Aihe: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: Jaska Y
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 19:29:34

Viesti:
Sanokaas viisaat, mitä väliä moottoriöljyn määrällä on, jos varotusvalo ei pala, mutta öljyn pinta on alle tikun alarajan? Mää oon luullu että pumpattu öljy voitelee kaiken mitä voidella tarttee, mutta oonko ehkä väärässä? Ainakin oon olin huamaavinani, että ton Transporterin (viispyttynen bensa) ääni muuttu kun öljy oli vähissä.
Tunnustan, törkeetä hualimattomuutta, KUNNON masinistin koneelle nin ei kävis.
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: asentaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 20:23:13

Message:
Tasamaalla ei niinkään merkitystä,mutta ylä-ja alamäet voi tuottaa ongelmia.
Pumppu voi imasta ilmaa.
On myös huomioitava että kylmä ja jäykkä öljy ei valu niin nopeasti takaisin öljypohjaan ja öljypumpulle kuin olis tarve.
Vähäinen öljy ei myöskään riitä välttämättä roiskevoitelulle tarkoitettuihin kohteisiin esim.männänhelmat.
Suosittelen öljyn pidettävän mittatikun rajoissa.
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: HAlosseppä
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 20:36:30

Message:
Siinä vaiheessa kun öljynpainevalo palaa öljyn vähyyden vuoksi, vahinko on jo tapahtunut tai hyvin lähellä. Kellon katkaisuraja on jossain 0,3 kg paikkeilla ja normaalipaine on 3 kg. Eli pumppu on voinut ryystää ilmaa sekaan jo pitkän aikaa ja laakerit jääneet ilman kunnon voitelua.
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: kuumenee
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 20:38:47

Message:
pieni määrä esim. vain puolet kuumenee enempi. ja vaikka varoitus valo ei pala se vain takoittaa,että paine on minimin yli, mutta ei käyttö paineissa.
esim. valon raja 0.8 kg/cm2 ajo paine 4 kg/cm2. niin kyllä siinä jo käynti äänet muuttuu.
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: woodsman
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 21:04:42

Message:
Transporterin äänen muuttuminen johtuu hydraulisista ventiilinnostajista ( tai pitäiskö sanoa laskijoista !). Kun öljy vähenee ei painetta riitä sinne tarpeeksi. On todettu käytännössä ! Käynti muuttuu huomattavasti paremmaksi kun lisää öljyä !
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: woodsman
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 21:09:07

Message:
Näin siis ainakin Dieselissä !
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: Jska Y
Maanantaina 31.10. 2005 klo 09:22:01

Message:
Woodsman: Tietääkseni venttiilivälyksen hydraulinen säätö (näin sanoen ei tartte miettiä venttiilin kulkusuuntaa) on samanlainen bensa- ja dieselkoneissa.
Siis vajaa öljynpaine!
Mää olin ihan aatellu, että paine olis "kaikki tai ei mitään". Mulle on jopa sanottu tarvikekaupassa, että pidä Ladassa vaan sen verran öljyä, että lamppu pysyy pimeenä, ei kulu nin paljon. Ladasta meni (onneks) venttiili, öljynkulutus loppu siinä remontissa. Uskon masinisteja mieluummin!
KIITOS kaikille tiedoista, alan tarkkailla öljymäärää tarkemmin.
RE: Öljymäärän merkitys
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 31.10. 2005 klo 15:55:11

Message:
Moottori voi vikaantua ilman öljyä vaikka seuraavalla tavalla. Moottori kallistuu sellaiseen suuntaan että öljynottoputki jää pintaan. Kiertokangen alapäässä on valkometallinen liukulaakeri. Jos nelisylinterisestä moottorista otetaan 40 kW teho niin yhden kiertokangen laakein lävitse välittyy 10 kW teho. Kun voitelua ei ole valkometallia alkaa irrota laakerin väliin ja laakeri käy raskaaksi pyöriä. Kone on pakko pysäyttää. Laakerin kitka estää konetta pyörimästä. Konetta ei saa pyörimään muuton kuin etsimällä ja vaihtamalla jumiutunut laakeri.