Aihe: Pankki
Lähettäjä: Tyytyväinen
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 18:30:30

Viesti:
Pakko mainostaa:On muute kiva pankki se Sampo.Heti irtos pikku laina kun siellä kävin, ja takaisinmaksu oli just niinkuin itse halusin.Sanoivat viellä jos tulee vaikeeta niin ilmoita vain ja tuu jutteleen niin katsotaan,ei kuulemma hirteen vedetä vaan katsotaan sit miten jatkossa.Muutenkin kiva palvelu.En ole moiseen tottunut.
RE: Pankki
Lähettäjä: kirkonrotta
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 22:56:10

Message:
Olikos tuo Sampo se pankki, mitä Nalle Walroos ohjastaa? Sinnekös ei toivottu köyhiä asiakkaita? Nordeaan ei niitä myöskään toivottu.
RE: Pankki
Lähettäjä: JASKA
Maanantaina 03.10. 2005 klo 07:10:49

Message:
KORKOGALLUPPI? MIKÄ OLI SAMMOSSA? NORDEASSA 12KK EURIBOR+ 0,6% MARGINAALI.
RE: Pankki
Lähettäjä: Joopajoo
Maanantaina 03.10. 2005 klo 08:23:28

Message:
Kyllä kai Sammossa tuo kysytty korko on täsmälleen sama kuin muuallakin, koska euribor on sama kaikilla ja ainakin tähän asti myös 0.6% on sama 0,6 kaikilla. Sama kuin kysyisit, että paljonko painaa kilo nauloja.
RE: Pankki
Lähettäjä: 565
Maanantaina 03.10. 2005 klo 08:50:43

Message:
Öh...Ei se vaan välttämättä ole tuo 0,6 kaikilla, sehän on se kate, minkä pankki haluaa. Myönnän, että maksan itse autolainasta 1 %....Vai mitä Joopajoo tarkoittaa?
RE: Pankki
Lähettäjä: Entinen asiakas
Maanantaina 03.10. 2005 klo 09:26:18

Message:
Minulla oli pieni tili Sammossa, en käyttänyt sitä ollenkaan ,ainostaan pankki nosti joka kuukausi palvelumaksua yhden ekun.Lopetin tilin käymällä 50km päässä pankin konttorissa ,siellä minua ihmetytti asiakkaiden ikärakenne joka oli yli 80 vuotta lähes jokaisella asiakkalla oli holhooja mukana ,pankki ei kauaa menesty näiden asikkaiden asioitten hoitamisella ,palveli oli hyvä.
RE: Pankki
Lähettäjä: JASKA
Maanantaina 03.10. 2005 klo 11:21:04

Message:
JOOPAJOO on kyl typerä peräkammarin poju. Marginaali ratkaissut jo usean vuoden lainan kokonaiskoron. Mee punnitteen vaa niitä nauloja kilo kilolta.
RE: Pankki
Lähettäjä: SS
Maanantaina 03.10. 2005 klo 13:27:34

Message:
Pankinhan todelliset metkut tietää vasta sitten kun on lama päällä ja korot lähtee nousemaan pilviin. Siinä saattaa olla eroja, miten nopeasti kämppäs lähtee vasaran alle.

Sellainen pankki joka höylisti antaa lainaa korkeasuhdanteessa, joutuu liikojen riskiasiakkaiden kanssa jumiin joutuneena realisoimaan niitä rahoja pois joita saa.

Esim. osuuspankkiryhmän vastaus juuri laman loppuaikoihin lainahakemukseeni on vielä mulla laatikossa tallessa, eli jos tulee houkutus siirtyä sinne asiakkaaksi, otan laatikosta sen kirjeen ja on taas helppo sen jälkeen vastustaa kiusausta:

Me ostettiin -90 ensiasunto, kuppainen kaksio Espoosta. Hinta oli puoli milliä. Lainaa otettiin 340000. ASP - tilit oli kummallakin, vaimolla Osuuspankissa, mulla Säästöpankissa. Lainakin sitten otettiin puoliksi.

Sitten muutamaa vuotta myöhemmin alkoi kuulua pahoja uutisia varsinkin Salon Aluesäästöpankista, siellä oli meidän kylän merkkimiehet, Uotin veljekset, putsanneet pankin pajatson ja nyt oli kohta edessä karvas kaatuminen...

Pyysin sitten tarjouksia eri pankeista (asiakkuuden siirtymistä varten), ja paikallinen Salon Osuuspankki sanoi, että joo otetaan me sun palkkatili mut emme tota ASP - lainaa. Postipankissa oli mummeleita pankkikirjaa leimaamassa, että en päässyt ede eteistä peremmälle. Kivenlahden KOP - konttorin erittäin nuori johtaja, oliko se nyt Ohrankämmen nimeltään, oli kiinnostunut, ai että vaimokin inssi ja teillä on noin hyvästi palkkoja ja niin edespäin. Kyseli sitten, että onko lapsia, sanoin, että kaksi , jolloin se poju alkoi maiskutella, että aij-jai ai-jai ei hyvä. Ajattelin, että ei sitten.

Nokian Osuuspankki, (vaimon pankki) lähetti kohteliaan kirjeen, jossa he halusivat 133000:n ASP - lainan siirrosta noin 3500 markkaa kuluja, lainan korko prime + kertoimet, eli 11.5 (ASP oli silloin korkotuettuna alle 8%) sekä pankki lisäksi edellytti kaiken perheen rahaliikenteen keskittämistä korottomalle käyttelytilille. Sitten se viimeinen lause oli riemastuttava: "Entisin ehdoin emme lainaa tänne ota"

SYP:n konttorin johtaja oli ainoa joka antoi selvän tarjouksen, piti maksaa meikäläisen jäljellä olevasta siirtyvästä lainasta, 133000, 2900 markan luoronvarausprovisio, pantiksi erityispanttaussitoumuksella vanhempien ja muiden sukulaisten tilejä 50000 ja oma määräaikaistili 20000 yleispanttaussitoukuksella. Lisäksi asunnon pantti. Mut sen asunnon hinta arvioitiin silloin vain 250000 hintaiseksi, eli oman asunnonpuolikkaan pantin arvo (toinen puoli siis oli vaimon lainan panttina OP:ssa) jälkipanttauksessa arvioitiin noin 60000 hintaiseksi. Siksi tarvittiin se 70000 käteistä rahaa lisävakuudeksi.

Eli meikäläisellä oli varmaan maailman parhaat reaalivakuudet asuntolainalle. Olisinhan minä voinut kupata sen 133000 vaikka suvun mummoilta lainaksi, mutta periaatekysymys on periaatekysymys, en halunnut kaatua Salon Osuuspankin syliin asiakkaaksi Aluesäästöpankin raadolta, halusin valita itse pankkini - minkä muuten Aranko sitten myöhemmin vaatikin pankkeja hyväksymään muiltakin ent. sääatöpankkien asiakkailta - ja samalla muuten maksutonta asuntolainojen siirtoa - mikä ei tietenkään omalta kohdaltani toteutunut, kun olin hiukan ennen SP:n kaatumista itse liikkeellä.

Kska silloinen SYP möhli vielä niiden panttien kanssa, oli mm. pappereihin pantinantajile muutettu "vahingossa" yleispanttauksia erityispanttauksen sijasta, en ole oikein pankkiuskollinen ollut siitä lähtien.

Kun hankimme tätä nykyistä asuntoa, ja tarvittiin rakennusaikaisia vakuuksia, Nordea alkoi änkyröidä muutaman sadan euron lisävakuuksien perään, sillä olin laskenut sitä pantin arvoa lainasummaa hakiessani hiukan väärin, en ollut ottanut huomioon korkoja sun muita, niin päätin ottaa lainan Hypoteekkiyhdistykseltä, jotka kyllä huomauttivat siitä pantin arvon oikeasta laskutavasta, mutta eivät alkaneet -ssia pilkkua.

Lisäksi oman maksetun asunnon panttaus ei ollut Hypolle välttämätöntä, eli se rakentajan asettama pantti riitti heille. Ehkä Hypoteekkiyhdistys ei ole pienimmällä marginaalilla varustettu, mutta palvelu oli asunnonostajalle - ainakin meikäläiselle - ensi kerran asiantuntevaa ja mutkatonta.

Seuraavaan asuntokauppaan hankin pääoman pulloja keräämällä. Ihan kiusan päälle. Viisitoista senttiä pantti.

- SS -