Aihe: Nytkä ja jalaksen veto
Lähettäjä: Jaska Y
Tiistaina 18.10. 2005 klo 21:20:14

Viesti:
Toolla ketjussa "Juontovinssi" oli kuva reestä, siittä eestä, nin tuli miäleeni mitä oon aatellu.
Kun reessä on tolppa rungon ja jalaksen välissä ja sen tolpan alapäässä tappi. Jalaksessa pitkä rako tapin päille ja jalaksen kärjestä kettinki rekeen nokalle.
Nin sitte kun se jalas siittä tapin paikasta vääntyilee paikat väljistyy ei jalas pysy enää suunnassa, varsinkan jos takaperin yrittää lykätä.
Nin enoni tekemässä reessä tää on ratkastu paremmin. Ei o kettinkivetoo. On jalaksen nokassa, joka ei o kovasti kippura, "saranalla" kiinni luja rauta jolla jalasta vedetään, raudan toinen reen etupalkissa ihan ninkun muilla kettinki.
Ny ei jalas kääntyile sivuttain ja se rauta toimii jalakselle kiipeemisapuna kivelle tms. noustessa.
RE: Nytkä ja jalaksen veto
Lähettäjä: Jaska Y
Tiistaina 18.10. 2005 klo 21:37:13

Message:
se tuli vielä mieleen, että mitottamalla väljyys tolpan alapäässä sopivasti, nin pakilla toi kettinkinkorvaajarauta tyäntää ja sillon jalaksen takapää kevenee->ei pökkää nin helposti
RE: Nytkä ja jalaksen veto
Lähettäjä: Savaloja
Tiistaina 18.10. 2005 klo 21:37:27

Message:
On tuota systeemiä ihan ostoreissäkin, en nyt muista minkä konepajan tekemä se tuo oma on. Se on kyllä kieltämättä hyvä.
RE: Nytkä ja jalaksen veto
Lähettäjä: MF165S
Tiistaina 18.10. 2005 klo 22:49:06

Message:
Tuo tappi ei ole kiinteä, vaan rullaa tuolla reen ja jalaksen välissä, eli ei hinkaa rauta rautaa vasten, eli on tosi kevyt käyttää nytkästä kaikki takana, laittaa pykälä eteenpäin ja reki liikkuu todella kevyesti ettenpäin, ennenkuin tappi kettinki ottaa kiinni. Kettinki pitää kyllä vedossa jalakset suorassa, koska nytkä ei vastaa ääriasentoonsa eteenpäin vedettäessä. Jos tuosta kettinkiversiosta haluaisi hyvän pakitettavan, pitäisi kettinki laittaa takapuolellekkin jalasta. Kuorma päällä ei tartte pakittaa kuin pihalla, lanssissa, tien päällä ym. Tuleehan tuo linkotiellä joskus kuin ajokoira perässä, ei ihme että tieliikennelaki on kieltänyt moiset viritykset.