Aihe: Vilja -> eläin
Lähettäjä: jepe
Maanantaina 10.10. 2005 klo 19:51:28

Viesti:
Ymmärsinkö oikein KM:n viime numerosta että yksikään kasvinviljelytila ei voi siirtyä kotieläintilaksi enää? Ja siis jää paitsi yli 100 e/ha paremmista tuista? Jos näin todella on onko tästä ollut jotain ennakkotietoa on kyllä sitten mennyt itseltä pahasti ohi. MMM:n sivuilla ei ole asiasta mitään....
t: viljanviljelijä joka aikoi naudanlihantuottajaksi (taisi sitten jäädä viljan ylituotannon vähentäminen minun osalta tekemättä)
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: Elukka
Maanantaina 10.10. 2005 klo 20:57:22

Message:
Eikös ne ole 5v. sopimuksia.
Meille tulee ainakin muutama emolehmä lemmikiksi että muuttuu kotieläintilaksi. Kyllä ilmainen yhteiskunnan raha kelpaa.
En kyllä käsitä miksi ratsutalliyrittäjä jolla on kaupunkilaisten hoidokkeja ja yli kolmehehtaaria maata, saa maataloustukea ja kunnalta vielä lomittajan. Miten ratsutalli liittyy maatalouteen?
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: Oikea Vallu
Maanantaina 10.10. 2005 klo 21:12:08

Message:
Kyllä siitä on ilmoteltu. Tuossa oli juuri juttua isännästä joka osti naapuritilan jossa kanala. Ei heru fyrkkaa eläintilan tapaan. Hallit tyhjillään, aikoo vuokrata niitä. Järki häviää tässä EU suomessa. Eli ne joilla 10 kantturaa ja 200 ha maata saavat laittaa kantturat korkeelaitaseen ja saavat sen 80 eskoo enämpi kun viljatila hehtaarilta. Lukekaa siitä MMM:n lähettämästä lappusesta. Porsaan reikiäkin löytyy. Vuokraat maat vielä tänävuonna eläinpaikalle mutta sovit kirjallisesti rahavirroista. Ts. viljelet itse 5 vuotta kuin ennenkin ja naapuri maksaa sulle täyden tukipotin "vuokrana"
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: voi et.......
Maanantaina 10.10. 2005 klo 21:42:37

Message:
Perkeleen tukiaiskeinottelija, suksi vittuun! HÄPEÄISIT!!!!!!!!!!!!!!!!!
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: jepe
Maanantaina 10.10. 2005 klo 22:07:40

Message:
Täs tuli nyt kaks näkökulmaa asiaan... siis 5 vuoden päästä edellisen LFA/ymp. sitoumuksen tekemisestä taas onnistuu vai ei onnistu enää/ toistaiseksi (ainakaan 5 vuoteen..?) ???

Itellä jo puolet maista vuokrattu toisilta joten ei ihan täyttä hyötyä saisi tuolla menettelylläkään....

voi et... :lle että tukirahat on tietty summa josta ne jaetaan jos jää yli niin jää yli, jos ei riitä niin jaetaan vähemmän per naama. ei tässä mitään keinotella, otetaan vaan täysi hyöty irti.
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: SS
Maanantaina 10.10. 2005 klo 22:32:17

Message:
No, jokainen tila on oikeutettu optimoimaan omat tukisummansa, mutta esimerkkinä nämä kiintiöongelmat: ei sekään oikein kivaa todellakaan ole, kun tulee muille viljelijöille viestiä, että tukeanne on vähennetty x prosenttia kun maan kiintiö on ylittynyt y ha:lla

Tämä rajatun resurssin häpeämätön omakohtainen laajentaminen on vähän muita kohtaan semmoista pakkiin kuseskelua. Se pellonraivaushinku muutama vuosi sitten alkoi jo lähteä käsistä. Aikanaan ennen EU:ta saatiin joku pellonraivausmaksu ihan tuosta vaan päätetyksi. Nyt ovat virkamiehet enempi EU:n talutusnuorassa, vai ovatko ?

- SS -
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: jepe
Maanantaina 10.10. 2005 klo 22:46:13

Message:
Joo samaa mieltä SS. Mutta itellä olis ihan oikeesti järkevintä siirtyä nautoihin ku maat on osin kivisiä ja maalajit vaihtelevia, lohkot epämääräisiä ja pieniä mutta sentään lähellä talouskeskusta. Viljanviljely ei oikein tunnu järkevältä, naudoille (emot) löytyis myös luonnonlaidunta ja pellot omiaan olemaan nurmella. Alaakin on sen verran että rehut riittäis aika isollekin sakille omasta takaa. Ja intoa olis ainakin toistaiseksi. Eihän tietysti mikään estä tätä siirtymistä mutta harmittaa todella paljon jos jää nuo useat tuhannet eurot saamatta jonkun virkamiehen päähänpiston takia x( x(
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: SS
Maanantaina 10.10. 2005 klo 22:56:39

Message:
Joo väliinputoajia on aina kun tämmöisestä systeemistä siirrytään toiseen. Sama se on tuo vuokramaiden hallinnan kysymys uudessa tilatukimallissa: johonkin se raja sit vedettiin ja varattiin sitten paikallishallinnon suosikeille hiukan tukikiintiötä jaettavaksi jos ei ole ollut sopivasti maita juuri silloin kun tukisummaa tilalle laskettiin.

Nämä on kaikki jo silloin menneet kun itse edes moisesta kuulee. Pitää olla virkamiehistössä oma vasikka joka kertoo hommat riittävän ajoissa: Ne järjettömät vuokrahinnat muutama vuosi sitten selittyy nyt, silloin sitä vaan pyöritteli päätään kun ei 300 eeroa riittänyt sarkaojitetusta luohottuneesta mettäpellostakaan...

- SS -
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: varmari
Maanantaina 10.10. 2005 klo 23:01:59

Message:
hiukka alkaa mennä hommasta maku pois. mistä pian löytyy se motivaatio
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: jepe
Tiistaina 11.10. 2005 klo 21:04:03

Message:
Olihan siitä tiedotetta tämän keväisen hakuoppaan välissä. Ymmärsin että eläimiä olisi pitänyt olla tietty määrä jo 2004, jotta hyväksyttäisiin kotieläintilaksi.
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: SS
Tiistaina 11.10. 2005 klo 21:27:56

Message:
Niin aina, joitakin onnistaa ja joitakin ei. Haikailin joskus ihan nuorena arpajaisvoiton tai lottovoiton perään, et jos se tuuri sattuis, sit olis hyvä.

Nyt olen huomannut, et kun joka aamu lähtee ettimään uutta tehtävää, josta joku vielä tahtois maksaa, niin sillä se elämä on menny jo yli neljäkymmenvuotiaaksi, ettei ole oikein huomannutkaan - no keltasta pörssiä ei oikein enää näe lukea kuin käsivarren päästä... ;-)

Meikäläinenkin on jo reippaasti yli puolivälissä ihmiselämässä - jos kaikki hyvin sattuu, pahimmassa tapauksessa ollaan tänään jo lopussa - mutta hengissä on tähän asti ainakin pysytty, ilman jonkun EU-tuen saamista tai saamatta jäämistä...

Eli ota Jepe vaan karjaa jos se homma todella kiinnostaa, yksi asia maailmassa on varma, jos ihminen on todella kiinnostunut siitä mitä alkaa tehdä ja pitää hommastaan, hän yleensä menestyykin siinä ihan riittävän hyvin saadakseen siitä elantonsa...

- SS -
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: jepe
Tiistaina 11.10. 2005 klo 21:46:12

Message:
kiitti vaan SS viisaista sanoista...
Eipä tuossa nyt mistään omaisuuksista ole kyse mutta kuitenkin, kutsumusammatista kun on kyse niin raha on toissijaista. Jos hyvä tuuri käy niin ehkä tämäkin epäkohta korjataan jossain vaiheessa.
RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: Pajulainen
Tiistaina 11.10. 2005 klo 22:42:58

Message:
Aika koomiselta uudet tilatuet ja niiden mahdolliset lisäosat tuotantoon sitoen ja siitä
riippumatta näyttävät meille tulevan.Esim. sonni-
palkkioiden viitekausi 2000-2002 keskiarvo(30%)
maksetaan hehtaareissa.Eli me vanhan mallin mukaan asuneet mitä enemmän on eläimiä per heh-
taari sen enemmän häviää tuloissa.Tarralappu tuet
ja ensivuonna vahvistettava tilatuki joka on var-
maan meillä jokaisella eri hehtaaria kohti.Ja mitä ovat ensivuonna tulevat täydentävät ehdot.
Sopisi arvostelijoiden pohtia myös säännösvii-
dakkoa ennen epämääräisiä kirjoituksia.


RE: Vilja -> eläin
Lähettäjä: varmari
Keskiviikkona 12.10. 2005 klo 00:58:36

Message:
yksi asia on ainakin varmaa tässä maailmassa syödään leipää lihaa perunoita porkkanoita ja juodaan maitoa että kyllä maajusseja tarvitaan viljoineen ja karjoineen mutta taitaa huonoks mennä ennenku sen kaikki tajuaa ja suomessa se on mielestäni aika puhdastakin vielä...