Aihe: Paskan myivät
Lähettäjä: Paskakasan omistaja
Torstaina 01.9. 2005 klo 13:47:08

Viesti:
Ostin auton tässä yksityishenkilöltä. Auto osoittautui paskaläjäksi. Miten ja millä keinoin sen voi purkaa vai voiko kauppaa purkaa yleensä yksityisten välisessä kaupankäynnissä mitenkään? Jos voi niin millä ehdoilla ja miten? Onko kaupan purkamisella jokin aikaraja? Mistä löytyy tietoa?
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: papermän
Torstaina 01.9. 2005 klo 13:59:09

Message:
tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, hajoo!
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: tane II
Torstaina 01.9. 2005 klo 14:38:20

Message:
Kai tuossa pätee Kauppalain yleiset säännökset tavaran virheestä, kaupan purusta, hinnanalennuksesta, vahingonkorvauksesta, jne. Jos ostaja ja myyjä eivät pääse keskenään asiasta sopimukseen, niin ainakin lakimiehet hyötyy ...

RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Voi jee
Torstaina 01.9. 2005 klo 14:45:47

Message:
On kokemusta....Kyllä se vaan on niin, että yksityisten välistä kauppaa ei suojaa yhtään mikään. Se on sitä länsimaista yksilönvapautta, jonka ansiosta jokainen saa vapaasti ostaa mitä ryönää haluaa.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Outsa
Torstaina 01.9. 2005 klo 14:45:48

Message:
Periaatteessa on mahdollista tehdä rikosilmoitus myyjästä, jos kyseessä on selkeä petos. Pitää vaan selvittää onko myyjä tiennyt myyvänsä paskaa, mutta väittää tuotteen olevan kunnossa. Muuten yksityisten henkilöiden keskiset kaupat ovat Herran Hallussa.
Mulle yksi huijari möi paskan lämmittimen, mutta kun vastapuoli ei poliisikuulustelussa myöntänyt tietäneensä laitteen olevan paska, niin vieläkin ovat näpit märkänä, kun jäin niitä nuoleskelemaan.
Eli soitteleppas polliisille.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: notaarijussi
Torstaina 01.9. 2005 klo 14:45:49

Message:
Yksityisten välillä tehdyssä irtaimen omaisuuden kaupassa on perumisessa ja hyvittämisessä vaikeuksia. Siitä on takuu.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: tane II
Torstaina 01.9. 2005 klo 14:56:50

Message:
'Outsa' kirjoittaa minusta nyt hiukan väärin, kyllä kai kyseessä on yleensä riita- eikä rikosasia, joten ei siihen poliisia kannata ensimmäiseksi sotkea!
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: utelias
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:00:37

Message:
Kerro lisää tuosta paska autosta, merkki malli hinta jne.
tane II:lle petos on kylläkin rikos asia jos kriteerit täyttyvät
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: tane II
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:08:42

Message:
Niinpä, "jos kriteerit täyttyvät"! Yleensä ei täyty, mutta silti Kauppalaissa säädetyt edellytykset kaupan purulle, hinnanalennukselle, vahingonkorvaukselle jne. voivat täyttyä.

RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Jobbari
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:30:45

Message:
Nim.merk. huolimatta en ole "aito" jobbari,mut autoja tulee osteltua ja myytyä silloin tällöin.
Jos kyseessä on yksityinen henkilö niin kaupalle ei realistisesti ole mitään mahdollisuutta purkaantua,jos molemmat ei sitä halua.
Lakipykälät on olemassa,mut turhaa on valitella mihinkään,se maksaa valittajalle yleensä.
Kattokaa autonne ennen ostoa huolellisesti ite tai tietävän kanssa.Maksa vaikka asiantuntevalle vähän niin pääset paljon halvemmallla.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Maalaispoika
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:39:34

Message:
Tiedän myös tapauksen, jossa naapurin poika osti auton yksityiseltä ja sain täysin ruostekasan. Pien alle voidaan kätkeä mitä vaan.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: 565
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:45:18

Message:
Kyl kaupanteon lähtökohta on se että tässä kunnossa ja näine varusteineen. Ostaja tutkii tavaran ja hyväksyy tai ei...

Jos myyjä valehteli todistajien läsnäollessa esim. remontista, jota ei ole tehty, niin voihan yrittää siviilikannetta. Tai jos voi oikeasti todistaa kilometriruuvauksen, siis todistaa! Tai on väärennettyjä kuitteja tms.


RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Jaska Y
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:47:45

Message:
Mää tunnustan ostaneeni auton jossa oli ruoste suojattu.
Autokuume on kamala tauti. Sumentaa aivot ihan.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Reklamaatio
Torstaina 01.9. 2005 klo 15:56:46

Message:

32
Ostaja ei saa vedota tavaran virheeseen, ellei hän ilmoita virheestä myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän on havainnut virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita (reklamaatio).

33
Ostaja saa 31 ja 32 :n säännösten estämättä vedota tavaran virheeseen, jos myyjä on menetellyt törkeän huolimattomasti tai kunnianvastaisesti ja arvottomasti.

RE: Paskan myivät
Lähettäjä: juu
Torstaina 01.9. 2005 klo 16:35:30

Message:
Just,just,kyllä pykäliä löytyy,mutta ne ääritapauksia varten.
Voisi kuvitella että viestin aloittaja on kaukana tosta lakipykälästä.
Samoin keltasenpörssin kaupat on vailla mitään oikeusturvaayksityisten kesken,jos ihan relisteja ollaan.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: hoss
Torstaina 01.9. 2005 klo 21:09:51

Message:
Onkos talokaupoista eri lait, vai vaikuttaako vaan isommat summat. Niissähän voi myyjä joutua vastuuseen, vaikkei oisi tiennyt esim. lahovaurioista. Ostajaa ei ees velvoiteta käymään talon alla tarkistamassa rakenteita.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: .
Torstaina 01.9. 2005 klo 21:28:48

Message:
Talokaupat on suojattuja, niissä myyjä on aina heikoilla myös yksityinen. Ei auta, vaikka myy talonsa "siinä kunnossa kun se myyntihetkellä on"- lauseella avitetuna kauppakirjassa. Autokaupoissa taas ostaja on heikoilla, jos ostaa yksityiseltä. Kokemusta on molemmista tapauksista, talon ostajana ja auton myyjänä. Heh. talokaupoissa hävisin, autokaupassa voitin, saamari kun olisi ollut toisin päin!
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: tane II
Torstaina 01.9. 2005 klo 21:31:39

Message:
Kyllä lakikin on eri (Kauppalaki irtaimen omaisuuden kaupasta ja Maakaari kiinteistön kaupasta), pitäähän se kiinteistön kauppa tehdäkin ihan eri tavalla, tarkkojen muotomääräysten mukaan, ollakseen pätevä. Tietysti summatkin vaikuttaa, ei muutaman sadan euron takia kannata paljon oikeutta ruveta käymään, jollei ole 100% varma, että voittaa jutun!
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: vesa
Torstaina 01.9. 2005 klo 21:43:29

Message:
Ei kannata vanhan auton hinnasta ruveta oikeutta käymään. Ei rikastu kuin asianajajat vaikka ostaja oikeassa olisikin, eli siis laki (kauppalaki) puolellaan. Eikä ole takeita että asianajokulut ym. tulee maksetuksi voitetussakin jutussa. Kuluttajansuojalaki on sen verran ostajaa suojaava että kannattaa käytetty auto liikkeenharjoittajalta ostaa.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Kiinteistöhuijari
Perjantaina 02.9. 2005 klo 07:56:45

Message:
Hoss asiat ei ole enää ihan noin. Lakeja on vast ikään päivitetty, mm. homeselkkausten takia. Homma menee nykyisin pääpiirteittäin näin: myyjällä on selvitysvelvollisuus talon kunnosta, ostajalla on puolestaan selvilleottovelvollisuus. Käytännössä ostajan täytyy teettää kuntoarvio. Kuntoarviossa käydään läpi kaikki mitä pystyy käymään, ilman seinien, jne. purkua. Samoin kosteusmittaukset. Erikoisalojen laitteiden kuntoa, kuten sähkölaitteiden kuntoa ei ostajalla ole velvollisuus selvittää, muuten kuin pintapuolisesti, siten, kun kuntoarvioija osaa yleensä tehdä sen (maallikona). Lämmityslaitteet käydään läpi, sokkelien ja salaojien kunto, jne. Jos ostaja ei ole tehnyt tätä selvitystä, on aika paha lähteä enää tämän lakimuutoksen jälkeen vaatimaan korvauksia ja hinnan alennuksia ihan mistä vaan asiasta. Seinien sisällä olevat rakenteet ja sen sellaiset, mitä ei voida todentaa kuntoarvioissa jää myyjän selitettäväksi. Ne on käsittääkseni edelleen rasitteena myyjällä. Rasitteesta pääsee eroon kun myyjä kertoo, että talo on läpimätä ja kauttaaltaan homeessa, niin vastuu on ostajalla sitten. Näin kannattaa sanoa aina ihan varmuuden vuoksi vaikka talo olisi miten hyvä tahansa.
"Talo myydään siinä kunnossa, kuin se oli kaupanteko hetkellä"- maininta ei riitä talokaupoissa.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: Vai ei voi
Perjantaina 02.9. 2005 klo 08:14:29

Message:
Myyjä pääsee kaikesta vastuusta lisäämällä kauppakirjaan lauseen "Myydään purkukuntoisena" riippumatta talon oikeasta kunnosta.
RE: Paskan myivät
Lähettäjä: juristijussi
Perjantaina 02.9. 2005 klo 09:39:07

Message:
Tuo purkukuntoisuuslauseke punnitaan riitatapauksessa. se on tuomioistuimen mukaan kirjattu vilpittömin mielin niin hyvä, jos ei, ei hyvä.