Aihe: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: tk
Lauantaina 17.9. 2005 klo 18:16:13

Viesti:
Tämä aihe ei varsinaisesti tänne kuulu mutta uskon että täällä on ihmisiä jotka asiasta kokemusta omaavat. Siis millaisia kokemuksia lämpöpumpusta. Ovatko niin hyviä kun mainoksissa väitetään? Kannattaako ostaa halpisversioita esim ultimatemarket.comista? Toimiiko??
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä:
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 08:38:12

Message:
Panasonic ammattilaisen asentamana rulettaa..
Vaan eipä ole ultimatemarketista...
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Aulis Pinnanperä
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 08:56:00

Message:
Mitäpä maksoi Panasonicin ilmalämpöpumppu?Paljonko tuli asennukselle hintaa?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: K-P
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 09:11:51

Message:
Muutaman vuoden kokemuksella voi todeta, että puulämmityksen ohella toimii hyvin ja tasoittaa lämpöä. Talo on perinteinen rintamamiestalo, jossa pääsee huoneesta toiseen piipun ympäri. Sisäyksikkö kierrättää ilmaa huoneissa ja siinä olevat suodattimet sitten samalla keräävät pölyä.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: keiku
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 09:37:17

Message:
k-raudas panasonikki taitaa olla 700 lg oli joissain myynnissä 500 riittää noin 120m2.olen ollu vähän osto aikeissa et sais kesällä viileetä ja talvella lämpöä.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Lämpöpumppu
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 12:32:00

Message:
Taloni on kaksikerroksinen ns. kirkkomallinen.
Ostin viime syksynä Panasonic-lämpöpumpun, invetterikäyttöinen, saatavillaolevista parhainta ja viimeisintä mallia.
Laite on toiminut erinomaisesti.
Kesällä voin käyttää myös sisätilojen jäähdytykseen.

Lämpöpumpulla saa edullisimmissa olosuhteissa energiaa 1/3 tai jopa 1/4, siis 1-osa sähköenergiaa ja 3-osaa saa pirttiin lämpöenergiaa.

RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Vexi
Tiistaina 20.9. 2005 klo 11:07:25

Message:
Paljonko olette maksaneet pumpun asennuksesta? Paikallinen yrittäjä ottaa 600 eskoa, mutta siihen sisältyykin sitten kaikki sähkötöistä alkaen.

Itse ajattelin asentaa kaikki muut itse, mutta kylmäaineet tulisi laittamaan luvallinen asentaja. Ei kuulemma maksa kuin n.50 + matkakulut.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: SS
Tiistaina 20.9. 2005 klo 12:17:44

Message:
On ihmisillä hyviä sekä huonompia kokemuksia. Paikallinen kylmälaiteasennusfirma myy mm. Panasonicia ja tulee hitaasti mutta varmasti tekemään koko asennuksen avaimet käteen ja on takuutakin enemmän kuin perävalot-takuu.

Yksi kollega tilasi jostakin muualta Suomesta ja odotti yli puoli vuotta ja tavara ilmestyi sitten vasta seinälle kun uhattiin haastaa oikeuteen. Asennusmiestä kytkemään kyseinen aparaatti nyt ei sitten ole kuulunut. Ei taida tämän talven lämmöt vielä tulla ilmalämpöpumpun kautta siinä talossa....

- SS -
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Cimo
Tiistaina 20.9. 2005 klo 12:28:10

Message:
Asennustyön saa kotitalousvähennyksiin, joten se laskee kokonaiskustannusta. Itse en ole nähnyt sitä kannattavaksi, kun on varaava takka, omat puut ja ilmanvaihto lämmön talteenotolla, jolloin lämpö jakautuu koko taloon.
Kun Isä lampun osti
Lähettäjä: Juhani Aho
Tiistaina 20.9. 2005 klo 14:09:12

Message:
Olen nähnyt kaupan myös pikaliittimillä varustettuja ilmalämpöpumppuja. Luulisi myös olevan mahdollista asentaa mihin tahansa lämpöpumppuun pikaliittimet. Sitten voisi purkaa ja koota mielensä mukaan. Kannattaakos muutaman satasen pumpun takia noilla takuuasioilla niin mahdottomasti meuhkata. Oma tupa oma lupa. Poropeukalot on sitten asia erikseen.
Tosiaan, noin minä asian hoidin.

RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Valdo
Tiistaina 20.9. 2005 klo 20:07:15

Message:
1/4:jään hyötysuhde kuulostaa utopialta.

Kumman hyötysuhde on muuten parempi, ilmalämpöpumpun vai maalämpöpumpun (putkisto kaivossa, pellossa, vesistössä jne)?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 20.9. 2005 klo 21:35:39

Message:
Ei kai niitä oikein voi verrata, maalämpö otetaan suunnilleen vakiolämpötilasta ja ulkoilma on mitä on. Eihän ilmalämpöpumpulla mitään lämmintä saa kovalla pakkasella!
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 20.9. 2005 klo 23:09:53

Message:
Tuosta jutusta http://www.ilmalampopumput.fi/pumppu.htm löytyy jonkinmoinen käyrä ilmalämpöpumpun hyötysuhteelle eri ulkolämpötiloissa.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 11:58:54

Message:
Mitenkähän hyvin tuollainen toimii verstasolosuhteissa...? Omassa pajassa ei kovin paljoa pöly leiju, koska sitä käytetään lähinnä vain viikonloppuisin ja tekeminen on enemmän rauhallista ruuvailua, kuin puutöitä. Alkaa kiinnostaa.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 12:53:15

Message:
Sellainenkin laite on olemassa, jossa ei ole ulkoyksikköä, vaan ilma tuodaan isoilla rööreillä seinän läpi sisäyksikköön. Sellainen voisi olla pajakäytössä ihan hyvä, asennus olisi helppo eikä ne isot reiät pajan seinässä kai liikaa mieltä rassaa. Täällä myynnissä olleen Unicon ominaisuudet ei vaan taida olla kovin kaksiset ja hintakin oli muistaakseni varsin kallis, mutta ajatus on minusta hyvä.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Cimo
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 14:19:45

Message:
Muut, jo laitteen hankkineet ovat opastaneet, että kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että laite on suunniteltu pohjoisiin/Suomen oloihin.

Halvat laitteet ovat samoja, joita käytetään etelässä viilentämään huoneistoja. Toimivat toisinkin päin eli luovuttavat lämpöä sisäilmaan. Ongelmat alkavat kun on pakkasta ja ulkoyksikkö jäätyy. Halvemmissa malleissa ei sulatus ominaisuutta ole. Panasoniceissa on vielä lämpökaapeli kääritty ulkoyksikköön, oman sulatustoiminnon lisäksi. Sulatustoiminnossa pumppu käy hetkellisesti väärin päin, jolloin se lämmittää ylköyksikköä.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Repa
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 15:04:32

Message:
Tuolla merkillä ei juuri ole merkitystä. Kaikki ne ovat samanlaisia. Jos ei ole mikään remonttimies eli masinisti niin asennuksen voi teettää sellaisella joka osaa. Nuo pikaliittimet ovat siitä hyvät että säästyy matkakulut ja jos tarvitsee irrottaa laite huoltoa varten niin tästä selviää ainakin kotikonstein.

Itsellä ainakin onnistunut hyvin. Jos tuosta meinaa saada säästöjä aikaan niin paras unohtaa tuollaiset merkkitteet.

RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 15:46:24

Message:
Tuo Unicohan oli kiinnostava vehje. Voisin tehdä pajan tarvittavat reiät pajan ja kalustosuojan väliseen väliseinään. Saisi asteen, pari lämpimämpää ilmaa koneeseen sisään, kuin suoraa ulkoa.

Ihmettelen vain, mikä tuossa Unicossa maksaa. Googletin vähän ja löysin hintatiedoksi (vanhentunut tieto?) vajaa 2000 euroa, tosin asennuskustannuksia ei käytännössä tule lainkaan. Hyötysuhdekin on oudon heikko, vai onko se vain realistinen, kun muut liioittelevat?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 16:32:53

Message:
Joo, vähän ristiriitaisia ajatuksia herättää tuo Unico, aika pienitehoinenkin se on.

Onkohan se nyt kovinkaan hyvä ajatus ottaa lämpöä kalustosuojasta, luulenpa, että hyvin nopeasti sinulla on vaan helekutin kylmä kalustosuoja! ;-)
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 17:10:18

Message:
Tuo kalustosuoja on niin "harva", ettei sen viilenemistä huomaa. Sen tilavuus kattopelteihin saakka on n. 400 kuutiota ja missään ei ole eristeitä (paitsi tietysti tuossa pajan ja kalustosuojan välisessä väliseinässä). Ulos johtavien liukuovien raot ja kattopeltien raot räystäällä, sekä katon harjalla pitävät huolen, että ilma vaihtuu riittävästi. Tai ainakin niin luulisin....
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Cimo
Torstaina 22.9. 2005 klo 07:50:13

Message:
Ulkoyksikkö kierrättää ulkoilmaa noin 600 kuutiota tunnissa, joten harva sen pitää olla, ettei se alkaisi jäätymään.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: FM52
Torstaina 22.9. 2005 klo 08:22:27

Message:
Eipä sitä sisälle voi pistää, jollei pidä hallin ovia auki jatkuvasti.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Sähkoä se käyttää
Torstaina 22.9. 2005 klo 08:40:41

Message:
Pitää aina muistaa tässä, että vaikka kuin on ilmalämpöpumppu, niin se käyttää sähköä lämmön tuottamiseen. Nuo yo suhteet on vain sitä, että paljonko enemmän lämpötehoa saa vaikkapa yhdellä kilowatilla sähköä. Siis jos talossa on lämmitysmuotona vaikkapa puu, pelletti, kaukolämpö tms. eli jokin muu, kuin sähkölämmitys, niin pidän ilmalämpöpumppua sulana hulluutena. Jos pitää ilmamlämpöpumpun jäähdyttävää ominaisuutta arvossaan, niin sitten toki asia on eri.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: 2 x Panasonic XE9
Torstaina 22.9. 2005 klo 09:15:21

Message:
Panasonic mutta ei "harmaa tuotu" kun niitäkin markkinoilla kuulemma on ("Kaukomarkkinat Oy myöntää vain maahantuomilleen laitteilla virallisen Panasonic takuun").

Hyvin on Panasonicin hapettavat XE9 ilmalämpöpumput toimineet, ovat tosin käytössä vasta ensimmäistä vuotta suorasähkölämmitteisessä talossa jossa on myös puu lämmitys.

Itse asensin laitteet ja kylmälaite asentaja kävi tyhjiöimässä putket ja päästämässä kaasut kompurasta putkiin tämän jälkeen.

Takuusta sen verran että hyvin pelaa kun toinen alkoi jäätää talvella, huolto liike kävi siirtämässä toisen pumpun lämpöanturia hiukan niin jäätäminen loppui.

Kesällä mukava kun pystyy viilentämään ja myös hapettamaan sisäilmaa.

Siirryimme myös sähkön suoravelotukseen joten voimme seurata kuukausittain mikä on sähkönkulutus.

Viime vuonna oli toteutunut kulutus päärakennusessa 19000KWh ja nyt ennuste on 12000KWh, todellinen tämän vuoden kulutus varmaankin tulee vielä nousemaan kun on lämmityskausi edessä.

Tuntuvat kyllä hyviltä laitteilta, mutta ilmalämpöpumpun hankinnan kannattavuuteen vaikuttaa monet seikat kuten, minkä kokoiseen ja muotoiseen rakennukseen sitä ollaan hommaamassa, mikä on rakennuksen K-arvo, minkä tehoinen laite hommataan ja miten sitä käytetään yms.

Mutta pääsääntöisesti sanoisin että kyllä kannattaa hommata ilmalämpöpumppu, meillä on yläkerrassa yksi ja alakerrassa toinen ja tyytyväisiä ollaan oltu!

RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: SS
Torstaina 22.9. 2005 klo 10:22:06

Message:
Aika moni on unohtanut lämmön talteenoton. Niillä , joilla on ikkunat talvella vettäjuoksevat ja jääklöntti alapokassa, eivät tätä tarvitse, mutta niillä joilla on semmoinen 80-90 -luvun uretaanivaahto-kyprok - talo, jossa on huippari aina päällä ja ilmanotto ikkunoiden räppänöistä, niillä saattaa mennä koko huoneiston lämmitetty ilma aina muutaman tunnin välein pihalle. Ihan sama, onko villaa 200 vai 500 milliä yläpohjassa, kyllä se lämpö ulos lähtee kun flektillä vedetään.

Nyt kun uudisrakennuksissa , rivitaloissa tms. on tullut tuo LTO pakolliseksi, nyt sitä sitten naama pitkänä laitetaan, meille ei rivariin v. 2003 saanut kirveelläkään, grynderi vaan sanoi, "joo se maksaa 40000 euroo enemmän per asunto" , hevonpaskaa, sanon minä, ne putket ja pieni ilmanvaihtokone jonnekin kaapin päälle, ei ole montaa tuhatta, mutta se se vasta ilmaista energiaa on, kun ei tarvitse sisäilmaa aina uudestaan lämmittää.

Meilläkin täällä tehtaassa noin 10000 kuutiometrin tila vei 2 m3/s ilmamäärillä noin 5 m3 öljyä kuukaudessa pakkasilla, vaihdettiin pyörivään lämmöntalteenottoon ja nyt menee hyvä jos puolitoista kuutiota kuussa ja lämmöt on 22 ennen muutosta 15-17 astetta sisällä pahimmillaan, kun patterien teho ei riittänyt. Lisäksi ilma on raikasta, kun ei kierrätetä puolta ilmasta takasin sisälle

Kuinka vähän kuluisikaan jos yläpohjassa olis enemmän kuin viisi senttiä hyvintallattua puhallusvillaa ;-)

- SS -
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Cimo
Torstaina 22.9. 2005 klo 12:07:31

Message:
Olen kuullut myös laitteista, jotka ovat (ymmärtääkseni) kuin LTO:n ja ilmalämpöpumpun risteytyksiä. Ilma vaihtuu kuin ilmanvaihtokoneella. Yksikkö ottaa lämpöä talteen sisäilmasta, mutta ilmalämpöpumpun tavoin myös ulkoilmasta.

Kaverilla on sellainen, ja kehui pärjäävänsä pelkästään sillä aina tuonne -15 asteeseen asti.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Dextailija
Torstaina 22.9. 2005 klo 13:24:25

Message:
Humpuukia!Ei kuin pökköä pesään ja ilmanvaihtoa pienemmälle,niin kulutus pienenee.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jarkko
Torstaina 22.9. 2005 klo 16:33:03

Message:
Tämän päivän Pohjalaisessa oli juttu Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy:n maalämpöpumpusta. Hinnat ovat näköjään tulleet alas siitä, mitä olen joskus kuullut. Laitteisto 12 000 euroa. Jutusta jäi epäselväksi, pitääkö hinta sisällään myös patterit ja niitten putkitukset. Yleensä niitä ei kai tavata laskea mukaan. Annettiin ymmärtää, että öljylämmitysjärjestelmän perustaminen on samanhintaista, joka kyllä viittaisi siihen, että tuossa 12 000 eurossa olisi kaikki mukana.

Porakaivon hinnasta yllätyin. Hinta oli "vain" 3000 euroa. Joskus olen lukenut, että porakaivo olisi paljon kalliimpi, kuin maahankaivettu järjestelmä.
Ilmalämpöpumppu intelektuaaliseen käyttöön
Lähettäjä: Jorma
Torstaina 22.9. 2005 klo 20:47:37

Message:
Olen miettinyt sellaista systeemiä että ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö olisikin sisällä eikä ulkona. Jossakin sellaisessa paikassa jossa olisi lämmintä. Vaikkapa pannuhuoneessa tai sitten savukaasuista imettäisiin viimeisetkin mehut ja puhallettaisiin tupaan. Myös poistoilman lämpöä voisi hyödyntää. Sitten ei tarvitsisi polttaa kuin muuttama koivuhalko ja tupa olisi kuuma kuin sauna.

Tämmöiset systeemit ei tietenkään koske niitä Panasonic poikia jotka kykenevät pitelemään ainoastaan tikkaita takaapäin, kun taas kerran Panasonic mies siirtää jotain anturia johonkin suuntaan, kun vetää kone jäähään.

RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jarkko
Torstaina 22.9. 2005 klo 21:16:12

Message:
Jorman kommenttiin jatkona: Minä olen miettinyt lämmön talteenottoa jätevedestä. Pitää vain varoa, ettei ota niin paljon, että jätevesi/-kaivo menee jäähän.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: uppia
Tiistaina 18.10. 2005 klo 00:31:13

Message:
turhempiakin aiheita on nosteltu....
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jaskari
Tiistaina 18.10. 2005 klo 01:24:05

Message:
Tuo Jorman idea tuntuu mielenkiintoiselta...ulkoyksikkö vaiks saunan lauteiden alle tai huoneeseen jossa talouden kylmälaitteet...
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: uppia
Tiistaina 18.10. 2005 klo 01:33:52

Message:
Mielenkiintoinen keskustelu. Ketju alkanut jo 1,5 vuotta sitten ja ainavaan siihen kirjoitellaan:

http://www.pinseri.com/2004/04/03/ilmalmppumppu/

Tuossa yllä olevassa linkissä muuten on ehdotettu, että imettäisiin lämpö kellarista. Vastakommentti oli, että kellari muuttuisi pakastimeksi, koska lämpöä yläkerran lämmittämiseksi tarvitaan paljon, mutta kellarissa ei ilma vaihdu. Eli ulkoyksikkö siis ulos tai paikkaan, missä ilma vaihtuu kunnolla.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jiikoo
Tiistaina 18.10. 2005 klo 08:50:45

Message:
Olen ajatellut kesämökille ilmalämpöpumppua peruslämmön ylläpitoon viileämmillä keleillä, lähinnä aikaisin keväällä ja sitten myöhään syksyyn. Kuinkahan helppo olisi rakentaa kännykkäohjaus laitteeseen että saisi tarvittaessa kytkeä enempi tehoa päivää paria ennen mökille menoa niin olisi mukava mennä lämpimään ja kuivaan huusholliin.
Onko kenelläkään vastaavaa systeemiä, vaikka muuhun sähkölämmitykseen kytkettynä?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Molybdeeni
Tiistaina 18.10. 2005 klo 10:29:09

Message:
Panasonic tuntuu olevan kovin tuttu merkki näissä ilmapumpuissa, mutta toinen japanilaismerkki, Toshiba, näyttäisi olevan valmistajan ilmoittamien teknisten tietojen mukaan hyötysuhteeltaan parempi ja edistyneempi kuin Panasonic. (Toshiba lienee ainoa, joka on Japanissa valmistettu). Jos harkitsee tällaisen laitteen hankintaa, ei tietenkään kannata sijoittaa rahojaan tekniikkaan, joka on hieman vanhentunutta. Onko kokemuksia Toshibasta, myönteisiä tai kielteisiä?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: SS
Tiistaina 18.10. 2005 klo 11:29:20

Message:
No ei ole Toshibasta kokemusta, mut kollegan omakotitaloon tuli Panasonicit ylä- ja alakertaan. Sisäyksikkö on kaukosäädettävä, ilman suunta kääntyy itsestään ja puhallusääni on tosi hiljainen, käytännössä äänetön.

Ulkoyksikön voi kuulla talon rungon kautta kun ruuvasivat hirsiseinään kiinni ne, olisin ehkä laittanut maahan telineen ja siähen kiinni.

Joka tapauksessa, nollakelillä lämpö näkyy riittävän ja jakaantuu tasaisesti.

- SS -
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: massiinaatti
Perjantaina 25.11. 2005 klo 00:52:01

Message:
Tämmöinenkin tuli etteen:
http://www.lampopumput.info
Foorumilla paljo kokemuksia
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 25.11. 2005 klo 09:12:42

Message:
Valmiin talon kanssa on tietysti elettävä, mutta jos uutta suunnittelee, kannattaa varmasti kiinnittää huomiota seinä ym. materiaaleihin.
Esim. täystiiliratkaisun kanssa ei kuulereita kesällä tarvitse kun talo ei kuumene liikaa ja talvella sisäilman lämpökin on tasaista.
Oikein toteutettu painovoimainen ilmanvaihtokin saattaisi säästää monelta pulmalta, ei ilmeisesti kuitenkaan ole mahdollista enää säännösten puitteissa toteuttaa. Odotan innolla kokemuksia pumppujen käyttöiästä.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Kokeilija
Perjantaina 25.11. 2005 klo 13:37:46

Message:
Kuis sitte jos laittaa tumman etelään antavan peltikaton päälle valokatteen ja sitten imee pellin ja valokatteen välissä lämmenneen ilman lämpöpumpun ulkoyksikköön, pienikin auringon paistehan jo lämmittää aikaisin keväällä lasin läpi vaikka ulkona pakkasta -15 astetta.....tulisko paljon tehon nousua?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: tane II
Perjantaina 25.11. 2005 klo 13:58:16

Message:
Joo, aurinkoenergiassa on se ikävä puoli, että sitä on runsain mitoin tarjolla silloin, kun lämmitystä ei tarvita, hyvin niukasti silloin, kun sitä tarvittaisiin: Aurinkoteho Turuus

Keskity lämpöenergian pitkäaikaisvarastointiin! ;-)
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Vesku
Perjantaina 25.11. 2005 klo 16:31:01

Message:
Ajattelin itekin jotain sanoa kun olen muutaman kuukauden ilmalämpö pumppua harkinnut. Laitteista on minusta Toshiba paras, Sanyo toiseksi muut jakavat peräpään sijat. Nyt minulle tulee Toshiba mikä maksaa asennettuna, paitsi ulos joutuu viemään sähkösyötön, 1720e. Mutta nyt kaikille laitteiden ostajille tiedoksi, tarkistavat että tuleeko ulkoyksikölle mukaan turvakytkin mikä on pakollinen. Kyselin niin harva asentaja sitä laittaa. Tässä minun asiani oikeastaan oli.
P.S..Minulla on talo puoltois kerroksine -32vuodelta, saas nähdä lämpeeneekö.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jussi
Perjantaina 25.11. 2005 klo 19:32:04

Message:
Kaksi kappaletta minulla on käytössä toinen panasonic ja toinen Halppis einhell (499) .Panasonic pyörinyt 3v ja einhell pian vuoden kumpaakaan en moiti. Ainut positiivinen puoli että Einhell ei tarvitse asentajaa/ tai ei tarvi tehdä tyhjiötä vaan letkut on pikaliittimillä ja valmiiksi alipainesttu joten asentaminen on todella helppoa ja takuu säilyy. Nimittäin tuntuvat aikas paljon nylkevän tuosta asennuksesta. Olen itse kyllä täysin tuon itseasennettavan mallin kannalla ja tuntuu sukulais miehen samanlainen toimivan moitteetta ja ollut käytössä reilu puolivuotta.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: JP
Lauantaina 26.11. 2005 klo 08:27:48

Message:
Varmasti lämpenee :o)
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Säästättekö?
Lauantaina 26.11. 2005 klo 16:19:13

Message:
Kyllähän totuus taitaa olla ettei sillä mitään pysty säästämään koska talvella säästämänne energian käytätte tuplasti kesällä mökkinne jäähdytykseen.
Nekin rahat kun laittaa uunin tekoon ja myös käyttää sitä niin voi jotain säästää.Kumpikohan muuten kestää kauemmin?
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Säästämme!!
Lauantaina 26.11. 2005 klo 21:56:37

Message:
Onhan 'jäähdytyspäiviä' sittenkin Suomessa melko vähän ja jäähdytystarve vain muutamia asteita, tuskin koskaan yli kymmentä astetta. Lämpötilaeron ollessa pieni, lämpöpumppu toimii hyvällä hyötysuhteella (COP/EER). Ongelmia ilmalämpöpumpulla tulee kovilla pakkasilla, silloin se uuni on paikallaan.
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Asentaja
Lauantaina 26.11. 2005 klo 23:23:16

Message:
Kuukauden vanha panasonic tuhisee nurkassa, made in maleysia. Harva kuuskytluvun talo on paljon lämpimämmän tuntuinen vaikka lämpömittari ei näytä sen isompia lukemia. Mielenkiintoista nähdä paljonko vähemmän pöötä menee vuoden kuluessa, ennen noin 2000 litraa. Ioneja vapautuu ilmaan ja olo on kuin herran kukkarossa. Panasonicin sivuilla sanottiin että ionit rauhoittavat mieltä, no jaa, muija yhtä kiukkuinen kuin ennenkin...!
RE: ilmalämpöpumppu
Lähettäjä: Jo toista kymmentä v
Sunnuntaina 27.11. 2005 klo 07:45:05

Message:
On tuossa kylillä laite joka on pyörinyt jo toistakymmentä vuotta, kerran kuulemma on kylmäainetta lisätty.
Merkki oli joku vähän oudompi, olikohan se Panasonic tai joku Malesialainen kaukoaasian härveli ;o).