Aihe: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: SM-4
Maanantaina 12.9. 2005 klo 13:16:47

Viesti:
Ostetaan WELGER SM-4 lautasniittokone, mieluusti hydraulisella nostolla mutta vanhempikin malli kelpaa. Tarjoa vain hyväkuntoista, yksi loppuunajettu repale on jo kotona !
P: 050-5264726 Matti
RE: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: SM_4
Tiistaina 13.9. 2005 klo 07:55:55

Message:
Eikö löydy keltään joutilasta Welger SM-4 niittolaitetta ? Pientareet niittämättä kun edellinen hajosi !
RE: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: timppa
Tiistaina 13.9. 2005 klo 21:39:53

Message:
Lopeta hyvä mies pientareiden niitto Welgerillä.Tiedän kolme Welgeriä jotka hajotettu pientareiden niitossa,teräpalkki joustaa.Kestää kyllä pellolla ajoa kun palkki on koko pituudeltaan pellon pinnassa eikä pääse notkumaan.
RE: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: SM-4
Tiistaina 13.9. 2005 klo 21:55:08

Message:
Ei se teräpalkista ole rikki vaan hihnapyörä ja akseli jauhautuneet väljiksi. Syynä takavuosien jalkakaasun varassa ajo eli jatkuvat kiihdytykset ja hidastukset. Viime vuodet se on pyörinyt vakionopeudella mutta akseli ja hihnapyörä on kahteen kertaan sepitetty ja en viitsisi purkaa koko murikkaa että sen saisi vielä kerran tehtyä kunnolla. Jos ei parempaa konetta löydy, se on edessä. Tuleepa öljyvuotokin sitten korjattua.

Totta on että teräpalkki joustaa mutta se kärsii sitä jonkin verran. Tokko täysin suoraa löytyykään. Tien pientareiden ajossa kone on kovilla, ei niinkään pellon pientareilla.
Hyvä kone käyttöominaisuuksiltaan muuten, leveyttä saisi olla enemmän !
RE: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: Leukkumies
Keskiviikkona 14.9. 2005 klo 20:29:03

Message:
Hanki jostain SM 450S (2,0m) tai SM 600 (2,4m) jos enemmän työleveyttä haluat. Tosin taitaa olla aika herkkä retkahtamaan tuo SM 600:sen pitkä palkki nostolaitteen varassa ajettaessa. Itselläni on ollut käytössä toistakymmentä vuotta SM 4, lisäksi on varaosakoneena SM 4S joka oli ostaessani ajettu ensimmäisenä käyttökautena kunnolla kiveen tms. ja loputhan jokainen tämän niittokonemallin kanssa tekemisisissä ollut tietääkin. Kone kyllä kestää kun kuskilla on järkeä päässä, eikä aja liian suurella vauhdilla kone nostolaitteen varassa. Olisi niissä kyllä saanut olla se palkin pohjapanssari ihan vakiona eikä lisävarusteena.
RE: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: Harjoittelija
Torstaina 15.9. 2005 klo 07:54:40

Message:
Millainen tuo SM 4:n lisävarusteena saatava pohjapanssari on ollut ?
Voisikohan tuota palkkia jotenkin muuten itse vahvistaa, esim, hitsaamalla alle lattaraudan tai vastaavan ?
RE: Welger-niittokone ostetaan
Lähettäjä: woodsman
Torstaina 15.9. 2005 klo 08:03:34

Message:
Minuakin kiinnostaa tuo pohjapanssari. Itse olen vahvistukseksi hitsannut muutaman lisäanturan palkin alle. Pituussuunnassa se ei tue eikä vahvista palkkia mutta ottaa vastaan tienvarsien kivien kosketuksia. Muutaman puhkikulumisreiän olen nimittäin vuosien saatossa sieltä hitsannut.
Minulla on muuten itse teetetyt terän saranatapit, joita teetin sarjan koska silloisen myyjän Keskon hinnoittelu oli ihan hilseestä. Olen ne vaihtanut myös IKH myymiin teränpitimiin. Pitimet on muuten parempia kuin alkuperäiset mutta tapit ylikovia, palasina heti kovemman kosketuksen jälkeen. Vaihto vaatii tappiuran kohdalta ohentamista koska alkuperäisen teränpitimen ainemateriaali on ohuempaa.