Aihe: Lastulevyn yms poltto?
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 03.11. 2005 klo 09:26:45

Viesti:
Koivukuituketjussa "Lämmittäjä" kysyy, mitä saa polttaa. Lämmittäjän kysymykseen tahdon minäkin vastausta.
Muistaisin joskus kuulleeni, että lastulevy ei sovi poltettavaks? Pitääköhän vielä paikkansa tai siis minä vuonna lastulevyn koostumus sitten on muuttunu jos on? Oon pilkkonu trukkilavoja polttopuuks ja niissä on toisinaan lastulevyn näköstä ainesta korokepalikoina. Oon kuskannu kaatopaikalle. Tosin siellä on sitten sanottu: Laita poltettavien lavaan.
RE: Lastulevyn yms poltto?
Lähettäjä: Talkkari
Torstaina 03.11. 2005 klo 09:34:04

Message:
Yleisperiaate on ,että korkeassa lämpötilassa haitat ovat pienemmät eli hyvin palavaan tuleen pieninä annoksina.
RE: Lastulevyn yms poltto?
Lähettäjä: tukijussi
Torstaina 03.11. 2005 klo 12:07:16

Message:
Lastulevy on ensiluokkainen energianlähde.

Kiukaaseen kun laittaa pesän täyteen ja vetopelti selälleen, niin tod.näk. lysähtää koko komeus. Kerran kölvinä jätkäporukassa saunoessamme onnistuimme polttamaan lastulevyllä lämmittämällä koko saunan.

Tiedättekö muuten että palomiehen halventaminen on rangaistava teko ollut ainakin siihen aikaan. Eli ei makkaranpaistoa hiilloksella samaan aikaan kun palokunta sammuttaa.
RE: Lastulevyn yms poltto?
Lähettäjä: sp
Torstaina 03.11. 2005 klo 18:16:43

Message:
luvallisuuteen en ota kantaa mutta kyllä lastulevyllä saa hyvin lämpöä! Meillä aina poltettu kaikki jätelevyt ym. keskuslämmityskattilassa. samoin jäteöljyt!
RE: Lastulevyn yms poltto?
Lähettäjä: Levy
Torstaina 03.11. 2005 klo 19:46:01

Message:
Rakennuslastulevy on lämpöarvoltaan melkein 2 * koivu. Johtuu siinä olevasta liimasta. Lavoissa oleva "levy" on tehty lähes ilman liimaa, koska muuten se maksaisi. Levy palaa erittäin kuumalla liekillä, ei yksinään sitä pesään. Voi polttaa = ei ihmeellisempiä jäämiä, jos on kuivaa.
RE: Lastulevyn yms poltto?
Lähettäjä: MiV
Torstaina 24.11. 2005 klo 18:36:01

Message:
Mökkirempassa jäi aika paljon ties miten vanhaa lastulevyä. Polttelin niitä uunissa, kunnes kerran kylmä piippu työnsi karseat savut sisään. Loput levyt lähtivät kaatopaikalle