Aihe: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: olli kuhta
Tiistaina 01.11. 2005 klo 20:59:58

Viesti:
Onko akkujen laatu huonontunut viimevuosina, kun joutuu parin kolmen vuoden välein uusimaan akun traktoriin ja autoon. Vaikka katson nesteet ja lisään tarvittaessa.

Lähes joka kerta olen ostanut eri merkkisen akun. varta,faam,oldham,fulmen,solo.

Viimeksi ostin traktoriin akun 2003 syksyllä ja nyt on vaihto taas edessä. Eikä kertaakaan ole päässyt akku tyhjäksi purkautumaan.

Kaverin traktorissa on yli 10v vanha akku ja toimii täysin edelleen??? Merkistä ei saa selvää kun tarrat on pudonnu pois.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: minä
Tiistaina 01.11. 2005 klo 21:13:18

Message:
Kyllä kai nekin huonontunu on, niinkuin perke... KAIKI tuntuu nykyään olevan kertakäyttökamaa! Suunittelijat ovat kai huomanneet , ettei tavaraa mene tarpeeksi kaupaksi ellei tehdä lyhytikäisiä romuja.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: HRD
Tiistaina 01.11. 2005 klo 22:03:29

Message:
No siihen kaikki perustuu.. Kaikelle lasketaan jokin elinikä.. Kulutusyhteiskunta..
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Jaska Y
Tiistaina 01.11. 2005 klo 22:06:45

Message:
Onks latausjännite varmasti kohdallaan?
Täristääkö raktoris sitä akkua enemmän kun olis välttämätöntä?
Anteeks jos on tyhmiä ajatuksia!


RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: patskula
Tiistaina 01.11. 2005 klo 22:16:08

Message:
Mitäs sanotte tähän: Ostin Valmet 565 :seen kaksi kappaletta ns. halpa-akkuja kesäkuussa vuonna -95
Valmetin omat akut, kaksi 6-volttista maksoi maltaita, joten ostin kaksi 12-volttista halpa-akkua ja kytkin ne rinnan. Edelliset akut kesti 10 vuotta ja kahdeksan kuukautta. Nyt nämä on kestäneet 11 vuotta 4 kuukautta. Kuka sanoo, ettei akut kestä?
Minä epäilen, että tuo pitkä kesto johtuu Vallun laturista. Vallun oma tasavirtalaturi kun latailee akkuja hyvin hellästi..
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: rape
Tiistaina 01.11. 2005 klo 22:38:27

Message:
> Vaikka katson nesteet ja lisään tarvittaessa.

Tuota vähän ihmettelen, jos joudut oikeasti lisäämään. Minä en ole joutunut lisäämään mihinkään vehkeeseen vettä ainakaan 15 vuoteen. Onkohan latausjännitteesi kohdallaan?

Itse käytän vain Boschin akkuja (sama kuin Varta?). Tapaavat kestää n. 7 vuotta, jos käyttää säännöllisesti. Vähäisessä käytössä menevät pilalle nopeammin.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: RM
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 00:05:50

Message:
Varta valmistaa akut Boschille.
Omalla nimellä Vartalla on monenlaatuisia akkuja ja hinnoittelu on sen mukainen. Kun halvimman ostaa niin se näkyy myös akun kestossa.
Laadukkaimmat Vartat kestää noin 10 vuotta (samoinkuin kaikki Boschit, mutta ne ovat vaan ruokottoman hintaisia)
Itse käytän enimmäkseen Vartan akkuja.

RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: olli kuhta
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 00:15:43

Message:
Ei juuri koskaan tarvia nestettä lisätä. Nykyiseenkään akkuun ei ole tarvinnut tehdä mitään. Ja latausjännitteet on kohillaan niin palikka en sentään ole.
Eikä se nyt normaalia enempää ravista ja tässä nykysessä akussa on muka joku tärinäsuoja juttu.

Paras tapaus oli tuo solo (autossa)kesti 3kk kun meni aivan mykäksi. Onneksi oli 6kk takuu. Otin vartan tilalle se nyt on kestänyt 2v.

Onkohan semmonen juttu, että nykyisin käyttäävät kierrätettyä lyijyä niissä akuissa ja ennen käyttivät vain uutta kamaa.

Toisessa raktorissa kesti kans akku lähes 10v. Sitte laitoin old hamin ja ei edes kahta vuotta kestäny.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Jouko
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 00:31:18

Message:
Rattorissa on ollut Oldham 120 AH vuodesta 1997 ja hyvin pelaa vieläkin.
Kesäisin olen lisännyt hieman vettä.
Latausvirta ei ole kamppeessa kovin suuri.
Lämmitysroikan yhteydessä on automaattilaturi, joka varmistaa akun lataustilan talvisin.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: rape
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 01:09:37

Message:
Mulla on myöskin autossa tuo automaattilaturi. Uskoisin sen pidentävän akun elinikää, koska ajan aika paljon lyhyitä matkoja ja akku ei varmaankaan aina ehdi latautua ajon aikana.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: woodsman
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 06:50:32

Message:
Transporterissa kesti alkuperäinen Vartan akku 11 ja puoli vuotta ! Koskaan en lisännyt vettä ja oikeastaan unohdin koko akun huollon. Tais olla sitä huoltovapaata mallia koska tulpatkin oli vaikeasti avattavat.
GS:n akut Toyotassa olleet kanssa kestäviä takavuosina.
Nykyakuista samankaltaisa kokemuksia kuin edellä. Tuntuu ettei kestä kuin muutaman vuoden. Oli sitten merkki Varta, Hankook tai mikä hyvänsä.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: oopee
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 08:09:58

Message:
Ostiin Majoriini -98 bilteman punakantiset halvat akut ja hyvin ovat kestäneet. Epäilisin myös liian tehokkaita latureita jos ei akku kestä...
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Cat
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 08:24:58

Message:
Akut pannaan pilalale usein tuolla liian hyvällä hoidolla, tarkoita että lataillaan verkkolatureilla seisonta aikoina, mielipiteeni neljänkymmenen vuoden kokemuksella, akkujen kesto iät sattuvat useimmi haitariin 3-12vuotta, merkkiin katsomatta, paras on ollut japsin Yaca,
taasen Catebillar hinta huomioon ottaen aiva mätä vain kaksivuotta.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Janne
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 08:43:56

Message:
Bosch Silver näyttää kestävän luokkaa 7 vuotta. Kaikki sitä aikasemmatkin (alkaen Koivusen linjan King Poweristaki...) on kestäny likimain samaa luokkaa.

Sellaista asiaa ei ehkä äkkiä tule niin huomioitua, että kylmä akku ei kykene ottamaan kunnolla varausta vastaan. Jos siis ajelee lyhyttä matkaa talvisin taikka akku sijaitsee hankalassa paikassa, jossa sitä ajoviima hellii tms. syystä voi käydä niin, että laturin ylijäämäteho (jos yleensäkään penkinlämmittimeltä, valoilta, takalasinlämmittimeltä jne jää edes mitään yli) ei lataa akkua. Akun napajännite on ylhäällä, mutta akku ei silti varaudu.

Olisiko tällaisesta fysikaalisesta tosiasiasta ratkaisuksi ihmetykseen? Tällainen osittaisvarattu akku vanhenee nopeampaan ja alkaa myös tuntumaan heikenneeltä nopsasti, vaikka osa ongelmasta voi olla ihan varauksen puutettakin. Toki jos testereillä saa kennoja kiehutettua jne. niin ilman muuta moinen akku on resu, eikä kyse ole varauksen puutteesta.

Jos tämäkään ei mene kaupaksi, niin kokemusteni mukaan akkuja on vaihdettu ihan heikon startinkin takia. Toki tässä on sama, että jos akkukaupassa testerillä mittauttaa vanhansa ja se todetaan rikkinäiseksi, niin silloin homma on selvä. Jos vain elää näppituntumalla ja vaihtelee heikoksi olettamiaan akkuja, niin oikea syy voi olla monessakin muussa paikassa, kuin itse akussa.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Hka
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 09:26:27

Message:
Ostin 502 valmetin 1988. Oli ostettaessa huono akku ja myyjä laittoi isosta vanhojen akkujen kasasta "uuden" akun ja sanoi, että jos ei pelaa niin hae seuraava. Ei ole vielä tarvinnut hakea, ei taida takuu olla enää voimassa. Muistaakseni salama akku, valkoinen ja keltaiset korkit(2kpl).
todenäköisesti on jo 20v täynnä, tuskin uudehko akku oli joutunut liikkeen akkupinoon.

Varmaan pelaa kun kokonaistuntimäärä vähäistä, kuitenkin tulee ajettua lähes viikoittain(ei kovilla pakkasilla kun silloin ei ole lumihommaa). Sähkölaitteita ei tarvi pitää päällä oikeastaan kuin puhallinta. Vettä olen lisäännyt kerran vuodessa.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 11:02:57

Message:
Isältä sammui auto pienen matkan päähän huoltamolta. Ei jaksanut startti pyörittää. Huoltamo möi uuden akun, sikahintaan. Ei auttanut sekään.

Tuotiin auto trailerilla kotiin. Moottorissa käynyt täystuho jo 672 000 km kohdalla (kyllä, kirjoitin oikein: yli kuusisataa tuhatta kilometriä).

Kotona selvisi uuden akun tarpeettomuus. Moottori ei pyörinyt kampiakselin päästä metrin jatkoputkellakaan. En avannutkaan, uutta käytettyä tilalle.

Sekä uusi, että vanha akku palvelevat vieläkin, 15 vuotta myöhemmin, sähköperämoottorikäytössä suht hyvin.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Tureq
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 11:31:54

Message:
Appiukolla on mersussaan (-99 E220cdi) jonkin sortin koeakku, jota oli tarjottu joskus vuonna 97 taksien koekäyttöön, eli akku on ollut vuodesta 97 vuoden 2003 alkuun asti taksikäytössä, sen jälkeen mersu siirtyi yksityiskäyttöön ja akku palvelee yhä, paikallisessa akkuliikkeessä käydään testaamassa kerran pari vuodessa akun kunto ja liikkeen pitäjä lähettää tiedot tehtaalle, eli akku on ollut nyt noin 8 vuotta ja yli puoli miljoonaa kilometriä dieselmersussa menossa ja edelleen toimii hyvin, joten akkutehtailijat osaisivat kyllä tehdä erittäin vaativaankin käyttöön soveltuvia akkuja jos haluja ja/tai maksukykyisiä asiakkaita olisi tarpeeksi, mutta monelle meistä riittää se bilteman/paikallisen autotarvikeliikkeen 30-40 perusmalli.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Jaska Y
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 11:55:47

Message:
Tossa Transporterissa oli, kun sen -98 ostin, paikallaan Hoppecke Duplex. Sillä käynnistyy edelleen, en tiedä valmistusvuotta.
Koneviesti ja kumppanit testas joku vuosi sitten yhteispohjoismaisesti akkuja, tommonen Hoppecke anto virtaa hiukka huonommin kuin siinä suhteessa parhaat. Tossa pitäs olla levyt joinkin pussissa ja sen ansiosta pysyä kauan kunnossa.
Koneviestin mukaan Hoppecke oli Suomessa selvästi muita kalliimpi, mutta ei Ruåtsissa eikä Norjassa.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Velu
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 12:52:34

Message:
Latausjännite pitäisi olla mahdollisimman tarkkaan 14v. Paljon yli ei kärsi olla, koska se keittää akkuja, eikä paljon alhaisempi, koska muuten ei akku lataudu pakkasella täyteen.

Noilla jännitteillä on akut kestäneet seuraavasti:

Super power -96 kesti 8.5 vuotta ja 230tkm

Valmetin alkuperäisakku vm -97, pelaa vieläkin samalla paikalla kuin tehtaalta lähtiessä.

361 2kpl Varta silver 77Ah vm. -01 toimii vieläkin. Edelliset akut Huoleton 2x6v 120Ah kesti 8 vuotta.

Ei noissa siis ole huonotumista tapahtunut. Aivan halpoja akkuja ei kannta traktoriin ostaa. Tahtoo tärinä tehdä niistä lopun. Liian korkea latausjännite tekee myös akusta selvää muutamassa vuodessa. Varsinkin kun sähkön kulutus on pientä.
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: 270
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 20:15:51

Message:
Laitoin leukkuun vuonna -88 salaman ,nytten
joutu uusimaan. vuosia 17
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: Akkumolaattori
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 20:31:54

Message:
Akkujen kestosta. Jos haluaa pitkäikäisen akun kannttaa ostaa joku halpisakku ja verrata vaan painoo kalliimpaan.
Kalliit akut on valmistettu ohuemmista levyista paremman pakkaskäynnistyvyyden saavuttamiseksi(pienempi sisäinen resistanssi).
Ohuet levyt kuitenkin syöpyvät nopeammin ja lopulta tippuvat kennossa levy väleihin ja muodostavat kenno-oikosulkuja.
Yleensä nämä akut on tehty pohjoisiin oloihin paremman pakkaskäynnistyvyyden saavuttamiseksi.

RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: TJ
Torstaina 03.11. 2005 klo 00:20:48

Message:
Autossa on 80-luvulta peräisin oleva vanha kunnon Salama -akku. Ei oo tarvinnut vuosiin nesteitä lisätä eikä latailla, autolla ajetaan melko vähän mutta ei mitään lyhyttä matkaa. Ja se akku on aivan täydessä terässä. Ei taida enää Salama akkuja saada mistään?
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: 0-13
Lauantaina 05.11. 2005 klo 18:39:03

Message:
Akkujen kesto on 0 pv.- 13 v. Eivätkä ole kehittyneet yhtään vuodesta -75, josta asti olen ollut tekemisissä niiden kanssa. Olen myös työssä niiden armoilla päivittäin. Ne on ihan hupituotteita, Merkistä riipumatta. Olenko väärässä?
RE: Mitä mieltä olette akkujen kestosta
Lähettäjä: akku
Lauantaina 05.11. 2005 klo 23:26:12

Message:
Pakettiautossa kesti 130Ah salama akku 13v. Sen jälkeen 105Ah biltema 3v. On todella eroja. Autoon kuuluisi ehkä joku 95Ah. Bensahenkilöautossa 60Ah salama meni noin 10v. Seuraava salama kiukutteli 3v jälkeen. Myin auton mukana pois, en tiedä pelasiko pidempään.