Aihe: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas?
Lähettäjä: Janne
Tiistaina 06.9. 2005 klo 08:38:21

Viesti:
Osaisiko kukaan arvon Masinisteista selittää tyhmälle, että mikä tarkoitus on rattorin hydrauliikan aksiaalisissa liitoksissa olevien O-renkaitten kanssa samassa urassa olevalla muovisella (valkoinen) kierremäisellä osalla? Sellainen on esimerkiksi MF65 nousuputken kummassakin päässä O-renkaan rinnalla (putki pumpulta nostolaitekanteen), sekä ulkoisen hydrauliikan ohjausventtiilin karassa.

Mikä virka tällä on ja tuleeko se sijaita ns "painepuolella", eli ottaa ensin öljyn painetta vastaan ennen O-rengasta? Vai tulisiko sen sijaita O-renkaan "paineettomalla" puolella?
(saatto asennuksen tiimellyksessä käsitys sijainnista hälvetä ja tietenkin terve halu tietää, että miksi tällainen on vaivauduttu suunnittelemaan ja asentamaan sinne...)

Tässä olisi hyvä osa Rauta ja Petrooli 2005 osatunnistuskilpailuun, olettaen että käyttötarkoitustakin pitää kyetä osalle selventämään/perustelemaan.
RE: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas?
Lähettäjä: Juuso
Tiistaina 06.9. 2005 klo 09:26:22

Message:
Jotakin sen renkaan oikealla ja vasemmalla puolella täytyy olla jotta se O-rengas pysyy siinnä kohdassa mihin se on tarkoitettu. Todennäköisesti kuvailemasi rengas on sitä jotain.
RE: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas?
Lähettäjä: Janne
Tiistaina 06.9. 2005 klo 09:32:02

Message:
Esimerkiksi tuossa nousuputkessa on ihan tasapohjainen ura mihin O-rengas asetetaan. Ura on vain niin leveä, että siinä on tämä muovinen rakenteeltaan kierteinen rengas ja itse O-rengas. Vaikka tämän kierteisen renkaan jättää pois, niin O-rengas pysyy tiivistävällä paikalla, kun putki on paikoillaan. Edelleen mieltäni kalvaa, miksi?
RE: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas?
Lähettäjä: 565-64
Tiistaina 06.9. 2005 klo 09:32:32

Message:
Se valkoinen rengas on ns. tukirengas, joka estää O-renkaan työntymisen paineen vaikutuksesta välykseen.
Renkaita voi olla molemmin puolin O-rengasta tai vain toisella puolella. Mikäli se on vain toisella puolella niin se on paineettomalla puolella.
RE: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas
Lähettäjä: liuku
Tiistaina 06.9. 2005 klo 10:32:21

Message:
se muovi on liuku pinta joka estää metallien hankaamisen toisiaan vasten. nollarengas tiivistää mutta ei jaksa keskittää vartta reikään niin tarvitaan jotain kovempaa. vai onko siinä vielä erikseen liuku pinnat.
RE: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas
Lähettäjä: liuku
Tiistaina 06.9. 2005 klo 11:36:20

Message:
taisin sotkea sylinterin tiivisteet tähän asiaan. sori
RE: Hydrauliikan o-rengas tiiviste+muovinen rengas?
Lähettäjä: woodsman
Tiistaina 06.9. 2005 klo 13:18:30

Message:
Olen miettinyt samaa asiaa aiemmin ja päätynyt sellaiseen tulokseen että muovirenkaat tai -rengas on sitä varten että paine pääsee O-renkaan alapuolelle ja painaa sitä senämää vasten. Jos olisi pelkkä O-rengas tiukassa urassa, paine karkaisi helpommin seinämän välistä. En tiedä onko tämä luotettava selitys mutta viisaampi antakoon paremman.