Aihe: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: geetee
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 11:02:02

Viesti:
Tietäisikö joku kuinka saan yksivaihe agregaatin herätettyä? tuossa on kytkentä kuva joka on agregaatin kyljessä.
http://img396.imageshack.us/my.php?image=agregaatti5rf.jpg
Elikkä siihen agregaattiin tehtiin koneremontti ja se ei ole sen jälkeen antanut sähköä.

RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Velu
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 20:17:53

Message:
Muistaakseni sen pitäisi herätä kun antaa vaikkapa yhdeksän voltin paristolla vähän virtaa pistorasian + ja - -napaan. Lyhyt sykäys riittää. Hommassa pitää muuten olla tarkkana, ettei tapa itseään. Kun agregaatti herää, jännite nousee hetkessä tappavaksi. Turvallisempi olisi varata toinen kondensaattori ja kytkeä se sitten kiinni.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Sorvala
Keskiviikkona 05.10. 2005 klo 20:23:54

Message:
meillä kävi juuri noin Pyry myrskyn aikaan kun käynnistin agregaatin pimeässä ja verkkokaapeli oli koneessa kiinnni niin silloin se ei ala tuottamaan sähköä,muista se että verkkokaapeli pitää olla irti kun agrekaatin käynnistää.ehkä olet tämän asian tiedostanut mutta lähdin sieltä helpoimmasta päästä liikkeelle.Onhan täällä se sähkömieskin liikuskellut kun jaksat odottaa niin varmaan sillä on konsti.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: geetee
Torstaina 06.10. 2005 klo 07:12:43

Message:
Pitäisikö se agregaatti olla käynnissä kun sen virta sykäyksen antaa? on tullut nimittäin kokeiltua antaa akusta virtaa mutta ei ole auttanut. Jos joku generaattoreista jotain tietävä voisi sanoa että onko tuollainen kytkentä toimiva mikä oli siinä tarrassa siinä agregaatin kyljessä. oli nimittäin kirjotus virheitäkin sen verran että pisti epäilyttämään että onkohan kytketty oikein. laite on siis nyt kytketty sen kuvan perusteella mikä on siinä tarrassa. jos joku ihmettelee niin piuhat oli välillä irti.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Piuha
Torstaina 06.10. 2005 klo 18:39:55

Message:
Kyllä tuolla kytkennällä pitäisi antaa sähköä.
Tarkista että on Z- käämin päät oikein päin. z1 menee kakkoseen ja z2 menee ykköseen. Joissakin generaattoreissa on roottorinavan reijässä pieni magneettisauva herättäjänä, eihän sellainen pudonnut remontissa. Pyörivälle koneelle virtapaukun antamista ei kannata kokeilla. Siinä monttöörin sielu irtoaa lihoista, jos generaattori sattuu heräämään. Virtapaukun tarkoituksena on saada roottoriin jäämään pieni jäännösmagneettisuus. Paukun voi antaa seisovaan generaattoriin kumpaan käämiin tahansa. Jos generattori ei herää ensimmäisestä paukusta, anna toinen paukku samaan käämiin + ja - samoin päin kuin ensimmäisellä kerralla, jos ei herännyt vieläkään anna uusi paukku kääntäen + ja - navat toisinpäin, jos ei herännyt vieläkään anna vielä toinen paukku samalla kytkennällä. Pitäisi lähteä jos kytkentä on oikein. Anna aina kokeillessasi reilusti ylikierroksia generaattorille ja kuorma ehdottomasti pois perästä. Akku 12v on ihan hyvä herättäjä, mutta 4,5 voltin taskulampun paristokin riittää. Normaali 9v paristo ei ole niin hyvä kuin 4,5 volttinen litteä. Älä anna paukkua pyörivälle koneelle. Kyllä se oikeinpäin osuessaan generaattorin herättää, mutta saattaa sammuttaa miehen.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: geetee
Perjantaina 07.10. 2005 klo 10:20:19

Message:
kaikkee on kokeiltu mutta ei toimi vieläkään.
Missä tarkalleen ottaen sen magneettisauvan pitäisi olla jos siellä nyt sellainen on?
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Nukkumatti
Perjantaina 07.10. 2005 klo 11:20:54

Message:
Pistä se aikasemmin nukkumaan. Ei sitä kannata valvottaa ihan joka ilta.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Piuha
Perjantaina 07.10. 2005 klo 21:53:22

Message:
Jos se on kunnossa niin se herää kyllä ilman sitä sauvaakin paukun jälkeen. Onko mahdollisuus mitata käämien kuntoa, eli sitä vain että ei ole poikki kumpikaan. Jos käämit ja konkat on kunnossa ainoa vikamahdollisuus on oikosulku käämikierrosten välillä ja sitä onkin vaikeampi saada kotikonsteilla selville. Hyvän viitteen siihen suuntaan saa kuitenkin siitä jos käämit ovat eri värisiä.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: geetee
Lauantaina 08.10. 2005 klo 17:24:29

Message:
Mittasin käämit yleismittarilla ja ne oli 1.2 ja 1.3 ohmia.
muistaakseni ne on myös joskus mitattu sähkökoneita korjaavassa yrityksessä ja todettu ehjiksi. konkat on vaihdettu uusiin. mitään vikaa ei olla löydetty mutta ei se saatanan kone vaa suostu herää. On kokeiltu kesto magneettia ja annettu virtapaukkuja ja kokeiltu kaiken maailman poppakonsteja. ei viittis heittaa vaa pois ku moottoriin on just tehty koneremppa.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Piuha
Tiistaina 11.10. 2005 klo 22:16:17

Message:
Kun noin paljon olet vaivaa nähnyt ja kokeiluja tehnyt, käämin kierrosten välinen oikosulku näyttäisi jäävän jäljellä olevaksi vaihtoehdoksi. Sen esiin saaminen ja varsinkin korjaaminen onkin sitten vaikeampi juttu. Jos käämien värissä ei näy lämpenemisen aiheuttamia eroja, kannattaa tutkia staattorin levyjä, että niistä ei ole mikään taipunut pois paikaltaan kohti käämejä. Tällaista tapahtuu silloin kun roottorin ja staattorin väliin pääsee jokin pieni esim. kiven tai metallin pala tai laakeri rikkoutuu siten, että roottori ottaa kiinni staattoriin. Yhden levyn taipuminen riittää tekemään oikosulun. Tilanne korjautuu yleensä, kun varoen koputtaa / taivuttaa levyn takaisin paikoilleen. Katso vielä tämäkin ennen kuin heität roskiin.
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: läpä
Tiistaina 11.10. 2005 klo 23:03:55

Message:
Tässä ihan heittona.

Kama dieseligeneraattoria myydään versioina; 240/400 V Ja 2x240 V. Ovat siinä reilun 4 kw huitteilla kumpikin.

Ostoa olen ajatellut mut....

Saako tuosta 400 V:sesta n 1,5 kw per vaihe kuormitettua, vai miten se menee.

Ja sitten taas tuosta 2x240 V:sesta 2x2kw.
Onko kommenttia?
RE: agregaatin herätys ongelma
Lähettäjä: Sangen pienviljelijä
Tiistaina 11.10. 2005 klo 23:40:38

Message:
Mangnetointi voi olla tosi mystinen offensiivi. Mulla on 100 kva Baucher jonka sain henkiin kymmenien yritysten ja monien asiantuntijoiden jälkeen. Pyöritin täysillä 1500 rpm ja annoin hitsauskoneesta virtaa navoille. Kone jyrähti, nosti tassua ja valokaari kirkasti tienoon. Peljästyin niin että elämä lyheni ainakin kolme vuotta, onneksi loppupäästä.
Vielä hengissä olevat murskamiehet tietävät monia asioita !