Aihe: Vaihtolavakärryjen vaarallisuus?
Lähettäjä: Ransu
Torstaina 08.9. 2005 klo 09:52:13

Viesti:
Nyt, kun näkyy olevan noita traktorin vaihtolavakärryjäkin taas myynnissä, tuli mieleen, että mitä semmoisella laitteella saa yleensäkin maasta ylös, jotta koko traktori ei vielä nousisi lavan päällevetovaiheessa perästään ilmaan? Naapurin isäntä kertoili, että olivat ennen vanhaan avotraktoreitten aikaan hyvinkin hengenvaarallisia vekottimia.
RE: Vaihtolavakärryjen vaarallisuus?
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Torstaina 08.9. 2005 klo 10:12:06

Message:
Traktorista en tiedä mutta 2 kuljetusta samalla työmaakopilla 2 erilaisella kuljettajalla ehkä valaisee tehtynä kuorma-autolla. 1 kuljetus n.70km ehkä tottumattoman "näihinhommiin" . Sattui että kiskot oli vääntynyt nostossa.en ollut paikalla. Kun menin sovittuna aikana mökin nostoon mökkiä tuotiin jo vastaan mökki pahasti kallellaan lujasti kuormaliinoilla kiinni. Loppujen lopuksi saatiin mökki perille aina 10km päästä liinojen kiristys ja taisi siinä katketakkin muutamia työn touhussa. 2 kuljetus: Mökki vaihtolavan päälle täysin suoraan lankkujen avulla. Ei vaikeutta minkään vertaa. Kuski paikallisessa KTK:ssa raskaiden kuljetusten ekspertti. Mökkihän olisi pysynyt sitomattakin mutta varmuus ennalta ennakoinnin varalta. Rautaisilla kiinnittimillä. Taito ja rauhallisuus lienee apuja joita tarvitaan. Kuorma vetokaluston massan mukaan. Näyttäisi olevan tärkeitä.
RE: Vaihtolavakärryjen vaarallisuus?
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 09.9. 2005 klo 12:31:19

Message:
eikös kärryn perään voisi laittaa nostettavat tukijalat kippaamista estämään? Veivattavat tai hydrauliset. Kyllä se surmapeli muutoin voi olla jos vähänkin painavaa kyytiin nostaa.
Itse on kokemusta koukkunostimesta jossa älytön nostokapasiteetti. Telivetoinen nokkarellu jossa hydrauliset "jalat" laskettiin takasiltaan että jouset eivät antaisi periksi nostaessa. Vitsit olivat vähissä kun kemikaalipönttöä kyytiin nostin nokka ilmassa. Mainittakoon vielä että kyseistä peliä ei tieliikenteeseen hyväksyttäisi.