Aihe: metsästysvuokra
Lähettäjä: Bouquet
Tiistaina 20.9. 2005 klo 16:01:49

Viesti:
Hankin hiljattain metsäläntin ja olen miettinyt kyselevätkö metsästäjät ennen hirviaikaa lupaa metsästykseen alueellani vai mikä on käytäntö nykyään.Onko lupa yleensä kirjallinen vai suullinen? Ja onko vielä tapana toimittaa maanomistajalle paisti jos hirvi kaadetaan hänen maillaan? Ja kutsutaanko maanomistajat yleensä peijaisiin?
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Veikko S
Tiistaina 20.9. 2005 klo 17:03:52

Message:
Älä hätäile Boguet tulee ne hirvimiehet lupaa kysymään ennenpikään ja anna lupa vaan, annoin minäkin, ne on nuo hirvet oikein persoja puuntaimille että senkin vuoksi kannattaa lupa antaa. Kirjallinen se lupa pitää olla vaikka kai se luottaa suullinenkin jos kyseesä on aikamihet. Onhan
nuo täällä Kainuun suunnalla hirvikeitolle pyytäneet
vaikka ei meidän maalle hirveä ole kellistettykään.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Jaahas
Tiistaina 20.9. 2005 klo 19:15:32

Message:
Kyllä ne sinulle paistilihat antaa,jos hirven maillesi kellistäävät.Jonkun euron hehtaarilta yleensä maksavat,mutta se on seurakohtaista.Ja sinne hirvisopalle tulee aina kutsu.Eli vuokraa pois.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä:
Tiistaina 20.9. 2005 klo 19:54:34

Message:
Muistaakseni asia on siten että jos maa vaihtaa omistajaa ja entisellä omistajalla on ollut vuokrasopimus voimassa toistaiseksi tai sitten niin että määräaikainen sopimus on voimassa ohi kaupanteon ajan niin uudella omistajalla on 3kk aikaa sanoa sopimus irti tai se jatkuu siihen asti kuin se on voimassa.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Tiistaina 20.9. 2005 klo 21:03:53

Message:
Tuohon edelliseen lisäys. Jos maa vaihtaa vastikkeelliseti uudella omistajalla tuo irtisanomisaika alkaa siitä kun uusi omistaja tietää vuokrasopimuksen voimassa olosta. Jos maa tulee eim. perintönä ilman maksua sopimus on voimassa koko edellisen omistajan sopiman ajan. Joka voi olla määräaikainen tai toistaiseksi. Tuossa toistaiseksi tehdyn voi irtisanoa milloin vain mutta sopimus astuu voimaan 6 kk kuluttua.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: paisti kuuluu
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 10:43:56

Message:
Olen hirven metsästäjä ja omistan hieman metsää,mielestäni noin niin kuin yleisesti,itse en olisi valmis maksamaan hirvenmetsästys oikeudesta alueen omistajille.Katson että siinä on kyse myös metsän omistajan edusta.Olen nähnyt minkälaista tuhoa hirvilauma saattaa talven aikana tehdä taimikossa ,syödä sen pilalle.
Jos hirven metsästys kielletään ,niin itse kierän sellaiset alueet kaukaa ja annan hirvien olla siellä rauhassa. Paisti kuuluu antaa metsän omistajalle hirven kaaduttua.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Mets omistaja/mets
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 13:38:22

Message:
Kuka perkele niitä lihoja jakamaan,kutsu kaikille peijaisiin jne, vuokra maksetaan rahana,, yritäppä olla kaikkien mieliksi jälestä kuuluu vaan etä saatiin mahanahkoja tai luuläjä, lihan jakaminen on jo nykyisin historiaa, tietenni sitten liha annos jos vuokraustilanteessa on sovittu, yleisjakona isännät riitellee ku harakat suoliläjällä.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 15:55:21

Message:
Kyllä paijaat kaikille maanomistajille ja kyläläisille nykyään riittää. Parhimmillaan saa aikaan jonkun laajan perikunnannan kesken riidan aikaiseksi. Jos vaikka siitä paistista aletaan nykyelintarvikesääntöjen mukaan jakamaan ympäri suomen tasaosia niin jakamatta jää. änekkäimmät ja röyhkeimmät lähellä kyllä pitää ääntä ja saa osansa niin on katsottu parhaimmaksi pitää peiaat kaikille tasapuolisesti. Ja mikä tuholainen taimikoilla onkaan hirvi syödessään taimien latvat pilalle. Ja tähän on kaikki osapuolet tyytyneet. kaikki halukkaat on tervetulleita metsästämään ja jos ei metsälle kykene pienellä rahalla on saanut peiaisissa ostaa lihaa kotiin ja tähän lihanhuutokauppaan metsästäjät eivät saa ottaa osaa. Toimista perustuu täysin talkoohengessä.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: JOO
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 16:35:21

Message:
Meilläpäin on niin, että yleensä on kirjalliset sopimukset ja hirven kaaduttua paisti metsän omistajalle ja kaikki kutsutaan hirvikeitolle.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: .308
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 17:01:21

Message:
Mitäs sitä kauheasti huutelemaan ja kyselemään.Homaa .308 äänenvaimentimella ja laitat lihoiksi.Ovathan nekin poissa liikenteen jaloista ja näinollen yhteiskunalle kertyy siitä pelkää säästöä.Sehän on kaikkien etu.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: reinikainen
Lauantaina 24.9. 2005 klo 19:26:53

Message:
On vielä yksipuoli noissa metsästyseuroissa, omasta kokemuksesta tiedän, että kaatunut hirvi haetaan metsästä sitä lyhintä tietä, ainakin pellollani on ajettu ilman lupaa kysymätä eikä siitä ainakaan uudet nurmet parane, kun ne jauhetaan henkilö tai vastaavilla autoilla nurin. Onko se metsästäjien saamattomuutta, kun suolet jätetään näkösälle viljelystien varteen ( tien reunasta 2m suolille) ja sen jälkeen siellä on kaikki haaskalinnut on paikalla ja samalla nokkivat pyöröpaalit pilalle.Lisäksi viljelystiet on täynnä autoja ja estävät liikkumisen pellolle, ja huomaa on yksityistie ei muita osakkaita eikä ole haettu avustuksia tiehen tai muuhun vastaavaan, taidan pistää puomin.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Tarkka Arttu
Lauantaina 24.9. 2005 klo 21:35:17

Message:
Olen vaatinut aina vuokraa maistani ja kyllä ovat maksaneet mielellään kun saavat ison lamun metsästää 1800 ha.Joka syksy tuovat puoli ruhoa minun pakastimeen valmiiksi paloteltuna,eikö teillä päin tällälailla palvella ?? Vaatikaa isännät siihen teillä on oikeus,hirvet ovat kasvaneet teidän rehevillä taimikoilla.Maanomistajan pitäisi kaikki antaa aina ilman puut,kannot,marjat,hirvet,kauriit,kalat ja kävyt.
Se on sitä hivuttavaa sosialismia.Ja miten helpolla nykyään se metsästys tapahtuu,ei tarvitse kuin muutamana viikonloppuna palloilla metsässä niin on ruhoa joka miehen pakastimessa pullollaan.Ja kaikki pitäisi saada ilman.Lupamaksut ei paljoa tee lisää kustannuksia vai mitä ? On komiat mönkkärit ja maasturit joilla ajellaan ja aina kuuluu narinaa.Olenkin ajatellut hinata ensisyksynä vuokramaksun puolta korkeammaksi niin siitä on jotakin hyötyä minullekin.Vaikka hirviä kaadetaan minunkin mailta joka syksy noin 20 kpl se ei vaikuta mitään taimikko tuhoihin niitä on joka vuosi entistä enemmän,NE PITÄISI AMPUA KAIKKI ennen kuin siitä olisi apua.Mutta hirvikanta pidetään korkeana sen takia että HERRAT saa metsästää joka syksy ja kaikki tapahtuu MAANOMISTAJAN typeryyden kustannuksella P.....E.Nouskaa vastarintaan kaikki sorretut MAANOMISTAJAT NYT HETi.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: toiveeni
Lauantaina 24.9. 2005 klo 22:41:21

Message:
Syököön taimikkos entistä puhtaammaksi.Toivottavasti lopettavat kokonaan hirvien hätistelyn mailtas jos sulla niitä edes on.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Jep
Lauantaina 24.9. 2005 klo 22:59:39

Message:
Tollasille "isännille" käy niin että hirvet saa rauhas syödä risusi ja jatkossa et saa edes vahinkokorvauksia .
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: metsän omistaja
Sunnuntaina 25.9. 2005 klo 07:42:59

Message:
Tuommosia SAATANAN TARKKA ARTTUJA KUUNTELETKO RADIOTAHI PIENELLÄ ETTÄ EI MENE NIIN PALJON VIRTAA? TELKAARI LUVAN jodut kuitenkin maksamaan täysihintasena vaikka katotkin avaimen reijästä!työstätkö akkasikin puolella vai käytätkö siinäkin piikoja apuna?toivottavasti sattus kunnon trompi palstallesi!
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: tukijussi
Sunnuntaina 25.9. 2005 klo 08:27:17

Message:
Tuo hirvilaidunnus syksyn rientoihin on ollut onneksi muutama vuotta alamäessä. Alkoikin jo tuntua että saa jättää metsänuudistuksen kokonaan sikseen.

Tosin sitä kantaa ei saatu pienemmäksi mittavien metsätuhojen takia, vaan vetoamalla hirvikolareihin.

Hirvikantaa pyritäänkin nyt supistamaan ja kukkahattuhenkilöt on pillastutettu hirvivastaisiksi juuri tuolla liikenneturvallisuusasialla.

Heh.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Jukka
Sunnuntaina 25.9. 2005 klo 14:01:36

Message:
Eipä ole ainaskaan Muhoksella metsästysoikeuksista yleensä rahaa maksettu.

RE: metsästysvuokra
Lähettäjä:
Perjantaina 30.9. 2005 klo 08:44:40

Message:
Kyllä kulut on niin kovat tuossa hirvenpyynnissä että ei siitä kannata alkaa enää maanvuokria rahana maksamaan.
Nykyisinkin jo kaupasta saa lihaa halvemmalla.
Ja ainahan on maanomistajalla mahdollisuus liittyä itse seuraan jos tuntuu siltä että saa tuutin täydeltä ilmaista lihaa.
RE: metsästysvuokra
Lähettäjä: Metsämies66
Perjantaina 30.9. 2005 klo 19:22:36

Message:
Ei ne mitään anna ainakaan alle 50 ha plänteille elä anna niille. Liity seuraan ja osta lisää maata ja rupea määräilemään niin on ennenkin tapahtunut.