Aihe: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: tehomies
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 18:22:34

Viesti:
mikä toi paljon puhuttu kaulusköyhällistö on? onko ne jotain maalaisia vai työläisiä
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: he hee
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 20:33:23

Message:
ne on niitä jotka täällä haukkuvat maanviljelijöitä
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: ?
Torstaina 27.10. 2005 klo 09:38:03

Message:
Ne on tietääkseni niitä eisosialistia leikkiviä köyhiä, jotka on kaulukset pystyssä kerjäämässä luukulta rahaa.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: Enso- Guzeit
Torstaina 27.10. 2005 klo 19:02:49

Message:
Nyt tulee lisää, kun sturaenso antaa kenkää kolmelle tuhannelle.

W.Gutzeit
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: Make
Torstaina 27.10. 2005 klo 19:07:28

Message:
Kenen vika , kun tulee kenkää, muistelkaa kaiholla kevät ja alku-kesää.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: tukijussi
Torstaina 27.10. 2005 klo 21:08:47

Message:
Ei kun sanoivat että jopa 5000 ensolta ja kolmelta muulta myös rutosti.

Suomi selvinnee vähällä. Ehkä kaikenkaikkiaan parillatuhannella irtisanotulla kun arvioidaan kaikki puualan firmat. Kukaan ei vielä tiedä.

Vähällä siksi, että ilmeisesti nämä tutut puufirmat pistävät ulos ehkä 15000 kaikenkaikkiaan. Luultavasti myös vähän vähemmän tutut pistävät vastaavasti ukkoa ulos.

Ilmeisesti on pudotuspeli alkanut, ja aiotaan katsoa millainen käsi toisilla on.

Tulee mielenkiintoiset ajat sijoittajille kun yrittävät ennustaa tulevaa kehitystä.

Itse luulen kotoperäisten metsäfirmojen siirtävän painopisteensä muihin maanosiin, ja siinä sivussa otetaan löysät pois kotikulmilta, eli turha tuotanto vex uusien aasian ja ameriikan laitosten eduksi.

Tuotteita ei näköjään kannata enää vientiin tuottaa EUssa, vaan teollisuus rakennetaan markkinoiden viereen.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: työreformi
Torstaina 27.10. 2005 klo 21:22:36

Message:
rupee lakkoilijapelleille siperia opettaan kuka käskee
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: reformisti
Torstaina 27.10. 2005 klo 22:10:44

Message:
Kannattaako tuota sävyä jatkaa? Ei tule muuta kuin turhaa mielipahaa.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: niin
Perjantaina 28.10. 2005 klo 01:29:47

Message:
Ei muuta kun lisää elintarvikkeita tuodaan ulkomailta, sokeritehtaat kiinni ja metsäteollisuus Kiinaan! SITTEN ovat varmaan tukiais-maajussitkin tyytyväisiä???
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: Sijoittaja Taisto T.
Perjantaina 28.10. 2005 klo 08:38:56

Message:
Ne on ns. "porvari-insinöörejä", jotka luulee elävänsä eliitissä, mutta saavat hirveästä raadannasta ja vuosikausien opiskelusta vähemmän palkkaa, kuin siivoojat. Nämä on niitä joo-miehiä, joita jokaisessa firmassa on nyökyttämässsä päätään, kun rahamiehet kertoo "uutisia" matalasuhdanteesta ja maailmantilanteesta. Siitä, että nyt pitäisi tehdä 12-tuntista päivää, 8-tunnin palkalla ja sitä palkkaa pitäisi myös hieman laskea. Kaikki sijoittajien ja pomojen kusetukset menee noihin miehiin sukkana läpi ja he hyväksyvät mutisematta ne. Osa on niin saatanan tyhmää sakkia, että he ovat itse ehdottamassa ns. parannuksia ja leikkauksia vaikka tilauksia olisi vuosiksi eteen päin. Nämä miehet on valkokaulusköyhällistöä, mielestäni ihan ansaitusti. Jokainen duunari ja viljelijä osaa sentään pitää edes hieman paremmin omaa ja perheensä puolta, kuin nuo säälittävät paskahousut, jotka nielee kaikki kusetukset ylemmältä taholta. Se on huvittavaa, kun on sopivasti käynyt kouluja ja siellä on hieman opetettu talouden sääntöjä, niin nämä on hyväksymässä ensimmäisenä leikkaukset. Ilman, että he kyseenalaistaisivat sen, onko kyseessä vain pelkkä voiton maksimointi heidän kustannuksellaan ja maailman suhdanteilla ei olisi välttämättä mitään käytännön merkitystä asiaan. Kavereiden koulutuksessa ei ole kerrottu oleellisia asioita mitä tulee itse bisneksen tekoon. Se vaatii mielestäni vaan rahanahneutta ja maalaisjärkeä. He eivät ole ymmärtäneet, että mitä enemmän sijoittaja maksaa palkkaa, sen vähemmän sijoittaja saa voittoa. Ei ole sellaista suhdannetta ja tilannetta, ettei sijoittaja halua lisää vastiketta rahoilleen. Valkokaulustyöläinen ei ymmärrä tätä eikä älyä pitää puoliaan, kuten duunari ja viljelijä. Joissakin asioissa koulutus vähentää selkeesti kykyä käyttää maalaisjärkeä.
Tästä on kysymys kun puhutaan valkokaulusköyhällistöstä. Eli hyvin koulutettua sakkia, jotka tekee ilmaiseksi vain ja ainoastaan oman typeryyden takia. Näillä on lisäksi kaikista heikoimmat liitot, koska he ovat ns. porvareita, joille liitot on punainen vaate. Minusta oikea porvari haluaa lisää liksaa, keinolla millä hyvänsä ja kunnon toimeen tulon perhelleen. Siis mieluummin omalle perheelleen, kuin pomon perheelle. Siksi en aina ymmärrä näiden järjenjuoksua. Mutta sijoittajan näkökulmasta nuo tollot on ihan passelia porukkaa.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: tonttu
Lauantaina 29.10. 2005 klo 21:27:41

Message:
niin se ei olis ainakaan maanviljelijä
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: pekka 2
Lauantaina 29.10. 2005 klo 21:45:22

Message:
Taisto puhuu ASIAA!!!!

Ne on juuri niitä samoja kavereita kun nykyään kutsutaan sotainvalideiksi ja sankareiksi...

Saattepa nähdä, odottatte vaan saman ajan! Ne rakentaa Euroopan Japania!

Ne ite ja perheet saa saman kuin ne invalidit, myötätuntoista hymyä, ja omaiset saa hoitaa kuoppaan. Mutta veronsa ne perkeleet maksaa....ja ei aina valita!
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: näin
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 07:07:38

Message:
Kuulin tuon kaulusköyhälistö sanan eräältä ´sivutoimiselta asuntolan valvojalta. Tarina kuului näin ; Kun hän oli ensimmäisessä työpaikassaan eräässä koulussa jossa suurin osa henkilökunnasta asui saman koulun alueella. Kun tuli jouluaaton aatto hänelle alettiin kantaa kukkia .Niitä tuli aivan jokaiselta koulun alueelta, Hänelle tuli hätä ja pitihän kukka viedä takaisin vastavuoroisesti. No kaikki halvat kukat tietenkinoli loppuneet oli vain kalliita jälellä. Eipä rahaa riittänyt muuhun kuin kukkiin mutta oli huoneet täynnä kukkia ettei tarvinnut edes kuusta tuoda, Tuli seuraava joulu ja miten siitä selviää ettei taas koko tili mene kukkiin. Hän keksi oivan keinon odotti että kaikki toivat kukkansa ja hän valitsi parhaan päältä ja vei kukat takaisin sekoittain kuitenkin ettei samaa takaisin sinne mistä oli tuotu ja oma halvalla ostettu mukana. Hänen mukaansa ympäristössä jossa hän oli oli juuri näitä kaulusköyhälistöä jotka tuhlaa varansa aivan turhuuteen ja ei itse uskalla edes poiketa muiden tavoista. Pitää elää leveästi vaikka ei ole varaa. Ulkomaillakin pitää käydä vaikka "vekselillä" (lainalla). Jouduin uusimaan pankkikorttini ja kovat kyselyt pankin toimesta eikö laiteta luotollinen kortti vaikka ei siihen ole tarvista. Köyhän pitää laslea hyvin tarkkaan mihin on varaa ja mihin ei . Kuitenkin elää reilusti.
kaulusköyhällistö
Lähettäjä: jorma
Maanantaina 31.10. 2005 klo 09:03:35

Message:
oho mitä paskaa
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: pekka 2
Maanantaina 31.10. 2005 klo 09:58:12

Message:
toinen näkökanta?

http://www.iltalehti.fi/osastot/kolumnistit/200510283660535_ko.shtml
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: rokkivaari
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 20:09:46

Message:
mulla on paskaset kaulukset,mutta rahaa taskussa tonneja
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: Kaulus duunari
Perjantaina 04.11. 2005 klo 13:02:55

Message:
Tässon maatalouskoneasentaja joka meni ees jotain tehäkseen paperiteollisuuteen ja aikans oltuaan pyyettiin tuotekehityshommiin.
Dirika sano että tervetuloa valkokaulusköyhällistöön.
No onhan se toimihenkilön palkka pienempi ku salin puolella, mutta töihin saa tulla kun huvittaa ja lähteä kun kun siltä tuntuu, kunhan ei rupeä ihan hulttioks.
Ei hetkauttanu lakot tai sulut, täällä sitä vaan oman lauman, osakkeenomistajien ja kansantalouden (tiiä enää minkä kansan) eteen aherretaan. En kato olevani sen parempi ku sellunpilaajat tai peltopellet, omaa työtäni teen, särvintä ku kotona tarvitaan ja velä tarpeeks monta hyvää syytä on kuukauessa tilillä tätäkin hommaa tehä.
Jos oon itteeni ja työhöni tyytyväinen, en tunne tarvetta toisiakaan mollata.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: tukijussi
Lauantaina 05.11. 2005 klo 11:56:19

Message:
Hämyisä muistikuva menneisyydestä.

Olen joskus ollut hetkenmatkaa työnjohtotehtävissä rakennusalalla. Elettiin 80-luvun hulluja vuosia.

En viihtynyt.

Se on muuten mielenkiintoista kun pyhävaatteissa kävi ensin työmailla neuvottelemassa, ja kun töitten alettua kulki toisinaan työrytkyissä työmaalla, ei kukaan tuntenut samaksi.

Herraksi kuulin työnjohtaja-alteregoani haukuttavan joskus työmaa-alteregolleni;-)

Hymyilin partaani.

Siinä nähdään mitä "valkoiset kaulukset" miehelle tekevät.
RE: kaulusköyhällistö
Lähettäjä: hmmm
Lauantaina 05.11. 2005 klo 21:41:04

Message:
Vittu että oot idiootti!!!!!