Aihe: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Tiistaina 18.10. 2005 klo 10:07:14

Viesti:
Haaveena on jo pitkään ollut hankkia omaan käyttöön puutavarakuormain harrastus mielessä. Nyt on kärryt melkein valmiit ja vois alkaa ajattelemaan kuormaimen hankintaa. Käyttö olis tosiaan n.100-150 mottia/v. Traktorina olis ainakin vielä vanha MF175 vm.-66. Kuormain saisi olla olla pienehkö. Mutta mihin asioihin täytyy kiinnittää huomiota hankinnassa? Onko merkeillä ja malleilla kovasti eroa? Mitkä ovat käytännössä ne merkit, joita suomesta löytyy? Hintaluokkana olen ajatellut n. 2500 e, onko realistinen? Kuitenkin haluaisin suht. hyväkuntoisen, mutta muuten saa olla vaikka vanhempikin, urakkahommiin kun tämä ei tule.
Mitenkäs tuo massikka mahtais selvitä tällaisesta, kun haluaisin sen nostolaitteisiin, jotta voin käyttää sitä muutenkin kuin kärryn kanssa? Käsittääkseni pienehköt ja keskikokoiset painavat kuitenkin alle 1000 kg. Käyttöohjekirja sanoo, että ulkopuoliseen laitteeseen saa ottaa maks. 7 litraa hydr.öljyä, riittääkö tämä kuormaajalle? Varmaan käyttö on melko hidasta, mutta en usko sen haittaavan, kiire kun ei ole. Mutta onko käytännössä edes mahdollista tällaisen traktorin perään laittaa kuormaajaa?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: SS
Tiistaina 18.10. 2005 klo 11:22:24

Message:
Älä huoli, se massikka on kyllä aivan riittävän vahva varovaiselle miehelle.

Jos se kuormaaja on kaksitoiminen, ei se tarvitse paljon ylimääräistä siitä hydrauliikan öljyvarannosta: tursuttelet ilmat pois sylintereistä ja lisäät taas mittatikun merkkiin. Se 7 litraa tarkoittaa johonkin isoon yksitoimiseen kippisylinteriin otettavaa määrää. Usein noihin täytettiin tarvittaessa pikkasen yli sitä öljyä, esim. Fordisa voi laittaa 5-6 litraa ylimääräistä ihan helposti, jotta joku 16 tonin kippi menee sitten loppuun asti hyvin kipatessa.

Kuormaajista en tiiä, halvalla ei varmaan saa uudenveroista, jotkut voi luopua siksi et tarvitsee isompaa nostotehoa tai ulottuvuutta. Jos semmoisen löytää ja pääsee juttuväleihin myyjän kanssa, ennen kuin se tarjoaa sitä koneliikkeen vaihdokiksi, niin silloin voisi saada kohtuuhinnalla.

- SS -

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Kuormaajan hankinta
Tiistaina 18.10. 2005 klo 11:22:41

Message:
Tuolla hintaluokalla tuskin löydät mitään kuormaajaa, paitsi ehkä täysiä romuja, massikan hydrauliikka ei oikein riitä, tai no joo hidas on.. käsipelissä heittelee rangat nopeammin, erillinen nokkapumpuppu/voa+säiliö niin piisaa.
Kyllähän siihen kuormaajan saa laitettua, mutta kun kuormaat puita on kuormaajan paikka silloin aisan päällä(tämä on vain minun mielipiteeni), tämähän ei estä kuormaaajan käyttöä välillä nostolaitteissa. Tee kunnollinen pukki kärryn aisalle ja sokka/tappi kiinnitys niin on nopea vaihtaa välillä nostolaitteisiin jos on tarve.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: 210bar
Tiistaina 18.10. 2005 klo 13:24:23

Message:
Kyllä se pikku hakille öljy riittää, ja pikku hakkeja saa jo valita tuolla hinnalla,vaan kärryn aisalle on pantava nosturi, on se semmonen häntä fergun jälkeen että tasasella tiellä voi ajella noin pienellä vehkeellä!
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 18.10. 2005 klo 14:05:43

Message:
Olisko tuollasella mitään asiaa mettään? Koura pitäisi tietysti hankkia.

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 18.10. 2005 klo 14:17:55

Message:
Kuormain nostolaitteissa tekee massikasta aika takapainoisen ja vaikean ajaa. Aika remuamista se on sen kaa. Massikkaan sopii kuormain aisalle ja kätsä vetävä kärri perään. Hydrauliikan tehot riittävät kyllä siihen ettei sataa mottia montaa päivää aja.

Kuormainen osto onkin sitten jo kinkkisempi juttu. Niillä on jostain syystä kysyntää. Paljon on kuitenkin kuormaimia maatiloilla, jotka on ostettu innoissaan ajella puuta metsästä ja into on sitten hiipunut. Kuormaiset saattavat olla vanhoja, mutta tosi vähän käytettyjä ja hyväkuntoisia. Ne eivät vain tule vastaan keltaisen pörssin myynti-ilmoituksissa. Ne täytyy löytää.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Kentsu
Tiistaina 18.10. 2005 klo 15:08:02

Message:
On parempi jos kuormain on vaunulla. Monta nostolaitetta on mennyt rikki jos on liian pieni traktori ja liian vahva kuormain.

Mene Agrimarketin kotisivuun ja katso vaihtokonepörssissä sinne tulee aina uusia tavaroita

Karlssonsbilissä löytyy kronos 350 3500
http://karlssonsbil.com/muuta.asp
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 18.10. 2005 klo 16:53:50

Message:
Meillä on kuormain kärryn aisalla. Ei ole haitannut yhtään mitään, vaikka kaivonrenkaita, aitan kurkihirsiä jms on nostettu.

Yleensä kaikkeen nosteluun liittyy myös kuljetustarve, johon kärry on omiaan.

Kuormaimen edestakainen vekslailu kärryn ja nostolaitteen välillä ottaa aikaa. Yritä miettiä vaikka kaksikin mahdollista tilannetta, kun et voi ottaa kärryä nostohommiin mukaan.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: öhöm
Tiistaina 18.10. 2005 klo 19:18:19

Message:
Ei taida löytyä edes sitä yhtäkään!!!!
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 18.10. 2005 klo 21:16:37

Message:
Nyt sain rakenneltua ne tupet siihen kuormaimeen mistä oli joskus juttua. On mutten aika homma. Siihen saa aivan tosissaan panostaa kun välissä täytyy tehdä vähän muutakin äfääriä. Joskin nyt sitä on paljon viisaampi ja seuraavat tulevat tehtyä jo vähän nopeammin kun on rutiinia ja näkemystä.

On se mahtavaa kun kuormain on traktorissa kii. Aluksi ajattelin ettei tarvitse jalkoja, kyllä iso traktori pysyy pystyssä. Niin pysyykin, mutta on eri tukeva kun jöksäyttää jalat maahan.

Kun koura täytyy laittaa traktoriin kii,sitä ei voi heittää kärrin aisalle, niin en rakentanutkaan telinettä traktorin eteen kuten on tavallista, vaan kuin pitkän karjapuskurin, jossa kuormainen voi kiinnittää molemmille sivuille. On helpompi laittaa eikä tule näkökentän tielle. Ajattelin vielä rakentaa toiselle puolelle metsäkäyttöä varten etupyörän päälle tartuntapaikan, mihin se on vielä nopeampi pyöräyttää.

Joskin metsässä on paljon stressaavampaa ajaa kuin nakella kaikenlaista muuta kyytiin.

Keväällä ei enää klapinajo tulee olemaan pinosta kyyris, kun nostaa levennetyillä ja pelitetyillä paalipihdeillä pinon kyytiin. Jää tosiaan klapeihin vähemmän rukkasenjälkiä kuin aikaisemmin.


RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: mh
Tiistaina 18.10. 2005 klo 21:27:57

Message:
tiedossa olis patruuna 3200 ja telikärry.kuormaaja aisalla. paketin hinta kuulema 4000 ecua.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Kassu
Tiistaina 18.10. 2005 klo 22:10:53

Message:
Laitas mh tekstiviestillä tai soita siitä patruunasta p.050 5317340 en nimittäin ole huomenissa tietokoneen ääressä. Missä päin Suomea se on?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Torstaina 20.10. 2005 klo 09:23:41

Message:
Joo kiitoksia neuvoista. Perusajatus taitaa viesteissä olla, että Massikkaan voi kyllä kuormaimen laittaa, kunhan ei kauhea kiire ole. Ja sitähän mulla ei ole , on enemmänkin terapiaa. Kärryn aisalle olis ilmeisesti parempi kuin nostolaitteisiin, mutta aluksi vois olla vaikka nostolaitteissa, kattoo sitten miten istuu siihen. Vielä kaipaisin tietoa eri merkkien pienistä ja keskikokoisista mallimerkinnöistä, jos joku tietäis. Kun pörssistäkin kattelee ilmoituksia on vaikea tietää minkä kokoluokan kuormaimesta on kyse. Netistäkään ei vanhemmista malleista tahdo tietoa saada. Ja vielä onko eri merkeillä merkittäviä eroja tekniikassa. Esim. olen ymmärtänyt, että joissain malleissa koura ei ole ympäripyörivä, vai onko kaikkien vanhempien ominaisuus.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: bar 210
Torstaina 20.10. 2005 klo 09:54:47

Message:
Hakki 2400 ja 2500A, 2510 melko kevyitä mutta toimivia, voise koura pyöriä vanhassakin, yleensä ova näitä kierroksen tekeviä, niillä pärjää hyvin normaalissa ranka touhussa, 2510 on vissi vakiona pyöriväkoura ja ympäripyörivä torni! Hankkian kapineista ei kokemuksia.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Torstaina 20.10. 2005 klo 09:55:02

Message:
Vielä tuli mieleeni, että mitenkäs paljon keskimäärin vois ajatella kuormaimen vuotavan sylinterin peruskorjauksen maksavan. Kun joutuu varmaan tyytymään siihen että tuolla rahalla jota ajattelin siihen laittaa ei tosiaan täydellistä saa. Mihin muihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Kentsu
Torstaina 20.10. 2005 klo 10:49:09

Message:
Uusia sylinteriä maksavat koon riippuen noin 150-400 . Jos korjaat sylinterit niin tiivisteet eivät maksa paljon. Usein sylinterit voidaan korjata. Kannatta katsoa jos kuormain on hitsatti, eli jos esim puomi on joskus mennyt poikki. Ja jos tukijalat ovar suoria. Niitä unohdetaan usein alhaalla kun metsässä ajaa ja ottaa kiinni johonkin kiven.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 20.10. 2005 klo 11:00:15

Message:
Kuormaimesta kyllä päällisin puolin näkee onko se jo aivan kraasu vai vielä toimintakuntoinen. Mieluummin kannattaa vähän maksaa kuormaisesta kuin ostaa sellainen jossa jokainen sylinteri vuotaa ja on välyyttä jokaisessa nivelessä. Vaikka niiden laittaminen teoriassa ei kallista olisi, niin käytännössä se yleensä tulee maksamaan ja menee siihen kuitenkin aikaa. Kraasukuormainen voi ostaa vain siinä tapauksessa että saan sen niin halvalla että käyttää sen varaosina tai rautana johonkin muuhun. Kuormain on aina jonkin verran arvokas vaikka ei toimisikaan.


Jos ostaa toimivan kuormainen, niin sen rakenteluun jäävän ajan voi käyttää siihen, että rakentaa sille oman hyhraulijärjestelmän. Monissa pikkutraktori kuormain yhdistelmissä on sellainen ja silloin itse kuormaainen ei ole yhtään sen hitaampaa kuin isollakaan. Kuorma nousee aivan samalla tavalla kyytiin.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Torstaina 20.10. 2005 klo 12:31:47

Message:
Jos MF:n tuotolla homma onkin vähän hitaanpuoleista (joka ei minua siis edes haittaa) niin mitenkäs nostoteho sitten. Nostaako sillä keskivertotukin viereltä kyytiin. Vai onko se sitten enemmän kiinni siitä minlälainen kuormain on kuin traktorin ominaisuuksista. ?Jos rakentais ulosottoon oman hydr. järjestelmän, niin paljonkohan se suurinpiirtein kustantais. Siihen tulis varmaan pumppu, säiliö, liittimiä, letkuja.. mitä vielä?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 20.10. 2005 klo 12:44:18

Message:
jossen väärin muista, nin Verkun nostolaitteen paine on kyllä melkoinen, sillä löytyy nostoVOIMAA.
Toi oli saivartelu; tehoon nimittäin vaikuttaa myös nopeus.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 20.10. 2005 klo 13:02:24

Message:
Painehan on suurinpiirtein kaikissa traktoreissa sama. Tuotto vain vaihtelee. MF tuottaa aivan hyvin, kyllä sillä nostelee tukkeja kyytiin aivan urakkavauhtia. Jos ei tyhjäkäynnillä nosta, niin panee kierroksia traktoriin. Tuotto nousee sitä mukaa kuin kierrokset. Hyvä tuotta on vain edullista käyttää, koska traktorissa ei tarvitse olla kuin tyhjäkäynti päällä. Huonolla pumpulla joutuu traktoria huudattamaan ja se vie ylimääräisesti polttoainetta. Harrastehommissa sekään ei nyt niin haittaa.

Kuormaimen nostoteho riipuu sylinterien koosta, lähinnä ensimmäisen nostosylinterin koosta. Yleensä se on mitoitettu siten, että minkä jaksaa nostaa, sen kestääkin. Kuitenkin kannattaa kuormata siten, ettei nosta pitkältä suoraan, vaan vedättää puita lähemmäs ja nostaa ylös vasta kärrin viereltä. Niin säästää kuormainta.

Ulosottopumppu maksaa 200-400 euroa, säilö ehkä 100, suotimet ja letkut ehkä noin 200. Ja sitten asennus päälle, mihin meneekin jo tuhottomasti rahaa kuin ammattimies 40-50 tuntipalkalla katselee systeemiä ja manailee sen kanssa.

Jos löytää jostain valmiin vanhan systeemin, niin siitä voi tarjota säiliöineen ja suotimineen jotain 200 euroa. Se tarvitsee vain vähän muuntelua, letkujen lyhennystä tai jotain asentelua että pyörii ulosoton mukaan. Ja kun kuormainta käytetään niin ulosotto vain päälle ja traktori pyörimään tyhjäkäynnilä.

Itse aijon rakentaa vanhan lantakärrin hydraulikaasta erillisen hydraulijärjstelmän. Se on todella tehokas, on mahtavat lähtö ja imuletkut verrattuna traktorijärjestelmään ja siinä on valmiina pumpussa heittoasennus ulosottoakselille. Se pyörittäisi jo vaikka motopäätä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: EI ole samat paineet
Torstaina 20.10. 2005 klo 13:24:48

Message:
Noissa terapia koneissa on jopa sadan barin erot pumppujen tehossa, joku valmetti 110 bar fergu 210 bar, myös tuotot samassa suhteessa, kait jokainen tietää mikä ero käytännössä, kait 500 sarjan ferkutkin on jo terakoneita? ainakin minun mielestä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 15:30:12

Message:
30-40 l/min ei riitä mihinkään, vaikka kuormainten valmistajat niin väittävätkin. Kuormaimen käytöstä tulee nykivää.

Maatilakuormaimelle tuotto pitää olla luokkaa 80-90 l/min. Silloin onnistuu jouheat yhtäaikaiset liikkeet. Ottaa todella päähän, jos ja kun pitää odottaa puita tulemaan.

Kuormain kestää paljon paremmin, kun liike on pehmeää, joutuisaa ja kun puun massavoimat pystyy (EHTII !) kuormaimella ottamaan huomioon.

Oikea ratkaisu pieneen käyttöön on: Ulosottoon kytketty riittävän suuri lisäpumppu. Asennus kärryn aisalle. Vielä kärryyn oma säiliö, jottei vahingon tapahtuessa ole metallihiukkaset traktorin öljyjen seassa.

Ja pumppu pyörii vain, kun VOA on päällä. Silloin siirtoajossa ei kulu energiaa turhaan. Ja kärryä voi lainata naapurillekin, jolla on huonot öljyt traktorissaan...
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Tenspeed
Torstaina 20.10. 2005 klo 16:35:58

Message:
Vuodesta 83 0n ollut maatilakuormain omalla pumpulla ja sen tuotto 35 litraa.En ikinä ole huomannut että kuormain nykii, hyvin on tuotto riittänyt vaikka kierroksia ei traktorissa ole kuin 1250.Olen jopa kaivanut samalla tavalla eli kier.1250 ja puomi ja kauha liikkuu kyllä vinhasti.Ja eihän venttiilipöydätkään läpäse kuin 60 litraa keskimäärin.Uskon että nykiminen johtuu vipuja käyttävän kaverin tottumuksesta eikä riittämättömästä pumpun tuotosta.Kun aikansa tekee jotakin hommaa siihen oppii.Mutta on kyllä sellasia kavereita nähnyt jotka eivät oikein ikinä pääse sinuiksi kuormaimen kanssa.
Mutta jos puhutaan kuormaimesta ilman pumppua ja se kytketään traktoriin niin silloin on aivan eri tuotto löydyttävä koska pikaliittimet kuristavat tosi pahasti heti tuotosta 30-40 %.
Pumppu kuormaimen koon mukaan se on nyrkkisääntö.
Valmistajat helposti ilmoittavat kuormaimen tuottovaatimuksen alakanttiin ja silloin varsinkin kun se tulee traktorin omalla hydrauliikalla toimimaan.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 20.10. 2005 klo 17:20:46

Message:
Kyllä maatilakuormain liikkuu vaikka fergu 35 tuotoilla. Eikä välttämättä edes liiku nykivästi. Suurin pumpun tuotto tekee vain sen, että traktorissa ei tarvitse kierroksia kuin kuormainta käyttää. Niin käyttö on edullista, mikä merkitsee ammattikäytössä varsin paljon.

Ammattikäytössä tosiaan merkitsee moni muukin asia hyvin paljon. Se miten kuormainta osaa käyttää ja miten saa vehkeet kestämään esim. metsäajossa.

Paljonko muuten keskimäärin suh koht taitava kuski ajaa ensiharvennukselta maataloustraktoripohjaisella yhdistelmällä puuta metsästä. Keskimäärin siis. 50 mottia?


RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 17:22:27

Message:
Tenspeed: onhan se vähän noinkin, aivan kuten kirjoitit.

Mikä on riittävän nopeasti liikkuva kuormain? Maku- ja taitoeroja löytyy varmasti. Joillekin on hitaampi paljon parempi, ja varmempi käyttää.

Vie koura sujuvasti nosto-, taitto- ja kääntösylintereitä käyttäen kasalle, ja matkalla avaat kouran, niin tiedät mihin tuottoa tarvitaan. Kuormain nykii?

Jos tekee yhtä liikettä kerralla kerrallaan, vähempikin riittää. Työtä tehdessä oppii äkkiä vaatimaan enemmän.

Toinen asia. Pikaliittimet aiheuttavat painehäviötä, joka on luokkaa 5 bar per liitin, riippuen pikaliittimien läpi menevästä öljymäärästä (l/min). Lisätietoja saat tarvittaessa.

(Ajelen harvakseen metsäkoneita, joilla on öljyn tuotto kuormaimelle 120 l/min, kevennetty vakiopaine.)

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: 565-64
Torstaina 20.10. 2005 klo 17:24:06

Message:
Muutama kommentti Dexta ja 3600:lle:
Maatilakuormaimen venttiilistö, letkut ym. muut komponentit eivät ole mitoitettu virtaukselle 80...90 l/min. Tämä on fakta. Väitän, että valmistajan suositus on riittävä useimmille käyttäjille, komponentit on mitoitettu tuolle virtaukselle.
Suurin osa menee 80...90 l/min tuotosta menee normaalikäyttäjällä hukkaan aiheuttaen turhaa lämpöä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: FM52
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:06:43

Message:
Mietelause.


Älkää pojat hommatko minkään 150 motin vuoksi murheita itsellenne. Enemmän vehkeitten rassaamisesta vaivaa kuin puitten ajosta perinteisesti.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:18:02

Message:
565-64: Totta kirjoitat.

Venttiililohkon läpäisy on raja, (jos lohko on jo ostettu, tai tullut kylkiäisenä, on pakko uskoa). Jos joku ei usko, niin vaikeuksissa on. Lämmön kanssa.

Siltikin 80-90 l/min on se öljymäärä, mikä tarvitaan sujuvaan liikkeesen luokan Kronos 5000 kuormaimille. 40 l/min riittää lehmänhermoisille.

Ja niin, puhutaanko ympäripumppaavista tahi vakiopainevehkeistä?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:34:20

Message:
FM 52: Näinhän asia on.

On maanviljelijöitä kautta maaseutuyrittäjiä. Motti pilkkeitä maksaa jotakin. Koneet kun ostaa uusina tänään, niin ei kannata.

Muuten. Maatalousyrittäjä saa työlleen 5 tuntipalkan. Ja vain, jos koneet on isävainaa ostanut ja maksanut.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: 565-64
Torstaina 20.10. 2005 klo 18:42:22

Message:
Keskustelun aloitti MF (MF 175, -66, pumpun tuotto n. 20 l/min). Noissa terapiatraktoreissa on melkein kaikissa vakiotilavuuksinen pumppu, tuotto riippuu ainoastaan kierroksista. Kyllä me tässä tapauksessa puhutaan ns. ympäripumppaavista järjestelmistä. Vakiopainejärjestelmä liittyy taas säätyvätilavuuksiseen pumppuun ja on nykypäivää, kuormantunteva järjestelmä on kehittyneempi versio edellisestä. Maatilakuormainen venttiilistö on useimmiten suunniteltu liitettäväksi ympäripumppaavaan järjestelmään.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 20.10. 2005 klo 19:07:57

Message:
565-64

Juuri näin se on. Kirjoitat asiaa. Miksi meninkään asioiden edelle? Hävettää. Mitä ees ristus vie aloin kommentoimaan?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 20.10. 2005 klo 20:48:06

Message:
Kyllä se 20l/min on aika vähän. Mutta kyllä sillä voi aloitella ja antaa muiden isäntien irvistellä. Ostaa sitten erillisen hydraulijärjestelmän jos homma enemmän kiinnostaa. Tärkeäähän on että puu liikkuu metsästä, ei kuormaustaitonäytteet. Miten paljon muuten tavankokoinen maataloustraktori ajaa kuituharvennukselta päivässä puuta keskimäärin? Millaisiin tuottoihin siinä on mahdollista päästä? Onko joku 50 mottia keskiverto? Sillä jo vähän makselisi paukahtelevia hydrauliletkuja. Vai missä mottimäärässä kuski kypsyy?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Tenspeed
Torstaina 20.10. 2005 klo 21:38:21

Message:
Omasta metsästä kun ajelee on sama mitä päivässä saa ajettua sillä ei kannata vaivata päätään koska hosumalla yleensä koneetkin särkyy.Rauhallisesti ajelemalla säästää koneita ja remonttipäivät jäävät hyvin vähiin.Yleensä missä aikaa menee on puutavaran hakkuu ensin kourakasoille .Kun on saanut hakattua on loppu jo helpompaa.Vieraalle en ole ajanut enkä lähdekään siinä ei tienaa mitään.Ja yleensä ajourat on niin huonosti suunniteltu ja puhdistettu että vyörenkailla ei kannata lähteä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: kahamari
Torstaina 20.10. 2005 klo 22:40:02

Message:
Mun miälipide on että se 20 litraa mitä verku lykkää riittää tälläisessä tapauksessa aika pitkälle. Ittellä on ollut MF165 etukuormaajalla, ja kyllä silläki töitä teki. Moottorillekin hyvä vaan kun ei tyhjäkäynnillä tarvitse lotkottaa.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Perjantaina 21.10. 2005 klo 07:56:39

Message:
Ei se nyt aivan sama ole mitä sitä omastakaan metsästä ajelee. Niinhän sitä maatalouspuolellakin sanotaan ettei ajeta terveisiä. On kova meno ja meininkin päällä kun porhalletaan traktorilla pellolla. Siinä nousee musta savu putkesta ja sähkövaihteet hyppii.

Joskin metsässä määrän luo se ammattitaito ajaa.

Olen miettinyt tuota samaa, että välttämättä ajolla metsässä ei tienaa. Tai täytyisi tietää metsä ja maasto että se on hyvää ajaa. On nimittäin olemassa todella hyviä ja helppoja maastoja ajaa traktorilla, josta ilokseen noukkii puut kyytiin. Ja sitten on olemassa rämeitä, jotka mielellään kiertää kaukaa.

Kyllä yvörenkaat saattavat kestää metsäajossa puhkeamatta. Eivät vain saa olla loppuun kuluneet ja tuhanteetn kertaan tossutettuja. Ja ainut ikävä puoli siinä on se, että regastyöt ovat ikäviä. Ainakin metsässä.

Haastelimme harvennusmotokuskin kanssa ja hän sanoi että pitäisi tehdä 50 mottia päivässä. Maasto ja puusto oli vielä hyvää. Se ei tunnu miltään kultakaivokselta sekään kun ajattelee miten kallis kone on, vieras kuski ajelee sitä ja ei siitä 50 motista mitään taivaallista hakkuupalkkaa jää koneen omistajalle.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Perjantaina 21.10. 2005 klo 08:36:36

Message:
Meinas keskustelijoilta välillä unohtua alkuperäinen kysymys ja välineet, mutta 565-64 onneksi välillä muistutti mistä tässä olikaan kyse. Mutta vielä kaipaisin lisää tietoa niistä suomen markkinoilla olevista pienistä ja keskikokoisista kuormain merkeistä ja malleista. Kyllä tämäkin keskustelu on minulle varmistanut,että Fergulla puut saa pois metsästä. Niin ja mistä sitä tietää vaikka joskus olisi joku parempikin traktori...
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Kentsu
Perjantaina 21.10. 2005 klo 12:37:03

Message:
Hyviä merkkiä
PATU 500, 201,202,202t
http://www.agrimarket.fi/main.cfm?iA=2698

Hakki 2400 2500A
http://www.k-maatalous.fi/index.cfm?ChangeSetNow=62&main_frame=/users/369/2081.cfm&openid05=Metsäkoneet

http://www.case.fi//index.cfm?main_frame=http://www.case.fi/users/369/2603.cfm


Patruuna
http://www.junkkari.fi/?lang=1

Nokka (Nykyään hakki)
http://www.nokkatume.fi/

Farmi http://www.farmiforest.fi/?PRIMERO_CRANES_AND_TRAILERS%26nbsp%3B

Kronos http://www.kronos.fi/

EVI http://www.evimet.com/

K.T.S (Ruotsista) http://www.kts.se/huggarvagn.htm
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: tane II
Perjantaina 21.10. 2005 klo 16:38:04

Message:
Valtran keskustelufoorumissa oli viikon vanha myynti-ilmoitus:

"MAATILAKUORMAIN HAKKI 25, VM.1995 HARRASTEKÄYTÖSSÄ OLLUT, ERITTÄIN SIISTI P. ..."

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Lauantaina 22.10. 2005 klo 08:11:55

Message:
Farma kuormain maksaa kai uutenakin vain vähän yli neljä tonnia?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Lauantaina 22.10. 2005 klo 18:28:39

Message:
Saako tosiaan uusiakin siihen hintaan...
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: tutkija
Lauantaina 22.10. 2005 klo 20:21:39

Message:
Ammatikseen puutavaraa metsästä ajavan
pitää pystyä erottamaan puulajit ja
puutavaralajit toisistaan.Myös
pimenevässä illassa kun lunta
tuiskuttaa hakatun puutavaran
päälle.Pelkällä joustavalla kuormaimen
käsittelyllä ja koneen ajotaidoilla
puutavaralajit ovat laanissa sekaisin
kuin jokisen eväät.

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Lauantaina 22.10. 2005 klo 21:39:07

Message:
Metsuri laittelee metsässä ne puulajit eri kasoihin. Ja pystypuista näkee suurinpiirtein mitä puulajia metsässä kasvaa. Onko korpinärettä vai honkamäntyä. Jos ajo tapahtuu siten että lumi on peittänyt kasat, metsuri liputtaa kasat ja väri kertoo mikä puulaji on kyseessä. Esim. punainen on mänty, sininen kuusi ja keltainen koivu. Ilman liputustahan konekuskin tulisi olla kaikkien muiden taitojen lisäksi myös selvännäkijä.

Suurin avu konekuskille on kärsivällisyys ja lauhkeus. Se tuottaa pidemmän päälle tulosta. Aina kun homma ei kuitenkaan mene kuin elokuvissa, aina sitä jotain sattuu, on jos minkinlaista vastusta. Metsä on vähän sellainen.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: JH78
Lauantaina 22.10. 2005 klo 21:47:12

Message:
Kuormain voittaa kuitenkin aina käsin nostelun.

Joten sama se millä pumpun tuotolla ollaan liikkeellä. Ja ammatti/urakointikoneet voi ihan suosiolla jättää rauhaan tässä keskustelussa.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: TTS
Lauantaina 22.10. 2005 klo 22:52:34

Message:
Hei MF. Tuossa linkissä uusien hintoja:

http://www.tts.fi/foredep/kalusto1/metsakuljetus/puutavarakuormaimet.htm
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: patu
Lauantaina 22.10. 2005 klo 22:55:16

Message:
Moro MF!

myytävänä PATU 1800 kuormain.
jos kiinnostaa laita sähköpostia.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: FMV
Lauantaina 22.10. 2005 klo 23:25:02

Message:
Kinnostaisko hyvä fmv 2500 aikanaan ammattiluokan kone ilmeisen vähän käytetty=siisti.Kone pojanmaalla ,ja ollut traktorissa kiinni omilla tuppisovitteilla,sisältää hydrauliset tukijalat,hydraulijatke,kääntö toimii kahdella sylinterillä puute kourankääntäjä rajallinen mitä tarjotaan!
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 07:35:35

Message:
Mitä isommista puista ja määristä on kyse, sitä hyödyllisempi kuormain on. Pienet määrät rankoja kyllä heittelee kyytiin. Kuormain, huonokin on jo sellainen mekaaninen laite toimiessaan, että siinä on työn meininki verrattuna käsityöhön. Varsinainen puunajo urakkataksalla on niin kilpailtua, ettei siitä tosiaan kannata haaveilla kuin hyvillä vehkeillä ja toimivalla huololla ja tarvittaessa varakoneella.

Kuormaimen etu tulee esille siinä, jos myy puuta pitkänä ja vie sitä jollekin. Siinä miten paljon sitä pystyy päivässä viemään väsymättä ja minkä tilin siitä saa. Siinä kuormain istuu aivan oikealla paikalla.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 11:06:34

Message:
Sekä patu että FMV, vois vaikka kiinnostaa. Voisko patu laittaa vähän ensin lisätietoja. Mikäs tämä FMV on (meinaan valmistajaa) ja saako sen näistä tuppisovitteista huolimatta nostolaitteisiin?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 11:09:30

Message:
Voitko patu vielä laittaa sähköpostiosoitteesi "selkokielisenä" tekstiin, tuo linkki jostain syystä mulla takkuaa.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: patu
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 17:36:09

Message:
Moi MF. en ollut tietokoneella aamusta ,laitoin sinulle nyt sähköpostia.
osoite on : samuel.makela@konecranes.com

palataan..

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: TH
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 20:14:40

Message:
Osta kerralla kunnon kuormain. Minulta jää jouten HAKKI 29H vm.-90. Ulottuvuutta hydr.jatkolla 7.2m.
Kaksvipu ohjaus, kahdet letkut venttiilipöytään (pitkät/lyhyet)vaihtoehtona laittaako kuormaimen aisalle vai traktorinperään,runkosovitteet VALMET
05-sarjaan, helppo irroittaa perästä, rehupihdit kouraan esim. klapien kuormaukseen.
Kone on ollut minulla uudesta lähtien joten koneessa ei ole ALVia. Hp.5000e ja kaikki mitä tinkii ei tarvitse maksaa.
040 5115863 Hollola (kuljetus järjestyy ja nosturi on koeajettavissa marraskuun loppuun.)


RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 20:24:53

Message:
Siinä onkin se että kun hommaa kuormainen, niin sille yleensä tulee sitten käyttöä ja alkaa toivoa että olisi enemmän tehoa ja ylettyvyyttä. Sitä ns. nälkä kasvaa syödessä.

Tuo on Hakille aivan sopiva hinta.

Mikähän olisi Patu 505 hinta? Ei näytä olleen kovin kovassa käytössä, yrittäjällä apukuormaimena tiehommissa ja ilmeisesti vain satunnaisesti traktorin perässä. Ei yhtään hitsailtu eikä käytetyn näköinen. Ventiilipöydän suojakumit repsottavat mutta ilmeisti vain lukuisten irrottelujen myötä.

Kuormain kyllä hieman lelun oloinen, mutta siihen voisi rakentaa kärrin asettaa kuormainen siihen. Siinä olisi sitten jollekin pikkutraktorin omistajalle hyvä yhdistelmä. Hyvä ja haluttu yhdistelmä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Peltsi
Sunnuntaina 23.10. 2005 klo 20:37:09

Message:
Mullekin saa tarjota sähköpostiin edullisia kuormain + kärry-paketteja. Kuvia mielellään.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Maanantaina 24.10. 2005 klo 12:36:22

Message:
Lähetelkääpä vaan hyviä tarjouksia tännepäin. Majailen länsirannikolla, mutta hyvät (ja edulliset) kiinnostaa kauempaakin.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Tiistaina 25.10. 2005 klo 08:21:48

Message:
Laitas "FMV" vähän lisätietoja tai yhteystietoja, niin vois miettiä asiaa !! "TH":lle, olis kyllä kiinnostava, mutta taitaa kuitenkin tinkimisen jälkeenkin jäädä vielä vähän arvokkaaksi mun budjetilleni. Muuten sähköpostini on jouni.salminen@satshp.fi eli voi laittaa sinne suoraankin tarjouksia
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: aa kerhoon
Tiistaina 25.10. 2005 klo 10:05:04

Message:
Voi hlevatti että oli mahtava pamaus, katkes nimittäin Hakki 2500a kääntö sylinterin putki.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: aa kerhoon
Tiistaina 25.10. 2005 klo 10:05:19

Message:
Voi hlevatti että oli mahtava pamaus, katkes nimittäin Hakki 2500a kääntö sylinterin putki.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 07:47:29

Message:
Vanhempien kuormaiten hinnat ovat 2000 tonnin pyörteissä, 80 luvun vehkeiden. Uudemmat maksavat jo sitten huomattavasti enemmän. Jopa kympin ja ylikin. Ja toisiaan uuden saa yli neljällä tonnilla.

Joten kannattaa vähän miettiä tuon kuormainen oston kanssa.

Vanhemmat 80-luvun kuormaimet ovat joskus melkoisia kraasuja, mekaanisella jatkolla, puomiot onnettomia keppejä, nivelet väljät, sylinterit vuottaa. Monesti tiedossa ei ole kuin harmia.

Joskin helmiäkin on seassa. Jo silloin osattiin rakentaa kuormaimia hydraulijatkoin ja jaloin. Hyvässä käytössä ollut 80-luvun kuormain saattaa olla lähes aivan yhtä hyvä kuin se 10 000 tonnin vehje. Ulottuvuutta on ehkä joku metri vähemmän, mutta muuten ominaisuudet saattavat olla lähes samat.

Yleensä kuormainen ostaja on kuin autokuuminen auton ostaja, että on suunnaton halu ja tarve ostaa kuormain ajattelematta nenäänsä pidemmälle. Kun vain näkee kuoran, niin ajattelee, että siinä se on vempain mulle, siitä se alkaa puu liikkumaan. Kuormainen ostossa tarvitaan harkintaa. Ja myös nopeutta silloin kun kohdalle sattuu. Silloin ei pidä empiä eikä jäädä kahdesta kympistä tinkimään.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Aatellut
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 08:07:02

Message:
Puutavarakuormaimista on kyllä huutava pula käytetyistä.
Saako vanhan löysän ja vuotavan korjattua,siis saako vielä osia?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 10:26:08

Message:
Ostan itsekin mielelläni toimimattomia kuormaimia. Mutten maksa niistä toimivan hintaa, enkä kuvittele, että ajelen niillä seuraavana päivän sata mottia puuta.

Jokaisen hyhraulisylinterin saa vaihdettua ja jos laskee keskimäärin 200-400 euroa per vuotava sylinteri, niin osaa laskea kuormainen hintaa toimivana. Tiivisteiden vaihdolla voi asiaa korjata, mutta sekin on savotta, vaikka osien hinnat ovat halvemmat, niin pidemmän päälle olla yhtä kallista. Myyjä voi sanoa vuotavasta sylinteristä, että ei tiivisteet maksa kuin vaikka 20 ja helppo vaihtaa. Hänelle pitää sanoa, että vaihda sitten itse, maksan 20 enemmän.

Tapit ovat taasen vakiokamaa, eivätkä periaatteessa kalliita korjata. Kysyvät vain aikaa.

Jos käännöstä menee osia, niin ne ovat merkkikohtaisia tai vaikeasti hankittavia, mutta eivät nekään ylivoimaisia korjata. Venttiilipöytä taasen ei yleensä ole mitenkään sidottu kuormainen valmistajaan. Ja senhän voi vaihtaa kokonaan nykyaikaisempaan.

Yleensä on tavaton houkutus ostaa kraasu kuormain kun saa niin halvalla. Ja monesti kannttaa ostaakin. Mutta maksaa siitä romuraudan hinta eikä välttämättä edes laittaa kuntoon, vaan käyttää osat muutoin tai ottaa varaosiksi toiseen kuormaimeen.

Periaatteessahan pystyy vaikka kaksi erimerkkistä kuormainta yhdistämään käyttäen kummankin osia.

Kysymys on vain siitä osaako tehdä, onko välineitä ja aikaa tehdä. Ellei ole, niin rikkinäisiä kuormaimia ei kannata ostaa eikä ulkopuolisella korjauttaa. Siinä ei mene kuin rahat ja hermot.


RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: tukijussi
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 12:33:37

Message:
Näinhän tuo männöö.

Vaan kyllä kohta joku joppari ärähtää;-)

RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Jarkko
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 13:15:13

Message:
Pistäkääpä mulleki tarjouksia kuormaimista..
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 14:47:06

Message:
Hyvä jobbari ei myy vanhaa toimimatonta kuormainta uudenveroisena. Ja jos myyjä kehuu kuormainta, vanhaa 80-luvun kuormainta maasta taivaaseen ja sanoo että ne viat mitkä ovat, ovat helppo ja halpa korjata, niin silloin täytyy hälytyskellojen soida. Jos kuormain on hyvä ei se tarvitse mainospuheita. Se menee kaupaksi.

Ja hyviä vanhoja kuormaimia on olemassa. Eivät kaikki näytä siltä kuin irrallaan kuin olisi leikitty tulitikkurakentelua radoilla ja vedelty joku letku sinne tänne. Ja kyllä kuormaisesta jo päältä näkee milloin se on parhaat päivänsä elänyt. Siltikin se voi olla kiinnostava ostokohde, mutta hinta vain tulee asettua kohdalleen. Yleensä kaikki hydrauliosat ovat hyvää kauppatavaraa. Sylinterit, venttiilipöydät.

Voisi vain kuvitella mitä kuormain maksaisi, jos ostaisi kaikki osat erikseen, hitsauttaisi puomit ja asennuttaisi sen paikoilleen. Jo letkuihin uppoaisi tuhoton summa rahaa. Joten ymmärrettävästi kuormain maksaa. Kraasukin.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Ville
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 17:31:47

Message:
Ks otsikko "myydään".
Kiire on, tinki varaaki.Parempaa saa hakia.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 17:37:18

Message:
Onko kellään kokemuksia millaisia ovat nuo uudet 4000:n kuormaimet? Tuntuvat nimittäin halvoilta. Jo tilaat farmilaitteelta edullisen kouran ja kääntäjän siihen menee jo yli tonni euroja. Eikä sillä vielä puita nostella. Ei edes käänellä. Se neljä tonnia tulisi varmaan jo täyteen ennen ensimmäisenkään sylinterin ostoa. Ilmeisesti tuli jo täyteen kun ostaisi muutaman kymmenen metriä hydrauliletkua ja niihin nippeleitä ja liittimiä.

Vähän samalla tavalla käy jos ryhtyy uusista osista itse rakentamaan 2800 euron metsäkärriä. Samanlainen kohtalo uhkaa että tee-se-itse mies ei pääsekään halvalla.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: .
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 17:42:38

Message:
Onko Ville sinulla laittaa kuvaa kuormaajasta?
Kiinnosttaa todella jos on niin hyvässä kunnossa mitä ilmoituksesta voi päätellä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Kari
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 18:09:54

Message:
Ei ole kokemusta neljän tonnin kuormaajista.
Onko niistä jotain nettisivuja,kiinnostais.
Uuusi on aina uusi.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 21:08:00

Message:
Farma kuormain 6,5 ulottuvuudella ja ilmeisesti aivan muuten tavallisilla ominaisuuksilla on 4080 euroa. Sitä myy Yrjö Tenkanen. Ovat ilmeisesti itäkoneita, koska yritys välittää niitä, ei ole omaa tuotantoa. Metsäkärri maksaa siellä 2800 euroa. Ei paha hinta sekään. Yrjö Tenkasen sivuilta löytyy tietoa tuotteista. On muitakin koneita. Muistaakseni siellä ei ole hintatietoja, ne olisi jossain muualla, missä oli kaikkien muidenkin hinnat. Muiden halvimmat alkoivat 6000 tonnista. Halvin patukin lähtee jo sillä hinnalla. Joten aivan maltaita ei kannata vanhasta maksaa.

Ja vaikka neljän tonnin kuormaaja on itäkone, niin tänä päivänä se ei tarkoita samaa kuin lada 20 vuotta sitten. Tänä päivänä se tarkoittaa aivan samanlaista tehdasta kuin täällä meilläkin, aivan yhtä hyviä hitsilaitteita ja aivan yhtä hyvää rautaa. Työmiesten palkat ovat vain pienemmät.

Ja Suomessa on aina tuotteilla oltava takuu. Kun uutta myy niin tuottella on oltava takuu. Ei ole kannattavaa bisnestä tuoda uutenakaan aivan silkkaa romua.

Mutta tosiaan sivuilla ei ole kuvia kuormaimesta, siitä ei ole edes näköhavaintoa, saati sitten käyttökokemuksia. On vain tekniset tiedot, jotka eivät hassuimmilta näytä ja hinta, joka ei vaikuta pahalta.

Ehkä joku on sellaisen ostanut tai ostaa?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: samaa mieltä
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 22:03:45

Message:
Mikäli uuden saa noin 4000eurolla,niin miksi maksaa käytetystä maltaita.
Suurinosa tällä palstalla havittelee harrastekäyttöön kuormaimia ja siten vaikkakin itämainen kuormaaja on monelle hyvä vaihtoehto.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 22:16:56

Message:
Kyllä pitäisi saada, vaikka Tenkasen sivulla ei ole hintatietoja, eikä muutenkaan kovin räiskyvästi mainosta kuormaimia. Mutta Farma kuormain pitäisi maksaa tarkkalleen 4080 euroa. Ja metsäkärri 2800 euroa. Metsäkärri nyt on sellainen ettei se ole mikään kovin tekninen laite, sen luulisi osaavan venäjän pojan valmistaa. Voittivathan he sodassa teollisuusmahti saksan. Tekivät sellaisia tykkejä ja panssarivaunuja että toimivat myös pakkasessa. Venäläistä kännykkää ei ehkä kannata vielä osataa, mutta tuskin kuormaimessa raha aivan hukkaan menee.

Kyllä se tietenkin panee miettimään että jos jotain hakkeja myydään kolmella tonnilla, vanhoja parhaat päivänsä nähneitä hakkeja ja uuden kuormainen samoilla ominaisuuksilla saisi neljällä tonnilla, niin panee se miettimään.

Mutta nyt tarttis jonkin ostaa tuo Farma kuormain ja kertoa mikä on. Tai saako niitä edes. Itse en ole uuden kuormainen tarpeessa, joten ei ole poltetta ostella. Mutta silti se on mielenkiintoinen juttu, se vaikuttaa myös käytetyn kauppoihin ja siihen mitä miten omia romujaan arvostaa.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Sunnuntaina 30.10. 2005 klo 22:31:04

Message:
Kyllähän se hätkähdyttää jos omaa romua on pitänyt lähes saman hintaisena kuin uutta. Kyllä siinä ainakin uteliaisuus herää. Kerran kauppasin omia nelosparruja halvalla. Ne olivat vielä olleet taapelien alla, eivät kuivumassa. Kun sitten kävin itse puutavaraostoksilla, huomasin, että sieltä saa sitä aivan samalla hinnalla ilman että on mitenkään sen erityisemmin tarjouksessa.

Sillei se elämä opettaa.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Tapsa
Maanantaina 31.10. 2005 klo 20:27:21

Message:
4000e itäkuormaimesta ei voi sanoa kun että köyhän ei kannata ostaa paskaa, loppupeleissä tulee kalliimpi kuin laatukuormaaja käytettynä.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Farma
Maanantaina 31.10. 2005 klo 21:12:07

Message:
Onkos Tapsalla oikein kokemustakin niistä. Perustele väitteesi faktatiedoin. Kiitos.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: opk
Maanantaina 31.10. 2005 klo 21:20:44

Message:
Yrjö Tenkasen myymät Farmat ovat ruotsalaisia, jotka tehdään Virossa:

http://www.forsmw.com/

Allaolevan linkin takaa löytyy Työtehoseuran kokoamia linkkejä mm. Puutavarakuormaimet ja Metsäperävaunuja.

http://www.tts.fi/foredep/kalusto1/
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF265
Maanantaina 31.10. 2005 klo 21:23:30

Message:
Onko tuo Farman isoimman kuormaimen hinta muka 4080? Tuolla tts:n sivuilla noilla kaikilla Farman kuormaimilla on sama hinta. Ja tuon pienimmän ulottuvuus ei oo kun 3,2m. Onko kellään tiiossa eri mallien hintoja?
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 01.11. 2005 klo 06:24:00

Message:
Hinta kyllä näyttää siltä ja eikös noiden muiden kuormaimien hinnat ole aika tavalla kohdallaan? Muiden merkkien.

Joskin ihmeen vaisusti kuormaimia markkinoidaan jos hinta on tosiaan tuo ja jos ovat länsimaista suunnittelua. Kyllähän ruotsalainen osaa raudasta suunnitella vaikka mitä. Tekeväthän hyviä laakereita, moottorisahoja ja jonkin sortin autojakin. Vironpoijaat vain hitsaamaan.

Tuolla hinnalla kuormaimella kyllä luulisi olevan ostajia.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: olisi tarjolla
Tiistaina 01.11. 2005 klo 07:25:44

Message:
Granabin neljäsylinterinen kääntö täydellisenä, sekä kaksitoimiset sylinterit nosto ja taittopuomille, kahmari ja lohko. Näistä rakentaisi hyvän metsäkuormaimen
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Farma
Tiistaina 01.11. 2005 klo 08:15:02

Message:
Voi herregod! Kyllähän nuo hinnat taitaa olla tuon pienimmän kuormaimen hinta..
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF265
Tiistaina 01.11. 2005 klo 11:25:58

Message:
Sen Farman hinnanhan tietäs, kun pyytäs tarjousta. Ei tuolla pienimmällä mallilla taia tehhä oikein mittään, just kärrin vierestä ylettää ottamaan puun kyytiin. Mutta nostomomenttia noissa näyttäs olevan reilusti vrt. muut kuormaimet. Noita Farmoja myypi myös Pekan konepörssi.
http://www.pekankoneporssi.fi
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Tiistaina 01.11. 2005 klo 20:18:22

Message:
Kauhean aktiivisesti ei Pekan konepörssi kuormaimia ainakaan mainosta. Saati että olisi hinta- tai teknisiä tietoja.
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: MF
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 08:23:24

Message:
Farman kuormain 5m ulottuvuudella maksaa 5900 ja jatkeella ja 6m ulottuvuudella 6680 (mallimerkintöjä en tarkemmin tiedä) Joten ei sitten niin halpoja olleetkaan. Pitänee jatkaa käytetyn etsintää.....
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Keskiviikkona 02.11. 2005 klo 17:26:52

Message:
Olisin ollut liian hyvää ollakseen totta. 3,2 metriä on aika onneton ulottuvuus, mutta jos tosiaan ei kun ajelee omia rankoja niin saahan ne kyytiin tuollakin ulottuvuudella kun ymmärtää tehdä kasat siten.

Tuskin sitä kuitenkaan käytettyä löytää 8 metrin ulottuvuudella. Tai se myös maksaa.

Ehkä vitonen on se raja missä kuormain on jo käytettävä ja millaisia löytää käytettynäkin


RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 07.11. 2005 klo 19:23:20

Message:
Pittää kysellä johko isäukkeli viittis ottaa kuvia ni vois lähettää.Ei ooo hulluu tulla kahtomaakaa!!!
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: up
Maanantaina 07.11. 2005 klo 19:34:32

Message:
up
RE: Puutavarakuormaimen hankinta
Lähettäjä: Koura
Maanantaina 07.11. 2005 klo 20:10:14

Message:
ja kääntö.