Aihe: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Tiistaina 11.10. 2005 klo 20:42:23

Viesti:
Seuramme hirvet on tälle syksylle kaadettu. Suurin osa koiran haukulle. Koska entisistä haukkujista ei ole paljon kokemuksia näin suuresta osaa kaadoista. Mitä koiranomistaja saa yleensä palkaksi vai meneekö talkoiden nimiin koko syksyn ja ympärivuotinen työ. joka nimenomaan tuottaa tulosta ja säästää ajomiesten työtä.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: HK
Tiistaina 11.10. 2005 klo 21:04:54

Message:
Eiköhän se ole niin, että kun on kyse harrastuksesta, koiran onni on myös omistajan ilo. Ei meilläpäin ainakaan makseta koiranpalkkaa. Melkein päin vastoin, kova kilpailu kenen koira pääseen ajojahtiin mukaan.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: Veikko S
Tiistaina 11.10. 2005 klo 21:39:26

Message:
Joo, kainuussa sama malli, isäni koira hirveä ajamassa pitkänpäivän, pääteeksi lahtitalkoot palkaksi ei kunnon kiitosta. Ei aikonut mennä toista
kertaa,visiin hälle ei pelkkä ilo riitä. Eikö sitä voisi jonkun lihapalan nakata, sitä kun on hirvimiehillä täälläpäin ylivuoteista pasteissa.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: jaa
Tiistaina 11.10. 2005 klo 22:00:37

Message:
Jos se hirvee ajaa niin on laiton koira :D . Siten se homma meilläkin menee että koiramies saa vain kiitokset (tai oikeastaan koira saa) ja tietysti oman lihaosuutensa. Pitäis kylläkin jotenkin paremmin palkita.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: joo
Tiistaina 11.10. 2005 klo 22:11:08

Message:
Koira miehethän ne suurinpiirtin kaikki hirvet ampuu. Sen takiahan kaikki jahtiin menevät,että saisi hirven kaadettua. Itsellä ei ole koiraa enkä ole päässyt hirveä kaatamaan kolmeen vuoteen. Vai vielä koira miehet palkita pitäisi kaiken lisäksi.
RE: Hirvikoiran porkkanat
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 08:06:02

Message:
Selvyyden vuoksi otin asian esille. Minulla ei itsellä ole hirvikoiraa. Ja olen mukana ollut 20 vuotta. Ja vuosien varrella olen nähnyt monenlaisia haukkujia. Nyt eräällä nuorella viljelijäällä joka yksin pitää aika isoa tilaa ja harrastu´ksenaan pitää koiria jotka tekee erittäin hyvää tulosta. Niin tarkoituksemme oli vähän antaa porkkanoita palkkioksi hyvästä työstä. Palkka oli kai liian suora yliampuva nimi.Ajomiehet 10- 80 vuotiaita. Suurin osa 65+. Joten ajometsästys ei tuota samalla lailla kuin 20 vuotta sitten.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: passi
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 08:07:57

Message:
Meidän porukassa ei koiramiehet ammuskele. Syynä on se, että passit on laitettu lähelle kulkuyhteyksiä. Koiramiesten ampumat on yleensä keskellä metsää. Jos koiramies ampuu, se saa palkaksi vetää ruhon yksin tien viereen. Vähentää kummasti tota koiramiesten paukutteluhaluisuutta.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä:
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 09:11:15

Message:
Varoppa vain, kohta saatte ajaakin ne hirvet yksin sinne tien varteen.
RE: Hirvikoiran porkkanat
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 09:20:37

Message:
Mieluisampi on vetää ja koneitakin on olemassa. Pääasia että homma toimii. Vuorottelua ilmeisesti pitää tehdä kuka saa mennä haukulle. Ei tässä suinkaan ole tarkoitus ketään mollata vaan tervettä keskustelua. Koska kanavat on auki ja teksti siirtyy vaivatta samoin mielipiteet.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: passi
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 10:06:59

Message:
Totta, pääasia että homma toimii ja tietysti se, mitä itse arvostaa. Itse arvosta enemmän tuota raikkaassa syyssäässä kulkemista, kuin passissa kyttäämistä. Eli jätän mielihyvin tuon tuon ampumisen passimiehille. Koneilla ei pääse joka paikkaan, puolen kilometrinkin vetäminen iso sonnia vaikeakulkuisessa maastossa on aika kova homma. Meidän porukassa homma ainakin toimii näin, kunhan vaan passimies ei nuku!
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 10:19:10

Message:
On vedetty 1,5 km:kin lähes yhtä soittoa 20vuotta ja 30kg sitten.Mutta mukana joilla nitroja ym. ventoliineja piristeenä. Miehet on valittu tehtäviinkunnon mukaan. On mukava tulla valmiille tulille ja vedet kuumana valmiiksi laitettuna. Sitä liikunnasta saatua iloa tuskin saa muualla.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: kolme pakastinta
Torstaina 13.10. 2005 klo 14:02:37

Message:
Meilläpäin ampuja saa jotain osia (jos haluaa) ja lihat jaetaan koko seurueen kesken. Koirille annetaan palkaksi sorkat yms.

Jos Eläkeläismetsurin porukassa mukana ollut koira ja aseeton mies olivat mukana monena päivänä, suosittelen antamaan miehelle osuuden ko. päivien saaliista. Joko saman kuin muillekin metsästäjille tai ainakin kunnon köntin, käytetyn ajan ja vaivan mukaan. Yhden päivän vieraille pienempi osuus.

Ja koiranomistajat yleensä ottavat mielellään luita koirilleen.
RE: Hirvikoiran palkka
Lähettäjä: metsämies
Torstaina 13.10. 2005 klo 21:05:27

Message:
Kyllä koiramies on joka hirvenmetsällä voi sanoa olleensa mukana metsästyksessä mutta normaali passi mies istuu ja vuottelee majalla alkaako haukku jossain että päästäis metsälle. Tai joskus kun koiramihet lähtevät metsään pitää lähteä naapuriseuran rajalle takapassiin ja istu siellä viisi tuntia ja et tiedä mistään mitään. Että koiramies ainakin saa käydä metsällä eikä istukselemassa reppujakkaralla ja eväitä syöden. Eli ei koiralle lihaosuutta, tai muuten on koiria tarpeeksi että kaikki eivät kerkiä metsään viikonloppuna.