Aihe: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Torstaina 10.11. 2005 klo 08:42:36

Viesti:
Aloittelin vähän aikaa sitten ketjun "puutavarakuormaimen hankinta". Laitan tämän nyt omaan ketjuunsa, koska edellisestä tuli jo niin pitkä, ettei sitä enää kukaan viitsi lukea. Eli nyt se kuormain on sitten ostettu, joskaan se ei vielä ole itsellä. Hakki 2600A, toivottavasti on hyvä peli omaan käyttöön...Traktori siis ainakin näin alussa tulee olemaan 60-luvun lopun 175 MF. Nyt tarvittais vähän neuvoja, kun en tällaisten kanssa ole aikaisemmin pelannut. Eli ferkussa on tällä hetkellä yksi kaksitoiminen ulosotto ja ajattelin hydrauliikan ottaa siitä eli käyttövipu pitänee jollain virityksellä "jumittaa" koko ajan päällä olevaksi. Sen lisäksi pitänee laittaa vapaa paluu. Onko mitään merkitystä kumpaan liittimeen tähän kaksitoimiseen venttiiliin kuormaajan laittaa? Vapaa paluu kuulunee tehdä penkin edessä olevan kannen vapaisiin "reikiin". Ohjekirjan mukaan siinä on neljä mahdollisuutta, onkohan niillä joitain eroja, mihin kannattaa laittaa, vai onko mitään väliä.
Tämän lisäksi pitäis saada neuvoja nostolaitteiden hallintavipujen kanssa. Ohjekirjan mukaan, kun käytetään esim. kuormaajaa, niin ulommalla vivulla (olikohan "asennonsäätövipu") säädetään kuormaajan korkeutta nostolaitteilla. Sisempi vipu neuvotaan laittamaan "jatkuva pumppaus" asentoon (siis vipu jolla normaalisti käytän nostolaitteita). Miksi näin? Mikä on "jatkuvan pumppauksen" merkitys tässä tapauksessa.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: Rolle
Torstaina 10.11. 2005 klo 09:35:10

Message:
Eiks siinä on kolmitieventtiili?! Sisempi vipu laitat constant pumpin kohdalla ja ulompi täysin taakse, silloin saat jatkuva hydraulituottoa niin että voit käytää kuormain. Vapaa paluu pitää olla ja liitin löytyy peräkotelosta/kanneessa.
Laitaisin kolmitienventtiilin toinen yksitoimisen ulosotto ja vapaan paluun, silloin sinä ei tarvitse säätää sitä kaksitoimiseen vipun kanssa ollenkaan. Vaikea selittää missä nuo ulosotot ovat, pitäis olla valokuva mutta kun digikamera ei löytyy..
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Torstaina 10.11. 2005 klo 10:04:32

Message:
Jep
Lähtö kuomaimen venttiilipöytään fergun kolmitieventtiililtä, traktorin säätimet jatkuvalla pumppauksella, paluu kuormaimen venttiilipöydästä esim. kolmitieventtiilin paluuproppuun.

Linkin takaa löytyy myös joitain kuvia...
fergun hydrauliikkaaRE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Torstaina 10.11. 2005 klo 10:56:19

Message:
Ei mulla ole linkin kuvan kaltaista kolmitieventtiiliä peräkotelon kannessa fergussa. Lisäventtiileitä voin kyllä laittaa joskus myöhemmin, mutta nyt pitäis saada kuormain toimimaan mahdollisimman vähillä toimenpiteillä eli ajattelin että ei tarvittais kuin se vapaa paluu. Ja sitä kun ei voi laittaa siihen kolmitieventtiiliin, kun sitä ei mun mielestä ole. Mikä sen jatkuvan pumppauksen ajatus ihan selkokielellä on. Eikö kuormain toimi ollenkaan, jos sisempi vipu siinä kaarella on normaalilla asennonsäätö kohdalla?
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: p.h
Torstaina 10.11. 2005 klo 12:20:38

Message:
mul on 165s massikka jolla oon ajellu kuormaimen
kanssa monta saataa mottia puuta
eli sisempi vipu jatkuvalle pumppaukselle
tarkottaa sitä et pumppu tuottaa jatkuvasti maksimi määrän öljyä ja kierrättä sitä kuormaimessa vapaa paluu on mulla siinä vasemman vetovarren etupuolella kannen sivussa siihen käy
normaali 3/4 hydrauli nippa ja hyvin on pelannu
voit esim: ottaa sen paine poulen lähdön
vakiona olevasta kippilähdöstä mikä lähteee kannen päältä vasemmasta etunurkasta metalliputki
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Torstaina 10.11. 2005 klo 12:32:26

Message:
Jatkuva pumppaus asento pitää hydrauliikkapumpun jatkuvasti päällä. Tätä tarvitaan ehdottomasti ulkoisen lisäpöydän tapauksessa.
Kuinkas fergussa nyt oleva lisälohko on kytketty?
Suoraan kippiliitäntäänkö?
Toimiikos se muuten kuin jatkuvan pumppauksen asennossa (ja nostolaitteet yläasennossa)? Ei kai.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: p.h
Torstaina 10.11. 2005 klo 13:32:32

Message:
jeps se kippi lähtö on samassa sarjassa kuin
työsyliterille menevän kanavan kanssa vetovarret nousee ekaks ylös ja sit se alkaa työntää öljyy
siitä kippilähöstä mut paremmin toimii kolmitie venttiilin kautta ite tilasin farmililaitteelta kolmitie ventiilin ja laitoin sen kautta ei rasita työsyliteriä
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Torstaina 10.11. 2005 klo 14:55:44

Message:
Näinhän homma toimii ilman kolmitieventtiiliä ja sitten sen kanssa kuten p.h kertoi.

MF:lle tarkoitin kysymykseni, ko. fergussa kun on jo asennettu lisälohko, mikäli ymmärsin ensimmäisen viestin oikein.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Torstaina 10.11. 2005 klo 15:18:43

Message:
Ei ole mitään erillistä kippiliitäntää, laitan kippiletkun jompaankumpaan liittimeen ja kippaan. Ei nostolaitteiden asennolla ole merkitystä eikä tarvii olla jatkuvan pumppauksen asennossa. Ei muuten näytä miltään omalta tekeleeltä, oletan että alunperin ollut tällainen.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 10.11. 2005 klo 15:25:22

Message:
Muuten: Mitä Verkussa tapahtuu kun kakstoimisella venttiilillä ja yhdellä letkulla lasketaan kippiä alas kone käynnissä?
Pumppaamista suljettua pikaliitintä vasten?
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Torstaina 10.11. 2005 klo 15:29:37

Message:
Mitäs periaatteellista eroa tällä muuten on juontokouran käyttöön nähden paitsi se vapaa paluu ja se että venttiilipöydälle annetaan jatkuva öljyn tuotto, jonka ajattelin siis tuottaa jommastakummasta kaksitoimisen nipasta. Juontokoura ainakin (kuin myös siis se kippi) toimii ihan hyvin näillä rensseleillä ja ilman mitään jatkuvan pumppauksen tilaa ja nostolaitteet tietyssä asennossa.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Torstaina 10.11. 2005 klo 16:51:01

Message:
Nyt minulta loppuu tieto. Olisikohan fergussasi suurtehopumppu? Jos hydr.putket tulee vasemmalla puolen kytkimen takaa siitä laipasta ulos, niin vehkeessä lienee suurtehopumppu. Näin ainakin muistelen joskus vanhoissa keskusteluissa kerrotun.
Jos siis lisälohko toimii ilman jatkuvan pumppauksen tilaa, niin homma toiminee kuten suunnittelitkin.
Paluu kuormaimen venttiilipöydästä täytyy vaan järjestää esim. nostolaitekannen proppuun.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Torstaina 10.11. 2005 klo 17:01:37

Message:
Niin ja fergun omat nostolaitteet voivat olla ihan "normaaliasennossa" , ei niistä tarvinne välittää.
Luultavasti lisälohkosta on jo paluu viety tavalla tai toisella öljytilaan?

Kuvat olisi paikallaan...
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Torstaina 10.11. 2005 klo 21:14:45

Message:
Katsoppa oheinen vanha keskusteluketju. Fergussasi täytyy olla suurtehopumppu...
vanha keskustelu
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: Zetka myös
Torstaina 10.11. 2005 klo 22:03:05

Message:
Menee hieman aiheen vierestä,mutta kuitenkin.
Samat tavoitteet kuin MF:llä,pitäisi kuormain hankkia tai hankin.
Minusta vanhoissa kuormaimissa käyttölohkolta lähtee vain kaksi letkua.
Laitanko ne Zetor6245:n niihin kaksitoimisiin paine liittimiin,vai toinen niihin ja toinen paluuliittimeen?Kyseiset liittimet vakiona.

Mulla on yksi puunpilkkomakone jossa on erillinen käyttölohko.
Mutta se ei toimi jos laitan toisen paineliittimeen ja toisen vapaapaluuliittimeen.
Vaikka traktorista otetaan vain paine käyttölohkolle?
Voisko joku selventää asiaa?
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Perjantaina 11.11. 2005 klo 08:28:10

Message:
Kiitos shyde pohdinnoistasi. Jäi muuten kertomatta että ferkuni on vm. 1966 multi power malli mutta se suurtehopumppu onkin sitten jo toinen juttu. Olen ymmärtänyt, että niitä on aika vähän suomessa. Traktori on ollut niin vähän aikaa mulla etten siitä kovin paljon tiedä. Mistä siis tiedän varmasti onko koneessa suurtehopumppu vai ei. Käyttöohjekirjakin näyttää itse asiassa olevan vähän uudemman 175:sen joten siihenkään ei voi luottaa. Joka tapauksessa juontokoura toimii tälläkin hetkellä koko ajan, ihan sama missä asennossa nostolaite on tai vivut. Mitään muita hydr. liittimiä ei ole kuin yksi kaksitoiminen lohko. Miten saan ne kuvat muuten liitettyä näille sivuille, voisin ottaa niitä viikonloppuna.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Perjantaina 11.11. 2005 klo 09:53:55

Message:
Joka tapauksessa fergussasi ( deluxe malli :-) on erillinen nostolaitehydrauliikasta riippumaton pumppu, josta paine on otettu lisälohkoon.
Tehosta en tiedä, mutta jos se riittää kuormaimeen, niin hyvä juttu.

Kuvia saa näkyville , jos lähetät niitä mulle, niin voin laittaa ne joksikin aikaa omaan kotisivutilaani.

oseite: shyde@pp.inet.fi

RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Perjantaina 11.11. 2005 klo 10:10:24

Message:
Okei tehdään näin, yritän ottaa niitä kuvia viikonlopun aikana. Kuormaimen toiminnasta en tosiaan vielä tiedä kun se ei mulla vielä ole, toivon tuoton kuitenkin riittävän rauhalliseen työskentelyyn, kiirehän mulla ei omien puiden ajossa ole.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: JH78
Lauantaina 12.11. 2005 klo 21:39:13

Message:
Zetorista sen enempää tietämättä, oliskohan virtaus oikein päin. Nimittäin ainakin Hakki hydraulihalkojassa virtaus pitää venttiilille olla tiettyyn suuntaan. Muuten ei toimi. Eli kannattaa kokeilla vaihtaa letkujen paikkaa.

Kyllähän se Ferkunkin pieni tuotto riittää kuormaajan käyttöön jos ei ole kiirettä.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: ihan vaan
Sunnuntaina 13.11. 2005 klo 11:32:21

Message:
ehkä hölmö ehdotus mutta kai oli zetorin paine tuli sihen mihin laitoit meno letkun jos paluu oli erillisessä paluu liitimessä..
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: Make1
Sunnuntaina 13.11. 2005 klo 12:58:35

Message:
Hytittömät 100-sarjalaiset Multipoverit olivat kai yleensä suurtehopumpulla. Jos haluaa lisää tuottoa voi rakentaa systeemin, jolla molempien pumppujen tuotot yhdistetään. Tällöin alkaa kuormain liikkua kuten 70-80-luvun koneilla.
Paluun voinee laittaa siihen kaksitoimisen toiseenkin reikään mutta sitten ei saa vetää vivusta väärään suuntaan. Jonkinverran tällä kytkennällä tulee vastapainetta mutta Massikan tuotoilla se ei haitanne
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: hahahahaha
Sunnuntaina 13.11. 2005 klo 14:22:45

Message:
saatanan tukiaisrunkkarit menkää vittuun täältä
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Maanantaina 14.11. 2005 klo 18:41:45

Message:
MF:n viesti:
Tässä olisi näitä kuvia ferkun hydrauliikasta. Traktori on siis MF 175 MP -66. Saiskohan kuvista niin paljon selvää, että osais neuvoa mihin sen vapaan paluun tuohon peräkotelon kanteen vois laittaa. Lisäksi kiinnostaisi, mikä kannen päällä oleva pyöritettävä säädin on ja mikä suodatin startin alapuolella on. Ja tietysti se peruskysymys, että onko tässä kyseeessä suurtehopumppu. Kiitos, että lupasit laittaa nämä muillekin nähtäväksi ja kommentoitavaksi.

Vastauksia (shyde):
Kyllä, fergussasi on "suurtehopumppu" eli yhdistetty matalapaine multipowerpumppu sekä nostolaitehydrauliikasta riippumaton pumppu, joka on kytketty lisälohkolle.

Suodatin on multipower pumpun öljynsuodatin

Kannen päällä olevalla pyöritettävällä säätimellä voitanee yhdistää nostolaitepumpun tuotto mukaan syöttämään lisälohkoa. Tämä on mun arvaus, tietäjät korjatkoon tai vahvistakoon.

Toinen perän sisään menevistä letkuista (lähempänä kytkinpoljinta) on käsittääkseni paluu?
Myös se perän kanteen menevä ohut putki voisi olla paluu?? Tähän tarvitaan tietäjiä!

Kuvat:
kuva1 kuva2 kuva3 kuva4 kuva5 kuva6 kuva7
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Maanantaina 14.11. 2005 klo 21:57:23

Message:
Ruo Make 1:n kertoma tapa on varmasti yksinkertaisin ja kaiketi ihan toimiva. Ei tarvitse asennella lisäventtiileja.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Maanantaina 14.11. 2005 klo 22:51:54

Message:
Paluu siihen isoon pultin reikään mikä näkyy ykköskuvassa vaihdelaatikon kannessa. Siihen paluu sillä tavalla, että on putki, joka menee nestepinnan alapuolelle. Siihen vaikka käyräputki ja naaraspuolen pikaliitin, kuten paluussa on yleensä tapana. Tuosta muusta hydrauliikasta en oikein saa selvää, en ole nähnyt tuollaista systeemiä. Eikö siitä saa mistään yksitoimista painetta? Pitäähän sillä nyt perävaunukin pystyä kippaamaan? Aika viraton on muuten hydrauliikka.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Tiistaina 15.11. 2005 klo 08:39:02

Message:
No niin nyt on kuvia tarjolla, eli MF tietäjät asialle.. Katsokaa kuvat shyden osiosta. Eli ei saa mistään yksitoimista painetta. Kippaukset ja esim. juontokouraa olen käyttänyt tästä kaksitoimisesta aina ihan menestyksekkäästi. Ei kai sitä paluuta vaihdelaatikon kanteen laiteta siihen isoon pultinreikään, sehän on täyttöproppu.. Ohjekirjan (joka ei siis ole ihan tämän traktorin vaan 175S:n) mukaan sen vois pikemminkin laittaa (kuva 4)peräkotelon kanteen pienen kuparisen kannen etupuolella, metalliputken pienessä mutkassa olevaan vähän isompaan pultinreikään (kannen vasemmassa reunassa) Voiskohan olla näin. Pitääkö sen vapaan paluun putken pää laatikossa ulottaa pinnan alapuolelle?
Helpointahan olisi laittaa niin kuin juontokourakin on laitettu tuohon kaksitoimiseen ulosottoon, mutta olen ymmärtänyt että vapaa paluu olisi kuitenkin hyvä. En itseasiassa edes kunnolla ymmärrä miksi, mutta olisko kyse juuri Make1:sen mainitsemasta vastapaineesta. Mitäs vahinkoa voi tulla jos ne letkut kuormaajalle laittaa tähän kaksitoimiseen väärinpäin.
Kannen päällä olevasta pyöritettävästä säätimestä haluaisin vielä lisätietoja.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Tiistaina 15.11. 2005 klo 15:33:54

Message:
Mikäs merkitys sillä jatkuvan pumppauksen asennolla nyt tässä traktorissa sitten on? Paljonkohan tuotto on?
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 15.11. 2005 klo 16:23:53

Message:
Itsellelläni ei ole tuollaista ferkua, mutta olen nähnyt paluun laitettuna tuohon täyttäkroppuun. Eikös perässä ja vaihelaatikossa ole sama öljy, siis sama öljytila? Vanhemissa ferguissa on yksitoiminen hydraulitiitin, joka toimii noston yhteydessä. Se on tietenkin vähän hankala, mutta periaatteessa käy myös kuormaimelle.

Paluu on öljypinnan alle siksi ettei öljy vaahtoutuisi. Eivät suosittele tosiaan paluuta kaksitoimisen liittimeen. En tiedä onko kyse pelkästään vastapaineestakaan. Kyllähän öly palautuu. Kerran unohdin laittaa paluuletkun kii, tai se oli irrotettu kun oli jonkin tiellä ja jäi kytkemättä. Kun käytin kuormainta, niin kyllä paluuletkun pikaliitin sylkäisi painetta läpi. Siitä äänestä päättelin ettei kaikki ole oikein.

Paluun hydrauliliitäntä on naaraspäinen yleensä siitä syystä ettei mene letkut sekaisin. Jos menee niin siinä on vaarassa venttiilipöytä rikkoutua. Ei kannata kokeilla.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: 305
Tiistaina 15.11. 2005 klo 17:28:30

Message:
jos tarviit siihen mf 3-tieventtiiliä niin netti autossa olis (id417245)
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: 2x mf 165
Tiistaina 15.11. 2005 klo 20:57:26

Message:
Saat alimmaisen pikaliittimen yksitoimiseksi kippikäyttöön, kun ruuvimeisselillä väännät mötikän päällä olevan käyttövivun edesä olevaa uraruuvia sisään tai ulos, mulla on 165 MP vm -66 ja samanlainen "mötikkä" kuin kuvissa. Toisessa 165 S:ssä olen laitattanut vapaan paluun täyttöproppuun, ykskisnkertainen tehdä.
Taas kun tarvit esim juontokourakäyttöön, väännä ruuvia taas, että koura toimii molemmin päin.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: 2x mf 165
Tiistaina 15.11. 2005 klo 21:25:41

Message:
Katsoin nyt vasta kuvat, sulla ilmeisesti on just peltisuojus sen uraruuvin päällä, katso sen alle.

Itsekin aikanaan ihmetelin, millä konstilla mötikän saa yksi/kaksitoimiseksi, kunnes joku viisas neuvoi!

Olen kyllä kipannut kaksitoimisenakin, mutta vipua ei saa työntää silloin liian eteen kippiä laskiessa.

Klapikoneen kanssa olen kokeillut molempia ruuvin asentoja, ei vaikutusta kummassa asennossa on, kyseessä traktorin hydrauliikalla tapahtuva halkaisu (Esa-pilkekone)
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: mekaanikko
Tiistaina 15.11. 2005 klo 21:31:09

Message:
Minä olen kanssa laittanut 165ssa
vapaan paluun vaihteiston täyttöproppuun.
Sinulla on nyt se 175 multipower malli
jossa on toinen isompi hydraulipumppu
mutta missä on se vipu mistä saa ne molempien
pumppujen tuotot yhdistettyä?
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 08:06:22

Message:
Niin mistähän ne sais yhdistettyä, sais sitä tuottoa varmaan reilusti enemmän. Voi sen vapaan paluun varmaan laittaa siihen täyttöproppuunkin, mutta eikös esim. kulku traktoriin ja täyttö mene hankalammaksi, siksi yritän inttää sitä sinne kanteen. Kai se on mahdollista, koska pultin pois ottamalla siitä on suora reikä laatikkoon. niin ja siitä pyöritettävästä säätimestä kannen päällä, oisko jollain fakta tietoa tai jatkuvan pumppauksen merkityksestä tässä tapauksessa. En oo tosiaan kaivannut sitä yksitoimista koska kippaus tosiaan onnistuu kaksitoimisenakin.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 09:47:36

Message:
Voithan yhdistää paluun siihen lisälohkon paluuletkuun.

Jos se pyöritettävä säädin toimii kuten luulen eli yhdistää nostolaitepumpun mukaan, niin nostolaitesäätimet pitää olla jatkuvan pumppauksen asennossa. Oletko kokeillut säädintä auki ja kiinni asennoissa. Vaikuttaako nostolaitteiden toimintaan tai lisälohkon käyttöön?

Kippaus onnistuu kaksitoimisestakin, mutta sulla on kippiä laskiessasi paine päällä vapaassa liittimessä. Rasittaa pumppua, paine purkautuu ylikuormitusventtiilin kautta. Jos lohkon pystyy muuttamaan helposti yksitoimiseksi, niin kannattaa käyttää kipattaessa.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 20:00:45

Message:
Siis et tarkoita siihen olemassa olevaan liittimeen vaan jostain kohtaa letkuun. En ole tosiaan koskaan kokeillut pyöritettävää säädintä, pitäis kokeilla mitä tapahtuu. Missäs ne kaikki ferku tietäjät luuraa. Käykääs katsomassa vähän ylempää "shyden" kirjoituksesta kuvia massikastani ja kommentoikaa...
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: sahuri
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 20:26:01

Message:
HAkin kuormain toimii ihan hyvin öljyä lämmittämättä siitä kaksi toimisesta hydrauliikan ulos otosta paine kuormaimen venttiili pöydälle ja toiseen paluu ja käyttövivun käyttöoikein päin jottei paluupuolelle tule painetta mikäli paluu puolen öljy näyttää lämpenevän liikaa niin sitten rupeaa katselemaan vapaata paluuta öljypinnan alapuolelle ja väliin sopiva paluuöljynsuodatin massikassa on ainakin niissä missä ei ole suurtehopumppua sellainen hydraylipumppu minkä imuvirtausta säädetään ja sen mukaan nostolaite sitten nostaa. Mikäli nostolaitetta ei tarvitse käyttää pumppu ei siirrä öljyä jonka takia se vipu pitäisi olla sitten ulkopuolisella käytössä ainakin omassa mf 35 jatkuvalla pumppauksella jolloin sieltä tulee öljyä moottorin pyörimisnopeuden mukaisen tuoton mukaan.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: shyde
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 20:36:20

Message:
Jos siihen paluupuolelle laittaisi T-nipan kuten painepuolellakin on ja veisi sitten letkulla toisesta haarasta paluun fergun takapuolelle ja pikaliitin päähän.

Jos ei tietäjiä löydy, niin kokeile vaan sitä säädintä. Ei sieltä nyt luulisi mitään hajoavan. Kiinnostaisi tietää miten se toimii.
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: mekaanikko
Maanantaina 21.11. 2005 klo 21:32:23

Message:
Jokos kuormain on toiminnassa?
Kuinka laitoit?
RE: Kuormain MF:ään
Lähettäjä: MF
Tiistaina 22.11. 2005 klo 08:22:55

Message:
Ei ole vielä kuormain tullut. Eilen tehtiin yhdessä hydr. liikkeessä vapaa paluu suodattimen kanssa penkin alla kotelon kannessa olevaan reikään. Tässä järjestelmässä ei tämän liikkeen mukaan ole mitään merkitystä "jatkuvan pumppauksen" asennolla eikä heidän mukaansa ole tarvetta esim. kippauksen ajaksi saada hydrauliikkaa yksitoimiseksi, sen voi aivan hyvin suorittaa kaksitoimisesta venttiilistä. Epäilivät kyllä että traktorissa olisi suurtehopumppu. Mutta palataan asiaan kun kuormain saapuu..