Aihe: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: JP
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 14:02:33

Viesti:
Tuli mieleeni tuosta entisöintikilpailusta ja muustakin tuo koneitten entisöinti. Joillain on tapana penslata kone kuin kone, että tulee näyttävän näköinen. Mielestäni kuitenkin alkuperäinen kone kertoo historiastaan hyvin paljon, jos se siis on säilynyt hyvin. Kannattaa muistaa, että konetta ei saa vanhan näköiseksi, mutta maalata sen voi aina myöhemminkin. Eli siis jos epäröi hieman, kannattaa asia jättää ehkä hautuun. Toinen juttu on sitten ne metsälöydöt, ne kannattaa ja pitääkin entistää. Suomessakin on muutamia museoita, joita on hieman arvosteltu siitä, että koneet on raahattu sinne suoraan metsästä ja ovat näinollen aika ruosteisia. Itse arvosta 1. sijalle hyvin säilyneen alkuperäisen, mutta hyvänä kakkosena tulee alkuperäiseen asuun entisöity laite. Ei siis ylientisöity tai penslattu.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Jarkko
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 14:05:28

Message:
Vanha antiikkiharrastajien lause:

"If it's not broken, don't fix it", eli jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: woodsman
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 15:57:07

Message:
Joo, harva Suomessa edes käsittää mitä entisöinti sananmukaisesti tarkoittaa. Pop-niitit, ristipääruuvit, Fiskars pultinkannat, muovijohdot tai -putket kuuluu harvaan esim. 20-luvun amerikkalaiseen traktoriin !
Entisöinnissä kaikessa tulisi pyrkiä valmistusaikakauden tasoon niin aineissa kuin työtavoissakin ilman että mennään ylientisöinnin puolelle. Jos Valmetin alkuperäinen maali on Miranol, niin ainoa oikea siihen on tänäkin päivänä Miranol kun sitä kerran on vielä saatavissa ! Hieno kaksikomponenttimaali on ollut aika harvassa traktorissa ! (Tietääkseni ei yhdessäkään !)
On asioita joita ei oikein vanhoihin pystytä saamaan tai tekemään ja niissä pitää antaa varaa myönnytyksiin. Tärkeintä on saada vanhat vehkeet käyttö- tai esittelykuntoon.
Itse arvostan eniten hyvää alkuperäiskuntoa, pientä ajan hampaan tuomaa kuluneisuutta jne... Se on asia jota ei entisöinnin tai "entisöinnin" jälkeen saada enää takaisin. Niin monta hyvää alkuperäiskuntoista moottoripyörää esim. olen nähnyt pilattavan yli-innokkaalla kunnostusoperaatiolla.
Ehkä monen harrastajan pitäisi pyrkiä konservoimaan ajokkinsa, korjata vain vialliset osat ja jättää ulkoasu siihen kuluneeseen alkuperäiskuntoon.
Miksi muuten metsälöydöt pitäisi automaattisesti entisöidä ?
Asplundin Lassen metsälöytö John Deere kävi ja kukkui Rauta ja Petroolissa eikä hävennyt ollenkaan muiden seurassa. Olihan se ruosteessa, paikoin puhkikin mutta mitään ei oltu pilattu !
Hatunnosto Lasselle !
Omaa 20-luvun alun Fordsoniani en varmaan koskaan entisöi. Se saa olla sellainen kuin traktori on yli 80 vuoden jälkeen. Pidän sitä hyvässä alkuperäisessä kunnossa olevana. Harmi että joku on joskus maalannut uudestaan takapyörät. Kuinka ne saisi samanikäisen näköisiksi kuin muu traktori ? Siinä entisöijille purtavaa ! Aidosti kiinostuneet voi vastata siihen, v--------saa kuulla ja lukea muutenkin näillä palstoilla ihan tarpeeksi.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Harrastelija
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 16:02:22

Message:
Ehdottomasti toimiva työn jäljet omaava kone
on mukavampi katsella kuin edellisen kirjoittajan
mainitsema "penslattu" kone.
Harva jaksaa tehdä sitä uskomatonta työmäärää mikä traktorinkin entisöinnissä on kun sen purkaa atomeiksi, hiekkapuhaltaa, oikoo pellit,
pohjamaalaa, pintamaalaa ja jälleen kasaa, sitten
uusii sähköt ym. pikkunippelit.
Moni oikaisee vaan painepesulla ja pintaväri suoraan päälle, samaten kaikki hitsaukset ym. vuosien mittaan tehdyt jää näkyville.
Lopputulos on kaamea vaikka omistaja kuinka ylpeänä esittelisi entisöintiään... näin se vaan on
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: FM52
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 16:06:12

Message:
Tai niin kuin sanoi isäukko kölvinä ollessani, "kyllähän nuo sun vehkeet sitä ajamista kestää, mutta ei tuota korjaamista".
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: 16860
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 20:23:33

Message:
Just nii, mulla itellä on 8hvBMV (-55) joka ei paljoo oo ulkona viihtyny ja siks poikkeuksellisen
siisti.
Olis järjetöntä puleeraa ja maalata sitä. Sillonha
häviäis se ihana konerasvan tuaksuki. Mulla näkyy
joku valmistajan leima vesitankin sisäpinnalla, on
vaan vaikee saada selkoo, mahtaisko kukaa tän
palstan lukijoista tiätää kenen valmistamaa peltiä
porilaisissa käytettiin? Oon kyselly maamoottori-
ukoilta mutta turhaan.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: j tech
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 20:36:27

Message:
löysin täysin alkuperäisen tunturin saraja numeron mukaan 63 siististi säilynyt vajassa mittarissa 700 kone oli jumissa mutta ei enää käy ja kukkuu eikä muuta kuin pesin pölyt pois sehän on muinais muistojen RAISKKAAMISTA jos niitä mennään maalaamaan se vasta on amis puuhastelua yleensä
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: RR
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 20:53:37

Message:
Vihlasi yllä olevat tekstit, juuri kun olin ostanut alkuperäisväriset maalit. Maalaus ei olisikaan enää hyväksyttävää vain kunnostuksen, kaikkien osien ja ruuvien takaisinlaiton sekä hiekkapuhalluksen jälkeen. Museoautopuolella tästä asiasta väännetään peistä varmaan jatkuvasti. Varsinainen entisöinti on todella tarkka ja aikaa vievää puuhaa.

No, 60-luvun traktorini ei ole vielä ollenkaan museovärkki, on vain ohittanut aktiivipalveluksen ja käytetään uudessa kodissaan puutarhan ja pienimuotoiseen metsänhoitoon. Nämä täysin toimivat toisiokäytössä olevat “terapiatraktorit” ovat vain jääneet alitehoisina pois varsinaisesta ansiotyöstä, jos ei olla jo ehditty myymään ulkomaille aikaisemmin.

Näihin vanhoihin alle 50-luvun traktoreihin voi varmasti soveltaa museo- tai entisöintikriteerejä. Ne elivät aktiivipalveluksensa loppuun asti. Tilanne on vain nyt muuttunut, ei kaikki vedä enää auraa rikkoutumiseensa saakka.

Koska nämä 50-60 luvun “terapiatraktorit” ovat usein vain pienien korjauksien ja kunnostuksen jälkeen täysin alkuperäisessä teknisessä kunnossan, ne jatkavat vain toisoelämäänsä. -On vain ne traktorin maalit niin kuluneet käytössä, että ei viitsi niitä enää katsella pihassa auton ja juuri maalatun talon vieressä.

Tämän todistelun jälkeen aion hankkia ja laittaa vain takaisin puuttuvat osat, kunnostaa teknisesti ja maalata vaikka esimerkiksi jälkikäteen hitsatuiden vetokoukun kiinnityksen saumojen päälle alkuperäisvärillä. -On siinä sitten hyvä viettää ansaittuja toisio/eläkepäiviään hyvässä kunnossa.

Jos peli on vielä hengissä museoiässä viidenkymmenen vuoden päästä, tuolloinen entisöijä voi varmaankin todeta, että traktori on ollut aluperäisessä asussa korjaustoimineen, vaikkakin on tehtaan jälkeen maalattu uudelleen samoilla väreillä.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: FM52
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 20:56:58

Message:
Tuntureita maalattiin alkup. maaleilla ja systeemeillä tehtaalla uusiksi takavuosina. Ei taida onnistua tänä suoritusyhteiskunnan aikana.

Minä maalautin moottoripyörän tankin taannoin ammatti-ihmisellä, mutta se tulikin maksamaan enempi kuin auton ylimaalaus. Oli sellaista kruusausta tankissa.


Maali ei ole tietenkään samaa kuin alkuperäinen, Eli on akryylillä vedetty kun vanha oli happoväriä, mutta tarvitaan aika fakiiri huomaamaan se.

Omistaja kun joskus vaihtuu, tämä on hyvässä uskossa että on alkup. maalit, ja on niin polleeta, niin polleeta.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: torsti
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 21:10:59

Message:
Onhan se entisöinti iso työmaa, kun kaikki pitää oikeastaan saada korjatuksi, ei voi hankkia uusia, tai no alkuperäisiä osia ei helposti löydy. Itse kun rupesin laittamaan natikkaa kuntoon niin tavotteena saada kaikki toimimaan, ja on tullut laitettua tarvike mittareita ym. mutta ei se mikään museo kampe olekaan.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: woodsman
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 21:26:54

Message:
Tottakai jokainen voi tehdä omallaan mitä haluaa. Eikä kaikkia traktoreitakaan tarvitse entisöidä tai säilyttää alkuperäisinä. Ei vain pidä puhua entisöinnistä jos se ei täytä entisöinnin kriteerejä !
Käyttötraktori voi olla alkuperäisestä poikkeavassa värityksessä tai muuteltu omien mieltymysten mukaan. Esim. Rauta ja Petroolissa oli muutama persoonallinen modifiointi. Itselläkin sen suuntaisia suunnitelmia jostakin vanhuksesta. Voi ne muutokset tehdä myös ilman peruuttamattomia muutoksia eli alkuperäiseksi palauttaminen on mahdollista.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: juuri niin
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 21:38:38

Message:
Olen woodsmanin kanssa samaa mieltä, en missään tapauksessa veisi entisöintikilpailuun omaa rakenneltua tai muuten modifioitua traktoriani. Samoin vanha rähjäinen käytössäkulunut (vaikkakin painepesurilla juuri putsattu) traktori poreltuneine renkaineen ei kuulu mihinkään entisöintikilpailuun. Sen sijaan vanhojen traktoreitten näyttelyyn sopii erittäin hyvin semmoisenaan.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: KM
Torstaina 15.9. 2005 klo 09:10:45

Message:
Rauta ja petroolissa sai jo hyvän kuvan tästä entisöinti ja kunnostus asiasta, en traktoreiden entisöinnistä juuri mitään ymmärrä, mutta autoista on kokemusta neljältä vuosikymmeneltä. Samoja asioita voi kuitenkin soveltaa, ja tässäkin viestiketjussa on tullut ilmi nämä pääperiaatteet. Ylientisöinti traktorin kohdalla ei oikein istu, traktori nyt vaan sattuu olemaan työkalu, autopuolellakin on itselleni herännyt kysymys saako "yli"entisöinnin suorittanut henkilö työstään hedelmää jos kuljettaa taideteostaan trailerilla? Ihmettelin R&P:ssä sitä 20 Valmettia, jota oli rakennettu aikaa ja vaivaa säästämättä, mutta jotenkin minut se jätti ristiriitaiseen olotilaan. Syynä saattaa olla se, että omasta ladosta löytyy uutena meille tullut samanlainen 20 joka ei millään vastaan alkuperäistä, on vaan jotenkin aidomman näköinen vuosikymmenien aikana tehdyistä käyttökunnostuksista huolimatta. R&P:ssä toista mielestäni onnistuneenpaa mallia edusti V8-Fordson, joka edusti oman sarjansa ehdotonta huippua.
Mitä sitten yritin sanoa no kai sen että kauneus on katsojan silmässä, ja varmaan suurimman hyväksynnän (jos sitä haluat) saat kun et lähdekään yrittämään laatupalkintoa entisöintikilpailussa, ja jos saat palkinnon, niin aina löytyy se, joka löytää puuteet entisöinnissäsi.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: minä vaa
Torstaina 15.9. 2005 klo 10:31:53

Message:
KL puhuu asiaa ja kokemus huokuaa sanoista.Tietää mistä puhuu.
Selvästi voi aistia kirjoituksesta varoituksen,ÄLKÄÄ PILATKO vanhaa.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: 565
Torstaina 15.9. 2005 klo 10:42:28

Message:
Tää on kans...Pikkusielujen erinomainen temmellyskenttä! Minun puolesta on ykshailee mitä kukin yleiselle 50-60-luvun rakottimelleen tekee. Jos vaikka itte innostun maalaamaan Vallun alkuperäisellä värisävyllä, mutta kakskomponenttisella, nii eikö joku jo huokaa. Höh.

En minä puhu entisöidystä museoesineestä, vaan työkoneesta, jolla on pirun monta vuotta kevyttä eläkekäyttöä edessään. Ja jos sitä ei maalaa, niin kyllä pellit syöpyvät jopa puhki. Ruosteen päälle ei maalaa kuin myyntiviritysten tekijät. Täysentisöintiä ei viitti tehhä, sitten ei kehtaisi enää rankamettään ajella.

Alkuperäinen on jees, mutta "alkuperäinen" vaatii extrasti huolenpitoa, ruoste ei ole suojaava pinnoite.

Noh...provosoin lievästi. Ehkä ittekin yritän saada Miranolia kuivumaan jonkun vuoden perästä? Mut viestinä: Antaa kaikkien kukkien kukkia.

Ps. Olen entisöinyt prätkiä museokuntoon jokusen, kunnostanut vanhoja huonekaluja ysm. joten tiedän mitä tarkoittaa alkuperäiskunto, konservointi ja entisöinti...


RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: vesa
Torstaina 15.9. 2005 klo 10:45:54

Message:
Jos entisöinnin mittana pidetään ALKUPERÄISIÄ osia, siis niitä jotka juuri siinä laitteessa on alunperin ollut, ei Suomessa liene ainuttakaan entisöityä ajoneuvoa. Kuvitelleenpa esim. moottoripyörän hieman ruostunut kromattu vanne ja sinkityt pinnat. Paljon helpompaa ja parempi lopputulos saadaan uusilla vastaavilla osilla, ongelmaksi yleensä vain tulee löytää prikulleen samannäköinen osa. Kyllä entisöinnissä paljon osaa joutuu myös itse tekemään. Näin se vain on.
Traktoreista olen kyllä sitä mieltä että nätimpi on kulunut alkuperäinen tai korjattu kuin kiiltävä ylientisöity. Viimeksi mainittu yleensä kulkee trailerin päällä ilman työkoneita. Ei ole sentinkään väärtti.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: justus
Torstaina 15.9. 2005 klo 11:32:34

Message:
Minkähän takia esimerkiksi wanhanvoiman päivillä parveilee enemmän porukkaa vanhan,mutta uuden näköisen traktorin ympärillä kuin ruosteisen romun ympärillä.Katteleekohan ne että onpa siinä ruma kapistus.Kummanhan ostaja ostaa,jos hinta on sama kummallakin?Olen huomannut,että entisöinnin arvostelijat etsii vain mitä virheitä on tehty,eikä kehuta mitä on saatu aikaan.Yksi äijä ei tiennyt minkä väriseksi maalaa talonsa,niin hoksasi sitten että antaa sen olla puunvärinen tekemättä mitään.Oli sen mielestä maailman viisain oivallus.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: woodsman
Torstaina 15.9. 2005 klo 12:08:41

Message:
Veteen piirretty viivahan se on entisöinnin ja entisöimättä jättämisen kohdalla.
Hyvää alkuperäistä ei minusta koskaan kannata entisöidä mutta oikein kulunut ja haalistunut pinta varmasti paranee kun se saa uuden maalin päälleen.
Sehän tässä on pääasia että se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Juuri tuollaiset em. painepesurilla pesu ja maalia päälle viritykset ei ole näyttämisen arvoisia.
Vaikka entisöity on hieno ja hyvä alkuperäinen on hieno, kansa tahtoo sirkushuveja. Myös rakennettu ja muuteltu on hieno ja siitä huippuesimerkki on juuri tuo V-8 Fordson ! Niin pitää muutokset tehdä että se näyttää tehdastekoiselta. Työn laatu myös! Hatunnosto Peterille ! V-8:a kelpaa näyttää vuodesta toiseen !
Vinkiksi entisöinnin tuskailijoille. Jos aihio on huono mutta kuitenkin yleinen merkki ja malli, niin helpommalla pääsee kun tekee siitä kauniisti muutellun koneen. Niinkuin aikaisemmin kirjoitin mitään ei silti tarvi pilata ja vain mielikuvitus on rajana !
Muutakin vois rakennella kuin traktoreita ! Kuka tekee ensimmäisenä sellaisen Hollannissa nähdyn asuntovankkurin ! Odotan näkeväni sellaisen ensi vuoden Rauta ja Petroolissa !
Hatunnoston lisäksi Kuukuna varmasti antaa teosta lippiksen ! Vai ?
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Vankkuri
Perjantaina 16.9. 2005 klo 07:40:48

Message:
Onko kellään laittaa kuvia siitä Hollannin vankkuri-ihmeestä ? Vois vaikka rupeen tekeen kun tietäis minkä näköinen härveli on kyseessä.
Ei kai se nyt niin ihmeellinen ole ?
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Mira Nooli
Perjantaina 16.9. 2005 klo 09:00:47

Message:
Onko se noin vaikeaa muutamien ymmärtää, mitä entisöinti ja entisöintikilpailu tarkoittaa! Otetaan esim. ns.Harmaa-Ferguson. Kaikki hiukankin masinisteiksi itseään kutsuvat tietävät, että kyseiset maatalousmallin traktorit lähtivät tehtaalta lähes mattapintaisina ns.laivastonharmaiksi maalattuina. Ainakin kaikki varusmiespalveluksen suorittaneet tietävät taas tasan tarkkaan, mitä esim. Suomessa Puolustusvoimien käyttämä harmaa mattaväritys tarkoittaa. Harvemmin on brittienkään sotalaivoissa nähty kiiltävää moninkertaista lakkapintaa.
Taannoin oli Maatilan Pirkassa juttua siitä piristetystä ja punaiseksi maalatusta "Harmaa-Fergusta". Jos semmoinenkin ilmestyisi entisöintikilpailuun, vaikkakin hienosti rakenneltuna, niin mitään pystiä ei kuulu sarjassa entisöidyt traktorit! Ymmärrämmekö vielä toisiamme? Siis rakennellut traktorit ja muut alkuperäisestä poikkevat kuuluvat eri sarjaan, kuin entisöidyt! Mitä tulee taas niihin kenties enemmän tai vähemmän ruosteisiin kuitenkin ajo- tai käyntikuntoisina säilyneisiin traktoreihin ja työkoneisiin, niin niillä on taas täysin oma arvonsa edustaa oman aikakautensa tekniikkaa, työtapoja ja kulttuuria jne. Ne eivät sellaisenaan kuulu entisöityjen joukkoon, joiden pitäisi olla sellaisia, kuin ne uutena tehtaalta lähtiessään olivat. Ei se vanha esim. 50-lukuinen traktori, joka äkkiä putsataan painepesurilla viikko ennen jotain näyttelyä tai tapahtumaa ja maalataan vieläpä huonosti edes renkaita kunnolla peittämättä hiukan alkuperäisen suuntaan olevalla lakka- tai metallihohtovärillä kuulu todellakaan vielä entisöityjen traktoreitten joukkoon!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: JP
Perjantaina 16.9. 2005 klo 09:16:29

Message:
Tämän juttuketjun avaamisella pyrin herättämään aiheesta keskustelua ja sitähän onkin tullut. Tässä ei ole mitään ymmärrysvaikeuksia, mutta pyrkimyksenäni/toivomuksenani on, että masinistit miettisivät hieman, ennen kuin ryhtyvät kunnostukseen, että mitä halutaan, mitkä resurssit on käytössä ja mikä tulee olemaan lopputulos. Monesti voi projektia aloitellessa siintää mielessä hieno, täysin entisöity traktori, mutta lopputus onkin vain miranoolilla töhritty vehje, jossa renkaatkin ovat osittain maalissa. Tällöin sen "aihion" arvo on ollut paljon suurempi, kuin lopputuloksen, vallankin jos alkuperäinen traktori on ollut hyvä. Myöskin hyvä alkuperäinen keräisi varmasti paljon enemmän oikeitten masinistien ihailua näyttelyssä, kuin tuo penslattu. Ja kuten jo tuossa avauspuheenvuorossani totesin, niin "Kannattaa muistaa, että konetta ei saa vanhan näköiseksi, mutta maalata sen voi aina myöhemminkin".
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: ZeBe
Perjantaina 16.9. 2005 klo 09:19:39

Message:
...niin kyllä näissä "entisöintikilpailuissa" pussihousufundamenttalistit pääsevät varsinaiseen elementtiinsä!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Mira Nooli
Perjantaina 16.9. 2005 klo 09:53:33

Message:
En tarkoittanut JP nyt sinua tuossa ymmrryksen puutteessa. Olet aivan oikeassa siinä, että moni vanha traktori on pilattu joko ajattelemattomuudella tai sitten satunnaisen myyntivoiton toivossa. Kyllä todellakin säilynyt hyväkuntoinen vanha traktori on aina arvokkaampi, kuin huonosti entisöity. Jos otetaan nyt hiukan kantaa tuohon Zeben lanseramaan "pussihousufundamentalismiin", niin esim. entisöintikilpailuehdokkaat ovat kaikkien kävijöiden erittäin tarkkan syynäilyn alla ja sieltä otetaan vinkkiä hyviin moneen tulevaan entisöintiin. Myöskin kaikki siellä nähdyt virheet ja väärät toteutukset lähtevät helposti sitten myöhemmin kloonantumaan. Jos tehdyt virheet vielä palkitaan oikein pystillä (pussihousujen poissaollessa!), niin "metässä ollaan" ja pahasti!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 16.9. 2005 klo 10:52:00

Message:
Mira Noolin kanssa yhtä mieltä. Auto- ja mp puolella museopelejä ja niiden tuntijoita on jo senverran paljon että tällaisiin asioihin (sävy, kiilto yms.) kiinnitetään huomiota museokuntoa arvioitaessa. Kaikki uudelleen maalatut eivät todellakaan ole entisöityjä!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: y
Perjantaina 16.9. 2005 klo 11:05:13

Message:
Onko tietoa, mikä on -58 Majorin sinisen sävyn oikea kiiltoaste, vai tuleeko se automaattisesti värin nimen perusteella (tietääkseni Ford Empire Blue).

Jos RAL-koodilla maali sekoitetaan, sittenhän kiilto on varmasti väärä, koska koodi kertoo vain värin.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Vankkuri
Lauantaina 17.9. 2005 klo 07:55:22

Message:
Vankkurin kuvaa odottelen. Sain pellot kynnettyä ja olis aikaa projektille. Minkälaiset värkit on kyseessä ?
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: verreksi
Lauantaina 17.9. 2005 klo 10:42:48

Message:
Tästä tulee varmaan kanssa oikein härdelli, kun te sotkette kaikenmaaliman vankkurit entisöintijutskiin!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Woodsman
Lauantaina 17.9. 2005 klo 13:45:03

Message:
Kyllä se aika läheisesti ainakin Hollannissa liittyi masinismiin ja entisöintiin ! Niitä vankkureita erilaisten vetureiden perässä oli ainakin 20 kpl näytillä. Ja kaikki viimeisen päälle laitettuja ! Harmi ettei tullut itse otettua kuvia niistä. Kellään muullakaan ei kai ollut kameraa mukana ?
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: MP
Lauantaina 17.9. 2005 klo 22:20:29

Message:
Esimerkiksi: Mistä johtuu että wanhanvoiman päivillä parveilee enemmän porukkaa vanhan,mutta uuden näköisen traktorin ympärillä kuin ruosteisen romun ympärillä?. Vastaus kysymykseen: Ko vempele on todellakin maalattu, porukka on asiantuntematonta ja porukan on kiva nähdä välillä väriä, koska kotona on jo nähty se ruskea versio siinä räystään alla.
Suomessa ei todellakaan ole luultavasti montakaan entistettyä traktoria. Sanaa entisöity ei todellakaan kannata käyttää maalatusta vehkeestä, itse en selittäisi asiaa mitenkään. Olen nähnyt monta orginaali maalissa olevaa traktoria jo piankin uudella maalilla pilattuna. Todellisia harvinaisuuksiahan ei noissa tapahtumissa ole ollutkaan, eli mitään vahinkoa ei ole vielä oikeastaan tapahtunut.
Henkilöä joka tuo hienosti säilyneen orginaalin esille, pidetään tr porukan piirissä laiskana ja epäkuranttina ihmisenä. Tr porukan piirissä ei näytä olevan montakaan historiaa ymmärtävää henkilöä. Todellisia hienoja harvinaisuuksiakin on Suomessakin vielä muutamia, ja niitäkin kyllä näytetään ymmärtäville henkilöille.
Odotan kiihkeäti todellakin joskus näkeväni em tapahtumissa hienosti säilyneen käytönjälkiä sisältävän "vanhan" traktorin.
Vinkiksi: Maalatkaa se täysin ruostunut tusina traktorinne, ei sitä lähes maalissa olevaa "harvinaisuutta". Näin jäisi jälkipolvillekkin jotain mallia siitä, millaisia työkoneet ennen olivat.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: jep
Lauantaina 17.9. 2005 klo 22:25:01

Message:
montakohon arvostelijoiden vehettä oli näytillä? oliskos se kiva seisoskella katsomassa tyhjää näyttely aluetta?
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: jopas
Lauantaina 17.9. 2005 klo 22:28:37

Message:
Asiantuntijoillekko järjestetään kone näyttelyt?Mitä harvinaisuuksia? Kyllä kait pitää olla semmoisia jotka on olleet suomessa käytössä.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: JR
Lauantaina 17.9. 2005 klo 22:43:43

Message:
En ole saanut aikaiseksi entisöidä vanhoja käyttötraktoreitani. Vanhoja huonekaluja olen kunnostanut paljon ja niissä pyrin enimmäkseen paikkamaalaamaan uusitut ja korjatut paikat.
Pitäisi vain olla niin pirun hyvä värisilmä, ettei paikkaus pistä silmään. Huonekalussa se onnistuu, kun pinnat eivät ole niin isoja. Auringon haalistama väri ei ole ollenkaan sama kuin alkuperäinen väri.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: 565
Tiistaina 20.9. 2005 klo 11:05:18

Message:
No viel aiheesta...Piitkästä aikaa pesin viikonloppuna Valmetin. Ja sehän näyttikin koreelta sen jälkeen, vaikken tahallanikaan alkanu kaikkia nivelien ympärysrasvoja hinkkaamaan pois. Jännä oli myös huomata, että nykyiset pesuaineet ovat etvaksen voimakkaita vanhalle Miranolille, kun rätillä hinkkas niin punasta jäi kankaaseen.

Ilo ol sen jälkeen pistää yhtä puhtoinen klapusirkkeli perään ja pilkkoo lämpösikseen koivuhalkoo, Valkku hyrräs niin tasaseen kun vaan osaa...Tuntu et oikeen 60-luvun aurinko paisto ja oma työtakkikin muuttu ajatuksissa sarkaiseksi ja lasiliikkeen mainoslippis Fredaksi...Apolloa tähysin taivaalta....Ah:)!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: auringonpistos
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 08:16:25

Message:
Ihme, että 565 ei jatkanut lorua vielä sillä, että housutki muuttu sarkaisiksi ja pallit paisu aivan mahottomaksi ja odottelin jo saunaan menoa ja sitten lähtöä nuorisoseuran lavalle pistämään jalalla koreasti Thiilin Henkan ja Rytmipoikien tahtiin ja sitten se armoton pimpin vonkaaminen.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: 565
Keskiviikkona 21.9. 2005 klo 08:45:33

Message:
Joo...Tuli oikeen miäleen, ko pojankloppina pyörin lavan takana. Henry Thilin keikkabussi juuttu vähän kiinni siihen pehmeeseen hiekkaan, mäen töyrästäkin siinä. Muistan ko joku huus ohjeen: "Laittakaa tiili alle"...Khihihii...

Joo mutta ko ajan aamu-usvassa Jawallakin, niin sama tapahtuu: Vehkeet vaihtuu pihkasiksi sarkakamppeiksi ja repusta alkaa pilkottaa kirveenvarsi...Mikähän tän aiheuttaa? Lisättävä lääkitystä?


RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: sixi
Perjantaina 23.9. 2005 klo 08:03:31

Message:
565: tärinä ja käry sen tekee, nelitahtinen-Jawa ei tee enää tota!
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Sälli
Maanantaina 26.9. 2005 klo 08:44:46

Message:
Semmonen kirjoitussarja, että välähti mieleen maalata oma täysin alkuperäinen Majori vm.-55. Mikähän on Nufiin punaisen alkuperäisen maalin värikoodi. Meijän Majorista maalataan semmonen punanen.
Saa operaatiolla ainaki kaikki Majoria ostatelleet museotunteilijat vihreeks. Työkalujahan nuo on, tavallista valurautaa enimmiltään.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Woodsman
Maanantaina 26.9. 2005 klo 12:52:22

Message:
Mistä sixi on nelari-500Jawan löytänyt? Sehän on parallel-twin ja varmasti tärisee niinkuin britti !
Sälli:lle : Nuhvin punainen (oranssi) vois olla ihan pirteän värinen Majori ! Sitäpaitsi, Englannista sellaisia löytyy, niitä runko-ohjattuja tupla-Majoreita !
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: Sälli
Maanantaina 26.9. 2005 klo 13:40:15

Message:
Voi että mikä mäihä. Nyt joudun selaamaan Belaruksen värinumeroita. Olisko se aito ryssänsininen sopiva. Ei! Harmaa Ferrexi...siinä sävy.
RE: Alkuperäinen vs. entisöity
Lähettäjä: woodsman
Maanantaina 26.9. 2005 klo 16:58:04

Message:
Ota metallihohto violetti, sellaista en ole vielä nähnyt ! Kuumasinkitty on myös takuuvarmasti "Ainoa Suomessa " !!!