Aihe: kuivuri peräkärryssä
Lähettäjä: tm
Torstaina 08.9. 2005 klo 14:50:27

Viesti:
Tämän päivän Satakunnan Kansassa on juttu kartanosta, joka kuivaa yli 100 hehtaarin vilja-alan kahdella peräkärryllä. Puhallettava ilma lämmitetään lämpökeskuksessa hakkeella. Onko kellään kokemuksia noista peräkärryyn tehtävistä kuivureista. Kyseisellä tilalla vilja ajettiin vielä lopuksi kyllä tavallisen lämminilmakuivurin läpi, mutta vain pikaisesti.
RE: kuivuri peräkärryssä
Lähettäjä: Ukko-BB
Torstaina 08.9. 2005 klo 15:49:22

Message:

Kaverilla on sellainen. Se on tehty kuorma-auton 2-akseliseen peräkärryyn joka on kippaava. Puhallin on etupäässä noin 1m halk. Moottorin kokoo en ole katsonnut mua aika iso se on.

Pressut ovat kaarien päällä jos ulkona kuivaa, mut usein miten se on perutettuna konehalliin ja hallin noin 100m2 asfalttipihasta se saa ilmaista lisälämpöö.

Samalla kärryllä kuivataan keväällä ja kesällä haketta.
RE: kuivuri peräkärryssä
Lähettäjä: xxx
Tiistaina 13.9. 2005 klo 22:27:18

Message:
Itellä kokemusta moisesta,tuli joskus tehtyä 7,2 metriseen kuorma-auton lavaan välipohja suomulevystä,mahtuu satakunta hehtoa tavaraa.Alkuun kun ei ollut siilokuivuria kuivasin kaikki sillä.Pannu roikkui puusta ja se kytkettiin lavalukoilla aisan päällä olevaan aukkoon.kärry n täyttö suoraan puimurista pellolla jonka jälkeen kärry pannun viereen ,lavalukot kiinni ja lämmöt päälle.-sateella kevytpressu päälle,ilmavirta nosti sen ikäänkuin lännenmiehen vankkurissa pullolleen.Ainut puute oli tyhjennys,kun ei ollut kippiä,mutta lumikolalla ja pienellä hiellä sekin onnistui
RE: kuivuri peräkärryssä
Lähettäjä: veivaaja
Torstaina 15.9. 2005 klo 17:22:17

Message:
ajattelin rakentaa ensi syksyyn mennessä tuon tyyppisen kuivurin,kysyisin vielä joltakin viisaalta,että voiko sen pohjalevyn laittaa metallista,vetääkö hieksen pintaan jos se on metallia ja laidat myös jos ne on metallia