Aihe: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Naapuri
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 19:37:11

Viesti:
Mitäs te kunnon masinistit tekisitte jos naapuri ajaa tontillenne parkkiin ihan kieltämättä komeen kaivurin vaikka on aika selkeesti tullu sanottua, että tommonen peli ei vetele.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Sarah F
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 19:51:03

Message:
On se kummallista, kun joka kylässä, taajamassa, korttelissa ym. on ihan pakko olla yksi ihminen tai perhe , joka pilaa asumisviihtyvyyden kaikilta muilta. Meilläpäin ei nyt kukaan ihan kaivuria ole pihaan ajanut, mutta hankaluuksia on ollut ja ihan tahallista kiusantekoa. Kaikkia laillisia keinoja on kokeiltu, mutta esimerkiksi asiallinen keskustelu on ihan mahdotonta. Tiedän kyllä miltä tuntuu, kun vastapuolella ei mikään mene ns. perille. Tepsivää keinoa ei valitettavasti ole löytynyt.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Temppujen temppu
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 19:57:02

Message:
Käyppä illalla keräämässä venttillit parempaan talteen.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Naapuri
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 20:12:26

Message:
Ei kuitenkaan viittis mitään laitonta tehdä, vaikka mieli tekis. Eniten harmittaa, kun joutuu aina miettii mitähän se seuraavaksi keksii. Itte väittäisin, että oon pysynyt asialinjalla, kun ei viitti samantyylisiä temppuja harrastaa. Täytyy myöntää, että oon kyllä miettinyt erilaisia jäyniä, kun normaali puhe ei auta.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Nimismies
Torstaina 20.10. 2005 klo 09:29:55

Message:
Soita polliisi paikalle. Se on kotirauhan häirintää tuollainen meno.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: polliisiko auttaa?
Torstaina 20.10. 2005 klo 10:10:32

Message:
Ei poliisit mitään pienistä paikalle tule, oma kuspäänaapurini on pyssyllä uhannut ampua aina silloin tällöin ja näytellytkin jo pyssyjään mutta poliisit antavat lisää lupia sille ja sanovat vaan, että käske heidän sitten tulla, kun on pyssyjä taas näkyvillä!
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: PerSaukko
Torstaina 20.10. 2005 klo 10:41:27

Message:
Kyllä se on poliisiasia, jos kaivinkone alkaa olla pihassa säännöllisesti. Se ei ole mikään polkupyörä. Tuossa ampumatapauksessa on poliisi tehnyt törkeän virheen, jos olet tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja mitään ei tapahdu.
Maaseuduilta pitäisi lopettaa viimeisetkin poliisivirat. Mitä helvettiä niille maksaa palkkaa, jos he eivät tee mitään. Kaupungissa tuollaiset tapaukset hoituu käden käänteessä. Kone hinataan, lasku omistajalle. Jos alkaa vittuilemaan se on putkareissu ja pamppua jalkapohjiin.
Maalla se on joskus hankala asia, kun ns. pihat on aika laajoja. Se on likimain 50..100m talosta ja jos on vielä kevyehkö aita, niin ei ole mitään epäselvyyttä milloin ollaan pihapiirissä ja sitä kautta asia on selkeä kotirauhanhäirintätapaus.
Mutta jos se kone on jonkun talosta hieman syrjässä olevan makasiinin lähellä, niin se on hankalampi tapaus, jos ei ole liikennemerkillä erikseen pysäköintiä kielletty.

RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: SS
Torstaina 20.10. 2005 klo 10:46:40

Message:
Se on se kaivuri joutunut tässä tapauksessa ihmissuhdekiemuroiden syyttömäksi välikappaleeksi. Eli kaivuri on asiassa ehdottoman syytön.

Tämä sama ilmiö nimittäin kanavoituu esim. haravointiroskien kaatamiseen naapurin tontinojaan, halkopinon paikkaan puoliksi ajotien puolella, lumikasojen kaatamiseen toisen marjapensaan päälle, huonosti toimivan avokompostin perustamiseen tuulen yläpuolelle, takapihan romuisuuteen, grillaamiseen vanhoja autonrenkaita poltellen, moottorisahan pärryyttelyyn klo 23 illalla jne. jne.

Eli jotkut eivät osaa olla hienotunteisia muita kohtaan taajaan asutulla alueella, silloin ehkä auttaa vain toisen osapuolen siirtyminen harvemmin asutulle alueelle.

Aika usein on väistyvä osapuoli(näin äkkiä ajatellen myös epäoikeudenmukaisesti) se, joka kärsii näistä haitoista ja joka joutuu sitten muuttamaan.

- SS -
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: vallu mies
Torstaina 20.10. 2005 klo 13:42:24

Message:
Mun naapurin pojat ajaa mökijällä ja mopolla minkä kerkee meidän tiellä ja ei kyllä tapahdu mitään vaikka saoo kuinka monta kertaa
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: FM52
Torstaina 20.10. 2005 klo 14:20:20

Message:
Joskus oli juttua näistä jokamiehen oikeuksista ja veli urbaani oli kovin tuohtunut silloin, kun joku uhosi kaventavansa liikkumismahdollisuuksia. Tämä nyt on juuri sitä samaa, kun urbaanimpi veljemme kiukkuaa tontilleen tunkeutumisesta. En osaa muuta neuvoa antaa, kuin että muuta haja-asutusalueelle jos ei hermot kestä naapureita;)
Hyvä naapurisopu
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 14:33:30

Message:
Naapureiden kanssa tulee sitä paremmin toimeen, mitä vähemmän niiden kanssa on tekemisissä.

Eikä sukulaisten kanssa kannata juopotella, niissä on muutenkin kestämistä.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: FM52
Torstaina 20.10. 2005 klo 14:50:55

Message:
Näitten kanta-asukkaitten kanssa kyllä tulee toimeen, mutta nuo omakotitalopaimentolaiset ja "vapaa-ajanasukkaat" menevät ja tulevat, eivätkä koskaan omaksu vastuuta omasta käytöksestään. Muutaman sata vuotta kun suvut ovat asuneet naapureina, alkaa kummasti aueta se käyttäytymisen vaikutus. Se on sitä kulttuuria se.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 16:18:46

Message:
Tapausta tuntematta: Jos minä veisin kaivinkoneen toisten pihaan, voisi syy olla:

- viinapiru vienyt miehen
- akan kanssa menee huonosti
- ei seiso enää
- voi yrittää selittää ulosottomiehelle,
ettei se minun kaivuri ole
- se vuotaa öljyä, jota en halua omaan pihaani
- muistin juuri, isoisäkin oli vittumainen mies
- se ojariita vuonna kivi ja kirves
- lääkitystä ei anneta enää vahvempana
- kukaan ei ole käynyt kylässä aikoihin
- toinen tyttäristä huorana Hampurissa
- postia ei viitsi avata, kun tietää jo
ennakkoon, että rahaa ne kaikki vinkuu
- ...

Mutta, neuvona, käy oikein kylässä kahvipaketin kanssa. Rauhanomainen ratkaisu löytyy varmasti.

RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: PerSaukko
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:40:10

Message:
Joo tuo ulosottomiehen hämäys teoria on aika uskottava. Ei kukaan ulosottomies vie hyväntahtoisen naapurin konetta. Olisiko tosiaan niin, että konemiesnaapuri on todellisessa ahdingossa ja häntä pitäisi hieman jeesata? Ei hän tahallaan varmaan tee sitä. Masinistin pitää auttaa toista masinistia hädässä.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Sarah F
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:50:20

Message:
Olen asunut kaupungissa, ihan oikealla maaseudulla ja taajamassa ja kyllä joka paikassa on niitä ihmisiä, joita ei heidän omasta mielestään mitkään lait koske. Kummatko sitten ovat häiriköitä: me, jotka yritämme elää kurissa ja nuhteessa, varoen ketään häiritsemästä vai nämä "sankarit", jotka kainoihin pyyntöihin asumisrauhasta vastaavat ainoastaan uhkailemalla.
Asumisrauhapyynnöillä en tarkoita turhasta nipottamista, vaan ihan todella peruslakien noudattamista, esim. pojan mopoon ei saa varastaa bensaa naapurin autosta.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:54:25

Message:
Ulosttomies lähettelee postia kyllä. En viitsi avata, koska ne ovat kumminkin kuittauksia jo maksetuista laskuista.

Vaan asiaan. Ehdotuksia asian paremmin tuntevilta.

Kaveria ei tosiaan tähän jätetä.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Naapuri
Perjantaina 21.10. 2005 klo 15:55:38

Message:
Enitenhän tässä sylettää se, että asian vois vaan antaa olla kun on kyse pikku jutusta (kaivuri on mennyt jo kotio...), mutta kun nyt anto periksi, niin mitäköhän ensi kerralla tapahtuu?
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Lauantaina 22.10. 2005 klo 11:33:29

Message:
Naapuri: Sano heti tuoreeltaan, ettei käy. Höystä sanomasi kaikilla tuntemillasi kirosanoilla. Vain niin menee asia perille.

Mainos teeveestä: yks äi-jä kä-vi vaah-toon
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: 12/70
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 19:11:51

Message:
haulikolla molemmat piiput rintaan,jo irtoaa kynnet kolasta, sanoi murhamies törönen kun ampui naapurinsa tämän kolattua lunta tontilleen
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Niksu
Maanantaina 24.10. 2005 klo 07:56:57

Message:
Tässä oma kiva. Naapurin kanssa on avoin raja ja minulle oikein toimiva. Toisaalta hän on viimeiset neljä vuotta puhunut raja-aidan istuttamisesta. Olen kertonut että raja-aidan saat istuttaa,mutta se on sun oma juttusi ja hoitosi.Koska minä en pidä noista nopeasti kasvavista risuaidoista. No,nyt syksyllä eräänä aamuna mies rupesi rajalla linja tappeja asetamaan ja minä kysymään miehen mietteitä. Raja-aidan linjausta mittaili. Yhdessä rajalinja merkattiin ja kerroin viellä aidan sitten olevan hänen,että istuttaa sen mukaan että saa sen hoidettua. Ja niinhän siinä kävi,kun yksi viikonloppu oltiin matkoilla,oli aitataimet istutettu ja linjatapit poistettu. Vedin linjalangan kiveltä kivelle ja istutukset just linjalla ja osin meidän puolellakin. Et silleen!!! Tiedä vaikka tilais kaivurin ja kaivauttais ojan rajalle.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Naapuri
Maanantaina 24.10. 2005 klo 10:46:31

Message:
Tässä: Naapuri valitti vuosia, että orapihlaja-aitamme on väärin leikattu,varjostaa heidän tontttiaan ja se olisi hävitettävä jne.., no kyllästyin naputukseen ja yhtenä päivänä leikkasin aidan kymmensenntiseksi, niin eiköhän rakas naapuri soittanut hälytyskeskuksen kautta poliisit paikalle. No poliisit tulivat ja kuuntelivat aikansa naapuria, kysyivät mikä se ongelma oikein on? Naapuri leikkaa aitaansa kysymättä heiltä!! Kysyin poliisilta eikö heillä ole parempaa tekemistä?, vastasivat, että on pakko tulla käymään kun oli naapurilla "hätä". Jatkoimme luonollisesti aidan leikkaamista. Tässä vain yksi pieni esimerkki meidän rakkaasta naapurista, jos olisi mies kyseessä niin... ongelmat olisivat ratkennee jo vuosia sitten... onneksi ei liene mene kovin kauan palvelutaloon siirtymisessä, siis naapurin!
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Jups
Maanantaina 24.10. 2005 klo 11:26:35

Message:
Tässä ketjussa ainoa täysin tosiasia on että mitä vähemmän olet tekemisissä naapurin kanssa, sen paremmin säilyy välit.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: qp
Maanantaina 24.10. 2005 klo 15:20:02

Message:
Tuo "Jups":n kommentti pätee myös sukulaisiin.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: SS
Maanantaina 24.10. 2005 klo 16:49:52

Message:
Joskus olen sanonut sukulaisile kun ne ihmettelevät että miksi et ole pitkään aikaan käynyt , että: "Ei ole ollu asiaa" . Sillähän ne kyselyt aika nopiaan loppuvat ;-)

- SS -
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Mats
Maanantaina 24.10. 2005 klo 22:25:37

Message:
Meillä myös naapurirakkaus koetuksella. Fasaaneja piha täysi, eikä ole kyse muutamasta kymmenestä yksilöstä vaan jopa sadoista, mikä tarkoittaa näin syksy aikaan selvää pa... ongelmaa rapuilla,nurmikoilla ja pihoilla puhumattakaan kuinka se kanalauma tuhoaa kukat ja kasvimaat.Ongelmaa ei ole omistajien mielestä, hehän asuvat itse muualla.Onhan se tärkeätä että Ruotsin kieliset aatelis mukulat saavat harrastaa metsästystä...
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Jups
Tiistaina 25.10. 2005 klo 08:43:50

Message:
Mats, osta haulikko ja myy torilla ne :)
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: SS
Tiistaina 25.10. 2005 klo 09:13:06

Message:
On muuten fasaaneja pesiytynyt meillekin. Eikä puhuta ruotsia. ;-)

Se on komea eläin ja töräys on ihan samanääninen kuin meidän Ford 5000:n tööttä ;-)

Totta puhuen, 2 m korkea kanaverkko pitää fasaanit aika hyvin poissa kukkamaasta kuopsuttamasta. Ne käveleskelee suurimman osan aikaa. Meillä joudutaan joka tapauksessa laittamaan aidat jänisten ja rusakkojen varalta.

- SS -
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: KTM
Tiistaina 25.10. 2005 klo 10:38:12

Message:
Kamala ääni fasaanilla, onneksi ketut pitävät kesän mittaan niistä huolen. Joka kevät m-seura istuttaa niitä kulmille muutaman sataa. Syksyllä vaan ei ole enää yhtään jälellä. Susia ne myös tuntuvat vetävän puoleensa kuin magneetit. Ne kun ovat niin helppoja saaliita. Mukulat on viety kotiovelta koulun ovelle jo pari vuotta aamupimeillä, mutta onneksi kunta tulee kustannuksissa vastaan.

Taitaa olla niin, että kun hankkiutuu noista riistaeläimistä eroon, siinä samalla kaikkoavat nuo hallavat hauvatkin nurkista?


RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Sarah F
Tiistaina 25.10. 2005 klo 11:49:24

Message:
Kyllä olet KTM ihan oikeassa. Ihminen kun alkaa sotkemaan luomakunnan järjestystä istuttamalla eläinlajeja, jotka eivät kuulu alueelle, tai lisäämään kantaa keinotekoisesti, seuraukset ovat aina huonot. Hyvänä esimerkkinä huonosta tuloksesta on varmaankin kaikille tutuksi tulleet Australian kaniini- ja kettuongelmat. No niin, nyt päästiin naapurista Australiaan..

RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: krisse
Tiistaina 25.10. 2005 klo 12:42:04

Message:
Eiköhän se ole ihminen "keinotekoisesti" vuosisatain saatossa muokannut sen susikannankin suuruutta. En nyt tällä toteamuksella ota kantaa susien puolesta tai vastaan, toteanpahan vain.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: hohhojaa
Tiistaina 25.10. 2005 klo 22:41:44

Message:
Saipas aikaa pitkän ketjun.
Lukekaa tarkaan tuo aloitus viesti, huomaatte, että piruuttaan kirjoittelee, haluaa kuulla erilaisia mielipiteitä.
Ei tuota ole todella tapahtunut. Mutta jos on, täysi mämis tämä kyselijä, en kehtais tuollaista täällä julkaista.
Jos naapuri koneensa toisen tontille vie, siitä voi gummit tyhjetä ihmeesti yöllä, no tyhjillä kumilla pois ajo voi penkoa vähän nurmikko, on se sen väärtti.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: hohhojaa
Tiistaina 25.10. 2005 klo 22:42:02

Message:
Saipas aikaa pitkän ketjun.
Lukekaa tarkaan tuo aloitus viesti, huomaatte, että piruuttaan kirjoittelee, haluaa kuulla erilaisia mielipiteitä.
Ei tuota ole todella tapahtunut. Mutta jos on, täysi mämis tämä kyselijä, en kehtais tuollaista täällä julkaista.
Jos naapuri koneensa toisen tontille vie, siitä voi gummit tyhjetä ihmeesti yöllä, no tyhjillä kumilla pois ajo voi penkoa vähän nurmikko, on se sen väärtti.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: AKH
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 17:28:36

Message:
Täällä kun oli tuota susitarinaa noitten fasaanien puitteissa, niin pannaanpa tämäkin tänne.

Emäntä pelasti koiransa suden suusta

25.10.2005

Kuhmolainen emäntä Eini Pulkkinen pelasti 12-vuotiaan lemmikkikoiransa Mustin suden suusta ajamalla sutta takaa autolla pitkin peltoa.

Erikoinen takaa-ajo käynnistyi viime keskiviikkoiltana, kun susi nappasi Mustin emäntä Eini Pulkkisen silmien edestä Harjun talon pihasta.
Eini ei jäänyt kädettömänä katsomaan, vaan pinkaisi pihassa olleen henkilöauton rattiin, käänsi sen pellolle ja aloitti takaa-ajon.

Peltoaukeaa oli edessä noin 300 metriä. Eini päästeli pellolla viittäkymppiä, huudatti auton äänimerkkiä ja vilkutti valoja. Lähellä metsän reunaa susi sitten luovutti ja pudotti Mustin hampaistaan. Koira pystyi liikkumaan itse ja kapusi auton etupenkille. Eläinlääkäri ompeli seuraavana päivänä suden purentahaavat vasemman jalan etupuolelta.

Antero Komulainen
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä:
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 17:56:36

Message:
Tällä kertaa koira, seuraavalla kerralla lapsi?
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Kainovieno
Keskiviikkona 26.10. 2005 klo 17:57:01

Message:
Hyvä kirjoitus tuo edellinen:Vaikka itse eläimistä tykkään niin on se siinämielessä aika kummallista kun täällä ollaan ikiajoista lähtien tehty niinkuin meidän luonto vaatii ihmisasutukseen nähden niin nyt muka keskieuroopassa tiedetään tarkkaan mikä on hyvä meille täällä pojanperukoilla.Täällä on huono ruoka,täällä on liian vähän susia,täällä ei ymmäretä veli venäläistä jne.Miksi ne päättäjät siellä kskieuroopaasssa on niinpaljon fiksunpia ja järkevänpiä kuin me...Ne geenit kai..
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Mosse
Torstaina 27.10. 2005 klo 11:29:07

Message:
Ja kun kerran luontoaiheissa ollaan, niin voin tässä kertoa yleisölle että teen vastinetta pakkolunastukselle joissa naapurin istutettua mäntymetsää (N.30 vuotiasta) pakkolunastetaan SPA lintuvesialueeksi.

Perusteena ettei alue ole yhtenäinen jollei koko seutukuntaa rauhoiteta.

Naapuri koetti vastustaa virkamiehiä, jolloin meni lunastusmenettelyyn maat jotka NATURA 2000 suunnitelmaan oli valittu.

Rauhoitus olisi muuten voitu hyväksyä, mutta kun kyseessä oli ns. totaalirauhoitus ilman korvauksia. Perusteena tähän oli ettei lakiin, jonka perusteella kys. metsälöt on otettu ohjelmaan ole sísällytetty korvausvelvoitetta.


Kyllä sudet ovat siitä pienemmästä päästä, kun ne 2 jalkaiset aatteelliset ympäristövirkamiehistön sudet otetaan myös verrattaviksi. Tässä se punavihreys joka ne oikeat ja alkuperäisetkin sudet suojelee, alkaa näkyä reaalisesti.


Voi aikoja, voi tapoja.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: näinköhän?
Torstaina 27.10. 2005 klo 22:26:49

Message:

HEIKKI KAUHANEN

S:t Olofsskolanin käytävillä ei ole harmainta aavistustakaan, millainen peto heidän koulun kellarissa piileksii.

Kiistanalaiseksi osoittautuneiden kertomusten mukaan aiemmin koulun biologian luokassa esillä ollut, mutta nyt täysin unohdettu susi on kuulunut 1880-luvulla Turun seudulla riehuneisiin lastentappajasusiin.

Yksinäinen täytetty susi on siirretty kellariin peiton alle piiloon, käytöstä poistettujen tietokoneiden, laskutikkujen ja helmitaulujen viereen.

Suden jäljet -kirjan viime viikolla kirjoittanut Antti Lappalainen vakuuttaa, että kyseessä on aito susi ja sen on vahvistettu myös Turun biologisessa museossa. Susi on kuollessaan painanut 47-50 kiloa, joten se on ollut erittäin suuri yksilö. Koon perusteella se on uros ja täysikasvuinen. Se on pitkästä iästään huolimatta hyväkuntoinen, mutta puutteellisesti konservoitu, koska täyttäjä ei ole hallinnut työtään.

Suden pituus hännästä kirsuun on 150 senttiä ja säkäkorkeus 64 senttiä. Järeän kokoisella kuonolla on pituutta 36 senttiä. Perimätiedon mukaan susi oli syönyt 12 poikaa ja 11 tyttöä.

S:t Olofsskolanin rehtori Elvi Johansson tietää suden herättäneen paljon kiinnostusta. Hän ei kuitenkaan tiedä varmuudella, onko susi tappanut lapsia.

Totta tai ei, mutta ainakin koulun kiinteistönhoitaja Henry Rinne harmittelee, että susi on unohdettu kellariin. Pelkästään jo siksi, että siihen liittyy niin paljon kertomuksia.

- Se pitäisi siirtää paljon arvokkaammalle paikalle ja kaikkien nähtäville. Uudelleen konservoimalla ja lasikaappiin siirtämällä se tulisi hyvin esille. Se on muuten harvinaisen suurikokoinen, Rinne kommentoi.

Lappalainen on vakuuttunut siitä, että kyseinen susi on tappajasusi.

- On todistettavasti selvää, että sudet ovat tappaneet Suomessa 110 lasta, Lappalainen painottaa.
RE: Naapurirakkautta
Lähettäjä: Paikkakuntalainen
Torstaina 27.10. 2005 klo 23:33:12

Message:
Tuon suden on konservoinut Turun ensimmäinen ammattivalokuvaaja. Nimeä en muista. Sen ampuivat Venäläiset, Suomen Suuriruhtinaskunnan pyynnöstä Keisarin lähettämät miehet.

Mm. yleisradion nauhoituksena on haastattelu, jossa haastatellaan naista joka vauvana oli joutunut suden riepottamaksi. Kaiketi 60 luvulta tämä nauhoitus. Esitetty 70-luvun lopulla TV:ssä ohjelmassa joka selvitti em. lapsisurmien tragediaa.

Turun Sanomat on uutisoinut aikalaisena ja n. 10 muuta lehteä nämä myös.