Aihe: Klapikone
Lähettäjä: Janne
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 10:23:38

Viesti:
Onko kukaan rakennellut halkaisukonetta hydrauliikalla. Lähinnä ongelmana on ollut löytää sopivaa pumppua. Millaista pumppua olette käyttäneet ja mistä olette sen hommanneet?
RE: Klapikone
Lähettäjä: Pajulainen
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 10:42:31

Message:
Itelle on suunnitelma-asteella rakennella halkai-
sukone lannanpoistokoneen koneistosta.Niissähän
on koko koneikkopaketti automaattisella suunnan-
vaihdolla.

RE: Klapikone
Lähettäjä: fergu
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:40:51

Message:
kohta näitä ylimääräisiä jurttikoneita on joka paikassa (jos ei EU-äijät keksi uutta direktiiviä nopeasti). Jurttikoneissa on vähintään 1 hydraulipumppu, sellasta olen ite miettinyt hankkia klapikoneen tekoon. Ois tehokas ja aika helppo asentaa.
Vanhasta jurttikoneesta sais kans hydraulisylinterit sitä klapikonetta varte.

Ite oon suunnitellu sellasta konetta joka halkasis ainaki puolentoista metrin pölkkyjä. Jos vaikka tekis tupla hydrauliikalla.


Ja sitte se ett se ois aika mukavaa jos sais sen hydrauliikan automaattiseks. Painallus napista -> halkasee ja vetää vielä pois.

RE: Klapikone
Lähettäjä: Sulo Pökringäinen
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 22:20:28

Message:
Mulla on vahvaan i-palkkiin rakennettu masiina, missä on caterpillarin hydrulipumppu, n.30 litran öljysäiliö ja 75 sentin iskunpituuden sylinteri sekä ristikkoterän nostoon ja laskuun pieni sylinteri. Sopivat kierrokset hydraulipumpulle olen saanut laittamalla väliin henkilöauto Volvon vaihdelaatikon. Traktori käy n 1000 r/min.
On siis kaksi vipua eikä mitään automatiikkaa. Kuljetin pitäisi kehitellä että saisi halot lähtemään automaattisesti särkemisen jälkeen.