Aihe: Hydraulisylintereistä kysymys?
Lähettäjä: KL
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 22:03:40

Viesti:
Voiko minkä tahansa vanhan yksitoimisen hydraulisylinterin muuttaa kaksitoimiseksi,noin niinkun kohtuullisin kustannuksin, mitä muuttaa muuta kuin toiseenkin päähän hydraulisyöttö?
RE: Hydraulisylintereistä kysymys?
Lähettäjä: RM
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 22:23:13

Message:
Ei toki, se riippuu sylinterin rakenteesta. Jos siinä on oikea mäntä ja tiivisteet molempiin suuntiin niin silloin onnistuu.
Voin laittaa selventävän kuvan s-postiin.

RE: Hydraulisylintereistä kysymys?
Lähettäjä: Kentsu
Torstaina 29.9. 2005 klo 08:24:53

Message:
Usein yksitoimisia sylintereitä ovat kaksitoimisia. On vaan laitettu ilma puhdistusruuvi siiheen sylinteriin toiseen päähän.
pitäis vaan ottaa huomioon että jos sylinteri kauan on ollut yksitoiminen niin sylinterin toisessa päässä voi olla ruosteita tai muuita roskaa joka voi rikkoa hydraulipumppu tai venttiilit. Niin on käynnyt monelle.
RE: Hydraulisylintereistä kysymys?
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 29.9. 2005 klo 08:37:11

Message:
Jotkut ykstoimiset, ainakin vanhan Vilske etukuormaimen nostosylinteri, perustuu männänvarren ympärillä olevaan tiivistykseen eli tavallaan varsi on "mäntä" ja laajennus sen päässä on vaan mekaaninen toppari joka estää työntymisen ulos asti. Paha tehdä kakstoimista.
RE: Hydraulisylintereistä kysymys?
Lähettäjä: 565-64
Torstaina 29.9. 2005 klo 09:27:18

Message:
Jaska Y kertoi tosijuttuja. Tuolloin puhutaan ns. uppomäntäsylinteristä. Useinhan normaaleita kaksitoimisia sylintereitä käytetään yksitoimisina kuten Kentsu kertoi.
Mikäli sylinterissä on myös toinen liitäntäaukko männänvarren puolella, niin sitä todennäköisesti voi käyttää kaksitoimisena. Mikäli liitäntäaukkoa ei ole niin ei kannata alkaa rakentelemaan sylinteristä kaksitoimista (vaatii yleensä uuden tiivistysratkaisun).
RE: Hydraulisylintereistä kysymys?
Lähettäjä: Hydromies
Perjantaina 30.9. 2005 klo 18:33:32

Message:
Porraa reikä toiseen päähän ja siirrä mäntä pois reijän kohdalta ja hitsaa 1/2 tuuman holkki siihen ja varmasti toimii on kokeiltu nostaa mutta ei laske eli tulos oli täysin P.......................................