Aihe: akun kesto
Lähettäjä: vauhtiville
Keskiviikkona 07.5. 2003 klo 11:46:27

Viesti:
Joko vuonna 1996 ostama akku voi olla vanha. Missä ajassa akku menee vanhaksi? Majoria ei tahdo saada käyntiin, muutoin kuin panemalla akku ensin lataukseen.ja joka kerta.
RE: akun kesto
Lähettäjä: PP
Keskiviikkona 07.5. 2003 klo 11:50:25

Message:
Useimmat akut eivät kovin paljon yli 4-vuotta kestä. Ja syy on se, että niiden lataustila ei pysy millään niin korkeana ettei rapautumista tapahtuisi.
RE: akun kesto
Lähettäjä: akkuri
Keskiviikkona 07.5. 2003 klo 13:43:07

Message:
Isäukkolla Majurin alkuperäinen akku kesti 10 vuotta, Samoin Ford Zephyr 6:n alkuperäisakku, samoin Volvo 240:n alkuperäisakku kesti 11 vuotta,
ja paras kaikista oli Valmet 604:n alkuperäisakku (kotimainen Pakkasakku) joka kesti meillä 19 vuotta (lieneekö maailmaennätys?)
mutta usein monet tarvikeakut, erityisesti kaikki tarjousakut mitä saa Biltemoista ym. voivat vaan kestää tuon 4 vuottakin. Yleinen ikä useille akuille on siinä 8-5 vuotta. Mutta akun ikä riippuu paljon sen huolosta (jos ei huoltovapaa) eli kuinka hyvin pidät huolen että kennot ovat riittävän täynnä vettä, et pidä -30 asteen pakkasessa viikkokausia ilman käyttöä, pidät akun navat puhtaina jne...ja akun kiinnityksen kunnossa, turha tärinä nimittäin lopettaa akun kuin akun. ja tietysti laturin hihnoineen ja latauksen säätäjineen kunnossa. Ja kyllä sen akun merkilläkin on vaikutusta, esim. Agrimarketin myymä Oldham tai useimmista liikeista saatava Varta tai Bosch ovat kieltämättä laadukkaita (ja kalliita akkuja).
Ja se mikä lopettaa akun kuin akun on pitkä seisokki ilman mitään käyttöä, tästä on esimerkkinä leikkuupuimurien akut, jos niitä ei käytetä kuin 1 kuukausi vuodessa, usein ne eivät kestäään kuin 4 puintikautta silloin. Itsellä puimurinakku on välillä pitkin vuotta Majurissa, että saa "liikuntaa" ja on tuntunut tuo "ulkoilutus" auttavan kestoon.
RE: Huoltovapaata akkua EI ole tehtykään!
Lähettäjä: Mulaattori
Keskiviikkona 07.5. 2003 klo 14:33:53

Message:
Ns. huoltovapaassa lyijyakussa on usein liimatarra täyttökorkkien päällä ja se akku "hengittää" aivan kuten kaikki normaalit lyijyakut eli vetyä tulee ladattaessa ja purettaessa ja vesi haihtuu sen mukana. Aina on - navasta lukien ensimmäiset kennot nopeiten tyhjänä ja akkuvettä eli tislattua vettä tai ionipuhdistettua vettä täytyy siis lisätä. Itellä on autossa ns. huoltovapaa akku ja ikää sillä on jo 6 vuotta. Joka vuosi on akkuakin huollettava nesteytyksen muodossa. Jos laturi kiehuttaa eli ylilataa akkua turhaan, nopeuttaa haihtumista ja muutenkin on akulle turmioksi. Joissakin Bosch:n latureissa on raaka peli eli ulostulojännite on 14.5V ja akku ei kestä kuin pari vuotta moista kyytiä ja aina on kotelo "kuppasen" näköinen kun akku kuohuu enemmän tai vähemmän. Olen sen säätimen arvot itse katsonut ja parista vastaavasta laturista, joten tosi juttu se on. Laturi on 70A ja Bemussa.
Johtuen osaltaan akun kemiallisista tekijöistä tapahtuu itsepurkautumista ja yleensä käyttämätön akku purkautuu muutamassa kuukaudessa (n. 3kk) ja pilalle se menee jos on talven yli puimurissa ja jäätyy joka talvi pankkojäähän.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Majuristi
Keskiviikkona 07.5. 2003 klo 16:09:14

Message:
Majuri mittään akkua tarvii, jos jättää se sopivaan rinteeseen parkkiin niinkuin minä aina, ja heti lähtee käyntiin kun mylly pyörähtää yhdenkin kerran.
Akut on vellihousuille!
RE: akun kesto
Lähettäjä: vauhtiville
Torstaina 08.5. 2003 klo 03:34:24

Message:
Kyllä tarvii akkua, mitenkä se lähtee tasasella pellolla käyntiin kaukana viratalähteistä. Aika ajoin tahtoo majorikin tiukassa vetotilanteessa sammua,eikä mäkiä edes näköpiirissä, akun vaihto siis edessä
RE: akun kesto
Lähettäjä: zapo
Perjantaina 09.5. 2003 klo 01:37:52

Message:
Mitenkäs teillä on Exiden akut kestäny?Heavy duty
Exide on aika peto antamaan starttivirtaa pakkasessa, muttaku viimeisin ei kestänyt kolmeakaan vuotta.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Kirjaviisas
Perjantaina 09.5. 2003 klo 15:08:01

Message:
Noista huoltovapaista akuista sen verran että tutkimukset osoittavat niiden käyttöiän olevan oikein käytettyinä pidempi tavallisiin akkuihin verrattuna, en nyt muista tarkalleen miten ne eroavat tavallisista akuista, enkä jaksaisi ruveta kaivelemaan niitä tietoja jostain kirjasta, mutta kyllä niiden ainakin pitäisi olla parempia......
RE: Huoltovaasti huollettava
Lähettäjä: AccuMulator
Perjantaina 09.5. 2003 klo 18:03:43

Message:

"Noista huoltovapaista akuista sen verran että tutkimukset osoittavat niiden käyttöiän olevan oikein käytettyinä pidempi tavallisiin akkuihin verrattuna, en nyt muista tarkalleen miten ne eroavat tavallisista akuista"

Ns. huoltovapaassa lyijyakussa on usein liimatarra täyttökorkkien päällä ja se akku "hengittää" aivan kuten kaikki normaalit lyijyakut eli vetyä tulee ladattaessa ja purettaessa ja vesi haihtuu sen mukana. Aina on - navasta lukien ensimmäiset kennot nopeiten tyhjänä ja akkuvettä eli tislattua vettä tai ionipuhdistettua vettä täytyy siis lisätä.

Sitä vedyn muodostusta on kait yritetty hillitä kemiallisia ominaisuuksia rukkaamalla mutta kuten sanoin niin VETTÄ nekin tarvitsee ajan myötä!
RE: akun kesto
Lähettäjä: dexta
Perjantaina 09.5. 2003 klo 21:27:30

Message:
Kyllä se OPTIMA akku on hyvä, kestää pitkälti yli 10vuotta
RE: akun kesto
Lähettäjä: vt
Lauantaina 10.5. 2003 klo 02:20:03

Message:
Kyllä pillarin akku ja optima ovat pitkä ikäisimmät jopa 9000- 10000h eli 3-4 vuotta.Exiden kestoaika noin 4000h lisäs nestettä tai ei.Wepasto syö akkuja aika kovasti lyhentää ehkä mielestäni kestoiän puoleen.Mulla on ollu exit akkuja pari sarjaa NH:ssa ja kesto on kun nakutettu noin 4000h.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Kille
Lauantaina 10.5. 2003 klo 22:24:56

Message:
Ei kantsi kovin hirveesti vertailla eri akkumerkkejä. On nääs kovin vähän nykyjään noita akkutehtaita. Akkutuotantoki on menny semmoseksi, että muutamat harvat tehtaat teköö akkuja eri merkeille. Erilaiset tarrat tai muovikotelo päällä ja sama roska sisältä.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Kille
Lauantaina 10.5. 2003 klo 22:27:54

Message:
Lisäys edelliseen vielä, että tuo vt:n toteamus on tosi. Löytyy noita laatuakkujakin...CAT ja Optima mutta monet ns. halpa-akut on samoja.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Hara
Sunnuntaina 18.5. 2003 klo 23:57:40

Message:
Jees salama-akku oli aikoinaan aika kova sana suomessa enenkuin koko tehdas suljetiin kokonaan nykyjään akut tuodaan ulkomailta.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Puavo
Lauantaina 31.5. 2003 klo 22:10:41

Message:
Minulla on Valmet 565 ollut 18 vuotta. Ostin siihen heti alkuun kaksi 6-volttista pakkasakkua.
Kestivätten 10 vuotta 8 kuukautta. Sitten ostin
kaksi 12-volttista halpa-akkua ja kytkin ne rinnan. (Olivatten puolet halvempia, kuin 6-volttiset) Ovat olleet nyt noin 7 vuotta ja hyvin
toimaa. Latailen niitä joskus talviaikaan pienellä
laturilla. Vallussani on wanha tasavirtalaturi.

RE: akun kesto
Lähettäjä: Meca
Sunnuntaina 01.6. 2003 klo 17:37:21

Message:
Fordiin ostettiin uusi akku joskus vuonna 1987-88. Traktori myytiin pois tänä keväänä ja sama akku oli yhä kiinni, täysin toimivana.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Fergunisti
Maanantaina 02.6. 2003 klo 12:17:39

Message:
Puolalainen Centra kesti MF35:ssa 6 vuotta. Nyt on testissä Oldham ja toistaiseksi on hyvin pyörittänyt.

Vanhemmissa pikkutraktoreissa kait yksi akun tuhoaja on juuri huono kiinnitys ja akku pääsee tärisemään pellolla ajettaessa. Nykyaikaisten akkujen kennot ovat myös ohuempia kuin vanhoilla Pakkasakuilla ym. Keskimäärin akku kestää n. 4-6 vuotta vehkeessä ja sitten se on kaput, sen myöntävät myyjätkin varaosaliikkeissä (ainakin meilläpäin).

Perusasia on kai se hyvä huolto, akkuvesien tarkastus, johdot ja laitteet kunnossa ja akku talveksi lämpimään. Näin riittää virtaa pitkäkäösi ajaksi koneeseen.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Jerico
Maanantaina 02.6. 2003 klo 19:44:24

Message:
Kyllä akut ennen kestivät selvästi pitempään vaikka latureina oli pienet tasavirtaslaturit. Syy oli se kuten Fergunisti toteaa että kennojen lyijylevyt oli paksumpia eli niissä oli enemmän lyijyä. Ero tuntuu painoerona, vanhanajan akut painavat selvästi enemmän kuin nykyiset. Totesin sen itse viimekesänä kun kuskasin kuusen juurelta vanhat akkuromut keräykseen, ja sattu olemaan samanlaiset akut sekä vanhana versiona ja uudempana mallina. Molemmat oli jo muovisella kotelolla.
Lyijylevyistä irtoaa käytön aikana lyijyä akun pohjalle, ja paksummista lyijylevyistä on varaa irota lyijyä kauemmin kuin ohuista levyistä, ennenkuin se vaikuttaa akun käyttökelpoisuuteen.
RE: akun kesto ja lyijyn määrä
Lähettäjä: Accumulator
Tiistaina 03.6. 2003 klo 10:14:53

Message:
Ongelma on vaan se että kun lyijyä varisee pohjalle tapahtuu kennolevyjen oikosulku ja pienissä akuissa ei ole paljoa "sakkatilaa" levyjen alapuolella. Hyväkin akku saattaa hetkessä simahtaa. Itsellä kävi kerran autonakulle näin. Kävin kahvilla huoltoasemalla ja eipäs enää startannut. Valot paloi hyvin mutta ei kestänyt kuormittaa yhtään. Akku meni vartissa veltoksi ja vika ei ollut kaapeleissa eikä liittimissä vaan 1 kenno meni pois pelistä.
Mitä isommat syöksyvirrat akku antaa sitä enemmän on tehollista pinta-alaa oltava levyissä ja halpisakkujen rakenne ei ole kovin hyvä tässä suhteessa.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Hande
Maanantaina 24.1. 2005 klo 18:06:29

Message:
Jos se "Majuri" simahtaa kaakana sähköpisteistä ja akku siinä samalla tyhjenöö, niin suattaapi sen suaha lattautummaa ihan kissannahkäsäholläkkii. Eikun kolli mukkaan pellolle tai mehtään ja hännästä kiinni. Toisen jalan ukkovarvas +nappaan ja toisen jalan pikkuvarvas -nappaan ja kovasti silittämmään, nimittäin sitä mirriä eikä akkua. Akun kestoikkee tämä ei ehkä kovin paljon jatkane, kun sannoovatten karvanahkan hinkkoomisessa kehittyvän usseita tuhansia volttiloita mutta se virtapuolj ei paljon piätä huimoo. Sähköpisteen lähellä suattaa sitä silittämistä harrastella silitysrauvallakkii, kuhan ei liian kuumalla, jotta ei kolli siitä lähtis livohkaan ja jäis koko homma sikseen. Eristämättömällä silitysrauvalla kissan silittäminen suattaa olla jännitetyötä tai ainakkii jännittävvee työtä. Jotta tämmösijä ohjeita tällä kertoo vappaasti käätettäväks.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Velu
Maanantaina 24.1. 2005 klo 19:28:39

Message:
Kyllä kunnon akku oikeassa käytössä sen 8-10 vuotta kestää. Hinta vaikuttaa kestoikään ja tärinän kestoon. Halpis akun saattaa saada aika äkkiä loppuun täristävissä olosuhteissa. Kaksi akkua meni juuri samalla tavalla. Soran ajon jälkeisenä päivänä ei enää ollutkaan virtaa.

Varta/bosch akuissa pitäisi olla vähän parempi tärinän kesto ja virtaa riittää. Samoin riittää virta exidessä, mutta ei ole kellään kestänyt monta vuotta. Kuorma-autokäytössä ei kestä yli 2 vuotta.
RE: akun kesto
Lähettäjä: 270
Maanantaina 24.1. 2005 klo 20:23:07

Message:
Ostin leukkuun -88vuonna salaman n.150 ampperinen
ja vielä pelittää ,ehkä vähän heikonpi mitä
vuosi sitten.
RE: akun kesto
Lähettäjä: varta
Maanantaina 24.1. 2005 klo 20:34:02

Message:
Salama-akku ei ole kestänyt kuin noin 4-5 vuotta.Tai no nyt on tuo yksi salama ollut jo noin 8-9 vuotta eli yksilöerojakin on. Varta pimeni alle vuodessa ja meni takuuseen kun yksi kenno oli oikosessa.
RE: akun kesto
Lähettäjä: ford cmax
Tiistaina 01.2. 2005 klo 11:10:04

Message:
no niihän se on mut ei sen vian tarvii olla aina akussa sehän voi olla jopa laturissakin.
RE: akun kesto
Lähettäjä: minä
Tiistaina 01.2. 2005 klo 18:42:43

Message:
tehkää niinku vaari aikanaan kuorma-auton akuille. Akut suihkuhuoneen lattialle ja rautasahalla kiertää kansi irti ja sitte ne levyt pois ja pestä ne vedellä ja liimalla takasi paikalleen ja vähä happoa ja vettä. Oli sillon kuulemma kalliit akut ja renkaat. Oli kuulemma talossa kuorma autoa mutta 1 renkaat. Toinen auto seiso pölkkyjen päällä aina ja tarpeen tullen renkaat ja akut toiseen autoon
RE: akun kesto
Lähettäjä: siis
Tiistaina 01.2. 2005 klo 18:43:52

Message:
2 kuorma autoa talossa.
RE: akun kesto
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 01.2. 2005 klo 19:49:59

Message:
Akku maksoi silloin joskus 10% traktorin hinnasta. Suhtaudu nöyrästi akun hyvinvointiin. Uusi maksaa 5000 !
RE: akun kesto
Lähettäjä:
Tiistaina 01.2. 2005 klo 20:04:10

Message:
meil on 18 vuotta vanha akku vallussa ja nyt tänään kävi faija hakemas uuden, haluisko joku antiikkina sen vanhan akun

(ei oo toiminu parii vuoteen kylläkään se vanha akkumulaattori)