Aihe: Pyörän pultit
Lähettäjä: Jatkovarsi
Tiistaina 25.10. 2005 klo 15:06:02

Viesti:
Minkä ...keleen takia jotkut rengasfirmat vetää henkilöauton pyöränpultit järjettömään momenttiin? Taloon vaihdettiin kesällä auto ja kelit sai talvikiekot vilkkumaan mielessä.. No eikun kompura käymään ja pultteja aukomaan.. eihän nää.. momentti täysille ja... helevetti, 8 baria takana, 700kN mopo eikä inahdakaan! Selvä, pojat on laittanu vähän tiukemmalle (auto on ollut aiemmin naisen käytössä enkä usko että ihan ite..), haetaan ristikkoavain ja tukipukki. Vain 90 kg avaimen päälle.. juma, nilkathan täs menee eikä mitään muuta tapahdu! Yleensä ei ole tarvinnu jatkovartta mut nyt on pakko! Ei löytynyt lyhempää kuin kolmimetrinen, se just mahtuu tallissa käsiteltäväksi. Varovasti kun aloin kokeilemaan ja tuntui että ristikkoavain alkaa taittua ymmärsin luovuttaa! Minkä järjen kautta nuo pultit on kiskaistu tuolla tavalla kiinni, taataan asiakas uudelleenkin-ko? Jos jäädään tien päälle rengasrikon+pulttimomenttien takia, kenelle lähetän laskun hinausautosta? En kyllä huomannut tarkistaa olisko "hitsari" ollut asialla..
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Antti
Tiistaina 25.10. 2005 klo 15:56:18

Message:
samat kokemukset mullaki ko ostin renkaat paikalleen laitettuna. perhanan lujasa oli puolen vuojen päästä.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 25.10. 2005 klo 16:00:00

Message:
Joskus ollut samaa ongelmaa. Toyota Carina II on rengasliikkeen mielestä helppo tapaus. Kun pultit kiristetään annettuun momenttiin, ei tarvita edes jälkikiristystä.

Rengasliike hoitaa asian noin 10 - 15 cm pitkällä hylsysarjan jatkovarren näköisellä vehkeellä (momenttijotakin?). Toimii sekin.

Itse vedän momenttiavaimella juuri siihen mitä käsikirja sanoo. Ensin tippa öljyä kierteeseen ja kartiopintoihin. On pysynyt kiinni, ja on lähtenyt auki helposti pelkällä ristikkoavaimella.

Olisikohan rengasliikkeessä joku itseluottamuksen puutetta poteva henkilö, vai pulttipyssy säätynyt itsekseen traktoriasentoon?
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: SS
Tiistaina 25.10. 2005 klo 17:00:58

Message:
Sama vika rahikaisella. Volkkarissa oli noin 1000 Nm momenttiin vedetty merkkiliikkeessä. Kun olin rikkonut tavallisia hylsyjä muutaman, oman pyöränmutteriavaimen , niin hain Facom myymälästä voimahylsyn, sitten 1/2 -> 3/4 muuntimen, sitten t-väännin 3/4 Elora ja lopuksi kahden metrin 50 mm putken, niin johan narahti auki. Ja lastua oli ihan kasa kierteistä irronnut. Aluvanteet on entiset, tärräävät ja se rautarengas on tyssännyt sen kevytmetallin silminnähtävästi.

Se on paineilmapyssy semmoinen vaarallinen kun saattaa mennä liian isolle...

- SS -
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Jarkko
Tiistaina 25.10. 2005 klo 17:02:58

Message:
Minä olen kiristänyt kolmen auton renkaat jo yli 10 vuotta erään ohjeen mukaiseen 100 Nm momenttiin ja hyvin ovat pysyneet. Ja kyllä on helppo avata pyöränpultit taas seuraavalla kerralla.

Jos jokin muttereista on löysättäessä naukaissut, olen laittanut tipan öljyä kaikkiin muttereihin (löysään kaikki mutterit sarjatyönä käsin, ennen kuin nostan autoa mistään kulmasta ylös). Jostakin tosin muistan lukeneeni, että pitäisi laittaa vaseliinia, eikä öljyä.

Päädyin momenttiavaimen käyttöön, kun olin hankkinut autooni uudet pyöränmutterit, koska vanhoista olin vääntänyt kierteet pilalle. Sen jälkeen en ole ostanut yhtäkään uutta pyöränmutteria.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 25.10. 2005 klo 17:43:08

Message:
Kyllä rengasliikkeillä pitää olla joku tolkku kiristyksessä. Vaikka siten, että jos ei auton omalla pyöränmutteriavaimella saa normaali mies mutteria/pulttia auki, niin etsitään syyllinen. Jos muissa vanteissa on vaikkapa 50% enemmän avausmomenttia kuin tehtaan kiristysmomentiksi on annettu, niin rengasliike saa kyllä maksaa hinausauton.

Joskus 15 v sitten nuljasin itse Saab 99 pyöränmutterin paskaksi. Rälläköin mutterin halki, ja pultin kierre meni pilalle. Olikin sittemmin ainut pyörä katsastuksessa, missä oli pölykapseli.

Ostin kapselin autopurkaamolta hintaan 10 markkaa. Etsittiin, ei löytynyt. Lopulta katsoin kahvihuoneen tuhkakuppia. Juuri se oikea oli siinä pöydällä. Natsat siirrettiin Skodan pölykapseliin.

Kolme vuotta ajelin sillä autolla sen jälkeenkin.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: ajomies
Tiistaina 25.10. 2005 klo 18:00:02

Message:
Nykyään on noita kevytmetalli vanteita, jotka pitäis jälkikiristää 100-200 km:n jälkeen, mutta tuskimpa sitä kukaan tekee, no mikä muu sitten neuvoksi kun tiukkaan heti alunalkaen ni ainakin pysyy.....no totuus on varmaan osittain se että kevytmetalivanteisiin tarttuu mutterit/pultit aika tiukkaan kun yhden ajokauden ovat paikoillaan......eikä auta aina öljykään siellä välissä....saattaa jopa irrota koko rengas.....jos liian liukkaana mutterit asentaa...!!!
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 25.10. 2005 klo 18:46:48

Message:
Muistan kyllä nähneeni sellaisen ohjeen, että öljyä ei saa laittaa niihin kartiopintoihin siksi, että se ilmoitettu momentti tarkoittaa kuivia pintoja ja öljytyllä se menee liian tiukkaan! Voipi tietysti olla eroja autoissakin, mitä se ilmoitettu momentti tarkoittaa. Ja tietysti teräs- ja alumiinivanteille on eri lukemat.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Pulttiperse
Tiistaina 25.10. 2005 klo 18:51:23

Message:
Riittää, kun kiskoo lihasvoimalla, ristikkoavaimella, sopivaan kireyteen, niin, ettei tarvitse irvistää. Se on sopiva kireys ja pitää.
Konemiehet tietää, että tavallaan sopivan kiree pitää renkaan paremmin kiinni kuin aivan liian tiukkaan vedetty. Vanteet on suunniteltu, kuten jousialuslaatat, sopivaan muotoon, joka toimii aluslaattana ja jousena, jos ei kiristä aivan simona. Jos kiristää liikaa tuota suunniteltua joustoa ei tietenkään ole ja kovassa täräyksessä kaksi lujasti kiinni olevaa osaa katkeaa helposti, kun joustoa ei ole. No ei niitä pultteja ajossa varmaan usein katkea, vaikka kiristää hampaat irvessä. Mutta se turha kiristys on turhaa ja siitä ei ole ihan mitään hyötyä. Päin vastoin.
Moni tyhmä luulee, että annettu momentti on jokin vähimmäisvaatimus. Se on vähimmäis- ja maksimivaatimus pikemminkin, eli siihen lukemaan pitäisi pyrkiä. Ei liikaa ei liian vähän. Kyllä jokainen liikaa osaa vääntää.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 25.10. 2005 klo 18:55:07

Message:
Toisessa omassa autossani on alumiinivanteet, M+S renkaat ilman nastoja. Siihen ei ole tarvinnut renkaita juuri vaihdella. Silti pultit aukeavat aivan säällisellä momentilla.

Sama isäni Golfin kesärenkaitten aluvanteissa. Momenttiin vain, ja aina aukeaa omalla työkalulla. Talvirenkaiden tarvikepeltivanteissa vaan on liian pieni keskiöreikä, ja niiden irroittaminen teettää työtä: onneksi kevätauringossa ihminen on virkeä!
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: tutkija
Tiistaina 25.10. 2005 klo 19:07:20

Message:
Terva on vanha ja paras konsti pyörän pultteihin ja muttereihin.Kiinni pysyy ja myös tarvittaessa avautuu helposti ,olipa kyseessä vaikka kuorma-auton tai järeänkin työkoneen renkaat.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 25.10. 2005 klo 19:35:41

Message:
Kartiopinnat ne vasta pitääkin voidella. Noin halkaisijaltaan 12 mm mutteria pyörittää sorminkin, oli rasvaa tai ei. Pyörän pultin kierteen kitka (ja voitelu) on pieni verrattuna noin 15 mm kartiopinnan kiristyksessä tarvittavan kitkan voittamiseen. Voitelematon kartiopinta saa aikaan, ettei mutteri/pultti lähde sovinnolla irti.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: exso
Tiistaina 25.10. 2005 klo 19:38:40

Message:
Tutkija puhuu asiaa,terva on selvä ykkönen näissä hommissa.Suomessa on lukematon määrä pilattuja aluvanteita kun ne kierretty paikalleen väärän kartion omaavilla muttereilla tai pulteilla.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: woodsman
Tiistaina 25.10. 2005 klo 20:14:56

Message:
Juuri vaihdoin sunnuntaina emännän autoon talvikiekot alle ja oli kanssa mutterit aika tiukassa. Nyt kiristin käsin ristikkoavaimella ja laitoin spraytervaa kierteisiin.
Sprayterva on muuten kätevä metsässä jos tulee pieniä kolhuja (kuori irtoaa) pystypuihin. Sitä pystyy suihkuttamaan kolmeen metriin asti. En ole tutkinut auttaako se vauriokohdan paranemista, mutta rauhoittaa ainakin mieltä ja vauriokohta ei loista niin selvästi.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 25.10. 2005 klo 20:31:37

Message:
Ei terva auta, jos on väärät kartiot.

Terva on kyllä parhain ruosteenestoaine vaikkapa laturin pultteihin, iskunvaimentimiin ja jousipakan pultteihin. Pyörien pultteihin en ole koskaan uskaltanut käyttää, koska luulen sen olevan liian paksua tavaraa kartiopinnoilla. Ensiksi kartio ei kiristy kunnolla, kun on terva on sitkeänä aineena välissä, ja sitten se terva ajan kanssa dynaamisen kuormituksen alla poistuu kyllä.

Olisin mielelläni väärässä tässä asiassa.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Make 1
Tiistaina 25.10. 2005 klo 21:40:58

Message:
Mulla oli Edellinen Transportteri ollu eräänä kesänä jarrupalojen vaihdossa Eräässä traktoriin viittaavassa merkkiliikkeessä. Talvirenkaiden vaihdossa piti hankkia 19 mm hylsy 3/4 " vääntiöön ja käyttää parinmetrin jatkovartta että tämmönen satakiloinen sai pultit auki. Olis siinä ollu tienpäällä rengasrikossa ihmettelemistä.
Terva on pitänyt ainakin paskakärryn pohjaketjun kiristyspultit niereinä.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 25.10. 2005 klo 21:41:42

Message:
Spraytervaa, eli spruittervaa saa tarvikeliikkeistä. Tehty vasiten raskaankaluston huoltajille.

Omalla pajalla vedetään tykkirasvaa kevyen kaluston kierteisiin.

On testissä joitakin uusia käyttökohteita tervalle. Siitä myöhemmin.

Tervan vaan aikoo EuroUnioni kieltää, eli tulee juurille paluu terva-asioissa;-)
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 10:23:40

Message:
"Never use oil or grease on studs or nuts" sanoo Isuzu Trooper II:n amerikkalainen omistajan käsikirja. Annetut momentitkin on tuon kokoiseen autoon aika kohtuulliset 90 Nm teräs- ja 125 Nm aluvanteille. Tervaa ja höyheniä ei mainita, ehkä ne ei jenkkien mielestä muutenkaan kuulu autoon. Kierteet olen toki öljynnyt.

RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Jaska Y
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 11:13:13

Message:
Rasvauskielto on vw transporter t4 :n ohjeissa kans. En o totellu. Luja hylsy vääntimineen ja reilu metri putkea kulkee mukana.
Kolari-Special Luopioisissa laitto asiallisesti. Muutenkin suosittelen sitä firmaa.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: TompSa
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 12:06:25

Message:
Emännän auto vaihdettiin. Tänä aamulla kun
ei enää nukuttanut, niin menin viideltä räntäsateeseen
vaihtamaan renkaita. Lähti auki auton omalla avaimella, mutta liian lujassa olivat.
Pitää varmaan ostaa uudet mutterit kun ne ei
enää kovin kartiolliset olleet.

Kuluvat näkojään 6 vuodessa kun koneella lyödään.

Ihmettelin edellisen omistajan kuittikasaa kun se oli ostellut
pölykapseleita tämän tästä. No selvisihän se miksi. Vanteet niin juutaksen
möykkysessä ruosteessa, ettei se kapselin muoviklipsu luista mihinkään Halki meni kapseli, tana.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: TompSa
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 12:08:36

Message:
Jaa niin, sehän mun piti sanoa että C200
mersun ohjekirjakin kieltää pulttien rasvauksen. Ovat korjaamolla kuulemma voidelleet kierteet
jollakin kestovoiteella. Harmaata se oli, muuta ei
ihan alumiinipastaa. Mitä lie. Öljysin kierteet... ;)
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 13:17:07

Message:
Kuulemma firman huoltoautosta (Mersu Sprinter, peltivanteet) oli joskus kaksi vannetta ollut löysällä (vanteista kuulunut kolinaa, ja jouduttu kiristämään tien päällä), kun oli vedetty pultit pyssyllä kiinni, noin 10 vuotta sitten. Vielä nytkin ne ...tanat varmistavat kiristyksen kahden metrin jatkovarrella.

Ollaan sitten ihmeessä, kun kumi puhkeaa maantiellä! Eivät sitten varmaan olleet ikinä kuulleet jaksottaisesta ristiinkiristämisestä. Vedetty vaan myötäpäivään järjestyksessä, jo eka pultti heti täysillä pohjaan asti.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: exso
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 13:52:01

Message:
Onkohan se harmaa tahna grafiittirasvaa.Eno on takomolla töissä ja siellä käytellään moista ainetta.meillä töissä käytetään tervaa henkilöautosta-höylään pyörien laipoissa ja pulteissa.Kartioita ei ole tullu tervattua.Höylään kun menneinä vuosina hakattiin pultit kiinni tuuman pulttipyssllä loppuun asti,seuraavassa vaihdossa irroteltiin pillillä mutterit ja moskalla pultin jämät että saadaan uutta kehiin.Nykyään käytetään momenttisauvaa joka on verraton väline,saat hakkaa vaikka kuinka kauan ei kiristä enempää mitä sauvan arvo on.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Jape
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 14:36:56

Message:
Terva on paras maatiesuolaa vastaan.On omakohtaisia kokemusia, minkkä tervalla voitelet,sen saat helpommin auki.Muutama vuosi sitten purin kuormaauton peräkärriä, kaikki mikä oli tervalla laitettu vetoaisan tapit lähti helposti pois.Mutta missä ei ollut tervaa laitettu, olivat ruostuneet kiinni olemaan. poltopillillä piti poltella irti tehdä uudet tilalle. Raskaan kaluston pyörämuttereissa terva estää mutterien vapaasti pyörimisen (tahmeempi)parantaa liikeneturvallisuutta. Silti kannattaa tarkistaa pultien kireys säännöllisesti.Itse kiristän pultit henkilöautosta lopun käsin, alku kireyden pultikoneella, muuten saa tuhottua pultit ja tietää pultien mometin paremin.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 19:42:20

Message:
Jo heti parin viikon päästä laitan talvirenkaat autooni. Spraytervaa on varastossa. Käyttäisinkö?

Yli kymmenen vuotta olen käyttänyt sekä kierteessä että kartiopinnalla moottoriöljyä, joita on valuteltu ajan kanssa "tyhjistä" moottoriöljykannuista öiden yli vanhanmallin tippakannuun. Olen kiristänyt momenttiavaimella juuri käsikirjan momenttiin. Auki lähtenyt ristikkoavaimella, eikä koskaan ole pyörä edes kolissut.

Taidan jatkaa ensimmäiseen takaiskuun asti, vanhaan malliin.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Hitsari
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 20:30:16

Message:
Jatkovarsi,
"En kyllä huomannut tarkistaa olisko "hitsari" ollut asialla.."

Minun hitsauspalot ovat nättjä ja ne on olen pyöräyttänyt pultin juureen.
Ihmettelen Sinua suuresti, miksi mutterit pitäisi saada pois? siksihän hitsaus on tehty, jotta mutterit pysyvät, eikä tarvi alinomaan kaarteessa pelätä mistäpäin pitää haeskella irronnutta rengasta.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä:
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 21:01:30

Message:
> Ihmettelen Sinua suuresti, miksi mutterit pitäisi saada pois?

Kun joskus 10 vuoden kuluttua munissasi alkaa kasvaa karvoja ja tulet ajokortti-ikäiseksi, se selviää sinullekin.
RE: Pyörän pultit
Lähettäjä: Volsu
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 22:25:58

Message:
Volkkarin Transportereilla sekä uusilla että varsinkin takamoottorisilla synkroilla, on semmonen tauti, että pultit tiukkaantuvat järjettömiin ihan itekseen, jos ne hiukankin liian lujalle laittaa. Kuparitahna pultissa tai jarruvaseliini näyttää auttavan vaivaan.
Onhan se järjenvastaista että pultit kiristyisivät..ei se niin käy. Luulisin, että kyseessä on joku metallilaatujuttu tai pultin kartion muotoiluun liittyvä asia tvst. Silloin kun pultit ovat hirttäneet lujalle, kuuluu aukaistaessa luja kirskahdus eli ruoste taitaa olla se syy.