Aihe: Männänrenkaat
Lähettäjä: Paavonperkele
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 09:30:30

Viesti:
Purin pikku moottorin. Luulin että se on leikannut kiinni. Sylinteri ja mäntä on todella hyvä kuntoisen näköisiä. Mäntä oli aika saatanan tiukassa kuitenkin kiinni. Piti keksiä itse uuden tyyppinen ulosvetäjä pattingeista ja vanttiruuveista. Voiko olla niin, että on käytetty jotain epämääräistä polttoainetta ja se on liimannut männän kiinni, kun ei ole käytetty vähään aikaan.
Nyt on ongelma se, kun en saa männänrenkaita irti, kun ne tuntuu olevan liimautuneet. Tai saan tietenkin, mutta sillä männällä ei tee sitten enää mitään. Millä ne lähtisi ehjänä? Nimittäin nuo männän renkat ei jousta yhtään. Mäntä ei mene sisään. Voisin hoonata sylinterin, mutta se on kunnossa. Männänrenkaat pitäisi saada liikkumaan ja joustamaan kai hieman.
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: FM52
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 09:46:51

Message:
Polttis-öljyseokseen pariksi vuodeksi likoamaan. Yleensä tehoaa.
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: qp
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 11:52:59

Message:
Olisiko polttoaine liuottanut sopimattomasta polttoaineletkusta tai tiivisteistä kumia? Onko polttoaineletkut tarkoitettu polttoaineelle?
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: Paavonperkele
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 16:20:49

Message:
Jankki, mitä sylinterin seinämillä ja männän pinnalla oli vaikutti kampikammion ja sylinterin välissä olevan tiiviisteen sulaneelta mössöltä. Olisikos kone käynyt niin kuumana, että se olisi sulattanut hieman sitä tiivistettä? Tämä jankki olisi sitten liimannut männän renkaat. Taitaa olla niin, että jotain liuotinta siihen tarvitaan.
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: Mutujussi
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 17:28:50

Message:
Olen käyttänyt tälläisten jumiintuneiden aukaisuun joko keittämistä hydrauliöljyssä,
Tai sitten jarrunesteessä liottamista.
Jarruneste auttaa aika monessa paikassa jos on aikaa, ja keittäminen jos on kiire
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: woodsman
Sunnuntaina 02.10. 2005 klo 23:40:03

Message:
Lämmitä mäntää ja suihkuta jotain irrotusainetta.Toista vaikka useamman kerran. Naputtele muovisella esim. ruuvimeisselin päällä kevyesti renkaita ympäriinsä. Tätä on tehtävä sitkeästi aika pitkään. Pikku hiljaa pitäisi renkaan ruveta nousemaan urasta korkeammalle. Välillä lämmitystä ja irrotusainetta ja taas naputtelua. Kun saat päätä vähän nousemaan, pääsee irrotusaine paremmin renkaan väliin. Älä erehdy väätämään regasta nopeuttaaksesi prosessia, rengas katkeaa varmasti. Homma voi viedä useamman tunnin mutta yleensä ne irtoavat.
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: vesa
Maanantaina 03.10. 2005 klo 09:09:17

Message:
Olisiko kuitenkin hapettunut aikojen saatossa? Kysymyksestä ei käynyt ilmi onko ollut käytössä viime aikoina. Liotus on hyvä ja aikaa vievä keino. Lämmitys saattaa kuitenkin olla se nopeampi kikka hyvähermoiselle tekijälle. Männän uranhan pitäisi levetä mäntää lämmittäessä ja tietysti rengaskin levenee mutta vähemmän. Näin siis jos mäntä on tyypillistä kevytmetallia. Aikaa kannattaa varata päivä.
RE: Männänrenkaat
Lähettäjä: nestori
Lauantaina 08.10. 2005 klo 11:15:09

Message:
Sitruunahappoon uimaan vuorokaudeksi.