Aihe: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Jaapo
Lauantaina 15.10. 2005 klo 18:27:07

Viesti:
Jos on 80hp.traktori ja kuutisen tonnia kärryssä painoa,niin ajatteko yleensä nopeella vai hitaalla perällä?
Vai onko sillä mitään merkitystä?

Hieman ontuva kysymys,mutta ei kokemusta vielä juurikaan ole kärryn vetämisestä.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä:
Lauantaina 15.10. 2005 klo 19:44:25

Message:
Ei mitään merkitystä noin pienellä painolla. Niin isolla vaihteella yleensä ajetaan, kun jaksaa vetää.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: xxx
Lauantaina 15.10. 2005 klo 19:51:34

Message:
Voi jeesus!
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: mualaane
Lauantaina 15.10. 2005 klo 21:26:03

Message:
Tietysti ajetaan niin kovaa kuin värkki kulkee sitten kun hommasta on kokemusta. Aloittele kuitenkin pienemmillä nopeuksilla. Ole varovainen alamäessä, ettei lähe mopo käsistä. Elä ainakaan paina kytkintä pohjaan tai aja vapaalla, vauhti nousee hetkessä liian kovaksi. Ota myös risteykset ennakoiden, ettei mene pitkäksi. Liukkailla sitten jarruttelut varovasti, ettei mene linkkuun!
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Lemmy
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 13:44:59

Message:
Varovasti liikkeelle suht pienellä kaasulla niin ettei pyörät sudi, niin yleensä lähtee hyvin. Renkaiden ilmanpaineita pitäisi seurata. Jos kuormaa ja nopeutta paljon pitää olla myös painetta, ettei hajoa. Pehmeällä alustalla ja lyhyillä ajomatkoilla paineita voi laskea, jotta ei upota. Tällöin nopeudesta on tingittävä.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: VOI VEE
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 14:39:06

Message:
Oliskohan paree, että vaadittaisi jonkinlainen työkonekortti erikseen. Karmealta tuntuu kun näitä lukee.

Itse olen T-kortin ajanut sekä siviilissä että armeijassa. Ei kelvannut meinaan siellä intissä ABC-kortti pyörätraktorin kuljettamiseen.

Että silleen.

RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Lemmy
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 14:57:21

Message:
Armeijassa opetetaankin tappamaan, mutta itse olen pyrkinyt säästämään henkiä.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: V.VEE
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 15:17:53

Message:
Minua opetettiin kylläkin huoltokuljettajaksi, ei tappamaan. Tosin ammuskuljetus, henkilökuljetus ja semmoiset kuuluvat kortin alle.

Oli muistaakseni kuormurikortin teoria lisättynä noilla mainituilla. armeijan spesiifeillä.

Kaksi kuukautta päivittäin ajoharjoittelua, tai korjaamokäytäntöä eri tilanteissa, ja toinen puoli päivässä teoriaa. Eli 4 ja 4 h. 6 pv. viikko.

Pohjaksi vaadittiin voimassa oleva ajokortti.

Teoria ja ajokokeet piti erillisen kuljetuskomppanian katsastusupseeri.


RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Ford3000
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 15:30:47

Message:
Mielestäni kuorman kanssa ajamaan oppii ajamalla. Ensin pienenpiä kuormia ja sitten vasta max kuormilla. Kaikkei vaikeinpia on mäet jossa tahtoo kone lähteä hyppimään. Kaiiki tiellä olevat kolot syytä painaa mieleen ja ajaa sen mukaan ainakin terapiavehkeillä. Sama sekä vasta-,ja erikosesti myötämäessä.Mieleen tulee korkeassa mäessä oleva asvaltin ja soran väli jossa jatkuvasti isoja koloja alas tullessa pitää vaihtaa pienenpää vaihdetta ja jarrutta melkein pysähdyksiin ainakin sora-että sepelikuormalla. Itsellä vain armeijassa käyty ammatti rekkakortti ilman rekan ajokoetta. Tuli korttimuutoksessa ilman koetta,
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Tenspeed
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 16:07:45

Message:
Ajoin yleisellä tiellä jo 13 vuotiaana Nuffieldillä jossa oli kaksi peräkärryä kytketty
peräkkäin ja niiden yhteispituus oli vaatimattomat
15 metriä .Siitä voitte ottaa mallia nuoremmat kuskit,periaatteen muistaen että ei kortilla
ajeta vaan traktorilla ja taidolla kuin että ei luvalla hirveä kaadeta vaan Sako kiväärillä.Koskaan en saanut kortitta ajosta sakkoja,oli niin hyvä tuuri.Huom molemmat kärryt olivat täynnä irtoheinää ja peiliä ei nuffissa ollut,eikä perimmäisessä kärryssä valoja.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Dexta
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 18:12:02

Message:
no ainakin viljakuormia ajettaessa on usein niin kiire että kylläpä sitä tulee ajettu niin lujaa kun kone kulkee tai tiet sallii. Viljakuormien ajo on erinomaista opetusmielessä, oppii hyvin vaihtamaan sekä pienemmälle että isommalle ja oppii ennakoimaan tulevia tilanteita. Välillä kyllä tulee traktoria surku mutta kyllä se on vaan kestäny:)
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: TEKES
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 19:20:46

Message:
No, kuhan istuu vuojen pari linnassa tuottamuksellisesta kuolemantuottamuksesta laittomalla yhdistelmällä omaamatta ajolupaa, niin siinä oppii.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Lemmy
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 20:01:20

Message:
Traktorin ajajat on kai enimmäkseen aloittaneet alaikäisinä yleisten teiden ulkopuolella missä ei ole korttia kyselty ja lupakin on saatu pappalta. Maataloustraktorin vakuutusmaksu on alhainen, koska ei ole vahinkojakaan paljon sattunut. Noissa vanhempien traktorien peileissä olisi paljonkin parantamisen varaa, kun peräkärrytkin tuppaa vaan levenemään.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Yksi maajussi
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 21:51:02

Message:
Täysillä tuollaisilla kuormilla mennään jos ei tie perunapeltoa muistuta.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Eurajoella
Maanantaina 17.10. 2005 klo 07:08:23

Message:
Viime aikoina on tullut liikuttua aika paljon tuolla Eurajoen suunnalla ja oikeastaan hirvittää esim. paikallisen isännän tapa kuljettaa Natikan perässä olevalla isoilla paalikärryllään 15-20kpl pyöröpaaleja kahdessa kerroksessa 50-60km/h paaleja mitenkään kiinnittämättä ja samoilla mutkaisilla paikallisteillä liikkuvat esim. lapset pyörillään ja äidit lastenvaunuineen!
Toinen jäsikkä on se isäntä, joka ajelee usein 8-tietä 7810 Foordillaan aivan keskiviivan vieressä ja on päättänyt näyttää ydinvoimarakentajille, kuka Eurajoella määrää ajonopeudet! Ei sitten mene millekään linja-autopysäkille, eikä levitykselle hetkeksikään, antaakseen tietä takana jonottavalle pitkälle autoletkalle, kuten yleensä muualla isännät jo tekevät.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Maanantaina 17.10. 2005 klo 09:11:23

Message:
Sama ilmiö. Ihmettelin viime syksynä samanlaita kuljetusta pimeällä syrjä tiellä. Näin vasta saman ajoneuvon päivänvalossa ja kas kummaa vielä täysperäkärryn perässä vielä toinen kärry . En kerennyt näkemään sitomiisesta mitään sama vauhti ja varmuudeksi keskitietä.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: Ne valot
Maanantaina 17.10. 2005 klo 09:38:42

Message:
Oli härveli mikä hyvänsä, niin ne valot nyt syksyllä.
Mikähän urakka oli isännällä kun työmatkallani tuli klo. 6.30 pimiällä ja hernesokkasumussa leveellä työkoneella vastaan ilman minkään valtakunnan äärivaloja. Liekö ollu äkeet tai vastaavat. 20cm oli ainaski keskiviivan väärällä puolella. Saman verran lienee jäänyt auton kyljen väliin. Oma vauhti oli alle 70km/h, mutta jälki siinäkin olisi ollut kauheaa. Olisi edes puoli tuntia odottanut auringon nousua.
RE: Miten ajelette kärry perässä?
Lähettäjä: SS
Maanantaina 17.10. 2005 klo 11:05:23

Message:
Joo jos ei kärryssä ole omat valot kunnossa niin IKH:sta saa semmoista siirrettävää täysvalmista sarjaa, joka voidaan tuupata vaikka hangolla viimeseen paaliin kiinni. Sanoisin, että liikaa töitä kyseisellä isännällä: Yrittää kerätä ne 25000 pyöröpaalia uuteen 3000 lehmän navettaansa ihan yksin, pellolta lähtiissä on ollut mielessä vaan se huominen lainanlyhennyspäivä....

- SS -