Aihe: Tien rakentaminen
Lähettäjä: Tie
Maanantaina 24.10. 2005 klo 22:47:40

Viesti:
Onko kustannusarvioita tien rakentamisesta umpimetsään. kyseessä olisi mökkitie ja matkaa n 50m.

kaivuutyö pitäisi teettää muut hoidan itse.

Tarvitaanko tielle jotain lupia kun se kulkee omalla tontilla ?

Minkälaiset / vahvuiset kerrokset mitäkin tavaraa pitäisi tiehen laittaa ?
RE: Tien rakentaminen
Lähettäjä: Se on siinä
Maanantaina 24.10. 2005 klo 23:36:10

Message:
Riippuu maastosta ja koneen koosta, mutta pelkkään kaivuuseen menee 1-2 päivää. Tuntitaksa 30-50 euroa.
RE: Tien rakentaminen
Lähettäjä: Jope
Tiistaina 25.10. 2005 klo 04:17:38

Message:
Eniten hinta riippuu konekuskin ammattitaidosta ja maastosta sekä tien vaatimustasosta.Kuski, joka on rakentanut paljon tietä, löytää tavallisesta metsämaastosta paikanpäältä maata sen verran, että saa normaalin mökkitien aikaan. Hän ottaa maan tien vierestä ojista tai sieltä täältä kuopista ja käyttää samat kuopat kivien ja kantojen hautaamiseen ja osaa vielä naamioida jälkensä ettei niitä enää parin vuoden kuluttua juuri huomaa. Oma mökkitieni, 350m, syntyi kolmessa päivässä pelkän koneen avulla. Lanasin tietä parina kesänä kerran kesässä omatekoisella lanalla ja kun tie oli painumisensa painunut tilasin päälle kolme hiekkakuormaa, joilla tehtiin viimeinen silaus. Siinä kaikki. Tämmönen tienteko onnistuu, jos ihan suo ei ole kyseessä vaan kivennäismaa on niinkuin tavallisessa suomalaisessa metsässä on lähellä pintaa.
Koneen pitää olla riittävän iso. Semmonen tela-alustainen, jolla ei tarvi kivien kanssa "leikkiä".
Kysele paikkakunnan konekuskeista sellaista, joka on tehnyt paljon tietä ja pyydä käymään paikalla. Kokenut mies ei tuommosta 50 metriä kovin monta tuntia räävi. Päivän täytyy riittää. Jos asut Keski-Pohjanmaalla semmonen kaveri, kuin Göran Hongell on mestari. Miehellä on lavetti sora-auton perässä, kunnon koneita ja tietä syntyy uskomattomaan tahtiin.
RE: Tien rakentaminen
Lähettäjä: Jope
Tiistaina 25.10. 2005 klo 04:28:10

Message:
Vielä. Se lana ei tarvi olla kovin ihmeellinen rakennelma niin sillä tie tasoittuu. Itse lanasin tietäni Nuffin perään kettingillä kytketyllä purkutalon betonielementillä. Eihän sillä maata saa ohjailtua niin kuin oikealla lanalla keskelle tietä mutta useamman kerran kun vetää se kummasti tasoittaa pikku kuopat. Jotkut käyttää samaan tarkoitukseen 6-8mm:n betoniteräsverkkoa. Itse olen ajatellut yhdistää nämä joskus eli laitan elementtini alle verkon.
RE: Tien rakentaminen
Lähettäjä: Tie
Tiistaina 25.10. 2005 klo 08:30:38

Message:
Joo, askarruttaa vaan miten tuo kestää kuorma-autoa tms jos ei ole kalliomursketta pohjana..?

Käytössäni on traktori ja perälevy eli tienteko hoituu jo näillä jos ei ole isoja kiviä tai kantoja edessä :)
RE: Tien rakentaminen
Lähettäjä: HKa
Tiistaina 25.10. 2005 klo 09:31:18

Message:
Jos maanvaihtoja joutuu tekemään niin kannattaa pohjalle laittaa suodatinkangas. Ei mene maat sekaisin ja tulee "halvalla" paljon kantavuutta lisää. Itse tein savimaalle tien. Pintamaata pois puoli metriä, maat tontille jossa tarkoitus käyttää ruokamultana ja muotoiluun. Suodatinkangas pohjalle hiekkaa n. 30cm ja 0-55 mursketta n. 30cm. Tuntuu kestävän 40tonnin kuormaauton(auto 20t + kuorma 20t). Hintaahan tuolle tuli, jospa kuitenkin kestäisi pitkään. Jatkossa raskailla autoilla ei tarvitsekaan ajaa kovin paljon. Jäteautothan ei painakaan juuri mitään.

Tuli valmet 502:lla urakoitua kovasti ja hommakin eteni oikein hyvin. Kaivuri lastasi poistettavan maan peräkärryyn ja kävin kippaamassa tontille. Tätä tehtiin 4 päivää. Pohjalle kangas, sorauto kippasi hiekan(tai murskeen) patjaksi, jonka yli takakauhalla ajoin tavaran kerroksiksi. Kasettiyhdistelmän lastin kuljettamiseen meni aina noin 1h - 2h riippuen vähän tilanteesta. Yhtään pienempi(keveämpi) kuin 502 ei traktori olisi saanut olla, takakauhan täyttäminen oli jo hankalaa kun joutui ajamaan kasan yli ja silloinhan varsinkin murke tahtoi tiivistyä.
RE: Tien rakentaminen
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 25.10. 2005 klo 10:16:14

Message:
Kaivuri, peräkärryt, etukuormaajallinen traktori jossa perälevy, lana tai "karhunterä" viimeistelyyn.

Mäkimaa, eli sellainen saven, hiekan ja kivien sekainen molskotti menne uskomattoman piukkaan kosteana, kun tasoittelee sitä sitä myöden kun tavaraa tulee, ja ajaa kuormat jo tasoitetun yli.

Sen kun värjää karheella sepelillä niin tulee ihan kelpo tie.


Eikä maksa maltaita.