Aihe: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Sirkka Maamoottori
Lauantaina 15.10. 2005 klo 07:57:01

Viesti:
Mites paljon mahtaa olla masiinoille ja erilaisille härveleille annettu ihmisten nimiä?
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: OTTO MOOTTORI
Lauantaina 15.10. 2005 klo 17:17:21

Message:
ON NIITÄ
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Sarah F
Lauantaina 15.10. 2005 klo 19:09:23

Message:
Näin naismasinistina tulee ensimmäiseksi mieleen Mehu-Maija ja Matto-Mikko ja isommista koneista ainakin David Brown, Pyry-lentokone ja Pasi-panssarivaunu.
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: woodsman
Lauantaina 15.10. 2005 klo 19:29:04

Message:
Suurin osa maatalouskonevalmistajien nimistä (vanhoista) on sukunimiä. Myös etunimiä käytössä, esim John Deere. Traktoreista mm: Lanz, Porsche + monta muuta saksalaista on sukunimiä. Myös McCormick, Renault ym. on sukunimiä. Autoissa sama juttu, etunimiä mm: Mercedes. Sukunimiä melkein kaikki vanhat merkit !
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: VKK
Lauantaina 15.10. 2005 klo 19:58:17

Message:
Tietysti Nuffield sehän on lordi Nuffieldin mukaan saanut nimensä.
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Kyllä on
Lauantaina 15.10. 2005 klo 21:42:54

Message:
Mm. Johan Sepastian Valmet
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: torsti
Lauantaina 15.10. 2005 klo 21:48:58

Message:
Eikös se oo VALtion METalli, ja nykyään VALtion TRAktori.
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Eikös.....
Lauantaina 15.10. 2005 klo 21:55:22

Message:
se olekaan VALtion METalli Teollisuus
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Lauantaina 15.10. 2005 klo 22:14:35

Message:
Peko aikoinaan lähes kaikkea. Purin juuri vanhoja likaputkia nimeltään Peko. Ja eikö monia maataloskoneita ollut Pko nimisiä. Samoin Veikko niittokone. Ruotsista tuli Ote. Viktoria taisi olla haravahone. Milka separaattori onhan näitä. Mikä se loppujen lopuksi oli tuon Pekon tanana.
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Kuukuna
Lauantaina 15.10. 2005 klo 22:45:24

Message:
Meijän enempi punafärinen katti sai kastees nimekses Massey Fergusson. Siittä kasteesta katinpoikapaha ei tykänny. Nyt isompana on kolli usseen lounaalla herra hiiren kans, mistä herra hiiri ei kyl pal tykkää. Eikä meitin emäntä sillon, ko se löytää soffantakaa herra hiiren takin katin oksennuspallona. Meijän emäntä ei tykkää, mut mun tarttee siivota. Kummalline asianlaita.

Maaseurul o nähty semmonen kummallinen outo, ko meijän Massikan äitemuari rahtas kotia sotasaaliina liki täyskasvusen ketun. Kettu kualleena, ja kissa pahois haavois ja taisteluväsymykses. Mut leuhka oli. Valokuvia otettiin. Sääli vaa, et kuva on kyl ketust ja kissast, mut ei ketust ja kissast yhres. Mahtoks kettu olla kipiä jo aluks, ei kai katti senttäst täyskuntosel ketul pärjää? Vaik en tiärä, kyl yks mun kaveri Helpäriki o sempäiväne simppu jos sitä härnää tarpeeks tai jua sen kaljan salaa, et määki ole helisemäs sen kans vaik painoero o 65 vastaan 104 ( ko olen saanu 4 kiloo tiputettua yäjuaksua lisäämäl ).

Tänäpäaamul mun rakas heräs kuurelt niinko arkenaki aina. Sil o semmone tapa. Ja meni aamupissal, ni mää hiljaa nousin pia ylös ja petasin äkkiä koko petin päiväreeraan, nin sen mekastus oli melkone ko se tuli takas vessast et "ikinä sää et arkisi peti peta vaik mää kauniiste pyyrän ja kaffel houkuttelen vaik sää aina jäät maate ko mää lähren enne sua ja keitän kaffenki valmiiks ja jourun pelkäämää et sää unohrat keittimen sammuttaa ko siit voi tul tulipalo ja ainaki sähkölasku kasvaa turhaa, mut kyl sää sillo petin petaat ko sää hyvin tiärät et mää maate viäl takasi tulen ko kävin pissal vaa enkä varmana keitä tänäpäaamuste sul kaffet ko o sun vuaro ja peti avataa kyl uurestaan menen viäl maate takas".

Mää puin pääl ja menin töihi semmottos salaa ittekseni vaa hihittäen. Mut latasin kaffemasiinan reeraan Hänel valmiiks.

Mul oli ekaks miäles jonkusortin aasinsilta, mimmottos tämmöne asia liittyy Frouva Sirkka Maamoottorin alumperäseen tiarustelusse johonki asiasse, mut ko olen piänes kaffeplörös, ni se juuri sattus unohtuma. Jos mensin vähä paserama, ni ajatus selkeis hiuka, eikä tulis viäl maatemenokomentoakan.

Nimimerkki "Kuukuna" o alumperin Tatin serkku. Arvelen, et kysymykses ei ol se kolleekani Jaskues Tati, kekä Ranskamperunoiren keksijämaas vaikutti. Ja kaikki sen vilmeist tykkää, paitti semmoset kekkä ei tiärä siit.
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Lemmy
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 12:21:34

Message:
Esa ja Esko perävaunut ym. Kivi-Pekka, kehruu-Jenny ja Bismarck taistelulaiva.
RE: Henkilönimet ja masiinat
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Sunnuntaina 16.10. 2005 klo 18:25:17

Message:
Velsa = Veljekset Saari