Aihe: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Härdelli
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 17:14:13

Viesti:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahkeet/EU+pit%E4%E4+kiinni+suden+suojelusta/1063278

EU pitää kiinni suden suojelusta
( 5.10. 06:06 )

EU-komissio vaatii, että Suomessa on oltava vähintään tuhat sutta, ennen kuin lajin suojelua voidaan lieventää. Asiasta kertoo keskiviikon Maaseudun Tulevaisuus.

Suomessa on tällä hetkellä noin parisataa sutta. Maa- ja metsätalousministeriön kala- ja riistaosaston ylitarkastaja Sauli Härkönen pitää EU:n vaatimusta mahdottomana.

Nykyinenkin susikanta on Härkösen mukaan aiheuttanut ongelmia muun muassa karjatilallisille ja poronhoitajille. Viime vuonna valtio korvasi suden aiheuttamia vahinkoja 70 000 eurolla.

Vuonna 2001 julkaistussa Suomen lajien uhanalaisuusraportissa susi luokitellaan erittäin uhanalaiseksi. EU lähtee tulkinnasta, jonka mukaan suden tappolupaa ei saa myöntää missään oloissa.

EU myös haastoi Suomen viime viikolla EY-tuomioistuimeen liian löyhin perustein myönnetyistä sudenpyyntiluvista. (STT)
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Wolfman
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 18:12:07

Message:
Kyllä kaikki sudet joutasi ampua ja tappaa sukuputtoon!!!!!!
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Pulliainen
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 19:01:37

Message:
Pitäis viedä ne parisataa sutta pariksviikoks prysseliin ja sanoa sen jälkeen että kohta tulee tuhat lisää...
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: KL
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 20:53:48

Message:
No, no pojat, ei meillä ole minkään valtakunnan oikeutta tappaa susia sukupuuttoon, hirvikanta on meillä on sentään kymmeniä tuhansia yksilöitä, ja kuitenkin hirvet todella tappavat ihmisiä varmaan kymmenittäin vuosittain(liikenneonnettomukksissa), pieniä ne on vielä suden aiheuttamat vahingot verrattuna hirven aiheuttamiin vahinkoihin vaikka ajatellaan miltä kantilta, silti ei oikeastaan kukaan vaadi hirven sukupuuttoon tappamista. Viimeksi susi on todella tappanut ihmisen joskus oliko se 1800-luvulla että eipäs liioitella sentään sen suden vaarallisuutta, komia eläinhän se on susikin ja paikka on silläkin luonnossa se sentään oli täällä jo paljon ennen meitä.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: perkkeles
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 21:17:32

Message:
Korpilaki löytyy sudellekin, jos alkaa haitaksi asti olla.

Eivät kaikki suomalaiset ole vielä pullamössösukupolvea, jonka ovat kasvattaneen Disneyn puhuvat ja pörröiset satueläimet. On paljon vielä ihmisiä, joilla on todellinen kosketus luonnon kiertoon.

Mailla on ase joka torpassa vielä tänä päivänä. Enkä nyt tarkoita kirkonkylien nukkumalähiön torppia, vaan kanta-asukkaita. Sitä alkuperäisväestöä joka on paikkakunnalla majaillut jo vuosisatoja, jollei tuhansia.

Turha tulla tilittämään susista meille. Ei mene läpi susipulliaisen opit.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: KL
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 21:37:42

Message:
Syrjäkylillä sitä asun minäkin ja eipä ole sudet jaloissa pyörineet, lapsellista kitinää noiden susikammoisten kirjoittelut. Eivät varmaan ole sutta eläissään nähneet kun eläintarhassa ja silti uhotaan niinkun omistaisivat koko luomakunnan.Antaa susien jolkotella, ja pidetään koirat kissat yöllä sisällä niin tartte niistäkään kitistä ja kirjotella yleisönosastoihin.
(Koira se on minullakin, mutta en pidä sitä yöllä kiinni metrin mittasessa narussa metän laidassa susien houkuttimena)
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Ipe
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 21:49:05

Message:
Ei kannata niitä Moskovan ohjeita niin tosissaan ottaa. Kyllä täällä tiedetään kuinka monta sutta me tarvitaan ei siihen mitään byrokraatteja tarvita sitä määritteleen.Ja ei niitä ennenkään oo kenellekään ilmoiteltu jos joku susi on tullut liian lähelle,ja on saanut Vihtavuoren lyijyhalvauksen. Kyllä tänne Suomeen täytyis saada isäntä taloon, että tälle Eu-huuhaalle tulis stoppi
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 22:03:10

Message:
Eiköhän höpinät suden vaarallisuudesta ihmisen suhteen oo mielikuvituksen tuotetta.
Juontaa varmaan siitä kun Äiti on peloitellut sudella penskojaan menemästä metsään leikkimään eksymisen pelosta.
Siis aikuisilla ihmisillä on vielä "mörköjä"jota pitää pelätä.
Siitä luulen johtuvan lapsenomaisen susi kammon.

RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: JJ
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 22:33:19

Message:
Meilläpäin tappo yks susi 1800 luvulla 23 tenavaa. On täytettynä Turun eläintieteellisessä vissiin nyt.

Nii ja riasaa on noista saatanan hirvistäki. Tappo hirvisonni mennasyksynä naapurin lehmän kiimauhossaan.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: niinpä
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 22:35:44

Message:
Läpitte vaan jos paikkaan passaa. Sillähän siittä kutinasta pääsee.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: kirjotampa
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 22:41:38

Message:
ois ihan hyvä kun se susi sitten ekan ihmislapsen tai miksei aikuisenkin kolkkaa, niin osuis tommonen suojelijan jälkikasvu kohdalle.vaan eihän ne suojelua touhota jotka suden kanssa samoilla seuduilla kulkee. kyllä se kl muuttaa mieltään sitten kun ne sudet jaloissa pyörii ja kohti käy.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Susihauli
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 22:44:21

Message:
Niitten pantasusien kaulapantalähettimiä kuulemma löytyy silloin tällöin joista - ilman sutta. Mitenhän ne sinne päätyy, leikkaavatko sudet puukolla itseään haittaavat pannat ja heittävät ne sitten jordaaniin? ;-)


RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 22:59:26

Message:
Kyllä suomen mies on nykyisin vellihousu kun ei luonnon kans pärjää.
Suurempi uhka se naapurin Isäntä teidän perheelle on kun se panee teidän eukkoa.

RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Kainovieno
Torstaina 06.10. 2005 klo 06:22:46

Message:
Siin olis viherpiipertäjä hermoromahduksen partaala kun rauhotettu susi söis rauhotettua liito-oravaa rauhotettujen kasvien päällä luonnonsuojelu alueella.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: urkki
Torstaina 06.10. 2005 klo 07:23:41

Message:
Mä olen niin vittuuntunu noihin luonnonsuojelijoihin etten enää tiedä kumman mieluummin tappas. Piipertäjän vai Ponkarin.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Taavi
Torstaina 06.10. 2005 klo 08:49:12

Message:
Eihän nuo hukat kai ihmisille niin kauhean vaaraksi ole, toista se on kuitenkin metsästyskoirien suhteen. Vaikka kuinka pitäisit koirasi yöt häkissä tai sisällä, on se kuitenkin metsästystilanteessa löysättävä metsään. Monesti olen kuullut sanottavan että niin koira kuin susikin ovat siinä tilanteessa saalistajia. Kuinkas se sitten mahtaa olla sen koiran omistajan kanssa. Mielestäni siinä vaihtuu saalistuskohde esim. jäniksestä hukkaan. Kun kolmekin vuotta istut metsässä kouluttamassa ajokoirasta ajavaa koiraa, ja kun se lopulta homman hoksaa, et varmaa ajattele kasvattaneesi hukan ruokaa. Näin kuitenkin kävi kesken kettuajon 13.2.2003. Jos nyt jo jossainpäin Suomea häviää hukan suuhun 65-70 koiraa vuodessa, montakohan sitten kun hukkia on viisinkertainen määrä. Nouseekohan kato lineaarisesti vai logaritmisesti, mieti vain.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: R.valv.
Torstaina 06.10. 2005 klo 10:42:04

Message:
Olemma laittaneet haaskan kulkukissoista, supeista sun muista vahinkoeläimistä susille. Pääsee noista kulkukatinraadoistakin ja sen semmoisista mukavasti eroon. Laitettiin myös wlan-kamera sinne.

Se kaikkein vinkeintä on, kun saa loukusta kissan elävänä ja laittaa sen narunpäähän haaskalle. Susi toisinaan leikkii sen kanssa ennen kuin syö.


Haaska on sentakkei, että kun opetetaan sudet käymään luottavaisin mielin siellä, niin häirikön saa sitten napattua sieltä helposti.

On aateltu, että kaikki semmoset hommais värikuulapyssyn, jokka ei hentoo ampuu oikeella asseella. Saa sillä merkatuksi häirikön, niin tulee se Byrssän Byroon asetuksetkin noudatettua.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Trapperi
Torstaina 06.10. 2005 klo 11:02:42

Message:
Meilläpäin susille annetaan karkki tai kepponen.
Hyvä haaska ja karkit sinne niin kyllä toimii.
Ei vaan meinaa kaikkia keretä hoidella kun sikiävät pirut niin nopeasti. On tuo susitutkimus kans ihan persiestä, veronmaksajien rahoilla suoritetaan suuri mittaista susien suojelua.
Täällä päin itärajalla on mennyt koirien käyttö mettästyksessä ihan vituksi. Joka syksyy joutuu kymmeniä koiria susien suuhun. Nostan hattua kaikille jotka päästävat hukasta ilmat pihalle.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: JP
Torstaina 06.10. 2005 klo 12:19:11

Message:
Itse asun "susien keskellä" ja hiukan harmittaa, kun koiraa ei voi pitää yöllä ulkona (on koirallakin kesäöinä sisällä hieman kuuma), kissaa ei voi päästää ulos saatikka sitten lapsia! No, tää lienee EU-pomojen päätös. Kun hekään eivät voi päästää lapsia ulos kaiken maailman hörhäjen takia, niin eipä sitten saa maaseudullakaan asuvat päästää omia lapsiaan ulos.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Hoohaa
Torstaina 06.10. 2005 klo 18:36:53

Message:
Missähän ne sudet sitten luuraa? Niinä yli 30 vuotena joita Savon maaseudulla olen asuskellut, ei ole ensimmäistäkään hukkaa näkynyt. Jos 200 tahi 1000 sutta on ongelma 5.000.000 ihmiselle, niin ehkei toi jälkimmäinen laji edes ansaitse jäädä eloon.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: KL
Torstaina 06.10. 2005 klo 19:02:29

Message:
Näin on ja edelleen kysyn, että miksi ne 200 sutta aiheuttaa valtavan kärhämän vaikka todelliset haitat ja vaarat on ihmiselle todella pienet, miksi sadat hirvikolareissa kuolleet ihmiset ei aiheuta oikeastaan minkäälaista vihareaktiota hirviä kohtaan, tätä minä en käsitä, vastatkaapas nyt te jotka olette heti valmiina lähtemään niitä susia tappamaan mutta ette hirviä vihaa vaikka ne syö teidän mettänne, levittäneet Suomen metsiin inhottavan loisen(hirvikärpäsen)syövät metsienne taimikot ja voi seuraavassa hämärässä(autoillessanne) tappaa aivan hyvin juuri sinutkin, silti te siedätte kymmenien tuhansien hirvien olemassaolon Suomen metsissä, EI JAKSA KÄSITTÄÄ!, tää on täysin järjenvastaista. Jas muistakaa sen suden geenit on 99,9 % samat kuin siinä vierelläsi makaavan koiran, ei se sen kummoisempi otus ole.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: kädellinen
Torstaina 06.10. 2005 klo 19:22:49

Message:
Tiedätkö KL, että sinun ja simpanssin geenit ovat 99,4 %:sti samanalaiset, mutta oletan teidän kuitenkin olevan melko erilaiset, joten koiraa ja sutta ei kannata verrata toisiinsa geenien kautta.

http://synapsi.net/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=13&allstories=1
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: j tech
Torstaina 06.10. 2005 klo 19:29:43

Message:
laskeekaa läpi vaan jos jyvälle saatte samat eu:miehille: kannattajilleen perkeleet
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: hep
Torstaina 06.10. 2005 klo 22:47:46

Message:
hirvikolaria ei voi oikein verrata susien vaaraan koska hirvikolarin aiheuttajana on ihminen suurimmissa määrin joka onnettomuudessa.hirvi ei käy tietoisesti ihmisen kimppuun tappaakseen ja syödäkseen. susi sen voi kyllä tehdä.ja kaikki ne jotka ei vielä ole tavannut sutta takapihallaan tai iltalenkillään tai koti eläimien kimpusta niin olkaa siitä onnellisia niitäkin on jo aika paljon joille on niin käynnyt.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: KL
Torstaina 06.10. 2005 klo 23:53:12

Message:
Veikkaanpa että tämän palstan lukijoista ei kukaan ole nähnyt sutta, muualla kuin televisiossa tai eläintarhassa, vai on niitä semmosia AIKA PALJON, salli mun nauraa..
Mikä ihme siinä sudessa niin pelottaa, karhuja on Suomessa moninkertanen määrä ja ne sentään aina sillon tällön käy oikeasti ihmisten kimppuun, (tosin harvoin nekin), ja ihan hyvin tullaan toimeen.
Tuossa joku vähätteli koiran ja suden samankaltaisuutta, ei ole pitkä aika kun televisiossa tuli dokumenttielokuva aiheesta ja siinä todettiin että koiran ja suden käyttäytymisessä on vain äärimmäisen pieni ero ja metsällä oleva koira toimii täysin samoin kuin susi. Tiesitkö muuten että Suomessakin on ison koiran pahoin raatelemiksi joutunut tällä vuosisadalla kymmenittäin ihmisiä(kuolleitakin on) mutta ei löydy ainuttakaan suden raatelemaa.
Käytännössä isokokoiset häiriintyneet koirat on Suomessa paljon suurempi riski ihmisille kuin sudet.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä:
Perjantaina 07.10. 2005 klo 00:45:16

Message:
Koiriakin on hieman enemmän, kuin susia, joten se selittää, miksi koirat ovat isompi riski, kuin sudet.

Jos kuitenkin koirat pidetään kytkettynä, kuten nykylain mukaan täytyy, koirat eivät ole vaarallisia.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Trapperi
Perjantaina 07.10. 2005 klo 08:59:40

Message:
Kyllä susia on nähty elävänä ja kuolleena. Tuo tutkioitten susien määrä on aivan päin helvettiä. Yksin Kainuusta löytyy tuo 200 sutta. Tiedän tältä kesältä omassa kunnassani kaksi pentuetta joissa on yhteensä vajaa 20 pentua. Joten kyllä niitä sikiää kovaa vauhtia. Jos joku muistaa 50 lukua niin on sudet olleet aikamoinen ongelma. Ja niin siitä näyttää tulevan nytkin. Joten kaikki kynnellekykenevät tehkää aktiivisiä pikku porukoita ja päästäkää susilta ilmat pihalle. Lippusiima on hyvä konsti porukka jahdissa.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: hep
Perjantaina 07.10. 2005 klo 09:29:24

Message:
pistetetäänhän ne häiriö koiratkin kuriin jotka aiheuttaa vaaraa niin miksei sudetkin. se on ihminen aina sielä häiriö koiran takana. susi toimii luonnostaan raakasti.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Susihukka
Perjantaina 07.10. 2005 klo 09:38:24

Message:
Suomalasten omaa tyhmyyttä tämä on. Olisi voinut tehdä malliksi hieman paremman ja uskottavamman suojelusysteemin, malliksi edes. EU:ssa ei mene läpi näin sekavat systeemit, mitä tulee luonnonsuojeluasioihin. Olisi pitänyt ymmärtää aikaisemmin. Nyt on myöhäistä. Kun asioihin aletaan puuttumaan direktiivitasolla, niin kehitystä ei pysäytä mikään. Virkamiehet valvoo, että kyseinen susikanta löytyy jatkossa se on ihan varma.

Tämä:

"Vittu jo se susi tulee maisemiin se ammmutaan"

Just noitten mulkkujen takia hommaa ei enää jatkossa Suomalaiset itse hoida ja määrää.
Salametsästyshän se on EU:ssa eniten närästänyt tässä asiassa ja se, että kukaan ei sitä ole valvonut.

RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: hahahaha
Perjantaina 07.10. 2005 klo 09:54:56

Message:
Myrkyt joita kissa voi saada kotoaMyrkky


Myrkytysoireet


Toimenpide
Rotanmyrkky (esim. arsenikki, strykniini, tallium, varfariini) Levottomuus, vatsakivut, oksentelu, verenvuoto, ripuli. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Eräisiin myrkkyihin on vastalääkettä.

Pakkasneste Koordinaatiovaikeuksia, oksentelua, kouristuksia, lopulta tajuttomuus. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Joskus vaikutukset voi pysähdyttää ruiskeella.

Alkoholi, metanoli Apatia, oksentelu, pyörtyminen, nestehukka, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Kerro mitä ainetta kissa on syönyt.

Kipulääke (esim. aspiriini, disperiini, parasetamoli) Koordinaatiovaikeudet, tasapainohäiriöt, oksentelu. Ikenet sinertävät, jos kissa on syönyt parasetamolia. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Ihmisten kipulääkkeet ovat myrkkyä kissoille.

Desinfiointiaine, kodin puhdistusaineet (esim. fenoliyhdisteet) Voimakasta oksentelua, ripulia, hermostunut, paloissaan, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Kerro mitä ainetta kissa on syönyt.

Hyönteismyrkyt ja kasvinsuojeluaineet (esim. klooripuhd. hiilivety) Lihasten nykiminen, kuolaaminen, kouristukset (saattavat laueta käsittelemisestä) ja kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Vastamyrkkyä ei ole.

Etanamyrkyt (esim. metaldehydi) Jatkuva syljeneritys, lihasten nykiminen, oksentelu, ripuli, koordinaatiovaikeudet, kouristukset, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Heti aloitettu hoito tehoaa usein.

RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Mehtämies
Perjantaina 07.10. 2005 klo 10:23:03

Message:
Kyllähän susikanta on tällä hetkellä vielä aivan sopiva.Sen minkä vahinkoa tekevät,olisi vara korvata.
Olen omassa hirviporukassa huomannut että semmoiset tyypit jotka ei ole kotikyläänsä kauempana käyneet ovat innokkaimmin tappamassa kanahaukat, sudet ja kotkat.Minua ei kiusaa jos susi ottaa muutaman hirvenvasan.Ennemmin pitäisi ampua ne salaampujat jotka ampuvat myydäkseen.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: kauanko
Perjantaina 07.10. 2005 klo 13:00:29

Message:
kauanko susi eläisi kehäkolmosen sisäpuolella puudelin syötyään.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä:
Perjantaina 07.10. 2005 klo 14:05:03

Message:
Onhan täällä ennenkin kommentoitu helposta tavasta hankkiutua susista eroon. Vaahtomuovipalaseen imeytetään verta (eikös kaupasta saa verta litran pakkauksissa?). Verinen tukko tungetaan tiiviille ahtaaseen putkeen, vaikka sähkömiesten käyttämään suojaputkeen ja laitetaan pakastimeen. Kun tukko on jäätynyt, putki halkaistaan, jos sitä ei muuten saa putkesta ulos. Sitten viedään kasa jäädytettyjä vaahtomuovipalasia paikkaan, jossa sudet käyvät. Ja muutaman viikon kuluttua susiongelma on ratkennut.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: TS
Perjantaina 07.10. 2005 klo 14:51:31

Message:

Turun sanomat........lainaus

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä


RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä:
Perjantaina 07.10. 2005 klo 15:12:40

Message:
Tuohon Turun sanomien uutiseen täytyy sanoa, että jos esim. Kainuussa ihmiset/ihmislapset liikkuisivat yhtä huolettomasti luonnossa, kuin eteläsuomessa, noita uutisia saisi lukea useamminkin.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Pajulainen
Perjantaina 07.10. 2005 klo 16:06:23

Message:
Kaksi sutta olen onnistunut luonnossa näkemään Pohjanmaallakin,toisen Ruukisssa taisi samanen
Milla löytyä nahattomana mereen hukkuneena,toisen
Ylivieskan syvänmailla.Kyllä soisi,että hukat osuisivat myös suojelijoiden metsäretkille värä-
hyttää ne aikastakin metsässä kulkijaa,voisi siinä monen mieli kääntyä.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: nirripois
Perjantaina 07.10. 2005 klo 16:13:29

Message:
Susihan on laumaeläin. Ja susilauma uskaltaa käydä vaikka minkä kimppuun. Nirri pois sellaisilta.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Oikea Vallu
Perjantaina 07.10. 2005 klo 16:35:06

Message:
Aika sairaita ehdotuksia. Herra nimetön: Jos tungettais sun perjantai pulloos syaniidia. Ei tarvi pakastaa, ei askarrella. Ja ei varmaan tuu krapulaa. Ja ONGELMA HÄIPYY! Onhan ne sudet ongelma. siirretään ne ahvenanmaalle.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä:
Perjantaina 07.10. 2005 klo 17:07:34

Message:
User has performed illegal command and will be excecuted
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Sarah F
Perjantaina 07.10. 2005 klo 20:36:15

Message:
Kyllä täytyy olla ihmisen vielä kauheampi peto kuin susi. Tämän ketjun kirjoitukset sen paljastavat. Elävä kissa syötiksi, hienoa ja miehekästä hommaa ja itse kamerasta katsomaan, hyi hitto miten mielenvikasta. Itse olen jo kolmen vuosikymmenen ajan samoillut Suomen erämaissa sekä itä- että pohjois-Suomessa, en merkityillä turistireiteillä vaan ihan oikeassa erämäässa enkä kertaakaan ole edes nähnyt sutta. Ainoa, mitä erämaassa voi pelätä, on toinen ihminen. Ei parisataa sutta kerkiä millään suomalaisia kaikkine elikkoineen syömään sukupuuttoon. Susien syyksi menevät myös kaikki ihmisten hylkäämien suurikokoisten, villiintyneiden koirien ruoanhakureissut. Viherpipertäjäksi on minua ihan turha haukkua, on jo sen verran ikävuosia takana, että maailmaa on tullut nähtyä monelta suunnalta. Jäitä hattuun , sillä mitäs tänne jää jäljelle, kun kaikki on tapettu, kidutettu, myrkytetty ym. Herrakansa vai mikä?
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: edi
Perjantaina 07.10. 2005 klo 22:24:18

Message:
Tapan kaikki sudet tästä eteenkinpäin....
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: JR
Perjantaina 07.10. 2005 klo 23:23:05

Message:
Missäs lehdessä oli joku aika sitten juttua 1800 luvulla susien tappamista lapsista. On niitä silloin aika paljon tapahtunut. Kallo vain saattoi löytyä, jos sitäkään. Susi on vahvempi kuin koira, susi tappaa isonkin koiran helposti. Luittekos MT.stä, kun suomalaiset tutkijat olivat yrittäneet saada Venäläisen tiedemiehen antamaan lausunnon, jonka mukaan susi on uhanalainen Karjalassa. Kaveri oli sitä mieltä, että yhtä hyvin he olisivat voineet ehdottaa rottaa.
RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: Veikko S
Lauantaina 08.10. 2005 klo 00:08:11

Message:
Enempi täällä itäsuomessa hirvimiehiä saa pelätä hirvenmetsästys aikaan kuin sutta, parempi kun ei hämärissä kyyki metsässä, on joillakin herkkä tuo
liipasin sormi. Harrastan itsekkin linnun metsästystä, tullut liikuttua metsissä paljon vaan eipä vielä ole sutta näkynyt, arka sen täytyy olla,
jonkun koiran on vienyt ei yhtään pulleaa tyttölasta
laihoista puhumatakkaan. Kyllä susi, jos se oikein ihmisverta haluaa jonkun mummun kiinni saisi saunapolulta tai ukin pihanperältä kyykkimästä.
Elä sinä etenlänmies sutta suotta huijo ei se sinua syö, pure pahaseksi, suoliasi hangelle vejä!
Vaan verokarhu, se on vaarallinen ainakin yrittäjälle, voipi tappaakin, ainakin yrityksen.
On meillä eletty sellainekin aika että kotieläimiä
hävitti Kananen ja Kukkonen, varsinkin mullien perään olivat kovasti! että mitenkäkö? no Kananen ajoi teurastamon autoa Kukkonen oli ostomies ja varmasti veivät enempi karjaa kuin suset ikinä!

RE: EU pitää kiinni suden suojelusta
Lähettäjä: ei
Lauantaina 08.10. 2005 klo 00:14:35

Message:
sen jälke ku susi viimeks ihmisä suomes tappo niin ei niitä sen jälkeen paljo suomessa olluka kun esi isät näki ison vaivan teilaamalla kaikki suet pois ihmiste harmist. et niin vähä sitä kunnioitetaan esi isäin työt, jotta nyt taas päästettään ne leviään rajan takaa suomeen.