Aihe: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Jeppe
Torstaina 27.10. 2005 klo 22:37:47

Viesti:
Nyt on paperimiesten monivuotinen haave ja tilaus mennyt perille. Juuri äsken uutiset kertoivat ilosanoman teille, että teollisuus suostuu pyyntöihinne. Stora Enso aikoo irtisanoa 5000 työntekijää pohjoismaissa. Tämä on hyvä alku sille mitä paperimiehet ovat kauan toivoneet. Kyllä sieltä UPM:t ja muut sitten seuraavat perässä.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Juuso
Torstaina 27.10. 2005 klo 22:47:35

Message:
Kyllä, kerrankin osui ja upposi! Miettikääpä ruuattoman pöydän ääressä kannattiko lakkoilla ja aiheuttaa paperitehtaille ylimääräisiä tappioita? Tuollakin turhalla lakkoilulla olisi monta päätä säästynyt.

Nytpä saatte mitä pyysitte, onneksi olkoon, hienoa toimintaa!

Ja juuri sanoivat uutissa että tämä on vasta alkua, voi että kun olen iloinen, pitää oikein viski ryypyt ottaa tuon vuoksi........
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: lippisjuusoko?
Perjantaina 28.10. 2005 klo 01:23:55

Message:
Kyllä on tukiaismaajusseilla isänmaalliset ilonaiheet! Ampua tollaset sais, hyi saata.. vit.. loiset!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Jeppe
Perjantaina 28.10. 2005 klo 08:56:37

Message:
Eihän ole muusta kyse, kuin paperimiesten ikiaikaiseen haaveeseen suostumisesta. Paperihiehethän ovat aina vastustaneet muitten palkkaamista tehtaille. Nyt työnantaja toteuttaa heidän haaveensa paremmin, kuin hyvin. Työnantaja ei ota tehtaille lisää paperiliiton ulkopuolisia työntekijöitä. Pienenä bonuksena lupaukseen työnantajat jopa vähentävät väkeä. Voiko pyyntöihin paremmin vastata?
Paperimiesten on ollut pakko tietää mihin heidän jokavuotinen uhittelunsa johtaa. Paperiteollisuus on vuosia varoittanut, että jos ei Ahosen ja kumppaneitten ahneus lopu, joudutaan muihin toimiin. Pakkohan se on joskus tulla pään vetävän käteen. Nyt on ainakin kerrankin totta, että irtisanomiset eivät tulleet yllätyksenä. Kansantaloudelle on erittäin hyvä asia tämä uutinen. Jospa nyt joku muu ottaisi opikseen, jotta ei tätä yhteistä hyvää ainakaan lakkoilulla rakenneta.

Sitä saa mitä tilaa. Muuttakaa Kiinaan paperitehtaalle töihin ja uhkailkaa siellä lakoillanne.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:08:04

Message:
Hienoa !!

Nyt tyhmien paperiliittolaisten omanoksan sahaaminen vihdoinkin tuottaa tulosta. Nyt päästää joukolla kortistoon ja saadaan pelata kotona tietokoneella pasianssia ja ajella autotallisssa potkulaudalla.

Hyvä Ahonen !

Hyvä me !
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: nummisuutari
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:15:25

Message:
Taas on yksi esimerkki siitä, että kehitys- ja muutostarpeet patoutuvat ja purkautuvat sitten isompana rysäyksenä (joskus vallankumouksinakin). Elämään ja etenkin talouselämään kuuluu, että pitäisi kehittää ja parantaa pienin askelin niin kaikki ehtisivät ja voisivat paremmin sopeutua.
Samaa voisivat tehdä muutkin intressiryhmät ml. jyväjemmarit, katsella ympärilleen ja yrittää ymmärtää muuttuvaa (mm. maapalloistuvaa) elämänmenoa hyvine ja valitettavasti myös huonoine puolineen.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Metsätyömies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:22:47

Message:
Tuntuma on sellanen että seuraavan 5v aikana tulee tapahtuun paljon asioita metsäteollisuudessa.Ei yksin paperitehdaiden supistus,myös suora vaikutus kantohintoihin,koneyrittäjiin.On tosi asia että paperimiehet/naiset ovat haukanneet liian ison palan viitaten keväiseen(lakkoiluun joka johti työsulkuun).Tällä hetkellä koneyrittäjät tekevät työnsä aivan veitsikurkulla,jos lähtee vaatiin taksoihin korotuksia,on vastaus selvä EI EI EI.Eli tuntuma on se että suomen metsäteollisuus siirtyy hitaasti mutta varmasti halvempiin maihin jossa palkka kustannukset on pienemmät.Toisaalta tilanteesta on turha tehdä paperimiehistä ns syntipukkia,koska asiat on päätetty paljon aiemmin,toki keväinen selkkaus nopeutti ja edesauttoi asiaa.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Pohdiskelija
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:42:00

Message:
Paljon viisaita kirjoittelijoita. Mutta selittäkäähän, storaenson konelinjojen alasajo ja tehtaiden myynti kohdistuu pääosin muualle kuin suomeen, euroopanmaihin, mutta myös amerikan mantereelle. Kuinka suomen paperimiehet ovat tähän pystyneet? Siis saaneet muiden maiden paperitehtaat kannattamattomiksi. Taitavat olla vaikutusvaltaista porukkaa.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: tukijussi
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:47:05

Message:
Niin uusia paperikoneita ei taida enää suomeen tulla...
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Nummisuutari
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:47:32

Message:
Mielestäni ainakin puuautojen kuskit tekevät parhaansa metsäteollisuuden hyväksi. Isoja kuormia liikkuu yötä päivää huonoilla ja lumisilla teillä, missä kaupunkilainen vaivoin pääsee maasturillaan.
Mutta ei paperitehtaiden onni ja menestys ole vain duunareitten palkoista kiinni. Palkkojen osuus kokonaiskustannuksista on kai vain joku hassu prosentti. Eivät vanhanaikaiset tehtaat muutu kannattaviksi vaikka työnekijät olisivat ilmaisia. Enemmän on kyse muusta esim. johdon kyvyistä, organisaatiosta, rahojen sitoutumisesta varastoihin jne. Onko herroja ja narreja entiset määrät kymmenellä organisaatioportaalla, vaikka asiat hoituvat nopeasti ja helposti tietotekniikalla.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: ???
Perjantaina 28.10. 2005 klo 10:22:27

Message:
Paljonko luulette paperitonnin hinnasta olevan palkkakuluja? Taitaa olla osapuilleen 8%? Tästä vain osa paperityöläisten palkkoja. Kun siellä tehtaissa on niitä henkilöstöryhmiä muitakin -markkinointi laskutus johto suunittelu asiakaspalvelut ynm. Viime työehtosopimus esim taisi korottaa noita paperimiesten palkkoja n. 2,5 %. Korotuksen vaikutus paperitonnin hintaan siis melkoinen. Tuohon se sitten paperiteollisuus suomessa ja muualla tämäm palstan kirjoittelijoiden mukaan kaatui...
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Jeppe
Perjantaina 28.10. 2005 klo 10:59:52

Message:
Väärin ymmärretty, että olisi kyse pelkästään paperialan palkkakustannuksista kyse. Palkat on marginaali-ilmiö suurteollisuudessa.
Kyse on ison teollisuudenalan johtamisesta eli periaateasia. Kuka päättää ketä työmaalla saa työskennellä ja ketä ei? Onko se isäntä vai Ahonen? Kuka meistä pikkuyrittäjistä suostuisi siihen, että kun palkkaat jonkun ihmisen töihin, tulee Helsingistä joku Ahonen ja sanoo että ei käy. Väärän liiton mies.
Kyllä se vielä kuuluu suomalaiseen vapauteen työnantajalle ottaa töihin kenet haluaa ja työmiehelle oikeus päästä töihin sille työnantajalle, jolle työpanos kelpaa. Sitä ei tottavie liittojen punanenäset sikaniskat päätä.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Rakennusmies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 11:57:26

Message:
Kyllä Jeppe asiaa kirjoittaa.Ahonen luuli,että hänestä tulee toinen Välläri mutta nyt on jalat polviamyöten sellussa.Hän pyysi heikonpi sopimuksellisia liittoja tukemaan itseään,että paperille tuotaisiin kuukin taivaalta.Luuliko hän tosiaan,että paperi paroonit itse maksaa sen kuudenviikon seisokin.Aina tuollaiset laskut maksaa haalariporukka ja veronmaksajat.On mielenkiintoista seurata seuraavaa sopimuskierrosta,luulenpa,että Ahosen nimi koreilee ylinpänä missä tyhjäätilaa vain sopimuspaperissa löytyy ja vielä hymyssäsuin.Siinä on teille kaaderi paperimiehet...
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Ulkopuolinen
Perjantaina 28.10. 2005 klo 14:46:18

Message:
Ei Suomen hienoja metsiä olisi pitänyt ahneuksissaan alun alkujaankaan paperin paskaksi jauhaa. Nyt ei ole enää kunnon puita metsissä joista voisi tehdä pitkälle jalostettuja massiivipuutuotteita, kunnon taloja, huonekaluja ym. Nyt on kaikin puolin kakkulit housussa. Laatupuu loppu ja vesistöt saastutettu. On viimeisten kinausten ja syyttelyiden aika. Löyhkäävästä suomalaisesta selluläjästä yritetään epätoivoisesti puolin ja toisin irroittaa viimeisiä osinkoja ja optioita. Siinä ahneuden ympäristössä ei paina mitään puun tuottajien ja korjuuketjun ammattilaisten tekemä työ ja osaaminen. Aika on sellainen, että on vallalla vain talouden ismit loputon ahneus ja pohjaton akateeminen tyhmyys.


RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 16:19:19

Message:
Äläkää paskaa jauhako.Suomessa on vahva paperiteollisuus ja pysyy.Mikäli joku vanha sanomalehti kone lopetetaan kannattamattomana ,ei tee suvee ei talvea.Meillä tehdään erikoispapereita esim.lämpöherkkää ja märkäluja paperia.Mikä tahansa vinosilmä tai hottentotti ei pysty samaan.Vaikka eukalyptyspuu kasvaakin nopesti.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Make
Perjantaina 28.10. 2005 klo 17:03:15

Message:
Elä unta nää, kiinassa tehdään varmasti samanlaista erikoispaperia erotuksella, että työntekijän palkka on 200 kuussa. Se siitä keväästä.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 17:29:53

Message:
Oletko nähnyt kiinalaista lämpöherkkää paperia?.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 17:30:12

Message:
Oletko nähnyt kiinalaista lämpöherkkää paperia?.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 28.10. 2005 klo 17:47:33

Message:
Eiköhän tässä ole kyse vähän yleisemmästä ilmiöstä. Kai paperia osaa muutkin kuin suomalaiset tehdä ja monin paikoin halvemmallakin. Ei tästä voi liittoja tai tukkikuskeja syyttää tai kiittääkään.
Paska hommahan se on että kohta ei enää työnteolla pärjää, optioilla kylläkin. Niitä vain ei ole tarjolla kuin harvoille.
Työttömyyttä en isona ongelmana pidä, sitä sen sijaan että tuhannen euron kk palkalla pääsee töihin kuka tahansa ja heti.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 17:54:05

Message:
Näinhän se voipi olla.Mutta,mutta paperia on satoja eri laatuja....
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Valdo
Perjantaina 28.10. 2005 klo 18:58:06

Message:
Kiinalaista lämpöherkkää paperia en ole nähnyt mutta jaappanilaista olen, Kauttualla
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: heh
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:09:18

Message:
Onko Kauttua Japanissa?? Eikös se suomalaista ole vaikka olis japanilainen omistaja
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Suomalainen
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:12:29

Message:
Toi on hyvä! Uusitaan siis: Lähettäjä: lippisjuusoko?
Perjantaina 28.10. 2005 klo 01:23:55

Message:
Kyllä on tukiaismaajusseilla isänmaalliset ilonaiheet! Ampua tollaset sais, hyi saata.. vit.. loiset! Ei pitäisi tosiaan KENELLÄKÄÄN olla riemun aihetta kun työpaikkoja häviää, se vaikutus ulottuu metsänomistajiin/maajusseihin asti.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Make
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:22:20

Message:
Kyllä sitä opitaan muuallakin tekemään lämpöherkkä ym. paperilaatuja, ei suomalaiset ole mitään valittua rotua jolla on yksinoikeus oppia ja kehittyä.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:27:44

Message:
Joo,mutta muut tuloo jäläkijunassa.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:27:51

Message:
Joo,mutta muut tuloo jäläkijunassa.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: pekka 2
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:43:17

Message:
Mulla kiinalaista lämmönkestävää paperia makuuhuoneen riisipaperivarjostimessa.

Se on useamman vuotta jo ollut tuo Kiina suurin suomalaisten paperikoneiden ostaja.

Kymmenen vuoden päästä joku Kiinalainen automerkki on Suomen ostetuin, kuten Lada aikoinaan.

Se hyvä puoli Kiinalaisten tulevassa rikastumisessa on, että niillä alkaa kohta olla rahaa ruokaan, mutta ei aikaa.... Nehän ostaa Suomesta kohta perunaa, päästään uudestaan kaskeamaan istutusmetsät, ja saadaan maatalous tuottamaaan kaulusköyhien työttömyyskorvauksia...

Kannattaa olla pirun varovainen, ennustaminen on vaikeaa varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.

Olen ollut Pekingissä Kiinalaisten tarjoamalla Länsimaisella lounaalla... Mc Donaldsissa, ja Isännät valitsivat paikan... Se oli heille luksusta!


RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: No jopas
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:50:07

Message:
Vitsi irtoo kuin sialta höyhenet! Ettäkö MAATALOUS TUOTTAISI työttömyyskorvauksia?!?!?! Ettehän te perkeleet mitään tuota, pelkkä RASITE olette meille todellisille palkansaajille/veronmaksajille, ME ne korvaukset maksamme, MYÖS teidän tukiaisenne!!!!!!!!!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Paperimies
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:59:59

Message:
pekka 2:lle.Ei ollut kyse lämmönkestävästä paperista vaan lämpöherkästä.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: pekka 2
Perjantaina 28.10. 2005 klo 20:05:15

Message:
On se "ruskistunut" käytössä???
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Make
Perjantaina 28.10. 2005 klo 20:11:25

Message:
Muistateko miten kävi suomessa, kun alettiin valmistamaan kuvaputkia ?? Tais mennä suurin osa kaatopaikalle ja kiinassa putkia tehdään liukuhihnalta.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: no niin niin no
Perjantaina 28.10. 2005 klo 20:16:41

Message:
Pekka2!Vai että ne on työttömyyskorvaukset rahoitettu suomessa maataloustuloista.Meneppä kuule peilin eteen ja tuumaappa kokeeksi uuvestaan!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Make
Perjantaina 28.10. 2005 klo 20:26:45

Message:
Tuo maatalous on kumma juttu, reilu -50 vuotta sitten viljeliöitä syytettiin kun eivät tuota elintarvikkeita ja nyt sama toisapäin tuottavat liikaa, voi olla lähempänä kuin arvataankaan aika jolloin taas syytetään ettei ruokaa ole saatavilla paikkakunnan marketissa. Ken ellää hän näkee!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Hehheh
Perjantaina 28.10. 2005 klo 20:38:04

Message:
Kiinaan, kiinaan matka vie.

Se on nyt avattava änkyräsosialistinkin silmät sille, että työläisten paratiisi; sosialistinen Kiinan Kansantasavalta tukee Suomen toveria tekemällä heidän työnsä.

Nyt tämän verran ja huomenna kaikki. Hurraa, vai mitä. Kyllä sosialismi on jalo ja solidaarinen aate, joka yhdistää kansat ja jakaa tasapuolisesti hyvinvointia. Ja jollet saatana usko niin ammutaan sinut sitten ku mä niin sanon, sanoi Veli Stalinkin aikoinaan.

Kaikki maailman proletariaatit liittykää yhteen. Koht on viimeinen taisto.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: jo vain
Perjantaina 28.10. 2005 klo 21:33:27

Message:
HEH hehille sen verran,että on turha provosoida.Kyllä asia on niin,että jos meinataan tässä maassa pärjätä,niin eiköhän ole sitä venettä soutaa siihen samaan suuntaan syytä niin sosialistin kuin porvarin.Että tämmöstä vaan.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: heh
Perjantaina 28.10. 2005 klo 21:46:49

Message:
Tää on viimeinen taaaaaisto, rintamaaamme yhtykäää
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: juuuuuu
Perjantaina 28.10. 2005 klo 22:17:25

Message:
Siä jotku paskatarikot on taas lukenu kepulehteä liian sinisilmäsesti. Kun itse elätte TÄYSIN toisten maksamien TUKIAISTEN varassa, niin luulisi teidän ymmärtävän olla hiljaa, ei ainakaan pitäis käsi värisemättä haukkua TEITÄ elättäviä palkansaajia!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: pekka 2
Perjantaina 28.10. 2005 klo 22:51:48

Message:
Tämä on mielenkiintoinen aihe. Tämä päivä ei ole sama kuin huominen....

Jos ennustan jotain, niin ei sen tarvi olla totta tänään. Maken ja Kylän miehen kannattais opetella lukemaan, tai mun kirjottamaan...?

Totuus on se, että Kiinalaiset ovat uhka kaikelle liiketaloudelliselle toiminnalle Euroopassa. Ainakin minusta!

Siellä pääsee jätkä 100 kuukausipalkalla hommiin, ja jos sitä ei satu kiinnostamaan, sielä on heti miljoona juurenpurijaa tulossa tilalle "rahahommiin"....

Arvatkaas minkä takia kaiken maailman turkkilaiset saa tulla EU:hun punaisella matolla melkein kutsusta, vaikka Suomessa piti devalvoida ennen sitä.... ja desinfioida navetat.. jne...

Sen takia että saatais Suomeenkin Turkkilaisia maatalouslomittajiksi, kun ne ei enää suomessa vedä, ne sellaiset hommat.....

Mitä sellaista erinomaista Suomessa on tehty lämmönherkän paperin tekemiseksi, jota Kiinassa ei opittaisi. Miten opetetaan....?

Laitetaan 50 nyt irtisanottua Suomalaista paperimiestä opettamaan, ja luvataan niille elinikäinen toimeentulo... Se on helppoa!

Solidaarisuus ei toimi kuin sodassa ja "hyökyaallossa", jos se tapahtuu Thaimaassa, USA:sa kävi toisin.

Hyvää yötä!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: nooo
Perjantaina 28.10. 2005 klo 23:33:40

Message:
Ekkai sä tukiaselätti? ny viä nukkun me? Siinäkö se totuus tuli vahinkos : ""Sen takia että saatais Suomeenkin Turkkilaisia maatalouslomittajiksi, kun ne ei enää suomessa vedä, ne sellaiset hommat....."" Ketä ny paskanlapiointi kiinnostas ei sen pualeen.

RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: jph
Perjantaina 28.10. 2005 klo 23:53:24

Message:
En oo maanviljelijä, mieeluummin syön Kotimaista safkaa ku Kiinalaista, joten antakaa hyvät ihmiset maanviljelijöiden tuottaa sapuskaa meidän kaikkien suihin, NE IHMISET YRITTÄÄ ELÄÄ SILLÄ TUOTANNOLLA MITÄ NE OMISTA PELLOISTAAN REPII , TYÖ TUNNIT OVAT JOTAIN MUUTA KUIN SE 8H VRK.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: onse vaan kumma
Lauantaina 29.10. 2005 klo 00:02:25

Message:
ku tällä palstalla alka het käymää kauhee vittuuilu paperi hiehille , jotka vaan koitaa saada niitä ulko maan rahoja suomeen vieti tuoteilla,samalla maksamalla niistä tuloista hirmuset vero proswentit ahdinkossa olevile kunnille.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: nooo
Lauantaina 29.10. 2005 klo 00:06:43

Message:
Niinhän ne onkin : keväällä ja syksyllä varmaan 8-12h, muulloin ehkä 2h/vrk. Niin no siltikin, kyllähän minäkin haluun että maanviljelys jatkuu suomessa, vituttaa vaaan tuo maajussien ikuinen valitus ja ahneus. Toki syön ennen kotimaista kuin ulkomaista sehän on selvää, että sen puoleen hyvää jatkoa maajusseille.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: KHO
Lauantaina 29.10. 2005 klo 07:10:43

Message:
Työtaistelu iski pakkauskartonkeihin

Heinä-syyskuussa M-real ylsi niukasti plussan puolelle, sillä voittoa kertyi miljoona euroa. Tulos oli parempi kuin alaa seuraavat analyytikot odottivat.

M-real kärsi kevään ja kesän työtaistelusta Tappiollinen Metsäliitto-yhtymä etsii kuumeisesti lisää uusia säästöjä
M-realista vähenee ensi vuoden kuluessa useita satoja työpaikkoja

Juha Kaihlanen

Tammi-syyskuussa raskaasti tappiollisen tuloksen tehnyt Metsäliitto-yhtymä etsii kuumeisesti lisää uusia säästöjä. Metsäliitto-yhtymään kuuluva pörssiyhtiö M-real aikoo vähentää vuoden kuluessa satoja tai jopa tuhansia työpaikkoja. Tarkkoja lukuja M-realin toimitusjohtaja Hannu Anttila ei tässä vaiheessa halua paljastaa, mutta sanoo, että ensi vuonna M-realin henkilöstömäärä on selvästi nykyistä pienempi.

- Varmasti useita satoja pienempi, mutta ei sentään kovin montaa tuhatta pienempi, Anttila suostui arvioimaan perjantaina.

Metsäliiton toimitusjohtajan Kari Jordanin mukaan yhtymän monien avaintuotteiden hinnat ovat ennätyksellisen alhaisella tasolla eikä hinnoissa ole odotettavissa tuloksen kannalta ratkaisevaa käännettä parempaan.

- Me emme voi jäädä odottamaan sitä, että saisimme suhdanteista vetoapua, Jordan totesi.

M-real julkisti vuosi sitten säästö- ja tehostamisohjelman, jolla on määrä parantaa tulosta ensi vuoden loppuun mennessä vuositasolla 230 miljoonaa euroa. Tavoite on M-realin kokoon suhteutettuna kova, sillä yli kaksi kertaa suurempi Stora Enso kertoi etsivänsä omalla ohjelmallaan 300 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Anttila ei halunnut kertoa, mitä mahdollisia yksiköiden sulkemisia, myyntejä tai saneerauksia ohjelma vielä edellyttää. Hänen mukaansa säästöistä on nyt kasassa noin puolet eli hieman yli 100 miljoonaa euroa.

- Uusia mahdollisuuksia kartoitetaan koko ajan, mutta rohkenen sanoa, että tämän haasteen kanssa me kyllä pärjäämme.suhteessa enemmän kuin Stora Enso ja UPM. Erityisen pahasti seitsemän viikon tuotantoseisokki iski pakkauskartonkiin, sillä M-realin kaikki pakkauskartonkitehtaat ovat Suomessa: Tampereella, Kyröskoskella, Äänekoskella ja Simpeleellä.

- Kilpailijat käyttivät tietysti tilannetta hyväkseen, Anttila selvitti.

Julkaistu 29.10.2005 4:07:04
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: kenny
Lauantaina 29.10. 2005 klo 10:29:31

Message:
No näinkö siinä kävi? Että ihan itse hinnoiteltiin itsensä ulos? Uusi tupo papermiehil, joka 5 vuoden välein 7% palkasta pois. Sitten pysyy pöydässä leipä. Ai ni, liiton rahoillahan elellään mukavasti, eikämuute tarvi tehä ees mitää.


RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: pekka 2
Lauantaina 29.10. 2005 klo 11:13:15

Message:
Jeps, olen kyllä tukiaiselätti....

Olen saanut mm koulutuksen, terveydenhuollon ja verokortin ihan ilman omaa maksua...

Keskiviikkona sai ajaa oikein "aurattua" tietä töihin. Sen tien hoitomaksujakaan ei peritty, taisivat olla tukiaisia. Osan matkaa oli jopa katuvalot päällä, eikä maksanut mitään!

Työttömyysavustusta olen nostanut n. kuukauden verran vuonna 1985.... Sitä tuli myös siitä "liitosta" Arvatkaas, kuka ne rahat sinne liittoon on/oli maksanut?

Lapsillani on ollut kunnallinen päivähoitopaikka, ja nyt käyvät koulua, eikä maksa paljon.....!

Varmaan jotakin muutakin tukea tulee koko ajan, mutta eipä näin äkkiseltään tule mieleen, eikä ainakaan mitään maatalouden alalta!

Tilinauhassa lukee "ennakonperintä" ja sen takana on kohtuu summa.... Mulla on sellainen hyvin vainoharhainen kuvitelma, että sillä olisi jotain tekemistä noitten saamieni "tukien" suhteen. Tilinauhassani ei ole metsä- tai paperiyhtiöiden nimiä!

Kun käyn autokaupoilla, siinä kummastuttaa, kun rajan takana samassa autossa on pienempi hintalapun numero...?

Joku joskus on väittänyt, että sen ALV osuuden sais takas, mutta ei minulle koskaan mitään ole palautettu! Onkos teille?

Se Kiinalainen "kuorma-auto City-maasturi" Landwing, maksaisi Suomessa veroineen n 15 k...
VW:n, BMW:n tai MB:n vastaavat "Pajerot" 70-100 k...

Nyt lopetan, ettei ala taas saamani tukiaiset rassaamaan jopa itseäni!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: röhröh
Lauantaina 29.10. 2005 klo 11:15:28

Message:
Kaikki suurimmat uhkaavat pistää tuhansia pihalle. Se tekee pahimmillaan kymmeniätuhansia.

Aatelkaapas jos ensin lähtee paperi, ja sitten alkaa siirtyä vaikkapa Nokiavetoinen elektroniikka.

Pitää antaa ehdottomasti nyt ääni sosialistipresidentille. Muistakaa se.

Telakkatuet kun vielä lopetetaan, niin saadaan laivanrakennuskin ulkoistettua.


RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: kenny
Lauantaina 29.10. 2005 klo 15:35:19

Message:
Ei nokian mihinkään tarvitte lähtiä. Se kerkiää kyllä kaatumahan niihin kännykööhinsä jotka ei toimi. Osta seuraavaksi samsunggi, ni ei tartte luuria kiikuttaa huoltoon. 3 vuotta ollu meinaten korealainen kapistus ilman ongelmia. Mokialaisen huoltoväli ol jotain 2-5 kertaa vodessa. Hinta? No en nyt ihan tän päivän hintaa tohdi veikata, mutta samoil ominaisuuksilla oleva samsung on varmast kalliimpi. Syy? Korkeammat materiaalikustannukset, sillä komponenttien laadunvalvonta tiukempi. Jos yhteen nokialaiseen menee 1.1 puhelimen osat, ja korealaisen 1.4, eli osien hylkyraja on korkeampi. Sillä varmaanki suurinpiirtein samoista osista ne luurit kootaan. Euroopasa yritetään ahanehtia rahaa palio, venäjällä tuotantomäärää, kaukoidässä laatua. Huomaahan sen henkilöautoissakin.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: näsä
Lauantaina 29.10. 2005 klo 15:47:40

Message:
Mulla on joku Nokian perusmalli. Niisä kun ei oo räntättynä numeroja kylkeen, niin en tiijä mikä perkele tuo on.

Toimii kuin kello ja helvetin hyvä akku, mutta ominaisuuksiltaan ihan paska.

Emmä löytäny jumalauta tänään edes kalenteripäivää koko vehkeestä.

Naoppulat on nii helevetin piänet että peukalon kynnellä joutuu painelee.

Sitte ne saatanan nappulat kiiltää sillai ettei takavalossa näe niitä nummeroita tai kirjaimia.

Pimeessä niitä ei myäskään näe, kun ne kihtaa sillai. Täytyy saatana soittaa pimiässä sytkärin valossa. Voi vittu. Autonratissa varsinkin yhtä helevettiä.
Kelloaika on ruudussa mutta niiin jumalattoman pienellä präntillä että sitä pittää tihruta lukulasien kanssa.


Näppäimistölukko tulee ittestään pois päältä, jos sen on muistanu päälle laittaa, automaattisesti tossa paskassa se ei päällensä menekkään.

Näppylät on suunniteltu niin, että kun sen laskee kädestään nappulapuoli alassuite, nin aina kuuluu piip.

Voi helevetti, nyt mua ei kiinnosta enää yhtään mikään.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Se on Niinistö
Lauantaina 29.10. 2005 klo 16:15:22

Message:
röh röhille:Vai sosialisteille pitäis ääni antaa,voi jumalauta.Etkös muista kuinka puolivuotta takasin sossut hoiteli paperilakon,nyt siitä korjataan sato.Sosialistit on ihmiskunnan kauhistus ne ei ole saaneet muuta aikaan kun helvetinmoista kurjuutta varsinkin euroopassa ja muualla.Punalippu...Voi V...u !!!!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: haistv....
Lauantaina 29.10. 2005 klo 22:36:58

Message:
Perk....leen lahtari mee hevon vittuuun! Jos se sun kusipää saulis olis vielä vallassa kiinni, nii ei täällä olis enään kellään ees sapuskaa.
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Synnyt syvät
Lauantaina 05.11. 2005 klo 17:35:32

Message:
Silloin kun termit kapitalisti ja sosialisti on keksitty, ei meitä eikä teitä ole ollut olemassakaan. Sen aikaisen varallisuus käsityksen mukaan tämän päivän kansalaiset olisivat kaikki kapitalisteja. Varsinkin kun kukaan ei halua enää sosialismia.
Toisten henkilöiden- tai yhteisten, yhtä kuin valtion, varojen "sosialisoijia" kyllä riittää tänä päivänä. Eli tämän päivän kapitalisti taitaa olla se, joka tulee oman työnsä arvolla toimeen ja sosialisti on se, joka on valtion rahakirstulla käsi ojossa ottamassa, tai eri keinoin välttelemässä maksujaan sinne. Värilliset paidat uusjakoon !!

RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Kaarlo
Lauantaina 05.11. 2005 klo 17:59:57

Message:
Siinäpä lakkoilitte oman perseenne verille,ahneella on paskanen loppu sanotaan heh heh
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: papermän
Lauantaina 05.11. 2005 klo 18:20:58

Message:
köyhät tukiaispellet kyykkyyn
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: jee jee jee
Lauantaina 05.11. 2005 klo 19:25:02

Message:
AIVAN oikein sanottu!
TUKIAISELÄTIT PERSEESEEN
Lähettäjä: EHHEHEHEHEHEHEEEEEEE
Lauantaina 05.11. 2005 klo 20:53:38

Message:
SAAKELIN TUKIAISPUMMIT hyi olkoon noita maajusseja kehtaavat elättää itseään meillä kunnon ihmisillä hyi hyi hyi!!!!!
RE: Sitä saa mitä tilaa
Lähettäjä: Jack
Lauantaina 05.11. 2005 klo 22:32:57

Message:
Siitä vaan Kiinaan paperitehtaalle töitä kyselemään. Siellä työläisen paratiisissa on vapaus lakkoillakin ihan sytämmen kyllyydestä. Ja jos ei huvita tehä töitä viime kevään malliin, ei tartekkaan. Sen kun jää vapaalle. Tulee satatuhatta puoli-ilmaista vinosilmää tilalle. Kiinanpoika osaa..