Aihe: Hauska sattumus
Lähettäjä: Kuukuna
Tiistaina 18.10. 2005 klo 22:19:35

Viesti:
Sellaisesta asiasta kun otsikko huutaa olis pula. Eräs kulttuurellisesti arvokas taho on pyytänyt allekirjoittanutta kirjoittamaan kolumnin jostain hauskasta sattumuksesta, johon liittyy traktori.

Mikäli Sinä muistat jonkun joskus kertoneen jollekkin tarinan traktorin tai traktoriväen edesottamuksesta, kerro se meille kaikille tässä ketjussa, tai lähetä minulle sähköpostina. Kummassakin tapauksessa saatan käyttää tarinaasi kolumnini runkona. Mikäli teen niin, saat palkkioksi Kuukunalippiksen lisäksi noin ***:n arvoisen palkinnon. Takaan, ettei palkinto tuota pettymystä. Palkkion saaminen edellyttää, niin yllättävää kuin se onkin, yhteystietojen antamista minulle. Lisäksi pidätän itselleni oikeuden ilman jälkivaatimuksia käyttää hyödykseni tähän ketjuun kirjoitetut jutut. Kiitos jo etukäteen.

Tarinoita odotellen, Kuukuna
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: JR
Tiistaina 18.10. 2005 klo 22:29:03

Message:

Setämies kertoi, että joskus sodan jälkeen paikallinen isäntämies oli vanhasta tottumuksesta antanut temppuilevalle rautapyöräfordsonille selkään.
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: Juuso
Tiistaina 18.10. 2005 klo 22:38:21

Message:
Pyysin yhdeltä takatukalta lippistä ja se julkaisi mun ip:t ym. tiedot täällä palstalla.
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: MF
Tiistaina 18.10. 2005 klo 23:07:36

Message:
Vanha isäntä oli jo aika iäkäs kun ensimmäinen traktori harmaa Ferku tuli taloon ja joskus kyntäessä oli huutanut traktorille PTRUU PTRUU kun olis pitäny pysähtyä pellon päässä... Taisi mennä ojaan jos en väärin muista. Ja samainen äijä päästeli välillä aurat ylhäällä pellon päästä päähän kun ei vanhan pää enää kääntynyt jotta olis nähnyt onko ne vältit maassa ja ei oikein muistikaan pelannut...
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: ei juuso
Tiistaina 18.10. 2005 klo 23:08:17

Message:
et sie lippistä tarvii kaiken ton kiusan jälkeen.
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: KUUMUNA
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 00:18:17

Message:
Kuule KUUKUNA, joskus lupailit meikäläiselle lippiksen olikos se ny joku masinisti 2005 johrosta tai jotain niin, tekisitkö sellaase palvelukse meitil masininisteil ja miksei koko yhteiskunnalkii et antaasit sen mul lupaamas lippikse tol Juusol nii päästääis siitäkii soppuu ku hyväntahtosii masinistei kummiki kaik ollaa.

Alakaa tulloo koht kylmät ilmatkii, tiätys sun harkinnas tää ny on ja tiätyst Juusonkii pittää osallistuu näihi talkoihii sen verra et laittaap jonku osotteen PL tai jottai Kuukunal jos ny lippist viäl miäli tekee.

Ja muut masinistit ny sit voip toristaa et Juusol on lippist oikkee tarjottu, et tarttuis ny tilaisuutee ko mahrollisuus o.

KUUMUNA
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: .
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 00:58:06

Message:
turpa kiinni nyt loppuu noi kuumunailut.
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: Heh
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 01:35:43

Message:
Kuule . . . pirkko, kannattaa laitaa välillä pää tyynyyn ja vaikka nukkua vähän!
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: Jukka
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 11:30:57

Message:
Kaivappa Kuukuna tuolta arkistosta esiin TRAKTORI TÖPPÖILYT viestiketju.Sieltä löytyy tarinoita jos jonkinlaisia!
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: maisteri t
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 22:17:44

Message:
meillon velipojan kans sattunu kaikenlaista 50-luvulta lähtien. kerran oli 2-siipinen lainas ja oli pakko päästä pellolle niin, otettiin majurista etukummit pois ja lukittiin eturattaat nii ettei ne pyöriny. niin sitte pikkuhiljaa me kynnettiin niillä etuvanteilla ,jarruilla ohjaten.naatittiin vaan ku ei meillä ollu mihinkään ikinä kiires.
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: hmmm
Keskiviikkona 19.10. 2005 klo 22:37:16

Message:
miksi ette maisteri antanut niiden etupyörien pyöriä normaalisti ja ohjanneet ratilla? miksi piti ottaa kumit pois ja lukita pyörät?
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: qp
Torstaina 20.10. 2005 klo 00:13:11

Message:
> niin sitte pikkuhiljaa me kynnettiin niillä etuvanteilla

Siis vanteilla kynnettiin, kun aura oli lainattu (jollekin muulle).
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: maisteri t
Torstaina 20.10. 2005 klo 22:23:18

Message:
tosiaan, aura oli lainattu naapurin topille.joka sen sitten möi ja osti koko rahalla paloviinaa. tarjos toki velipojalle ja mullekki.ryypiskeltiin koko viikko ja naurettiin majurin multasille vanteille. voi sitä aikaa kultaista.
RE: Hauska sattumus
Lähettäjä: 565
Perjantaina 21.10. 2005 klo 12:16:51

Message:
Ei tämä niin sattumus, mutta tosi juttu, hyvä kaveri kertoi.

Heille ostettiin 50-luvulla uppouusi Zetori. Hiukkasen oli kai ruvennu kyllästyttämään, kun piikkilangan kiristäjän piippu uppos parikin kertaa maahan, keikkas ympäri lanaa tms. vetäessä. Isäpappa käytännöllisenä miehenä laitto kymmenvuotiaan poikansa Joken hoitamaan sisäänajon. Kun luottamus hallintaan ei ollu iso, Zetka kytkettiin riimulla pihakoivuun ja Joke sitten tuksutti ympyrää tuntitolkulla koivun ympäri. Siinä oli joku pyörivä teräslenkki puun ympäri, ettei riimu alkanu lyhetä. Liekö sisäänajo ollu noin tärkee tapahtuma, tuohon tapaan vanha mies homman kuitenkin järjesti.

Vanhalla ukolla oli muitakin omaperäisiä järjestelyjä, mm. kuplavolkkarin telakointiasema talvella = silitysrauta nurinpäin pihalla matalan kannon nokassa, lämmitti kätevästi öljypohjan!