Aihe: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: Rami
Lauantaina 12.11. 2005 klo 20:17:45

Viesti:
Tervehdys
Hommasin tuossa taannoin ko merkkisen hitsikoneen. Ulkoisesti täysin rajähtänyt, mutta uusilla kaapeleilla toimii nätisti. Leiman mukaan 175 Ampeerinen, valmistettu joskus? Lahdessa.
Kysymys kuuluu: Onko kellään minkäänlaista tietoa/käyttökokemusta ko. laitteista?

Kiitokset asiallisille vastaajille :)
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: veke
Sunnuntaina 13.11. 2005 klo 17:43:55

Message:
Kainuun Sähkökonehuolto on korjaillut omaani, kunnossa ollessaan hyvä kone.
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: Isäntä
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 10:57:09

Message:
Reilu 15 on ollu maatilakäytössä 150 amppeerinen Almacci.Käytettynä ostettiin. Pirun hyvä kone,ei mitään ongelmia oo ollu.
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: Voihan hitsi
Sunnuntaina 20.11. 2005 klo 09:04:35

Message:
ALMAC :in hitsikone seisoo tossa nurkassa viallisena koska joku on ruuvannu sen virityssäätimiä eikä virransäätö toimi oikein.
Vehkeestä tulee joko täysrähinä tai vain pieni liru jos virityssäätimistä kääntää, hitsausvirransäätönupin kääntely ei vaikuta.
Kone on ALMAC TA 250, valmistettu Padasjoella.

Kysymys: voiskos joku katsoa omasta koneestaan minkälaiset jännitearvot löytyy trimmereiden nastoista ja mikä on jännitejako kun laite on toimintakuntoinen, vastusarvotkin auttaisi jos ne olis molempiin suuntiin.
Trimmereitä on 2, ja väriltään keltainen ja harmaa -merkiltään BECHAM SPECTROL.
Luultavasti 1K ja 2,2K.
Luulisin että tuo kortti on samanlainen monessa eri mallissa, Jos jollain olisi tommoinen kone lähellä niin voisin sen itsekin tarkistaa, se ei osaavalle ole kummonen homma.
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: TV-asentaja
Sunnuntaina 20.11. 2005 klo 11:47:11

Message:
Olin joskus 80-luvulla eräässä kurssikeskuksessa asentajana. Metalliosastolla oli ongelmana hitsauskoneiden kaukosäätimen särkyminen mekaanisesti. Aloimme tekemään ko:vaa säädintä itse. Tilasi elekroniikka liikkestä samankokoisia (vastusarvoltaan] rimmereitä. Valloimme ne muoviputken sisään . Valu sähkökaapelien valuhartsia. Tukevat vedonpostimet sekä hyvä raksi rintaan kiinnittämistä varten. Säätimien rikkoutuminen loppui. Eikä näille tullut työn lisäksi hintaa kuin muutamia markkoja, Tuohon edelliseen jos kysymys noin tarkka niin takaa löytyy ammattitaitoa kysyä koneen valmistajalts huolto-ohjeita muutenkin korjata konetta. Ovat monesti hyvinkin avuliaita jos kysymyksessä ole tarkotus vain myydä koko säädin kokonaisena tai huoltaa itse koko kone. Matkan varrella on tavannut molempia.
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: Voihan hitsi
Sunnuntaina 20.11. 2005 klo 22:23:49

Message:
Joo joo mutta onkos tuota valmistajaa enää olemassakaan, en ainakaan löytänyt yhteistietoja, tietenkin jos siihen löytyisi huolto-ohjeet asia etenisi melkokyytiä.
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: Rami
Sunnuntaina 20.11. 2005 klo 22:37:40

Message:
Kuulin (huhuina) kaverilta Lahdesta että tuon firman olis aikanaan perustanu kempillä suunnittelu töissä ollu inssi. Mutta syystä tai toisesta ei tehny koneita kaiketi kun kymmenkunta? vuotta.

Oma Almac 175A ja kaverin kemppi kempac 160A on ainakin muuntajiltaan ihan samanlaiset. Tasasuuntajasilta ja virransäätö namikat etutaulussa on erilaiset.

Mallistossa ollut ilmeisesti muutamaa kokoa tasasuuntaajaa ja kaksi? mallia Mig/mag koneita...
RE: Almac tasasuuntaaja
Lähettäjä: osku
Maanantaina 21.11. 2005 klo 22:19:34

Message:
Näitä hitsejä tehtiin Padasjoella,toiminta
loppui joskus 90-luvulla.
Omistaja/yrittäjä joka näitå teki pääasiassa
yksinään kuoli tällöin.
Halli on nykyisin varastokäytössä,huoltopalvelui-
ta ei näihin koneisiin ainakaan täältä enää saa.