Aihe: syö öljyä
Lähettäjä: mantä
Torstaina 13.10. 2005 klo 22:58:03

Viesti:
olis tollanen 6 litranen 6-syl. dieseli joka syö jonkun verran öljyä ja työntää sinistä savua. Ajettu 6000 h. Ei huohota merkittävästi.
Onko vika venttiilinvarren kumeissa vai karstoittuneissa männänrenkaissa vai missä? Kone käy nätisti ja voimaa on, en usko että on harva. Oli ostettaessa termostaatit sökönä eli ajettu kylmänä jonkin aikaa, mitä siitä voi seurata? Olisiko jostain "ihmeaineista" apua tai pesevistä öljyistä?
RE: syö öljyä
Lähettäjä: hm
Torstaina 13.10. 2005 klo 23:07:35

Message:
Mitä pienistä, eiku ajoa, turhaan oot huolissas. Tässä maailmassa on suurempiakin huolia kuin nuo obaut terveen koneen merkit?!:)
RE: syö öljyä
Lähettäjä: parkkonen
Perjantaina 14.10. 2005 klo 08:18:22

Message:
jos on kyse jontikasta tai voortista voi sanoa et konerempan vaatii.huoltomies melekein suuttu ku soitin, ettei kone nosta lämpöjä.joka johtu sitte termostaatista.
RE: syö öljyä
Lähettäjä: Jope
Perjantaina 14.10. 2005 klo 21:45:31

Message:
Jos on kyse jostain saksalaisesta, ehkä mersunsukusesta kiukaasta, vaiva hoituu öljyrenkaat uusimalla. Niissä on öljyrenkaan sisällä se kierrejousi, joka kuluu renkaan vastaiselta pinnalta kantikkaaksi ja kuluttaa öljyrenkaan sisäpintaan itsensä muotoiset kolot. Tämän seurauksena öljyrengas ja tuo kierrejousi hakautuvat asentoon, jossa öljyrengas ei puristu kunnolla seinämään. Silloin öljyä kuluu liikaa. Samaa öljyrengasrakennetta on varmaan muissakin vehkeissä. Minulle ovat vaan tuttuja nuo Mersun kuorma-autokoneet. Pikkujuttu. Kurkistappa öljyrenkaan alle. Ilmiö on helposti nähtävissä.