtä kyytiä 6 tuntia joten kuljetti autoaan ilmeisen väsyneenä.

Kuulostaa aika hyvältä, mutta onko tämä totta kassa. Olettekos tehneet havaintoja miten nuo Shell yhtymän säilöautot tiellä liikkuvat? Vai onko tämä vain mainososaston höpinöitä.

RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Sähkösuhari
Perjantaina 18.11. 2005 klo 14:01:44

Message:
En noista shellin autoista muuta tiedä, kuin sen että ne tulee olemaan aika pahasti tien tukkona.
Ylämäen lähestyessä raskaalla rekalla pitää hieman kiihdyttää muuten vauhti putoo alle 60km/h. Hermorauniot roikkuu perseessä ja ohi mennään sitten mistä kohtaa sattuu. Kolarisumia tuollaiset rajoittimet lisää. Se on keksinyt joku Helsinginliikennelaitoksen insinööri, joilla ei ole tunnetusti itsellä ajokorttia.

Mitä tulee tuohon Konginkaankaan tapaukseen, niin Iltalehden kaaviosta näkee, että rekka ajoi ennen sitä ylämäkeä alle 80km/h. Kun se alkoi heittelehtimään, kuski yritti oikaista rekkaa kaasulla, kun sitä ei muuten voi oikaista. Silloin nopeus nousi yli 80km/h. Jos oikaisu meni pieleen, niin se on eri juttu. Mutta itse en olisi ainakaan ylinopeudesta kaveria syyttämässä, mikäli nuo nopeuskaaviot pitää paikkaansa. Tietenkin siihen keliin nähden olisi pitänyt ajaa hitaammin, kuin virallinen nopeusrajoitus antaa myöten, mutta se on jälkiviisautta. Rekkakuskeilla taitaa työnantajat ja asiakkaat määrätä tahdin.
No tuo Iltalehti on täynnä älytöntä paskaa ja itse en osta sitä koskaan. Oli vaan tuossa kahvituvan pöydällä ja lueskelin aikani kuluksi.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä:
Perjantaina 18.11. 2005 klo 14:18:55

Message:
Tutkintaselostus A 1/2004 Y (pdf-tiedosto 1,3 Mt)
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: TRI
Perjantaina 18.11. 2005 klo 14:38:07

Message:
Siinähän on sellanen mäki että jo tolases lastis siin kohdas ajaa kaheksaa kymppiä niin pakko on tulla mäen alle ainakin 90 kymppiä. Sillon oli sellanen pääkallokeli et sai olla tyytyväinen että ylipääns pysty ajamaan ei tuollaset nopeudet tullu olenka kysymykseen.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Sähkösuhari
Perjantaina 18.11. 2005 klo 15:03:24

Message:
katsoin tuota onnettumuusraportin kaaviota. No joo kyllä siinä minunkin mielestä on jotain häikkää. Sen ymmärrän, että ylös päästäkseen täytyy kiihdyttää, mutta se kiihdytys oli jatkunut näköjään mäen harjan jälkeenkin. Siinä on minun mielestäni tilanteeseen nähden ylinopeutta ja olisiko lähtenyt sen takia luisuun. Kaasua olisi ehkä voinut löysätä heti mäen harjalla.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Tomppa
Perjantaina 18.11. 2005 klo 15:04:24

Message:
En jaksa uskoa Shellin säätäneen omien autojensa rajoittimia. Ja sopimusliikennöitsijät eivät tähän varmasti suostu. Tapaus Konginkankaan tutkijat eivät taatusti ole koskaan edes istuneet kyydissä, saati ajaneet, yhdstelmää talvella. Mäkiin on saatava vauhtia, se on fakta. Jos rajoitin säädetään 80km/h niin se hidastaa nopeuksia rajusti ja lisää ohitustarvetta. Ihan vaan ärsytyksenä heitän: laitetaan sitten henkilöautoihinkin 120km/h rajoitin.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Mulle ei...
Perjantaina 18.11. 2005 klo 16:06:31

Message:
Nesteen tankkeri yritti kiilata allekirjoittanutta jokunen viikko sitten ojan puolelle Turun Ohitustiellä.

Tulla körröttelin asiakkaan hinattava peltojyrä liikkeen traktorin perässä 2-kaistaista, kun Nesteen täysperävaunullinen tankkeri lähti ohittamaan 100 kmh rajoitusaluueella traktoriani.

Kiilasi ryötäs aivan eteen niin että etupyörä oli auton perävaunun pyörien kanssa samalla ajolinjalla.

Minä kun en väistänyt, kun olen noihin ääliöihin jo luutunut sen verran, vaan meinasin jotta vedetään vähän mustaa eturenkaasta auton kylkeen, ja soitetaan kytille. Huvin vuoksi ja harrastuksen kannalta. Mulle kun ei vittuilla.

Kuski pelästy tosissaan, että nyt tapahtuu kamalia kun tätä traktoria ei saanutkaan ahdistettua ojanpenkalle, vaan kohta kolisee, ja vetäs takaisin vasemmalle kaistalle päin ja runttas kaasua. Tyhjä auto näkyi olevan.

Näytti varmaan peilistä ilkiältä kun roikkui etukuormaajassa alueaura ja takana monen tonnin tiivistysjyrät.

Mä osta mitään Nesteen tuotteita niin kauan kuin tuokin on muistissa. Mulle ei vittuilla.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: rape
Perjantaina 18.11. 2005 klo 22:53:56

Message:
> laitetaan sitten henkilöautoihinkin 120km/h rajoitin

Kannatetaan!!!!!!!!!!!!

Eikös Ruotsissa tuollaista suunnitella jo, oliko se vuodeksi 2008 tai jotain.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Tarva
Lauantaina 19.11. 2005 klo 13:24:24

Message:
Se on nyt tätä holhousmaniaa. Valtaeliittiin on pesiytynyt kontrollifriikkien nutturapäitten joukko, joka luulee kielloilla rakennettavan tästedes koko globaali yhteiskunta Telluksellamme.

Tai

Osa valtaeliitistä on tajunnut, että kun ratsastaa toisten vahigoilla, saa ilmaiseksi ja ansiotta mainetta ja valtaa.

Vai olisivatko molemmat yhdessä?

En pidä henkilökohtaisesti välttämättä tästä suuntauksesta. Vaan minkäs teet. Muutetaanko poijat Suomi TERRITORIOKSI.


Siitä minä pitäisin.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Sälli
Lauantaina 19.11. 2005 klo 14:20:15

Message:
Siitä huolimatta kuorma-auton suurin sallittu nopeus on tasan 80.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: Öljyä
Lauantaina 19.11. 2005 klo 14:34:37

Message:
Shelliä eikä muitakaan öljy-yhtiöitä kannata paljon kehuskella.Ne kaikki pitää tässä maailmassa niin suurta valtaa Georg w Bush:in tuella tai päin vastoin että siinä ei paljon ihmisoikeuksia tunnusteta.Laitetaan vaan Fordsonin tankkiin biodieseliä ja mökki lämpiämään puilla.
RE: Shell, autoilun edelläkävijä
Lähettäjä: puulämmittäjä
Lauantaina 19.11. 2005 klo 17:49:29

Message:
Kannatan taloihin puulämmitystä.
Henkilöautoihin myös rajoittimet.Varminta olis asennuttaa ne ennen maahantuontia.

Ylinopeudet ja niistä aiheutuneet pahat seuraukset ei muuten vähene.
Me ollaan niin niin luupäitä,että aina jonkin pitää leikkiä auton kanssa paljonko uskaltaa ajaa.
Nykyautothan kulkee sen minkä uskaltaa suomenteillä ajaa.

Kaikkein parasta olis ettei autoja rakennettais tehtaallakaan kulkemaan yli 120km/h,ainakaan niitä ei pitäisi suomeen saada tuoda.
Ajokielllot alkaisi 15km/h:sta ylöspäin ja vuodeksi vähintään kortti pois.

Näillä konteilla takaan että kuolemantapaukset liikenteessä vahenisi paljon.