Aihe: Zetor 9145
Lähettäjä: Jaahas
Perjantaina 23.9. 2005 klo 15:10:25

Viesti:
Tuommoinen masiina olis tyrkyllä Lahdessa,perin on siisti peli mutta moottorin kunto epäilytää.Kylmänä paineet hiukka alle 3kg,kun ajoin lämpöiseksi,olivat vain n.0.5kg.Kone ei savuta,veto on tallella..Onko zetkan kampiakselissa jotain proppuja laitettu joihinkin voitelukanaviin?Tämän/näiden puuttuminen aiheuttaisi huonot paineet.Tätä eräs entinen zetka-asentaja epäili paine-ongelman aiheuttajaksi.Niin,entisen omistajan mukaan kampikammio oli täytynyt polttoöljyllä,kun siirtopumpun joku stefa oli hajonnut.Koneen olivat aukaisseet,mutta sitä en tiedä,mitä koneelle oli tehty.Kuinkahan kallis remontti olisi tiedossa?Osaako joku kertoa konepokan hinnan,jos kaikkein kauheimmat kauhu-skenaariot toteutuisivat?
Toinen seikka,mikä vaivaa:Tuo Zetori on rek.otteessa vm-90.Konedatan mukaan tuo malli oli vuosina 85-87...Jokin tässä nyt mättää....Kommentteja,kiitos.Mutta ei tarvitse vaivautua,jos länsikonetta kehoitatte ostamaan.Se on Zetori tai Urkki,muut eivät kiinnosta.
RE: Zetor 9145
Lähettäjä: hogi
Perjantaina 23.9. 2005 klo 17:49:51

Message:
Kyllä tuon kamppeen uskaltaa ostaa. Itse tullut opeteltua pääosin tuollaisella traktorismin salat. Onhan sen vähän kankea ja vaihteiden vaihto vaatii kapelimestarin elkeitä, mutta halpoja ja toimintavarmoja hepoja siinä saa.

Tuosta paineasiasta kannattaa konsultoida Vähätalon Penaa (urkki ja URII-sarjojen spesialisti, www.vahatalo.fi) tai Lehtimäen "setka"-sakua, www.trv.fi. Ko. kavereilla asiaan löytyy varmasti tietoa ja myöskin osat, jotka ovat halvat.

P.S Konedatassa taitaa olla tuolla kohdalla virhe, tai sitten kone on seissyt maahantuojalla ennen rekisteröintiä. Muistaakseni meillä oli -88 seedy 9145.
RE: Zetor 9145
Lähettäjä: Sammy
Perjantaina 23.9. 2005 klo 19:46:56

Message:
Kyllä tossa kohtaa Konedatassa on virhe, 9145 on tullu vasta -88 myyntiin ja vaihtu sitten -90 9245:ksi
RE: Zetor 9145
Lähettäjä: Jaahas
Perjantaina 23.9. 2005 klo 20:02:36

Message:
Jeps,Urkki on talossa ja tiedän nuo vaihteet,mutta tässä masiinassa ne on perin oudot..Siihen on kuulemma tehty kytkinremontti ja mielestäni kytkin ei ole oikein säädössään,ei meinaa vaihtaminen kunnolla onnistua,ainakaan koe-ajo lenkin perusteella.No,siinä kytkinpokassa olivat onnistuneet saamaan loikkarin säädöt pieleen,eli luistaa.mutta se ei ole ongelma,kun tietää,miten se säädetään.Tuohon Penaan ajattelinkin turvautua...
Joo,vähän meni huuli pyöreäksi tuon vuosimallin kanssa.Ajattelin,että kone on poistettu rekisteristä jossain vaiheessa ja sitten uudestaan rekisteröity.
Myyjä paljasti,että tuo loikkari-ongelma on monta ostajaa pelästyttänyt,mutta ihmettelen,ettei öljynpaineisiin kukaan ole kiinniittänyt huomiota.Huhtikuussa viimeksi kävin tuota masiinaa katsomassa,ja sanoin heti myyjälle,että paineet pitäisi olla kylmänä n.5kg....