Aihe: kymysys
Lähettäjä: tyhmä
Perjantaina 07.10. 2005 klo 20:27:54

Viesti:
Moottoritekniikkaa tuntemattomana noviisina en ymmärrä,mistä johtuu moottorin ns. huohotus. Sehän on siis kai sitä kun kone lämpimänä puskee höyryä öljytikusta?! Oman traktorini öljytikun kun nostaa lämpimänä ylös, sieltä pirskottuu öljyä,onko kyse normaalista ilmiöstä vai onko sekin huohotusta?
RE: kymysys
Lähettäjä: !!!
Perjantaina 07.10. 2005 klo 21:07:59

Message:
kyllähän sitä itse kukin meistä huohottaa kun käy kuumana
RE: kymysys
Lähettäjä: Arska
Sunnuntaina 09.10. 2005 klo 01:54:04

Message:


Ilmiö johtuu siitä että kone on joko väljä tai ainaki männänrenkaat juuttuneet uriinsa, nin että
paine palokammiosta karkaa mäntien ohi kampikammioon.. Tunnetaan myös nimellä liiallinen
ohivuoto... Ja se että tikunreiästä lentää öljyä
tarkottaa sitä että ilmiö ei oo ainakaan paranemaan
päin..
Sitäpaitti..., ei se oo tyhmä joka kysyy..., vaan
se joka tekee ja sitte kyselee.. (Vertaa tapaus
kalliimpi vaihtoehto;)
RE: kymysys
Lähettäjä: th
Sunnuntaina 09.10. 2005 klo 02:17:05

Message:
Kyllä ihan normaalikuntoinenkin kone huohottaa. Ehkä kuitenkin vähemmän kuin kulunut kone. Se johtuu mäntien liikkeestä. Jos ajatellaan yksisylinteristä konetta niin sen kampikammion tilavuus suurenee iskutilavuuden verran männän liikkuessa ylös ja vastaavasti pienenee männän tullessa alas. Tämä ilmenee paineenvaihteluina kampikammiossa, jota tasataan huohottimen kautta. Tietysti siihen painevaihteluun tulee lisäksi vielä tuo em. ohivuoto. Jos paine ei pääse purkautumaan normaalisti (esim. tukkeutunut huohotin) niin öljyt vuotaa helpommin tiivisteistä yms. Luulisin, että esim. kaksisylinterisessä koneessa nuo paineen vaihtelut muodostuvat pienemmiksi koska toisen männän tullessa alas toinen menee ylös, jolloin tilavuus ei muutu.

Tuo höyryn tulo öljytikusta voisi johtua siitäkin, että öljyn seassa on vettä joka öljyn ollessa kuumaa haihtuu nopeammin pois kuin kylmänä.