Aihe: Bensan hinta / vero
Lähettäjä: Jussipa vaan
Perjantaina 02.9. 2005 klo 07:56:15

Viesti:
Ymmärsinkö oikein?

Jos raakaöjynhinta nousee, joka nostaa bensan hintaa esim. 10 centtiä/litra, nousee kuluttajahinta 40 centtiä/litra !!
Eli valtio nappasi 30 centtiä litrasta ihan siitä ilosta että raakaöjy nousee.....

Eikö se riittäis ett raakaöljyn hinnankorotus siirretään sellaisenaan kuluttajahintaan ja
bensavero olis vaan vakio ???

Muutenkin ois kiva jos olis vaihteeks joku rekkakuski, mielellään tukkirekkaa ajanut liikenneministeriä.

Ja sitte moottoritiet!
Maksaa kuulema valtiolle niin paljon ??
Pystyykö kukaan kertomaan mitä se oikeastaan maksaa?
Joka jätkä kun on siellä töissä maksaa 40% tuloveroa palkastaan, 22 % ALV veroa tavaroistaan, tupakka ja alkoholiveroa ja sokeriveroa! ja jos jotain viel palkasta jää ostaa hän uuden auton ja maksaa helvetisti autoveroa, bensaveroa, käyttömaksua, vakuutusveroa....

Luulen ett jos sanotaan moottoritien maksavan 100 milj. /km niin oikea hinta valtiolle on 1 miljoona??

Alussa oli:
Suo, kuokka ja Jussi... ja majori.
RE: Bensan hinta / vero
Lähettäjä: Jarkko
Perjantaina 02.9. 2005 klo 08:14:48

Message:
Huoltoasemat ovat tavanneet mainostaa, että pensan hinnasta 3/4 on veroa, mutta osa verosta on kiinteää senttimäärä/litra, eli veron osuus ei kasva, vaikka verottoman pensan hinta nousee. Osa verosta lasketaan prosentteina.
RE: Bensan hinta / vero
Lähettäjä: Jarkko
Tiistaina 06.9. 2005 klo 09:05:31

Message:
http://www.jippii.fi/uutiset/kotimaa/index.shtml?159405

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan mielestä valtiolla ei ole mahdollisuutta rynnätä kalliiseen bensiiniin suivaantuneen kuluttajan avuksi. Vaatimukset noin 15 sentin litrahinnan nousun kompensoimisesta polttoaineveron laskulla Vanhanen tyrmää suoralta kädeltä.

- Se merkitsisi polttoaineveron tuottoon noin neljänneksen pudotusta. Se ei ole mahdollista, hän sanoo sanomalehti Suomenmaan haastattelussa.

Selittäkääpä mulle, miten polttoaineveron "tuotto" (<-tuotto-sana sopii mun mielestä tässä yhteydessä tosi huonosti, koska sen tuoton eteen ei ole tarvinnut tehdä mitään) laskee 25 %, jos polttoaineveroa lasketaan 15 senttiä? Vai onko tässä saivartelua, eli polttoainevero on esim. 60 senttiä/litra ja siitä tulee tuo 25 % 15 sentillä, mutta ei viitsitä kertoa sitä, että euroissa laskettuna ALV:n osuus on noussut polttoaineen hinnan noustessa ja se kompensoisi tuon "tuoton" aleneman, jos POLTTOAINEveroa laskettaisiin. Jos polttoaine maksaa 1,5 euroa/litra ja siitä veroJA on n. 75 %, eli 1,125 euroa ja siitä ALV:n osuus olisi 1,125 - 0,60 = 0,525. Voiko ALV:n osuus olla 0,525 euroa/litra, vai onko pääministerillä jokin muu kuin Elon laskuoppi käytössä?
RE: Bensan hinta / vero
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 06.9. 2005 klo 17:50:50

Message:
Tuo veron maksaminen polttoaineveron maksamisesta ärsyttää. Siis ALV maksetaan myös maksetusta polttoaineverosta, jos ei joku hokannut.