Aihe: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Jarkko
Maanantaina 19.9. 2005 klo 16:30:06

Viesti:
Onko muuallakin myyriä tavallista enemmän?

Meillä pohjanmaalla on reikiä niin, että pitäisi olla kävelykepit ettei kaadu, kun maa pettää alla melkein joka askeleella. Ojanpenkat ja rakennusten seinustat on myllätty kokonaan. Selkeisiin reikiin olen kaatanut myyrämyrkkyä. Jäljistä päätellen niitä on niin suuri armeija, ettei noista myrkyttämällä ihan helpolla pääse.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: tane II
Maanantaina 19.9. 2005 klo 17:59:36

Message:
Olen kuullut sanottavan, että kun ajelee koneilla maan päällä, myyrät viihtyy huonosti ja lähtee matkoihinsa - lieneekö mitään perää?

RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Motoristi
Maanantaina 19.9. 2005 klo 18:57:03

Message:
Kyllä on hyvä myyrävuosi. Mutta eniten niitä kasoja näin viime keväänä etelä-Virossa, missä isäntä oli traktorin kanssa tasailelemassa myyrien myllertämää peltoa. Onneksi on tuo meri välissä.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Lusikka-Poika
Maanantaina 19.9. 2005 klo 20:29:25

Message:
On täällä Etelä-Suomesa ollu paljon myyriä ja vielä heleskutin isoja sellasia. Meinasin jättää ruohottuneen turvekkasan lusikoimisen sikseen ku en ois ilenny häiritä niitä. Sitten koitin ajaa kauhalla kauemmas mut ne raivopäät juoks aina vaan kohta ja ei ku telojen sisälle piiloon...
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Pajulainen
Maanantaina 19.9. 2005 klo 20:49:41

Message:
Jotain hyötyäkin:Pohjanmaalla asuva petolintutut-
kija on ylpeänä esitellyt komeita kuvia runsaista
pöllöpoikueista.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: vesa
Maanantaina 19.9. 2005 klo 20:52:23

Message:
Kyllä on myyriä riittänyt. Sinänsä ei vahinkoa ole tehneet, kasoja ei ole ja viihtyvät enimmäkseen ojan penkalla nurmikon vieressä. Leikkurilla kun ajelin tuli yhdestäkin kolosta puolusokeita pieniä vipertäjiä lauma. Jotenkin kävi sääliksi enkä niitä terällä runnonut. Ei reikiä aikaisemmin näin runsaasti ole ollut.
Loppukevennyksenä mainitsisin että rekkapiireissä matalat (siis ei korkeaa makuuohjaamoa) mersut ovat lempinimeltään myyränpelottimia. Kompurat ym. vehkeet pitää sen verran kovaa meteliä...
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: SS
Maanantaina 19.9. 2005 klo 21:52:16

Message:
TaneII, ei, ei auta, vaikka ajaa päältä. Yhden myyränkäytävän oli semmoinen epeli kaivanut tien ali. Hakkasin kangella käytävät lyttyyn niin pitkälle kuin kangella sai hakatuksi, kummaltakin puolelta. Viljarekalla ajettiin yli monestikin. Kaksi vuotta tein kiusaa, sitten en enää viittinyt. Yhtenä vuotena vaan myyrät sitten hävis.

Nyt on taas joka paikassa hötöä. Perunat söivät. Porkkanat vetivät maahan sisään. Nurmikko on mulloksella. Pihkura. Voisikohan niiden käytäviin laskea jotakin pahanhajuista, esim. savupanoksia ?


RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: jj
Maanantaina 19.9. 2005 klo 22:23:18

Message:
Kotona ajoskus on laitettu auton pakokaasua letkulla reikään. olen myös kuullu että joku oli laittanu nestekaasua tunneliverkostoon ja tulta perään=). Vesikin saattaa auttaa jos sitä laskee käytävään tai kaivaa lasipurkin reunan käytävän alapinnan kanssa tasan ja purkkiin vettä.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: fergu
Maanantaina 19.9. 2005 klo 22:30:38

Message:
meil oli kans tos aiemmin tänä vuonna niitä myyriä vähä liianki.
Tienvierustat ne oli kaivanu säpäleiks 200metrin pätkältä. Tien alle eivät kuitenkaan pääse kun niin raskasta kalustoa kulkee.

Nurmikon avat antaneet olla, ja perunat kasvaa tuolla savessa eikä ne siellä taida viihtyä ne samperin tihulaiset.

Pitäs kai niille jotakin tehdä, ojat täyttyy kun tavaaraa valuu niistä reiŽistä.

Olen minä välillä yrittänyt jollain painavalla traktorilla ajaa yli ja liiskata ne käytävät umpeen ("tienvierusta" uppoaa 20cm kun painavalla traktorilla ajaa yli) mutta ei se näytä auttavan, kohta niitä reikiä ilmestyy taas...

Ärsyttäviä eläimiä nuo myyrät.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: SS
Tiistaina 20.9. 2005 klo 08:36:19

Message:
jj:

Se pakokaasutemppukin on koitettu joskus ammoisina aikoina. Laitoin Austin Allegron päiväksi käymään letku myyränkoloon, ja tukin kaikki reiät joita löytyi. Siinä sitten illalla koko trekoli oli sinertävän savupilven peitossa, savua tuprusi viidestäkymmenestä reiästä kymmenen aarin alueella. Seuraavana päivänä multakasat taas tursui ryytimaassa.

- SS -
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 20.9. 2005 klo 09:04:04

Message:
Olisko kissa mitään? Laiton mennasuvena letkulla vettä koloihin ja sitten ajelin koneella yli. Ruohon kun pitää lyhyenä, sekin auttaa vissiin hiukan. Joskus sanottiin piparjuuikasvuston hillitsevän jyrsijöitä. Myrkkyä.


RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: hoss
Tiistaina 20.9. 2005 klo 10:50:46

Message:
Kyllä meillä mökillä 25 vuotta sitten auttoi pakokaasutus. Kakstahtijyrsimeen hiukan sakeeta seosta ja letkulla koloon 10 minuuttia. Myyriä nousi hengästyneenä pintaan 10 metrin säteellä. Oli helppo kolkata ja lapioida kottikärryyn. Päivän saalis oli ehkä 50 myyrää. Omenapuun taimetkin sai sitten kasvaa rauhassa jonkun vuoden.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: SS
Tiistaina 20.9. 2005 klo 12:23:15

Message:
Toi oli hyvä huomio, hoss, ehkä jyrsin käypi häkäisempänä sekä pahemmalla käryllä.

Käynpäs kokeilemassa, jos olisi "kalaonnea" . Ja lapio visusti valmiina kourassa ;-)

- SS -


RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Jaska Y
Tiistaina 20.9. 2005 klo 12:30:19

Message:
Onks sulla SS kakstahtijyrsin?
Miten olis moottorisaha, sillä vois saman tien murhata ;)
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 20.9. 2005 klo 15:22:37

Message:
Dieselin savu ei tapa. Vanha bensakone paras, ja mielummin vielä 2-tahti. Näkee ainakin rasvasella seoksella mistä savu nousee.


RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: SS
Tiistaina 20.9. 2005 klo 19:22:08

Message:
No johan meikää uunotettiin , eihän se B&S taida kelvata, pitää ottaa se öljypumppu-rikki-Tanaka moottorisahan raato ja laittaa se käydä päkättämään... Meinasin juuri nokilleen mennä kun piha on ihan hötö saapas painuu yllättäen, isojakin nuo mölöt on kun ne loikkii päivälläkin tuolla. Eivät ole maamyyriä, mustia vesmyyriä - lihavia, no totta kai siitä lihoo kun pernat söivät ja kaikki kukkasipulit.

- SS -
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: akh
Tiistaina 20.9. 2005 klo 20:58:01

Message:
Vanha kunnon susuki pv50 on kovasana siinä on sopivan kokoinen pakoputkenpää saa souraan vesiletkun kiinni siihen.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: lasatka
Tiistaina 20.9. 2005 klo 21:35:32

Message:
Häkä se on joka tappaa. 4-tahtimoottori (esim. B&S) tyhjäkäynnillä ja vielä ryyppy päällä sen verran, että savu on mustaa, niin eiköhän myyrät tokene. Nykyiset autojen moottorit ruiskuineen ja katalysaattoreineen ovat täysin virattomia pelejä tähän tarkoitukseen.

Kissa kuitenkin on paras biologinen hiiren ja myyräntorjuntakeino. Siihen eivät siimahännät totu ikinä.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä:
Tiistaina 20.9. 2005 klo 21:46:43

Message:
Tarttis olla vanha 50-60 luvun amerikkalainen iso öljyä syövä veekasi. Päästöjä kuulemma yli 100 kertanen määrä nykysiin. Ja kun polkasis ilman vaimentimia ni myyrä kyllä huomais.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Jaska Y
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 19:22:37

Message:
Kyllä kuuskytluvulla oli pahempi myyrävuosi, enoni hommas Taavettiin kerrassaan myyräauran, ja vieläpä piti Vallulla vetää avuks.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: jph
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 20:56:38

Message:
Auttaskohan ne uudet paristoilla toimivat myyrän karkottimet, niistä tulee kuulema sen taajusta ääntä jota mykrä ei voi sietää ja lähtee muille maille vierahille...eli naapuriin.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Hirvesteri
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 21:05:51

Message:
Ainakin maamyyriin tehoaa 308W. Ensin tallataan keot tasaseksi ja odotellaan, että keko alkaa taas kasvaa. Sitten hiivitään keon viereen ja kun maa alkaa liikkua keossa niin laukaus keskelle kekoa ja myyrä kuolee paineesta jopa puolen metrin päähän.
Vaimentemilleninen kivääri ei päästä ääntä kuuluville juuri lainkaan ja tätä voi käyttää vaikka taajamassa.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Jaska Y
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 21:42:44

Message:
Ainakin meillä koira avas myyränkäytävää ihan myyräntäristimen vierestä. Ei lisänny luottamusta vekottimeen.
Elekronin myyrän-karkotin
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 21:46:08

Message:
Tuo elektroninen myyrän-karkotin on tuollainen kovin miehevän näköinen sauva, joka tungetaan maahan. Se päästää noin 5 sekunnin mittaisen 400 HZ ja arviolta 70 dB äänen, siis vapaana ilmassa, noin 40 sekunnin välein. Energia otetaan kahdesta isosta pyöreästä patterista tai akusta. Pakkauksessa luvataan että paristo kestää 4-6 kuukautta. Tehosta ei vielä ole kokemuksia, mutta pidemmänpäälle ei tuollaisen kanssa oikein samassa huoneessa viihdy ainakaan ihminen.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Hande
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 21:47:57

Message:
Kyllä pakokaasutus tepsi hyvin ainakin täällä Pohjois-Savossa. Siskon omakotitalon puutarhassa myyrät olivat valloittaneet koko maaston alueen. Vanhasta väljäksi kuluneesta Honda Acordista lähti semmonen hönkä, jotta myyrät muuttivat välittömästi naapurin puutarhaan eivätkä ole sen koomin kolojaan tehneet siskon puutarhan puolelle. Naapurit eivät kyllä tykänneet hommasta mutta sopu sentään säily. Kaasutuksesta on sentään kulunut jo yli kymmenen vuotta.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: pottu-ukko
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 21:50:26

Message:
Komiasti lensi ainakin 4 myyrää heittopyöräkoneesta, kun nostettiin pottua Oulunseudulla. Viljelyala n. puoli hehtaaria. Pottua kyllä tuli paljon eli ei myyrät haitaksi asti olleet pöllineet niitä.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: SS
Torstaina 29.9. 2005 klo 10:51:58

Message:
Vielä semmoinen, että joskus -70 - luvun puollessavälissä oli kanssa heinäpellolla AIV:tä tehdessä niin paljon myyriä, että Varstalla kun ajoin ympäri sarkoja niin joka kierroksella maassa jäi Varstan jälkeen pökertyneitä lihavia myyriä. Nostelin ne työkalulaatikkoon, kuorma ja työkalulaatikko oli samalla ajalla täydet ja kissat voi että ne oli kiitollisia kun tuotiin lämmin ateria pöytään suoraan. ;-)

- SS -
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Janne
Torstaina 29.9. 2005 klo 11:06:01

Message:
Tuossa yllä parikin jo mainitsi Kissan.

Meillä on 2 kissaa ja on tosiaan huomattu myyriä olevan nyt aiempaan enemmän.

Kylläkään yhtään myyrän koloa tai muuta haittaa niistä ei ole. Ainoaksi jäänee tarve siivoilla kissan oksennuksia ja nimenomaan selkeästi useammin. Isoja kasat on ja sulamatonta nahkaa on seassa. Ahkerasti syödä rouskuttavat niitä myyriä, mutta liekö ylensyöntiä vai muuta sopimattomuutta sitten, kun oksentelevat. Eivät paljon sisällä viihdy ja muuta ruokaa ei kulu. Mielissään ollaan, kun työnsä hoitavat noin tunnollisesti!
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: SamiT
Torstaina 29.9. 2005 klo 12:41:18

Message:
Puimuria ajaessa on joutunut toteamaan peltomyyriä olevan ainakin täällä Paimiossa aivan pirusti, ja kuten aiemmin on mainittu, ovat vielä todella suuria.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Pajulainen
Torstaina 29.9. 2005 klo 14:36:05

Message:
Charcoal Finland Oy valmistaa koivuhiilen sivutuotteena tulevaa mm. myyrä ja etana karkotetta.Tuotteita testattu maatalouden tutkimuskeskuksessa oikein professorivoimin
ja kuulemma toimii jopa näihin tappaja etanoihin.
Tietoja ja myynti puh.0400-985628.
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: tane II
Torstaina 29.9. 2005 klo 15:03:28

Message:
Olikohan tuo samaa ainetta, jota kaupattiin eilen kotiin tulleessa Agri-Marketin tarjouslehdessä?
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Torstaina 29.9. 2005 klo 15:32:30

Message:
Vanha konsti on laittaa 10 litran peltipurkkiin parimetrinen rima kiinni, ja riman päähän väkkärä. Purkki kaivetaan maahan. Tuuli pyörittää väkkärää ja värisyttää purkkia siten, etteivät myyrät viitsi kauaa kuunnella.

RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: tane II
Torstaina 29.9. 2005 klo 21:06:31

Message:
"Luonnollinen koivutisle-valmiste, joka on voimakkaasti savunhajuinen", 1L 12.90€, sellainen oli tuo Agrimarketin kauppaama aine ("Myyrämuuri").
RE: Hyvä myyrävuosi?
Lähettäjä: Pajulainen
Torstaina 29.9. 2005 klo 21:35:58

Message:
Sama on koivutisle.Pyyn veljekset rakensivat hiilitehtaan ja näyttää että erilaisista tisleis-
tä,tervoista,kyllästysaineista ja koivuvaseliineista tuleekin päätuotteet.Tehdas
toimii Alavieskassa,Kalajoki-Ylivieska valillä.