Aihe: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: mehtämies
Torstaina 27.10. 2005 klo 21:48:28

Viesti:
Sattupahan tässä männä viikonloppuna et meille tuli yösytämellä polliisit kylään,jonki epämääräisen puhelun mukaan meiltäpäin oli kuulunu laukauksia.No, mie kotona emännän ja tyttären kans,oli siinä kaverikin kylässä.Tytär oli jo kotvasen unten mailla ollunna,me siinä tupakil takapihan kuistil niitänäitä haasteltiin.Yhenäkin nää siihen tupsahti,komensivat sukkasillaan märälle takapihalle,me siinä holkki auki et minkähän tautta.Mie siinä asiaa tivaamaan,eipä mahtunu mieleen et polliisi voipi tulla vaikka ruokapöytään jos joku kouho soittaa.Jumankauta,kakskytviis vuotta oon metällä käyny,ikinä en oo mitään rikollista tehny,aseilla tahi ilman.Pikkusen ketutti,ja sanoinki sen,nii nämä poijat löi raudat ranteisiin ja minut autoon.Kävivät aseet,ja tietysti vaatehuoneen ovi ei ollu lukossa,eli aseet oli säilytetty väärin.Voipiko tää olla oikeasti noin helppoa,et jos jonkun naama ei miellytä ja tiedät et sillä on aseita,ni soitat vaan poliisille ni kyllä harmia riittää?Ei miulla montaa asetta ole,mut kaikki työllä ansaittuja,nyt tuntuu et menossa ovat.Väliaikainen haltuunotto,harkinnassa on lupien peruutus.Minulla on todistajat,et mitään ei varmasti oo tapahtunu mut näinkö mielivaltaista tää voipi olla??
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Myös mehtämies
Torstaina 27.10. 2005 klo 22:13:23

Message:
Tulikohan kaikki kerrottua. Ei niitä rautoja ranteisiin niin vain laiteta.Olemmehan oikeusvaltiossa.Tulikohan haistateltua polliisia.
Minulla on aseet vähän missä sattuu, mutta en ammuskele milloin sattuu.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: tukijussi
Torstaina 27.10. 2005 klo 22:16:39

Message:
Se on tänäpänä niin tätä.

Tuo aseitten säilytys on paha homma kannaltasi. Menee luvat usein.


Minullakin on haulikko porstuan komerossa ihan kodinturvana, mutta jos ei komeron ovi ole säpissä, ja käry käy, niin on lupien lähtö lähellä vaikkei olisi koskaan lain kanssa vastatusten joutunut.

Neroja on ollut liikkeellä, kun tätä uutta ampuma-aselakia sorvattiin.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Ai täh?
Perjantaina 28.10. 2005 klo 08:47:35

Message:
Kiitoksia herätyksestä.
Täytynee laittaa pillit pussiin.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: tukijussi
Perjantaina 28.10. 2005 klo 09:00:35

Message:
"säilytettävä huoneistossa lukitussa tilassa, tai aseiden osat erillään"

Syy on siinä, että tällä yritetään estää aseiden joutuminen vääriin käsiin.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Seu Rai Lee
Perjantaina 28.10. 2005 klo 10:02:16

Message:
Sivusta sain seurata tapahtumaa, jossa todella nujerrettiin yksi ihan kunnon mies.

Muija karkasi toisen matkaan, mies v-ttuili puhelimessa ansiokkaasti, niin oisin minäkin tehnyt, vähintään. Eukko soitti samantien poliisin ja ilmoitti miehen olevan uhkaavan ja että hänellä on luvaton sotasaalisase. Poliisit paikalla salamana rynkkyjen kanssa, mies oli tallissa vaihtelemassa öljyjä traktoriin. Oli ollu aika hurjaa, kaveri leppoisassa puuhailussa ja alkaa komentosanat laulamaan megafonilla ulkoa.

Sitten normaalia rataa, kädet selän taa ja rautoihin. Rehellinen mies ei viittiny poliisille valehdella ja ullakolta löytyikin pölyinen isoisän Lugeri, käytetty siantappoon viimeksi 60-luvulla. Samalla mukaan hirvipyssyt ja haulikot. Aikanaan sakot ampuma-aserikoksesta n. 1000 euroa, kaikki aseet huutokauppaan, kaikki luvat pois. Eukon kehittämille muille syytteille ei ollut näyttöä. Minulle mies kertoi, ettei mitään väkivaltaa ollu koskaan ja uskon hyvin.

Muija vei erossa muutenkin aika mukavasti omaisuutta, jonka hankkimiseen ei todellakaan ollut osallistunut. No, olikin jo kolmas avioero hänelle, aika hyvin, oisko 35-37 v. nainen. Kylillä sitten vielä kertoili hirmujuttuja miehestä. Ne jotka ymmärsi, osasivat laittaa omaan lukuunsa.

Mut mitä mies olis voinu tehdä...? Poliisilta sai sympatiaa, mutta lain soveltaminen on armotonta. Loppui hirvenmetsästys ja sorsastus. Rikoksena unohtunut suvun sotamuisto. Ja sekaantuminen vääränlaiseen muijaan. Nyt näyttää olut ja väkevämpikin maistuvan. Koetetaan autella.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Aseeton
Perjantaina 28.10. 2005 klo 10:37:16

Message:
Olisi aloittajan kannattanut säilyttää aseet asianmukaisesti. Johan tässä on ollut vuosikausia aikaa säästää kunnolliseen lukittavaan asekaappiin. Ja poliiseille ei kannata kettuilla vaikka kuinka ketuttaisi, työtään vain tekevät.

Asiallisuudella ja pienellä huumorilla pärjää aina, ei kaikkea kannata aina ottaa niin vakavasti. Ei vaikka poliisi tulisi ruokapöydästä tai tupakkapaikalta hätistelemään, ei sekään nyt niin kauheata loppujen lopuksi ole.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: tukijussi
Perjantaina 28.10. 2005 klo 15:07:08

Message:
Nuorisoa ollessani kolmea kaveriani ampui poliisi. Vatsaan, rintaan ja lapaan. Se oli semmosta hevosenleikkiä.

Autonpelleissä oli toisinaan hurjemmilla reikiä, kun poliisi oli roiskinut renkaita kohti.

Varmaa oli, että jos joutui putkaan ja vittuili sai turpaansa, ja/tai istui viikkotolkulla putkassa petonilla.

Linnaan sai pistää puoleksi vuodeksi irtolaislain nojalla ilman oikeudenkäyntiä.

Ja niikuin lakimies sanoi tutulle, kun oli hakattu sairaalakuntoon: Sun on ihan turha yrittää tehdä rikosilmoitusta poliisista, ne marssittaa sinne oikeudenkäyntiin vaikka 10 valaehtoista todistamaan sinua vastaa. Joudut itse lusimaan.

Edellä on realiteetteja joihin nojaa ns. kunnon mies, lusinut mies kulttuuri. Eli turpa pidetään kiinni Aina. Jollei muuten niin vittuillakseen;-)
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Näin kävi kaverille
Perjantaina 28.10. 2005 klo 17:10:55

Message:
Kaverillani oli kanssa emäntänsä kanssa välit huonot ja eropapereita värkätty. Mies jostain
oivalsi ja kiikutti kaikki aseensa minulle varmuuden vuoksi "säilöön" kun ymmärsi että muija
voi äityä kieroilemaan tosissaan.
Ja niinpä siinä sitten kävi, kaveri oli kaikessa rauhassa saunassa kun poliisit tulivat paikalle
hakemaan miestä. Vaimo oli soittanut ja sanonut
miehen uhkailleen haulikolla. Mies kanssa rautoihin ja maijjaan mutta yhtään asetta ei tie-
tenkään löytynyt talosta. Poliisit kävivät meillä katsomassa aseet ja ne olivat laillisesti lukitussa asekaapissa. Lopulta vaimo myönsi
perättömän ilmiannon ja sai siitä aikanaan tuomion. Tilanne olisi todennäköisesti ollut aivan toisenlainen jos kaverin aseet olisivat olleet hänellä kotona.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Jaa
Perjantaina 28.10. 2005 klo 19:28:34

Message:
No voi perk... pitääkö tässä nyt sitte viedä aseet naapurin asekaappiin? Ei oikeen viittis kun huomenna pitää mennä hirvimettälle.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Make
Perjantaina 28.10. 2005 klo 21:15:23

Message:
Ei Suomessa ole lakia joka velvoittaa asekaappiin, laki vaatii aseet säilytettävän, niin ettei ne joudu luvattomiin käsiin toimintakunnossa, esim. lukko tai muu toiminnan kannalta välttämätön osa säilytettävä erillään. Esim. lukollinen varasto johon on käynti ulkokautta on hyvä vaihtoehto ja lukko eri huoneeseen. Poliisit käy tarkastamassa säilytystilasi jos pyydät, suosittelen tekemään sen sitten ei tarvitse pelata entijaa.
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: ajomies
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 13:18:32

Message:
Olenpa vaan sitä mieltä, että kaikki aseet pitäisi säilyttää jossakin viranomaisten valvomassa paikassa, jolloin kontrolli pelaisi sen suhteen mikä on "henkinen tila" kun lähtee metsästys- tms. retkelle. Ei pääsis äkkipikastuksissaan tekemään peruuttamattomia hirmutekoja. No tää on vaan mun mielipide!!!
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Näin kävi kaverille
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 21:48:54

Message:
Siinä Make olet aivan oikeassa ettei Suomessa laki vaadi asekaappia eikä kertomassani tapauksessa asekaappi olisi muuttanut tilannetta.
Se vain on niin että olet aika heikoilla jos vaimosi tekee ilmiannon että olet uhkaillut häntä aseellasi vaikka asiassa ei olisi mitään perää. Millä todistat?
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä:
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 22:33:24

Message:
Millä se vaimo sen uhkauksen tidistaa???
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: Nimi puuttuu
Maanantaina 31.10. 2005 klo 07:27:48

Message:
Jos sattuu vaikka naistuomari?
RE: pyssyt valtiolle?!
Lähettäjä: kimi
Maanantaina 31.10. 2005 klo 10:44:11

Message:
Ajatelkaapa asiaa poliisin kannalta!!!

Poliisille tulee soitto jostain ammuskelusta ja aseella uhkailusta. Poliisi epäilee ilmiannon rehellisyyttä. Heidän on kuitenkin käytävä tarkastamassa tilanne. Miten poliisi sitten menee "tapahtumapaikalle"? Poliisillakin on elämä, kotona ihana vaimo ja pieniä lapsia. Poliisin on pakko ottaa aina varman päälle kun mahdollisella vastustajalla saattaa olla aseita!!! Vaikka sinua "mehtämies" tilanne ottaa päähän, niin ymmärrät varmaan poliisin otteet laittaessaan sinut rautoihin. Ainakin toivottavasti.

Minutkin on laitettu aiheettomasti rautoihin ja häkkiinkin aseiden vuoksi. Olin silloin todella vihainen poliisille, mutta myöhemmin ymmärsin, että heidän oli pakko ottaa minut kiinni ja tutkia asia. Sain jo 2 tunnin päästä aseen takaisin ilman syytteitä. Olisivat kuitenkin voineet selittää kuvion ja pyytää anteeksi tarpeettomaksi osoittautunutta voimankäyttöä ja syytöksiä.