Aihe: Pajalämmitin
Lähettäjä: Ilkka
Lauantaina 17.9. 2005 klo 10:31:06

Viesti:
Minkäslaisia pajalämmittimiä masinisteilla on käytössä? ja käyttökokemuksia? pitäis hankkia
uusi tuon entisen tilalle.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Jarkko
Lauantaina 17.9. 2005 klo 11:28:38

Message:
4 kpl 1500 wattisia säteilylämmittimiä katossa. 2 kpl riittäisi lämmön ylläpitoon (alussa oli vain monen vuoden ajan), mutta jos haluaa nostaa lämpöä nopeasti monta astetta, se kestää tuntikausia.

Lämmittimet on kytketty kahteen eri vaiheeseen kahdella eri termostaatilla, eli toinen pari on tavallaan toisen parin varmistuksena. Pidän lämmön talvella 10 asteessa 24 h, koska huomasin lieviä kosteusvaurioita, kun pidin lämmön 5 asteessa. Olen ennenkin kuullut, että 5 astetta on pahin mahdollinen lämpötila, kosteus ei pääse jäätymään, mutta ei kuivukaan.

Hyvin ovat toimineet. Vanhin pari on n. 20 vuotta vanha ja uusi pari n. 10 vuotta vanha. Halpoja muutaman kympin 1000 wattisia säteilijöitä ei kannata ostaa. Kokeilin niitä ensin, kun lisäsin tehoa 10 vuotta sitten. Laitoin ne syksyllä ja keväällä lumien sulaessa enää 1 toimi ja sekin enää heikosti. Muissa oli vastukset vääntyilleet kieroon ja katkenneet. Viimeinenkin oli katkeamaisillaan.

Lämmitettävää tilaa on n. 300 kuutiota (90 neliötä). Sähkölasku on siedettävä, koska ikkunapinta-alaa ei ole kuin n. 5 neliötä, ovet ovat tiiviit ja eristykset kunnossa. Mulla on miellikuva, että sähkölasku olisi n. 500 euroa/vuosi, mutta se sisältää kaiken pajassa käytetyn sähkön.

Pakko lämmittää sähköllä, koska en käy pajalla kuin viikon, kahden välein, joten puulämmitys ei onnistu. Öljylämmitys olisi näin pieneen käyttöön vähän liian kallis rakentaa.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Mikko
Lauantaina 17.9. 2005 klo 12:29:13

Message:
Ite oon miettiny ilmalämpöpumppua. Onko kellään kokemuksia? Ovat jo aika edullisia. Esim. Ultimatemarket:


Ultimate ilmalämpöpumppu edustaa markkinoiden parasta hinta-laatusuhdetta. Tuote on kehitetty ja testattu Pohjois-Norjan vaativissa olosuhteissa ja esim. talvitoimintavarustus asennetaan jo tehtaalla. Ultimate lämpöpumpuissa käytetään edistyksellistä japanilaista kompressoritekniikkaa(Mitsubishi, Toshiba ja Hitachi).
Lämmitysala 80 m2. Jäähdytysala 60 m2. Toimitukseen kuulu ulkoyksikkö, sisäyksikkö ja kauko-ohjain.

HUOMIO edelläkävijäasiakastarjouksemme

hinta 298 euroa(norm 650).
Asennussarja 5 m, hinta 85 euroa -50%.
Ulkoyksikön kiinnityskonsoli ja resonassivaimennus, hinta 80 euroa -50%.
Toimitus vakuutettuna kotiovelle 85 euroa -50%.
Kaikkiin 2005 toimituksiin integroitu UWS-talvitoimintajärjestelmä ilman lisähintaa(arvo 85 euroa).

RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Laskutaitoinen
Lauantaina 17.9. 2005 klo 12:31:59

Message:
Laskeppas vähän, ei se ihan noin vähällä sähköllä mene.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Jarkko
Lauantaina 17.9. 2005 klo 13:20:07

Message:
Munko pitäisi laskea? Olen nyt pajalla, joten en pääse tarkistamaan laskuja, mutta muistelen laskun olevan kerrallaan n. 150-200 euroa ja se tulee 3 kertaa (vai 4 kertaa?) vuodessa.

Eihän mulla lämpö ole 23 asteessa, vaan 10 asteessa ja asun länsirannikolla, joten kovia pakkasiakin täällä on todella harvoin.

Seinissä on vain 100 mm:n villa, mutta yläpohjassa on 200 mm. Pajaan pääsee vain kalustosuojan läpi, eli ulko-ovikaan ei ole suoraan ulkona.

Tuohon Ultimateen en firmana luota. Sehän on se vanha Rosendahlin konkurssipesä, joka on vähän väliä ollut kuluttaja-asiamiehen hampaissa. Ilmoituksessakin on ristiriitaa:

"ja esim. talvitoimintavarustus asennetaan jo tehtaalla"

"Kaikkiin 2005 toimituksiin integroitu UWS-talvitoimintajärjestelmä ilman lisähintaa"

Miten sellaisesta voisikaan lisähintaa vaatia, joka asennetaan jo tehtaalla? Vai voisiko autokauppiaskin vaatia lisähintaa, jos myytävässä autossa on kääntyvät etupyörät valmiina?

Noista halvoista lämpöpumpuista on ennenkin ollut juttua siellä täällä. Niitten sulatusjärjestelmä ei saisi toimia sähköllä (sähkövastuksella), jos ne ovat "oikeita" ilmalämpöpumppuja, vaan niitten täytyy muuttaa lämmityssuuntaa välillä, eli pumppaa lämpöä sisältä ulos. Jostakin olen myös lukenut, että niillä on jokin pakkasraja, jonka jälkeen niitä ei saa/ei voi käyttää. Tiedä sitten, pitääkö paikkansa, mutta kieltämättä muakin nuo kiinnostavat. Voisin ottaa talliin lämpöä väliseinän läpi eristämättömästä kalustosuojasta. Siellä on (kai?) pari astetta lämpimämpää, kuin ulkona ja ulkoyksikkö olisi muutenkin sään vaikutuksilta suojassa. Mutta tuota Ultimaten vehjettä en uskalla ostaa. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa....
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: UL
Lauantaina 17.9. 2005 klo 15:08:53

Message:
Mulla on Ultimate-firmasta ostettu pumppu ollut vuoden verran. Asensin itte, oli hyvät englannin kieliset ohjeet mukana. Ainakin tässä mallissa sulatus on "käänteisesti" ja lisänä on termostaatilla toimiva vastus. Lievä epäluulo oli ko. firmaa kohtaan joten otin maksutavaksi jälkivaatimuksen vaikka siitä sai maksaa hiukka lisää. Ainakaan omat rahat ei jää kaniin jos sattuu jotain poikkeavaa. Toistaiseksi oon tyytyväinen hinta/laatu -suhteeseen ja tavaraan.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Juha
Lauantaina 17.9. 2005 klo 20:18:50

Message:
Ultimate firmasta oli artikkelin tynkää lehdessä.
Kaupankäynti ollu vähän sekavaa. Rahat halutaan etukäteen ja toimitukset milloin sattuu.
Meinasin tilata ilmalämpöpuimpun kun oli hinta kohdallaan, mutta nyt meni harkintaan...
Asentajat ei halua sotkeentua, kun malli on tuntematon.
Tämähän ei tarkoita etteikö tuote voi olla hyvä.
Itseasennettuja ei asiantuntijat suosittele kuin asiantuntijoille.


RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: UL
Lauantaina 17.9. 2005 klo 21:11:58

Message:
Vielä hiukan asentamisesta. Jos on pelannut auton tai koneiden ilmastointilaitteiden parissa niin näissä on ihan sama toimintaperiaate. Kylmäaine tulee valmiiksi mukana ja kun on huolellinen putkiliitoksissa ja tyhjiöinnissä ei pitäisi olla mitään ongelmia. Luulisin että nämä hinta-skaalan alapään laitteet tulee samasta pajasta tai ainakin komponentit samoilta toimittajilta. Kävin alkuvuonna
Kiinassa ja kyselin paikalliselta myyjältä näistä vehkeistä ja siellä tuntui olevan "varmaa" tietoa että samalta linjalta tulee monella merkillä. Todennäköinen käyttöikä on ilman ukkos- tms. vaurioita jossain 5-10v välillä.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: hhhhhhhhhhh
Lauantaina 17.9. 2005 klo 22:09:38

Message:
Oisko tuo mitään? http://www.glenergy.fi/Sunwind/LammitysTuotteet/Valopetroli.html
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Jarkko
Lauantaina 17.9. 2005 klo 22:59:04

Message:
Nuo mulla olevat säteilijät olivat muuten merkiltään Pyrox ja Everco.

Nuo valopetroolilämmittimet kai polttavat hapen käyttöpaikastaan, jos palaa riittävän pitkään ja käyttöpaikka on tiivis?

Mulla on vara-/siirrettävänä lämmittimenä 4,3 kW nestekaasulämmitin, joka tulee pullon päälle pieneen telineeseen. Tallin sisällä olen joskus polttanut sillä vajaan nestekaasupullon tyhjäksi. En ole kuitenkaan uskaltanut käyttää sitä kuin pari tuntia yhteen mittaan kerrallaan, ettei mene henki.

Monihan on tappanut itsensä sillä, että on asuntovaunussa laittanut nestekaasulieden päälle, kun on ollut kylmä ja vaunun oman lämmittimen teho ei ole riittänyt/lämmitin on ollut rikki. Siten on menty nukkumaan. Kun happi on loppunut tuli on sammunut, mutta nukkujakaan ei ole sitten enää herännyt. Että pientä varovaisuutta, jos käyttää tulta sisätiloissa ja korvausilmasta/savukaasujen poistosta ei ole huolehdittu....
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: tane II
Lauantaina 17.9. 2005 klo 23:32:54

Message:
Kosteuttahan nuo 'sisäänlämpiävät' lämmittimet myös tuottaa, ei siksikään kovin hyviä. Eikös pakokaasunpoistolla varustettu puhallin olisi ainakin tilapäiseesn käyttöön paras, IKH:lla pieninmän teho 20 kW ja hinta 1200.

Mites noi palomääräykset, mitä rajoituksia ne asettaa?

RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: ehhehehee
Lauantaina 17.9. 2005 klo 23:35:02

Message:
Taass nuat kaks tonttua kopioittee kilpaa toisten tekstejä netistä. Lopettakaa jo isot? immeiset
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Jarkko
Lauantaina 17.9. 2005 klo 23:59:33

Message:
Aika härskiä! Vilkaiskaapa linkkiä:

http://www.ultimatehome.net/sirius_asennus.html

Alimmassa kuvatekstissä sanotaan:

"Vuoden päästä ei edes huomannut mitä appiukon kanssa oli touhuttu. Mutta kyllä lämmintä riittää, eikä laskut turhan paljon rasita."

Ja höpö höpö. Alin kuvahan on sama kuin ylimmäinen. Alimmasta kuvasta on yritetty saada pation nurkalla oleva saavi kukkineen pois pikseli pikseliltä. Kuvassa näkyy selvä "töhry". Puiden ja pensaitten lehtitilanne on sama kummassakin kuvassa. Puutarhatuolia näkyy kummassakin kuvassa täsmälleen yhtä paljon. Tulee mieleen nämä laihdutustuotteita kauppaavat "ennen" ja "jälkeen" kuvat. Muuten ihan kiinnostava kuvasarja.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Ilkka
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 09:00:26

Message:
Pajassa tilaa 96m2 ja 220m3 seinät 300mm harkkoa, lattia ja välikatto betonia.

käytössä vanha Sampsa rakennuskuivain 60Kw poltto-öljyllä toimiva. antaa kyllä lämpöä tosi joutuin 10min 0 -> 25 asteeseen. mutta se meteli ja öljyn kulutus arghh...

tietysti uusi Thermobetox olis pieni kulutuksinen ja hiljainen, mutta se hinta 3000e.

Onkos kenelläkään kokemuksia näistä vehkeistä

http://www.polartherm.fi/solid/index.fi.phtml

RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: woodsman
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 09:29:45

Message:
Onko kellään kokemuksia puulämmitteisistä puhaltimella varustetuista lämmittimistä ? Olen ajatellut laittaa sellaisen verstaan lämmittimeksi ja niin että se on verstaan ulkopuolella. Vain puhalllusilma johdettaisiin sisälle. Samalla sais lämmitettyä kahta rakennusta. Onnistuukohan tällainen systeemi.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: tomppa
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:00:18

Message:
Ruotsista tuotu Alloje, palaa jäteöljy hyvin. On kuulemma maahantuoja Suomessakin. Paras ostos.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Make
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:03:07

Message:
Masteri tai vastaava, lämpiää pian ja on edullinen käyttää.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Jope
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:19:27

Message:
Minulla on vanha 9 kW:n Vebasto. Nopea ja varma.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: noh
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:29:37

Message:
Mitäs törkeää noissa kuvis oli? Aivan normaalia kuvakikkailua markkinoinnissa, ei mitään törkeää tai erikoista.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä:
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:32:34

Message:
Tuollainen jäteöljyä syövä lämmitin on suunnitteilla.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Termex
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 11:38:37

Message:
Mulla olis ylimääräisenä pieni kaksoispesäkattila
Högfors-Termex n.15Kw Siisti kattila, puupesässä vielä virheettömät arinat. Sopiva peli pajan lämmitykseen, kun laittaa pienen vesikiertoisen puhallinkennon pajaan ja glykolit kiertoon. Tai sitte voi pitää pientä peruslämpöä öljypolttimella ja puita pesään aina kun on itte paikalla. Alle 20kW kattilahuone ei tarvi betonikattoa. Kattila on taatusti ehjä ja hintaa olis 120. Soittele 0400-862475 Kauhajoki
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: Jarkko
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 13:02:21

Message:
Se on törkeää, että kuvia katsovia aliarvioidaan noin pahasti. "Viimeisen" kuvan eteen olisi pitänyt nähdä edes vähän enemmän vaivaa. Puutarhatuolin ja kukan saaveineen olisi voinut viedä oikeasti pois ja kuvan olisi voinut ottaa hieman eri kuvakulmasta, vaikka vain pari metriä eri paikasta, kuin ensimmäinen kuva.

Jos asennusmainos on noin tökerö, tuotteeltakin katoaa helposti uskottavuus.
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: kattila
Sunnuntaina 25.9. 2005 klo 17:07:58

Message:
up
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: kattila
Sunnuntaina 25.9. 2005 klo 17:49:05

Message:
up
RE: Pajalämmitin
Lähettäjä: powermajor
Sunnuntaina 25.9. 2005 klo 20:32:09

Message:
ilkka ja woodsman, on kokemuksia, eikä huanoi ollenkaa. pian 10v. polarthermin puukaminal verstasta lämmittäny. ja pelaa hyvin, mut en suosittele johtaa pelkkää lämpöputkee sisälle, vaan kierrättäväks. muute käy hitaaks, ja nois ei o valmasta liitäntää paluuilmalle. joku toine merkki oli mielenkiintone, siin oli valmiit kanavat meno- ja paluuilmal, eikä hintaka paha. kuha vaa löytäs sen merkin jostaki.