Aihe: Hölmö kysyy...
Lähettäjä: 565
Torstaina 13.10. 2005 klo 10:06:54

Viesti:
Nojoo, voin tunnustaa. Oon vaan yleisesti koneromantikko ja en näistä trakottimista tiedä juurikaan, mutta on viikonloppujen uutterat harjoitukset terapiakoneella, kirjallisuus ja tän palstan seuraaminen ovat auttaneet valitsemallani tiellä eteenpäin...

Mut aina on joku juttu, joka vaivaa:

Miksi alueaura on nimeltään alueaura?? Minusta kumma nimitys, äkkiseltään, miksi...?! Entä mikä on nimeltään semmonen vanhahtava, ylhäältä veen muotonen nokka-aura...Ööh, nokka-aurako? En oo tämmöstä hankkimassa, muuten vaan.

Ja mitä kertovat kyntöaurojen tuumamitat, 12...16 tuumaa??

Entäs kun saisin liki noutopalkalla kymmenen kilometrin päästä vanhan kaksisiipisen Sampo-auran 565:n perään, siinä ei kyllä minusta ole minkään valtakunnan laukaisulaitetta, eli ei oo ees puoliautomaatti, hajoaako Vallusta jotain herkemmin? Kyntämistä ei olis kuin perunamaata hiukkasen ja yksi "ketoprojekti"...

Kiitosta, jos joku kertoopi...


RE: Hölmö kysyy...
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 13.10. 2005 klo 11:12:47

Message:
Mää luulen, että ensin oli kärkiauroja, semmosen nimen mää oon kuullu tolle lunta molemmille puolille jakavalle. Sitte joku huomas, että pitää saada leveempi tiä puhtaaks tai joku muu ALUE, vaikkapa piha. Kärkiauralla levittäminen on hidasta kun on vaan puoli työleveyttä käytössä. Toisaalta tuli järeempää kalustoo joka pysyy suunnassa vaikka aura kampee sivuttain, tehtiin ykssiipinen alueaura .

Kyntöaurassa tuumaluku on kyntöviilun leveys eli siipien etäisyys toisistaan mitattuna poikittain ajosuuntaan nähden.

Mää oon kuullu, että kun oli kevyet raktorit ja kiinteet aurat, isännillä oli kylkiluut kovilla kun kivi pysäytti kaluston mutta isäntä jatko matkaa kohti raktorin keulaa...
Mieti onks perunamaassas kiviä? Vallu luulisin kestää, mutta auraparat saattaa hajota; tosin tappio ei sitten olisi suuri.

Paras tietämättömyyden laji on "tietää ettei tiedä". Siitä voi kehittyä koska ymmärtää kysyä.
RE: Hölmö kysyy...
Lähettäjä: 565
Torstaina 13.10. 2005 klo 13:20:55

Message:
Tattista Jaska...No vähän tommosta aurankehitys historiaa minäkin arvailin, tuo nimi vaan hämäsi ja mietin, onko sen takana jokin kummempikin viisaus.

Pottumaassa on hiukan kiveä, mutta ei kamalan suurta, semmosta kahdella/yhdellä kädellä heitettävää murkulaa nousee. Kiirehän ei tuossa kynnössä pakota vauhtia nostamaan riskirajoille, ei oo suuri halme, tietty jonkun vauhdin tarvitsee liikkuakseen. Tarttee pitää ruotelista kiinne...

Täytyy viellä teollisuusvakoilla kyntöaurojen vantaita malliksi, näytti aika kuluneelta vehkeen terä. Jotain hiukan kovempaa ainetta kai sen luulisi olevan?

Omassa työssä törmää joskus tyyppeihin, jotka ajattelevat tietävänsä ihan kaiken. Totuus on kuiteskin se, etteivät he vielä edes tiedä, kuinka paljon tietämätöntä sarkaa on jäljellä..."Tiedonpuussa asuu kyy.
Joka sitä lähestyy, ikuisesti onneton epäilyksen uhri on. Autuas, ken omin päin elää, kuolee lailla täin!" (Lauri Viita).