Aihe: Harmaa savu
Lähettäjä: Natikka
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 18:01:06

Viesti:
Natikka puskee harmaata savua aika reippaasti pakoputkesta ja entinen omistaja sanoo sen johtuvan siitä että polttoaineen seassa on vettä kun traktori seissyt vuosia.
Olisikohan savutuksen syy kuitenkin väljä kone tai jokin muu vika? Jos kone on väljä niin huomaako sen esim. huohotuksesta mittatikun reiästä?
RE: Harmaa savu
Lähettäjä: rape
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 18:43:28

Message:
Ei se harmaata puskisi, jos harva olisi. Tuleeko jäähdytysjärjestelmään painetta, ts. tuleeko jäähdyttimestä pakokaasua, kun avaat jäähdyttimen korkin moottorin käydessä? Silloin on kannentiiviste palanut tai jokin muu paikka vuotaa vettä palotilaan.

Kone puskee sinistä savua, jos se on harva.
RE: Harmaa savu
Lähettäjä: Sarah F
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 19:24:35

Message:
Autoni savutti valtavan määrän kauniin harmaata savua, silloin kun siitä hajosi kannentiiviste. Moottorin lämmettyä savun määrä väheni, mutta tuprutteli se koko matkan korjaamolle. Onkohan sama vika Natikassa?
RE: Harmaa savu
Lähettäjä: Velu
Torstaina 20.10. 2005 klo 09:54:55

Message:
Nuo edellisethän on ihan tottoa. Tosin natikassa on ihan normaalia jos kylmänä tulee sinistä savua, mutta lämpimänä sitä ei saa tulla. Polttoainepumppu on noissa kuluva osa. 4000h jälkeen saattaaa pumppu olla väljä, silloin on käynti ääni pehmeä ja savu sinistä. Siihen voi tosin auttaa ennakon lisääminen.

Vesi polttoaineessa ei aiheuta tuollaista savutusta kuin yhdellä tavalla. Kun sitä kerran menee kunnolla jakajapumpun läpi, niin siitä tulee sen verran väljä ja sitten sitä savuakin riittää, jos edes käyntiin lähtee.