Aihe: dextan vetovarsitunnustelu
Lähettäjä: s dexta
Lauantaina 17.9. 2005 klo 21:57:36

Viesti:
miten dextan nostolaite toimii kynnössä. kuka osaisi opastaa.. kun lasken vetovastuksen valinta vivun alas en saa nostolaitetta nousemaan. missä vika
RE: dextan vetovarsitunnustelu
Lähettäjä: vesa
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 21:58:33

Message:
Oli lainassa s dexta kolmetonninen. Piti vetää se vipu tautalangalla yläasentoon kun vahingossa sen painoin alas ja senjälkeen mikään hydrauliikassa ei enää toiminut. Kuulemma suht yleinen vika. Vivun toimintaa en valitettavasti tunne sen tarkemmin, ehkä dextamiehey voivat neuvoa?
RE: dextan vetovarsitunnustelu
Lähettäjä: Dexta vm-58
Maanantaina 19.9. 2005 klo 21:54:17

Message:
Mulla on niin pieni pläntti peltoa,että saran pää tulee vastaan kyntäessä liika pian.En ole päässyt tätä käytännössä kokeilemaan.Sitäpaitsi olen vasta vanhemmalla iällä alkanut Dextaa käyttämään.Kun kukaan kokeneempi ja tietävämpi ei ole tätä kommentoinut,liitän tähän tekstin käyttö ja huolto-ohjekirjasta k.o kohdasta.

”Automaattisäätö kytketään toimintaan siten,että valintavipu käännetään alaspäin ja siirretään nostolaitteen säätövipua alaspäin ohjauskaaressaan ,kunnes työkalu toimii halutulla syvyydellä.Tätä syvyyttä voidaan milloin hyvänsä vaihtaa siirtämällä nostolaitesäätövipua ohjauskaaressaan,t.s.mitä alemmaksi vipua käännetään,sitä suurempi työskentely syvyys,ja päinvastoin. Työväline työskentelee nyt tällä syvyydellä niin kauan kuin traktori vetää tasaisesti,mutta jos maassa on painava este tai se tapaa jonkun esineen,nestejärjestelmä vastaa kohottamalla työvälinettä vastaavasti.Samaan aikaan tämä liike siirtää painon takapyöriin saaden pyörät paremmin tarttumaan alustaansa traktorin kulkua helpottaen siihen asti,kunnes veto vähenee ja työväline iskeytyy itsestään entiseen syvyyteensä.Tälläinen siirtyminen tekee mahdolliseksi tasaisen työskentelynopeuden ilman pyörien liukumista.”

RE: dextan vetovarsitunnustelu
Lähettäjä: Mafe
Tiistaina 20.9. 2005 klo 07:25:00

Message:
Vergussonissa on työntövarsitunnustelija. Mitenkähän se vetovarsitunnustelija vörkkii?
RE: dextan vetovarsitunnustelu
Lähettäjä: woodsman
Tiistaina 20.9. 2005 klo 07:46:42

Message:
Vetovarsitunnustelu on vasta nuoremmissa traktoreissa ja toimii niinkuin nimikin sanoo vetovarsien kautta.