Aihe: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Reserviläinen
Torstaina 15.9. 2005 klo 22:38:11

Viesti:
Avataanpas välillä uusi puheenaihe, mitä mieltä arvoisat keskustelijat ovat perustettavista maakuntajoukoista ja vapaehtoisesta maanpuolustuskoulutuksesta, itselläni on useita kymmeniä vuorokausia takana kyseistä koulutusta.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: MT-AU
Torstaina 15.9. 2005 klo 22:44:39

Message:
Vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus on hyvä harrastus. Olen sitä tässä aloitellut pari vuotta sitten, mutta mielenkiinnolla mukana hommassa. Leppoisia mettäreissuja ja kertautuu noi unohdetut opitkin siinä samalla. Sitä paitsi siellä on flikkojakin mukana. =)
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: rr
Torstaina 15.9. 2005 klo 22:49:46

Message:
> Leppoisia mettäreissuja

Ja viina virtaa.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: MT-AU
Perjantaina 16.9. 2005 klo 00:22:43

Message:
Eipä muuten ole virrannu. Onhan sitäkin porukkaa aina mukana, mutta tosi siististi porukka siellä käyttäytyy. En olisi kyllä uskonut, jos en olisi nähnyt. Ainakaan näissä porukoissa ei ole lähdetty ryyppäämään. Varmasti jossain on toisinkin. Pahimpia on varmaan ne hapon näköiset MPK ry:n kouluttajat...
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: tukijussi
Perjantaina 16.9. 2005 klo 07:09:24

Message:
Mikä on maakuntajoukko? Onko yhteiskunnallinen järjestö? Sellaista voisi harkitakkin jos ei olisi näin laiska.

Kokemus vap.eht. maksullisesta maanpuolustus pelleilystä minulla seuraavanlainen.


Maksoin yhden kauden jäsenmaksun ja liityin, petyin ja jätin maksamatta seuraavana vuonna. Kova ralli ulosottouhkauksia ja velan perinnällä uhattiin. Useaan kertaan, mutta Ö-mappiin menivät laput suoralta kädeltä.

Naurettavaa toimintaa Maanpuolustus RY:ltä


RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: SS
Perjantaina 16.9. 2005 klo 10:49:57

Message:
Vapaaehtoistoiminta kaiken kaikkiaan OK. Muistakaa myös rauhan aikana erittäin hyödyllinen Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu, johon moni reserviläiskerho osallistuu.

Itselläni oli 90 - luvun alussa kokemusta kyseisestä toiminnasta, kun toiminta oli vasta muotoutumassa, ja kovasti joka kerhossa rakennettiin suojeluskuntien kaltaisia järjestösuunnitelmia. En oikein innostunut siitä, että tehtäisiin järjestöjä, jossa ei olisi parlamentaarista valvontaa niin kuin Puolustusvoimissa. Silloin oltiin niin innoissaan siitä Mauno Koiviston ilmoituksesta, että Pariisin rauhansopimus ei ole enää voimassa. Aika moni kuitenkin unohti, että ei yhdistyslakia muutettu, jossa erikseen on määritelty edelleenkin, että semmoinen yhdistys, joka perustuu aseelliseen sotilaalliseen organisaatioon ja puolustusvoimien rinnalle tulevaan erilliseen sitoumukselliseen sotilaalliseen toimintaan, on kielletty.

Se, että nyt on hommassa Puolustusvoimat, katto-organisaationa, on hyvä asia, poistaa ääri-ilmiöt. Muistan olisko se -93 tai -94 kun olimme Nuorten Toimikunnan pataljoonaharjoituksessa Haminassa, niin noin 250 osallistujan joukossa oli suunnilleen 15 semmoista, joilla oli sitten siellä semmoiset kulmikkaat kaksi kirjainta olkavarressa ja laulelivat saksalaisia marssilauluja, osa hieman kaljoissaan. Eivät peittäneet niitä tunnuksiaan vaikka minä sekä paikalla olleet kapparit vaativat.

Omalta kohdaltani toiminta jäi muutaman komppaniakurssin vetovastuuseen ja yhden isomman harjoituksen järjestelytoimikunnassa olemiseen, sitten perheen kasvaminen vei aikaa, muutto toiselle paikkakunnalle sekä työmatkat, piti siis jostakin luopua. Sitten on vielä nuo "oikeat" kertausharjoitukset, joita niitäkin ollut sitten useampia, viimeinen muutama vuosi sitten.

- SS -
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 16.9. 2005 klo 10:58:31

Message:
Viitisen vuotta YK-kokemusta taustalla. En ymmärrä tällaista toimintaa vaikka isänmaallinen olenkin ja lähtöä taas suunnittelen.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: HannuV
Tiistaina 20.9. 2005 klo 11:36:10

Message:
Teoriassa hieno homma, mutta pelaako käytännössä.Maakuntajoukkoja kait on hiukan ajateltu pehmentämään sodan ajan joukkojen vähentämistä. Viiden vuoden sisään joka toiselta ukolta poistuu sodanajan sijoitus eli siirtyy ns sijoittamattomaan reserviin. Tämä puree nimenomaan yli 40- vuotiaita, jotka tällä hetkellä muodostavat varmaan 80% koko vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen aktiiveista. Maakuntajoukot on kuitenkin tarkoitettu tätä nuoremmille reserviläisille....
Sitä paitsi en usko, että Maakuntajoukkojen lippujen alle saadaan tarpeeksi miehistöä, ainakaan ilman pakottamista. Upseeristoa ja aliupseereita toki kyllä löytyy tarpeeksi.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: konemies
Tiistaina 20.9. 2005 klo 16:07:29

Message:
Mitähän paskaa se tukijussi höpäjää,ei MPK ry:llä ole mitään jäsenmaksuja.Taidat tukijussi olla punikkipoikia,olis aika jo tulla tälle vuosituhannelle.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Reserviläinen
Tiistaina 20.9. 2005 klo 20:31:43

Message:
Olette oikeassa Mpk ei peri mitään jäsenmaksuja, kursseilla on 10 vrk maksu ja se tuo tullessaan vastuuvakuutuksen sekä ruuan, yleensä sotilaallisilla kursseilla sotilaslääni maksaa nämä maksut. Maakuntajoukkoja ajetaan nyt pystyyn ja tarkoitus olis saada tämän syksyn aikana runkohenkilöstö ja miehistö sen jälkeen, niin että koulutus pääsee alkamaan -08 alusta. Joukot ovat suoraan sot.läänin alaisia ja kutsu tulee aina sieltä , huomaa tarvittaessa siviliviranomaiset voi esittä tukipyynnön lääniin ja sieltä-kautta on mahdollista saada koulutettuja joukkoja esim. vartio , etsintäapua ym. vastaavaa.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Ryssälästä
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 19:52:42

Message:
Jaahas että sitä puuhataan suojeluskuntia taas pystyyn. Muistakaapas miten se edellinen erä päätty.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Aulis Pinnanperä
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 20:06:04

Message:
Suomi olisi valloitettu vapaussodassa ilman suojeluskuntaa ja olisimme joutuneet ryssän vallan alle.

2.maailmansodassa suomi olisi miehitetty ilman suojeluskunnan tekemää koulutustyötä 30-luvulla. OK?
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: tukijussi
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 20:15:22

Message:
Joku irvi tuossa mainitsemastani jäsenmaksuista.


En muista mikä rytmiryhmä tuo oli, mutta reserviläiskortti sieltä lähetettiin, ja seuraavana vuonna ukaaseja kun en maksanut enää jäsenmaksuani.

Otanpa selvää asiasta kun muistan.


RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: tukijussi
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 20:39:39

Message:


http://www.maanpuolustusyhtio.fi/

toimi kompuksessa,

http://www.reservilaisliitto.fi/

Hanurista oli. En muista tarkemmin mutta rahastamisen maku oli toiminnassa.


Tuo MPK eli maanpuolustuskoulutus onkin toinen juttu. Ei liittyne suoranaisesti MPry MPKry:n http://www.mpkry.fi/ toimintaan?


Puoluekantani pidän toistaiseksi itselläni.


Kiitos.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Kasperi
Torstaina 29.9. 2005 klo 07:12:36

Message:
Maakuntajoukot ovat suunniteltu poliisin ja pelastuslaitoksen avuksi siloin kun he tarvitsevat apua, esim..liikenteenohjaukseen majoituksen/muonituksen järjest. tms. Jos esimerkiksi "Naapurin puolella pasahtaa ydinvoimala" ja itäraja täytyy evakuoida..Suomi on valmiimpi hoitamaan poikkeusolot kuin moni muu maa. MPK.ry on koulutusorganisaatio reserviläisille puolustuvoiminen apuna.
Vap.kertaush. päiviä yli 40..OK
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: SS
Torstaina 29.9. 2005 klo 10:30:56

Message:
Onneksi on juuri niin, ettei Suojeluskuntia tule takaisin sellaisenaan, jolloin Puolustusvoimat on se parlamentaarisen valvonnan alainen organisaatio, joka valvoo tätä paikallista "kodinturvajoukko" - toimintaa.

Kas kun ne Suojeluskunta-siemenet silloin 90-luvun alussa olivat syntymässä - ainakin pääkaupunkiseudulla - aivan yksityisiksi pullakätisten virastorottien omiksi "johtamistaidon" laboratorioiksi, ei Puolustusvoimat pitkään olisi noita "ikuisia res. vänrikkejä" katsellut, sen verran militantteja ajatuksia - myös polittisia - nuo viljelivät. Olivat omana aikanaan joko luopuneet ajatuksesta päästä Kadettikouluun tai sitten eivät olisi sinne päässeet.

No, homma lienee rauhoittunut, sotaintoilijat eivät saa kuivakkaasta harjoittelusta semmoisia kiksejä kuin "prikaati huomio!" - äkseerauksesta ja häipyvät vähin äänin Korkeajännityksiään lukemaan.

Kaikkea hyvää vaan reserviläistoiminnalle, ja edelleenkin huom. ei-poliittisena kannanottona viljelen tätä Mauno Koiviston sanontaa, et demokraattisen ja itsenäisen maan puolustusvoimissa tarvitaan myös semmoisia sotilaita jotka eivät ole sinne tulleet vapaaehtoisesti.

- SS -
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Jope
Torstaina 29.9. 2005 klo 14:56:54

Message:
SS:n mainitseman kiihkottoman asiaperusteisen reserviläistoiminnan taakse voin minäkin "ryhmittyä". Kaikkea hyvää sellaiselle toiminnalle. Itse kuulin lapsuudessani riittävästi isovanhempieni kertomaa tarinaa suojeluskuntien toiminnasta. Se oli kyläterroria jos joku. Jos tämä uusi reserviläistoiminta alkaa lähestyä noita vanhoja aikoja, sillä tehdään todellinen karhunpalvelus isänmaalle. No onneksi nykyrambot on senverran laiskoja ja huonokuntoisia, että he saavat riittävät orkut tietokonepeleistä.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Aulis Pinnanperä
Torstaina 29.9. 2005 klo 15:14:32

Message:
1)Mauno Koivisto -kuten pikkuhiljaa alkaa paljastua- oli synkkä sivu suomen presidenttihistoriassa. J.Suomen kirja antaa osviittaa...vielä kun joku jaksaisi kertoa inkerinsukulaisten asuttamisesta Suomeen Koiviston päätöksellä. Sitä huumeiden ja rikollisuuden määrää...

2)Minun isovanhempani kertoivat tarinoita siitä, mitä punakaartit tekivät kylillä. Terrorismia, sanalla sanoen.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: Jope
Torstaina 29.9. 2005 klo 16:23:10

Message:
Olen samaa mieltä. Kyllä punakaartit harjoittivat ihan samaa terroria. Siksi kaikki ääriliikkeet pitää pitää poissa näistä kuvioista. Isänmaallisuuden pitää olla voimissaan mutta sen pitää olla kiihkotonta, asiaperusteista, semmosta arkipäivän isänmaallisuutta, jossa ei uhota vaan tehdään ahkeraa työtä yhteiseksi hyväksi. On muuten kaukana isänmaallisuudesta nuo VALTIONYHTIÖ Fortumin TYÖVÄENLIIKKEEN ministerien siunauksella myönnetyt optiot. Nuo jos jotku murentaa tavallisen kansalaisen isänmaallisuuta.
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: SS
Torstaina 29.9. 2005 klo 16:57:12

Message:
Aulis,

Kansakouluun hiihdettiin meilläkin se muutama kilometri, ja meikäläinen siskonsa kanssa joutui tekemään siitä kylältä oman rinnakkaisen ladun, kun "lahtarikaartilaisen penikat" ei sitä kyläläisten latua saaneet hiihtää.

Kylillä oli silloin paljon entisten punakaartilaisten lastenlapsia, ja meille tuli silloin mm. Uusi Suomi postilaatikkoon, voi kauhistus sentään, kun muille tuli poliittisesti paikkakunnalle sopivammat Suomen Sosialidemokraatti , Kansan Uutiset tai Tiedonantaja.

Silti sanoisin, että vaikka se Koivisto sosialisti olikin, niin on hän oman osansa maan puolustuksesta ase kädessä sotien aikana tehnyt, enemmänkin edestä kuin semmoinen vaikkapa nuorempi 3000 vapaaehtoista kert.har.vuorokautta kolmekymmentä reserviläisliito kunniamerkkiä rinnassa pasteeraileva ylpeä res. majuri konsanaan.

Edelleen vakaana aikomuksena pysyä poliittisesti sitoutumattomana

terv. - SS -
RE: Maakuntajoukot
Lähettäjä: jep
Perjantaina 30.9. 2005 klo 00:54:57

Message:
SS puhuu asiaa (taas)