Aihe: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 07.11. 2005 klo 21:32:37

Viesti:
Otin tuossa Leylantista ohjauksen työsylinterin auki. Kun jossain on klappia. Olin siinnä käsityksessä että männän muttei olisi löysällä, mutta kiinnihän tuo oli. Mutta se mäntä. Korjausohjekirjassa puhutaan männän renkaista. Ei siinnä mitään männänrenkaita ole. Sellainen vaaleansininen tiiviste vain sen verran koholla että ottaa sylinterinseinään kiinni. Sininen tiiviste on leveyssuunnassa tuollaisen puolimilliä väljä ja sehän voisi aiheuttaa välystä.

Jäi askarruttamaan että miten tuo tiiviste asennetaan. Männässä on tuollainen 5 mm syvyinen ja noin viisi millimetriä leveä ura. Mäntä ei halkea ja tiivisteessä ei ole katkosta. Millä ihmeellä se on saatu päälle. Voisikohan se olla valamalla tehty. Minkälaisia nuo tiivisteet yleensä hyraulisylinterin männissä on?

RE: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: no
Maanantaina 07.11. 2005 klo 21:50:26

Message:
Enpä tiiä leukusta, mutta yleensä niissä on useita erilaisia tiivisteitä. Kyllä se tiiviste sinne laitetaan väkisin painamalla (varovasti voi lämmittää) uusi tiiviste on tietysti pehmeämpi kuin vanha kovettunut ja siksi helpompi laittaa.
RE: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: tukijussi
Maanantaina 07.11. 2005 klo 22:14:01

Message:
Keitä tiiviste vedessä kuumaksi. On senjälkeen kuin jätkän räkä.


RE: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 07.11. 2005 klo 22:27:17

Message:
Se on 2 1/2 tuuman sylinteri. Pahus kun en tajunnut mitata sen tiivisteen leveyttä ja tarkkaa uran syvyyttä. Sylintei on nyt kiinni mutta ei kiinni koneessa. Ei se kyllä kovin huonolta näytä paitsi se välys leveysuunnassa.

Saakohan tuollaisia tuumakokoisia ostettua mistään?
RE: Ojauksen työsylinterin kunnostus
Lähettäjä: SS
Maanantaina 07.11. 2005 klo 22:59:27

Message:
Tiivistekeskus tekee sulle vaikka mihin mittaan, tekee pyöreellä ja neliskanttisella ja ovaalilla poikkileikkauksella, on Vitonia ja Kalretzia ja teflonpäällysteistä Vitonia jota itse koittaisin siinä männässä. Voi myös teettää alumiinista toisen normaaleja o-renkaita käyttäväksi.

Se mäntä on meilläkin uusittu yks irtokappale lienee ladossa, siinä tiiviste on tiukempi mut päältä selvästi kulunut. Se mäntä oli ollut vinosa siks se uusittii oli nin palion naarmuja toisella sivulla.

En usko et se tiiviste aiheuttais kovasti klappia kyl se jossakin mekaanisessa osassa ennemminkin vois olla...

- SS -