Aihe: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: uusi kirjoittaja
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 06:33:33

Viesti:
Fergu 175 on ohjaustehostin, mutta siinä ei ole hydrostaattinen ohjausjärjestelmä. Kuinka Fergun ohjaustehostus toimii, miten öljynpainetta ohjataan tehostesylinterille ja kuinka ohjauksen herkkyyttä voi säädellä? Jonkinlainen liikkuva säätövipu menee sylinterin putkiin. Ohjaus on raskaan oloinen.
RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: Keke
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 08:09:54

Message:
Kartioruuvia löysäämällä ohjaus herkistyy.Ruuvi jossa on hahlo meisselille ja on lukittu mutterilla.Voi olla ruostunut kiinni joten irrota se ruuvio ja puhdista moskat pois välistä.
Paikalleen laitettaessa jätät kartioruuvin sen verran löysälle että ohjaus on kevyt.Oikea/vasen tasapainoa voi säätää vanttiruuvista.

RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: shyde
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 08:47:48

Message:
Linkin takaa löytyy lisää aiheesta

MF ohjaus

RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 22.9. 2005 klo 12:22:11

Message:
Kiitti. Rakenne ei ole aivan sama kuin tuossa linkissä. Sylinteri on samoin ja vanttiruuvi, mutta ei kartioruuvi. Siinä on pystyssä ruuvi ja siinä mutteri. Ruuvi on niin jäykkä ettei sitä jaksa kääntää ja kun mutterin ottaa pois, on ruuvin päässä poorit ennen kierteitä.

Systeemi on ilmeisen nerokkaasti suunniteltu, mutta en täysin ymmärtänyt sen toimintaperiaatetta. Ajatus kai olisi, että vanttiruuvin kautta sylinteripäähän menisi ohjauskäsky öljynpaineelle, joka keventäisi ohjausta. Kartioruuvi saa osan, jossa vanttiruuvi on kii liikkumaan ensin ja sitten öljy suorittaa kevennyksen.

Ja jos vanttiruuvi on pitkä se keventää enemmän oikealle ja jos lyhyt, enemmän vasemalle?

En saanut kartioruuvia auki, joku muu on säätänyt sitä ja meissein ura auennut.
RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: Keke
Torstaina 22.9. 2005 klo 13:45:23

Message:
Hitsaa mutteri hahloruuviin jos mahdollista.Samalla se saa lämpöhoitoa ja voi irrota paremmin.
RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: Jarkko
Torstaina 22.9. 2005 klo 14:29:51

Message:
Minä käytin iskumeisseliä (malli Biltema), johon sai lyödä lekalla päälle, kun oli samainen ruuvi jumissa. Mulla tosin ura oli vielä kunnossa. Voisiko siihen saada rautasahalla uuden uran?
RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: M
Torstaina 22.9. 2005 klo 16:09:21

Message:
Se on vanhemmissa 175 vähän erilainen se ohjaustehostin, kuin uudemmissa satasarjalaisissa.
Se on samanlainen kuin kuusviitosessa. Siinä se ohjausvarsi simpukalta sinne nokkaan meni ylempänä.
Enempää yksityiskohtia en tiedä, näin vain kerran Mähösellä vilaukselta.
RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: Uusi kirjoittaja
Torstaina 22.9. 2005 klo 18:33:31

Message:
Etusäleikön aukosta on vähän ahtaat paikat reivailla ruuvia auki. Jos ei irtoa, tarttee irrotella maskia vähän enemmän.

Olisi vieläkin mielenkiintoista tietää millä periaatteella ruuvin kääntäminen lisää ohjauksen tehostumista. Työntyykö vanttiruuvi herkemmin sylinteriohjausyksikköön kun ruuvissa on löysiä? Ja miksi ruuvin päässä on poorit? Kun otin lukitusmutterin pois, jäi näkyviin vain poorit.

Tehotus olisi kiva olla kunnossa, koska ohjaus on varsin raskas, vaikka on takapotku. Ilmeisesti tehostettu ohjaus, joka ei toimi, on raskaampi väänellä kuin ohjaus, joka ei ole tehostettu.
RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: shyde
Torstaina 22.9. 2005 klo 19:54:02

Message:
Välys kartioruuvissa mahdollistaa säätöventtiilin ohjauksen vanttiruuvin avulla. Jos välyksen poistaa kokonaan säätämällä kartioruuvin aivan kiinni, ohjaustehostin ei toimi, säätöventtiilin ohjaus estyy.


RE: Fergun ohjaustehostus
Lähettäjä: Keke
Torstaina 22.9. 2005 klo 19:59:19

Message:
Jos se on tämä yleinen 100-sarjan tehostin niin se kartioruuvi säädetään siten,ensin kierretään ruuvi pohjaan ja sitten lähdet avaamaan sitä niin paljon että ohjaus on sopivan kevyt.Perustuu siihen että ratilla pyöritettävä vääntiö käyttää ensin venttiiliä ja vasta sitten mekaaninen kääntö ellei tehostinosa pelaa.
Ruuvin kääntäminen lisää siis välystä.Kartioruuvilla on kartiomainen kolo mihin se menee.Kun avataan välys kasvaa ja venttiili saa käskyä.