Aihe: kaivinlaite
Lähettäjä: Jussi
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 19:29:00

Viesti:
Teillä on varmaan tietoa puutavarakuormaimeen laitettavasta kaivuulaitteesta.koska on ollu myynnissä,millainen kaivaa,missä hinnoissa ollu.Tietoja en ole netistä löytäny,ainakin Nokka on tehny mutta ei ole Nokan sivuilla enää
RE: kaivinlaite
Lähettäjä: mh
Torstaina 22.9. 2005 klo 06:46:09

Message:
mulla oli joskus hakki vänkäri sillä pysty kaivamaan mutta ei ollu mitenkään kiireisen peli.mulla muuten taitaa tuolla romuissa olla semmoinen kaivulaite,saattais olla nokan tekemä.
RE: kaivinlaite
Lähettäjä: Savaloja
Torstaina 22.9. 2005 klo 07:27:14

Message:
Meillä on kans sellainen Patruunaan. Ei maksanut -80 luvulla kuormaimen oston yhteydessä kovinkaan paljon. Olen minä sinä kaivanut aika paljonkin, uusiakin ojia muhakoille ja aukaissut vanhoja lujempaankin maahan. Kuormainhan siinä on lujilla, kun sitä ei ole kaivuriksi tehty. Mullakin katkesi patruunasta puomi ja tukijalkojen yläpäät korkkasivat.

Melkein turhankin riski siinä se kauhan kääntö, mutta ei tosiaan ole kiireisen miehen kapistus.
RE: kaivinlaite
Lähettäjä: Cimo
Torstaina 22.9. 2005 klo 07:37:52

Message:
Maanviljelijät niitä ostivat lisävarusteiksi maatilakuormaaimiinsa, jotta saivat sen maatalouden verotukseen. Tiedän ainakin tapauksia, joissa koko komistus on ollut käyttämättä hallin nurkassa. Nyt tosin jo vaihtanut omistajaa.

Ei varmasti mikään optimaalinen laite. Varsinkin jos normaalisti pitää kuormaajaa kärryn aisalla. Kova työ irroittaa kuormaaja ja vaihtaa kaivuulaite paikoilleen.
RE: kaivinlaite
Lähettäjä: Savaloja
Torstaina 22.9. 2005 klo 10:43:10

Message:
Se on noin 3-4 tunnin homma ottaa kuorman aisalta ja vaihtaa koura kaivuuvarustukseen. Kärry ja traktori tasaisella alustalla.

Ei se todellakaan mikään kaivinkoneenkorvike ole, vanhoja sarkaojia aukaistessa ihan OK. Kaivuusyvyys ei ole ainakaan Patruunassa kummoinen, mutta pystyyhän sitä jonkin verran säätämään nostolaitteella ja työntövarren pituudella. Kuormaimen nostovarren korvakkeesta täytyy ehdottomasti olla tukiraudat traktorin työntövarren korvakkeeseen, ettei riko nostolaitteita.
RE: kaivinlaite
Lähettäjä: Hande
Perjantaina 23.9. 2005 klo 16:41:12

Message:
Suattaahan nuilla kaivulaitteilla joka toiselle kuopan kaivoo ja jättee joka toiselle kaivamata. Piä asia on ettei ite puttoo ommaan kuoppaasa.
RE: kaivinlaite
Lähettäjä: Harrastelija
Perjantaina 23.9. 2005 klo 21:22:00

Message:
Vanha muutaman tonnin traktorikaivuri on sentään peli kaivamaan noihin vehkeisiin verrattuna ja ei tarvitse vaihdella mitään kun rupeaa töihin ja jälkeä tulee.