Aihe: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 07.11. 2005 klo 21:56:04

Viesti:
Otin tuossa Leylantista ohjauksen työsylinterin auki. Kun jossain on klappia. Olin siinnä käsityksessä että männän muttei olisi löysällä, mutta kiinnihän tuo oli. Mutta se mäntä. Korjausohjekirjassa puhutaan männän renkaista. Ei siinnä mitään männänrenkaita ole. Sellainen vaaleansininen tiiviste vain sen verran koholla että ottaa sylinterinseinään kiinni. Sininen tiiviste on leveyssuunnassa tuollaisen puolimilliä väljä ja sehän voisi aiheuttaa välystä.

Jäi askarruttamaan että miten tuo tiiviste asennetaan. Männässä on tuollainen 5 mm syvyinen ja noin viisi millimetriä leveä ura. Mäntä ei halkea ja tiivisteessä ei ole katkosta. Millä ihmeellä se on saatu päälle. Voisikohan se olla valamalla tehty. Minkälaisia nuo tiivisteet yleensä hyraulisylinterin männissä on?

RE: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 08.11. 2005 klo 17:48:33

Message:
Männänvarsi ruuvipenkkiin tukevasti kiinni, mäntä ylöspäin. Leukojen väliin pahvia pehmikkeeksi. Lämmitä tiiviste kuumailmapuhaltimella varovasti. Ei aivan välttämätöntä. Sitten venytät sen tiivisteen kunnolla öljyttynä muovinauhalla paikalleen. Sopivaa muovinauhaa saat "kaikkien" tehtaalla pakattujen pahvilaatikoiden ympäriltä. Osa niistä on muita parempia. Pienellä sylinterillä voit halkaista nauhan.

Kun se tiiviste lupsahtaa paikoilleen, kierrä se sama nauha tiivisteen ympäri, ja kiristä sillä sitä tiivistettä ikäänkuin pienemmäksi. Niin kauan kuin kädessä voimaa riittää.