Aihe: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Eräs mies
Tiistaina 08.11. 2005 klo 07:33:45

Viesti:
Tämä palsta on osoittautunut parhaaksi suomenkieliseksi tutkimusaineistoksi tutkia ihmisten käyttäytymistä nimimerkkien takaa tapahtuvassa pitkäaikaisessa kanssakäymisessä. Keskustelua voi hyvin ohjata pienillä provokaatioilla silloin tällöin.
Tuo "Kuukunailmiö" yllätti kestollaan. Nyt on äärimmäisen mielenkiintoista seurata tiettyä kyllästymispistettä ja mihin kehitys tästä lähtee.Vuosien mittaan täällä on erotettavissa erilaisia kausia erilaisten teemojen nousua pinnalle ja uusien nousua tilalle.
Toivotaan että ylläpito jaksaa pitää nämä yllä tai mieluummin pitää linjan olla puuttumatta pikkujuttuihin. Ette usko kuinka moni sosiologian harrastaja näitä seuraa muusta kuin "masinistisyystä".
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: No hyvä
Tiistaina 08.11. 2005 klo 12:01:42

Message:
On sitten muitakin TYHJÄNTOIMITTAJIA kuin maajusssit paikalla
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Lemmy
Tiistaina 08.11. 2005 klo 20:42:40

Message:
Näin karjaihmisenä ei voi muuta sanoa kuin, että ihmiset on kyllä varsinaisia märehtijöitä.
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 08.11. 2005 klo 21:02:45

Message:
Järkevää ihmistä kuitenkaan nuo eivät kiinnosta. Ei ihminen ole itsekään kovin järkevä jos käyttää aikansa noiden seuraamiseen ja puntaroimiseen eikä ymmärrä mistään käytännöllisestä yhtään mitään. Ei ole yhtään sen ylempänä kuin antaa itselleen jonkin arvonimen. Järkevä ihminen ei edes huomaa noita hörhöilyjä.
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä:
Tiistaina 08.11. 2005 klo 21:11:27

Message:
> Järkevä ihminen ei edes huomaa noita hörhöilyjä.

Johan oli potaskaa
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Eräs mies
Tiistaina 08.11. 2005 klo 21:30:48

Message:
Jatkakaa ;-)
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: ...
Tiistaina 08.11. 2005 klo 23:03:32

Message:
?
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Esko
Tiistaina 08.11. 2005 klo 23:30:50

Message:
Lopettakaa. Munaatte ittenne tälläkin härdellillä.
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Eräs mies
Torstaina 10.11. 2005 klo 21:09:51

Message:
Nyt ollaan jännittävässä vaiheessa. Ihan hiukan on asiallisuutta palaamassa mukaan. Jatkakaa.
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Peter Pan
Perjantaina 11.11. 2005 klo 18:37:50

Message:
Tämä palsta on osoittautunut parhaaksi suomenkieliseksi tutkimusaineistoksi mikäli tarvitaan apua vanhemman teknisen kaluston huolto- ja varaosaongelmiin. Tämän palstan perustajilla ja asiallisilla käyttäjillä on suuri määrä teknistä asiantuntemusta, tietotaitoa, huumorintajua ja ennenkaikkea motivaatiota sellaiseen yhteistyöhön aloittelevien kollegojen kanssa, mitä saa muualta hakea.

On suuri suru, että vapaan forumin kommentaattoreiksi änkeävät sellaisetkin henkilöt, ketkä hakevat vain tilaisuutta tyhjentää suunsa sellaisesta paskasta, mistä hammasharjalla ei eroon pääse. Empatian taitoa ei kyseisellä väestöryhmällä ole.

Ristiriitaisuudet ovat elämän suola niin kauan kuin kyseiset ristiriidat ovat rakentavia. Mielipide-ero ei ole mielipide-ero, jos ensimmäinen sanoo: "sinä olet tyhmä", ja toinen kysyy: "perustele". Ensimmäinen sanoo: "No kun sinä olet minusta niin tyhmä kuin olla voi". Toinen: "minulla on lääkärin koulutus, ja harrastan maanviljelyä kotitarpeiksi perintötilallani. Lisäksi olen kiinnostunut vanhojen koneiden kunnostamisesta ja kulttuuriperinnön säilyttämisestä. Mitkä ovat sinun toimenkuvasi? "Ensimmäinen: "vittuuks se sulle kuuluu, senkin päkö. Olet sää vaan niin vitun tyhmä" Toinen: "anteeksi, että kysyin. Hyvää elämää vaan Sinullekin". Eka: "vieläkö sä jaksat tota samaa? Olet sä niin tyhmä niin tyhmä, nai äitiäs" Toinen on jo poistunut takavasemmalle ja ensimmäiselle tulee riita taksijonossa.

Tämänkaltaisia keskusteluja kutsuu ketjun alkaja "Eräs mies" mielenkiintoiseksi tutkimusaineistoksi, ja vielä penää jatkoa. Ei ihme, ettei näistä tohtorin väitöskirjaa tehdä. Ettei vaan olisi sosioekonomi "Eräs mies" sadas persoona "kylän miehelle"? Sai vain aikaiseksi sen, että koko palsta härdellöityi, ja useat kunnon Masinistit menivät hyvin ansaitulle lomalle.

Aito sosiologi tutkii, ei provosoi. Mikäli provosoidaan, saadaan aikaiseksi vääristymä, mikä ei ole todellisen tieteellisen tutkimuksen oikeaoppinen perusta. Perustelu: Mikäli tarpeeksi monta kertaa kysyy, saadaan aina vastaukseksi 42.
RE: Tutkimusaineistoa....
Lähettäjä: Eräs mies
Keskiviikkona 16.11. 2005 klo 18:33:18

Message:
Kiitos palautteesta Peter Pan ja anteksi etten ole ehtinyt vastata. Ensiksikin en ole sama kuin "Kylän mies" enkä ole edes provosoinut Kylän miestä millään muullakaan nimimerkillä. Nämä minun ns. provokaationi ovat olleet palstan alkuperäisen aihepiirin mukaisia kysymyksiä niin pitkälle, kuin olen pystynyt asiallisia kysymyksiä tai kommentteja alalta esittämään. Olen toisin sanoen pitänyt muutamia asiapitoisia juttuja "lämpimänä". Se on totta että harkitsematon provosointi vääristää havaintoja tai johtopäätöksiä. Kuten mainitsin tuo hiipuva Kuukunailmiö oli kiinnostava asia ja on yhä. Se kehittyi nyt näkyvään kyllästymispisteeseensä aivan ilman ainakaan minun puuttumistani. En ole syyllinen mainitsemaasi härdellöitymiseen.
Kannattaa kysyä niin monesti että saa vastaukseksi viistöistä.