Aihe: kysyn
Lähettäjä: masa
Tiistaina 11.10. 2005 klo 17:18:54

Viesti:
minulla on traktori FIAT 18 la pikkolo vm 1954.omistuspaperit on.EI rek.otetta.mistä saan tod. että se on tuotu suomeen vuonna 1954?haluan rekisteröidä.
RE: kysyn
Lähettäjä: SS
Tiistaina 11.10. 2005 klo 17:58:31

Message:
Jos se on joskus ollut rekisterissä , AKE pitää mikrofilmeillä semmoista tietokantaa vanhoista runkonumeroista . Haku tehdään 5:n ensimmäisen numeron perusteella. Voipi olla työläs homma kun jonkun pitää ne kaikki kattoa ne mikrofilmit läpi.

Voit tietysti koittaa kepillä jäätä konttorilla. Laitat luovariluettelon ja vakuutat että rek. paperit ja kyltti eivät ole sinun tiedossasi.

- SS -
RE: traktori
Lähettäjä: masa
Tiistaina 11.10. 2005 klo 18:09:18

Message:
se ei ole ollut koskaan rekisterissä.kaikki omistuspaperit on,myös runkonumeron selvitys AVO:lta.sekä viim.10 vuoden selvitys.siis kuka vois antaa todistuksen,että on tuotu Suoimeen vuonna 1954?
RE: kysyn
Lähettäjä: SS
Tiistaina 11.10. 2005 klo 18:29:20

Message:
Täähän kysymys oli jo kerran täällä, nyt muistankin - vai oliko se suomi24.fi:ssa. - Katselin netistä linkkejä , ei oikein löytynyt sarjanumerokohtaisia tietoja kyseisestä Piccolasta.

Kyllä ei siitä oikein kukaan muu voi antaa todistusta kuin maahan tuonut organisaatio, tai sitten omistusketju katkeamaton alkupäähän asti.
Ja jos joku sen vuoden -54 varmalla tietää, onhan sen tiedon joku sulle kertonut - voisit siltä hakea esim. asiantuntijalausunnon - kai sekin konttorilla kelpaa joksikin dokumentiksi.

Ja sitten todellakin, jos koitat niillä papruilla muutamassa eri katsastuskonttorissa, tiedän, että jotkut ovat ronkeleita laittamaan semmoista kilpiin joka ei ole koskaan ollut rekisterissä Suomessa. Vaativat, että tehdään tyyppikatsastus uudestaan ja kuluvan vuoden määräysten mukaan....

- SS -
RE: kysyn
Lähettäjä: masa
Tiistaina 11.10. 2005 klo 19:24:59

Message:
asiantuntia lausunto ei riittänyt,vaikka museomies (60 traktoria)omistava sen antoi,hällä yksi 1954 pikkolo .runko numero lähes sama..maahantuojaa ei enää löydy,...mistä tod. attä on tuotu Suomeen nuonna 1954?Joka tietää...kerro
RE: kysyn
Lähettäjä: SS
Tiistaina 11.10. 2005 klo 19:39:12

Message:
En kyllä tiedä onko tuotu -54, anteeksi kun tässä jankkaan, mut eikä voisi vaihtaa sen museomiehen kanssa traktoria, jos siinä on ollut paperit. Museossahan ei tarvii olla rekisterissä... ??

Tai itse asiassa vaihtaa vaan sen osan rungosta jossa on se runkonummero.

Tämä nyt on vaan tämmöistä viisastelua...

- SS -
RE: kysyn
Lähettäjä: ihmettelijä vaan
Tiistaina 11.10. 2005 klo 20:24:07

Message:
Eiks herra SS valittu jopa vuoden 2005 nettimasinistiksi? Ei tunnu kovin sopivalta ehdottaa petosta kenellekään!
RE: kysyn
Lähettäjä: SS
Tiistaina 11.10. 2005 klo 20:58:14

Message:
Kiitos viisaasta havainnosta, ihmettelijä vaan, mutta ehkä ajatuksesi petokseen kehottamisesta ei kestä lähempää tarkastelua.

Kone, josta on yli 50% osista vaihdettu, on silti rekisteröitävissä rakennettuna ajoneuvona, etenkin jos uusia osia ei ole yksilöity eli käyty näyttämässä katastuskonttorilla ennen kasaustyön alkua. Tämän löydät ajoneuvolaista ja liikennministeriön asetuksesta koskien muutostöitä ja rakentelua.

Autoverohan on se syy, miksi katsastuskonttorilla syynätään autoveron alaisia muuteltuja ajoneuvoja suurennuslasilla. Traktorissa ei tietääkseni ole autoveroa.

Nyt kun se rungon osa, jossa on se ajoneuvohallinnon tiedossa oleva yksilöinti, varustetaan osista kerätyillä traktorin etu- ja takapäällä ja varusteilla pelteineen, on edelleenkin yksilöity siksi ajoneuvoksi, mut siis niin sanotuksi rakennetuksi ajoneuvoksi. Onko se petos jos kertoo katsastusinssille, miten tuon vehkeen on kasannut ? Olenko kehoittanut valehtelemaan jotakin traktorin alkuperästä ?

En minäkään käy katsastuskonttorilla, jos hankin IKH:sta ties mistä peräisin olevan Fordin kunnostetun vaihtomoottorin. Tai perämurikan Purkupojilta perään. Yhdessä ostamassani koneessa oli kauniisti rälläköity moottorin numerokin h-ttiin. Toimii se ilman sitä numeroakin...

No ei se todellakaan ollut ehkä kovin hyvä idea sen rungon vaihto, vitsi lähinnä, mut kyllä koneen vaihto päikseen olisi aivan käypänen ratkaisu, ei niitä papereitakaan mistään tyhjästä voi eikä pidä ruveta luomaan. Se se vasta petosta olisi.

Eli, en ole ottanut selvää, mikä sen traktorin yksilöinnin ratkaisee, ja riittääkö, että omistajalta toiselle liikkuu vain se osa rungosta missä se sarjanumero on, muut kertokoot siitä enemmän...

Minulle on ihan sama mihin se Piccola sitten lopuksi joutuu. Kuusakoski ei sen rekisteröintipapereita kysele, eikö näin ole? Tarkoitukseni oli vain olla henkisenä kannustajana miehelle mäessä, en itse tunne Fiat-traktorien historiaa vähästäkään.

- SS -
RE: kysyn
Lähettäjä: masa
Perjantaina 14.10. 2005 klo 20:44:02

Message:
Nyt on retekisterissä.Agritek Espoosta antoi todistuksen maahantuonnista.Heiltä löytyi wanhat tiedot.Kiitos kaikille minua tällä palstalla auttaneille.